殿堂食家
2016-09-13
宅女雖然喜愛拉麵, 奈何人又比較懶惰, 有時看到有新拉麵店開業, 但因為地點太遠或是長期人龍的關係, 往往令我卻步. 而這家位於大圍的龍亭, 是其中一家宅女一直都很想去試的店, 還記得初開業時風評不錯, 唯地點距離宅女真的有點遠, 所以一直放在待吃餐廳之列上. 不過早陣子機緣巧合, 妹妹剛好要去大圍辦點事, 正好就跟著她一同過來, 也就有個藉口選這家來吃個午餐了. 這家龍亭巳不算是新店, 早幾年巳聽過身邊不少朋友光顧過, 而評價大多都說不錯. 不過近年聽說水準下降了不少, 但宅女從來沒試過, 還是沒有減少想去的意慾. 店子位於大圍村第九街, 坐地鐵過來的話在大圍A出口徒步約4-5分鐘就到.來到門口, 感覺店子有點像居酒屋的格局. 周圍都貼上不少小食或定食的圖片. 驟眼看來真的以為只是一家普通的居酒屋. 不過看到外牆還是有貼上幾款拉麵照片.周日中午來到, 門口沒什麼人排隊, 不過店內還是坐無虛席, 剛好有兩位客人結帳, 我們就能馬上入座. 店內地方著實不大, 盡頭是個以玻璃窗隔著的廚房, 前方兩邊則是單人吧台. 而店中央擺放了幾張長枱, 整間店能容納大約20人左右, 不過眼看座位都相當
[自費] 宅女雖然喜愛拉麵, 奈何人又比較懶惰, 有時看到有新拉麵店開業, 但因為地點太遠或是長期人龍的關係, 往往令我卻步. 而這家位於大圍的龍亭, 是其中一家宅女一直都很想去試的店, 還記得初開業時風評不錯, 唯地點距離宅女真的有點遠, 所以一直放在待吃餐廳之列上. 不過早陣子機緣巧合, 妹妹剛好要去大圍辦點事, 正好就跟著她一同過來, 也就有個藉口選這家來吃個午餐了.

店內地方著實不大, 盡頭是個以玻璃窗隔著的廚房, 前方兩邊則是單人吧台. 而店中央擺放了幾張長枱, 整間店能容納大約20人左右, 不過眼看座位都相當狹窄, 屬吃完就走, 不宜久留的格局. 店子沒什麼特色裝潢, 四周的牆上多是貼滿了菜色的圖片, 就連用上的木桌跟椅子都平民得有點像大排檔的感覺, 不過角落又掛了個平面電視, 不停的播放著日本綜藝節目, 雖然整個環境有點像港式粉麵店, 但此舉不多不少也能帶起一點點日本感覺吧.

看看餐牌, 原來這裡假日也有做午市套餐, 當中有天婦羅又有蒿麥麵定食, 價位大眾化只由六十多元起, 不過宅女一心是衝著拉麵來的, 所以定食唯有放棄了. 看看放在桌上的落單紙. 這裡下單跟香港普遍的拉麵店都一樣, 用上落單紙, 所有拉麵小食配料全都在紙上找得到. 一看才發現原來這裡提供的拉麵跟沾麵款式頗多, 總計有13款之多, 除了有基本的豚骨魚介, 又有東京醬油口味, 或黑蒜油味等等, 價錢由HK$70到最貴的HK$164不等. 其他小食選擇亦不少, 春卷, 餃子, 薯餅, 就連八爪魚丸都有, 可謂相當多樣化.

鰹魚醬油涼拌茄子 (HK$24)

未上拉麵前, 先來點幾款小食開開胃吧. 看到他們的小食價格不貴, 一口氣點來好幾款試試. 先來的涼拌茄子, 上來的份量不算好多, 剛好夠2個人來分. 只見茄子煮得帶點軟爛, 上方還酒了不少木魚絲. 入口茄子被鰹魚醬油浸得相當入味, 咸香十足, 加上木魚絲的襯托下更吃出鮮甜味道, 當然水準來說不算是十分高, 不過以這個價錢來說, 作為開胃小吃實在十分不錯.

香蔥碎拖羅脆餅 (HK$36/2塊)

上來時有點驚嚇, 兩塊小小的脆餅上居然放了這麼厚身的拖羅蓉, 以這個價錢來說有點太慷慨了吧! 拖羅蓉堆得像個小山丘那麼高, 上方再唧上不少沙律醬, 而下底的餅原以為是普通的梳打餅, 不過看真一點, 原來是那種更鬆化薄脆的餅. 咬下去拖羅味道其實不強, 入口質地十分軟滑, 不過鮮味就略欠. 當然, 以這個價錢也不能要求有這種份量又高質的拖羅蓉了, 所以味道雖然不算十分好, 但口感仍算豐厚, 加上脆餅也算香脆, 層次豐富, 算是小吃之中比較便宜又不錯的一款.

芝士春卷 (HK$27)

一份上來有5條, 每條炸出來均屬細長幼身的外型, 表面色澤金黃亮麗, 而且也沒什麼油份, 賣相個人覺得意外的好. 簡單的只在碟旁加了點沙律醬, 夾起來, 剛炸起的春卷還是帶點暖烘烘, 大口咬下去, 外層炸得相當香脆, 而且也沒油膩感. 中間塞滿了不少芝士醬餡料, 不過質地就真的有點漿的感覺, 沒半點牽絲, 而且芝士味道也不濃. 個人覺得只是有點像在吃奶油餡的春卷而已. 如果這個芝士春卷的芝士濃度可以高一倍, 美味度必定會提升不少呢~

龍亭秘製蟹黃拉麵 (HK$164)

本來第一次來就理應選個最基本的湯款試試水準, 但看到店外貼著這個期間限定的蟹黃拉麵, 更說每天只限十客, 唯有先試試這個吧. 賣價不便宜, 令人更有所期待. 上來的份量都算多, 只見湯頭全是金黃色的甚有吸引, 中央就放了一堆蟹黃, 也配著一條巳拆殼的蟹腳肉. 其他配料還有些木耳, 半隻蛋跟紫菜. 賣相看起來比預期中略有不同 (尤其那隻蟹腳感覺很迷你), 但整體來說也算不錯.

先試試湯底吧, 看餐牌說湯底是用上豚骨加蟹膏熬製而成, 質地比想像中稀身, 油份不太多, 喝一口, 蟹味不突出, 但同時又不太能喝到豚骨味, 感覺味道還不到位, 蟹黃那份應有的甘甜味, 在這裡都難以嘗得到. 再來這裡以蟹腳代替平常拉麵的叉燒, 整條體型不大, 略燒過, 可惜蟹腳太瘦弱, 吃起來有點鞋口, 鮮甜度亦不足, 試試把中央的蟹黃加進湯內再喝, 蟹味是多了一點, 不過蟹黃份量太少, 又是到喉不到肺. 麵條用上博多的直身細麵, 入口質地順滑有彈性, 唯掛湯能力是弱一點, 加上湯頭本身亦不濃稠, 麵條味道變得偏淡. 試試伴以一口蟹黃吃, 味道的確是有所改善, 可惜就只有那一口的美味, 其餘的麵條因為沒有蟹黃了, 所以伴湯吃仍是不夠味.

如果要數整碗麵最正常的, 算是那半隻蛋吧, 出來的是半流心狀態, 蛋黃夠香甜, 蛋白也有彈性.

老實說這碗麵不算難吃的, 但水準只屬普通. 加上說要賣HK$168, 個人覺得真的有點不值, 就算不說湯底, 蟹腳起碼都選個好一點的吧~

脆炸海老餃子 (HK$34)

有拉麵怎能沒有餃子呢? 不過這裡好像沒有''正常''的餃子, 只有這款炸蝦餃子. 上來一碟有四隻, 每隻炸出來都呈金黃色澤, 帶少許油份可以接受, 而餃子一端還露出了個蝦尾, 賣相方面也算不錯呢~試試不點醬來吃, 咬下去外皮有點厚, 但不算好硬, 可以接受, 帶點脆身, 內裡塞滿了不少菜粒跟蝦膠, 吃起來口感也算彈牙的. 而且也不太油膩. 整體來說都算OK的.

埋單兩個人吃了HK$295, 其實主要是那碗拉麵最貴, 其餘的小食價錢感覺不貴. 不過吃完反倒覺得這裡的拉麵沒有預期中那麼好, 水準也沒其他人以前說的那麼高.

不過這裡的小食反而又意外的好吃, 當然不是非常高質那種, 但以這種大眾化價錢來說, 可以再來番吃小食.

優點: 小食便宜質素不錯 / 店員招呼親切

缺點: 拉麵質素比預期差

**此乃自費食評, 單據巳有展示出來 (唯以現金付款, 沒信用卡過數收據). 如需查証, 歡迎向餐廳/店鋪查証. 如仍不相信, 建議閣下不用參考本人食評.
HK$150 (午餐)
見習食家
全店有一半空位,一個人入去比張6人枱嘅中間位,仲要比近成日比人撞嗰邊。一個人去食平啲,所以要咁嘅待遇?無位大家遷就我唔介意,全店有一半空位,為何不方便一下願意來消費的顧客。明白侍應可能擔心將會有好多顧客,但實際情況無人知曉。為何為了未必到來的顧客而令已踏進門的顧客失望。如果真是人客多,到7:00多為何仍有一半座位是空的,當中原因應該不是拉麵質素,而是對待客人的態度。
一個人去食平啲,所以要咁嘅待遇?

見習食家
見朋友話呢間既蟹黃飯好食於是晚餐就決定食呢間試一試我地兩人叫左3樣野 首先試左蟹黃飯 飯上會有一條蟹腳肉 食左1/4已經覺得有少少滯 口感有d乾 食完仲剩底好多蟹黃食唔曬 碗飯成為$168 價錢覺得ok之後係醬油鰻魚拉麵 原本以為會有d湯汁之類結果係全部都係豉油 鰻魚口感有d膠 覺得係燒得唔夠透 唯獨個拉麵幾彈牙 爽口 但係成碗野計要$118真係覺得偏貴叫左雞中翼+醬汁 雞翼整得好脆 個汁好好味 最滿意係呢個 $20最後叫左罐忌廉+$10連服務費+$32埋單$348
見朋友話呢間既蟹黃飯好食

埋單$348

HK$150
入門食家
2016-09-12
喺大圍火車站行過嚟, 位置有D難搵本應12點開舖, 但係店員唔記得將店外嘅"準備中"木牌拎走, 都企左陣先有門口入坐低左, 起菜速度快, 麵條偏幼,微濕, 但唔影響夾起, 沾汁掛麵能力尚可可見廚房問題不大但樓面就出現左D小問題首先岩岩開市, 但就將顧客逼喺角落, 而兩位都係男士, 更加擠逼其二, 天花有小小滴水, 幸好喺枱嘅範圍以外其三, 店員落湯過少, 加左湯之後仍然好似直接飲沾汁咁
喺大圍火車站行過嚟, 位置有D難搵

坐低左, 起菜速度快,
麵條偏幼,微濕, 但唔影響夾起, 沾汁掛麵能力尚可

可見廚房問題不大

但樓面就出現左D小問題

其二, 天花有小小滴水, 幸好喺枱嘅範圍以外

其三, 店員落湯過少, 加左湯之後仍然好似直接飲沾汁咁
HK$85
2016-09-10
HK$85
2016-08-26
去到嘅時候已經夜晚十點半入到去先知原來收十一點,都覺得唔好意思咁就點左個竹炭胡麻黑蒜油拉麵同埋辛口肉味噌拉麵兩個屬於重口味嘅湯底同樣叫咗普通硬度嘅面湯嘅濃度為一般覺得啲面冇咩彈性,亦都冇咩特別好食個黑蒜油嘅味就唔出,冇正常嘅油香味鹹得來變得冇咩特色紫菜就得一塊,肉都係得一塊個肉就正常另外就係味噌湯太鹹,鹹到食唔到落去辣味就有少少嘅,不過重點唔係嗰度總之係成個湯嘅味都唔係咁協調其實個蛋就做得好好佢好入味,溏心位都做得啱啱好唔會太咸值得留意嘅事,佢水入面有放備長炭可惜最應該做嘅細節位做唔夠好多普通嘅拉麵店都做得出色過佢真係冇咩需要嚟le間食拉麵係可一不可再
去到嘅時候已經夜晚十點半
入到去先知原來收十一點,都覺得唔好意思
咁就點左個竹炭胡麻黑蒜油拉麵
同埋辛口肉味噌拉麵
兩個屬於重口味嘅湯底
同樣叫咗普通硬度嘅面
湯嘅濃度為一般
覺得啲面冇咩彈性,亦都冇咩特別好食
個黑蒜油嘅味就唔出,冇正常嘅油香味
鹹得來變得冇咩特色
紫菜就得一塊,肉都係得一塊
個肉就正常

另外就係味噌湯太鹹,鹹到食唔到落去
辣味就有少少嘅,不過重點唔係嗰度
總之係成個湯嘅味都唔係咁協調

其實個蛋就做得好好
佢好入味,溏心位都做得啱啱好
唔會太咸

值得留意嘅事,佢水入面有放備長炭
可惜最應該做嘅細節位做唔夠

好多普通嘅拉麵店都做得出色過佢
真係冇咩需要嚟le間食
拉麵係可一不可再

2016-08-25
HK$90 (宵夜)
  • 溏心蛋
見習食家
農曆牛一戈晚屋企冇飯開,咁啱朋友仔約食飯,就揀咗佢女朋友住戈區大圍。想食日本嘢,行下見到有間食壽司,然後見對面個角落有間食拉麵的就過去試下,望下望下見到原來有鰻魚飯同蟹膏飯此等至肥物質,好想食 見冇位,戈個女侍應就帶我哋去隔離另一個鋪位…柳暗花明又一村咁款。入去見到有張BAR枱對住幾個人煮嘢食,之後就帶左我地上一層坐,很好,竟然同朋友們可以有房坐,可以盡情傾偈喇。不過要行樓梯,行動不便的人就要留意喇。同朋友坐低,左諗右諗,其實已鎖定要試下蟹膏飯同鰻魚飯,戈個女侍應知道我牛一,好有禮貌咁介紹左一D串燒,我地就是但揀左幾樣又是但叫枝清酒賀一賀去。我話D飯走蔥啦,但朋友又想食蔥,戈個侍應就話會同師傅講。等左一陣,鰻魚飯到先,一人食左一格鰻魚後,我覺得應該要記錄下哩個神聖時刻 師傅係將鰻魚生燒整飯,鰻魚燒到係有一浸薄脆包住魚肉架~~平時食戈D鰻魚飯好少有會生燒嘛。跟住到蟹膏飯仲勁,係每一啖都有蟹膏㗎痴線,勁開心~~仲要應該係戈個侍應同左師傅講,知道我地有人食蔥有人唔食蔥,戈個師傅用蟹腳分咗一半擺蔥一半走蔥,真有心!仲有個拖羅餅同串燒和牛,冇影相喇,但一定要食~~~我地忍唔住同個侍應講好好味。埋
師傅係將鰻魚生燒整飯,鰻魚燒到係有一浸薄脆包住魚肉架
!仲有個拖羅餅同串燒和牛,冇影相喇,但一定要食~~~我地忍唔住同個侍應講好好味。埋單每人大約二百幾,OK喎又,鰻魚同蟹膏已值回~
走戈時我地同師傅打左聲招呼,再忍唔住講佢用蟹腳分開蔥真係好搞笑但好正,堅窩客人心。見佢BAR枱前都有個客人應該係熟客,一齊吹左幾句水,佢都大讚哩到煮嘢有心。

以前都會同成大班朋友去田心村戈邊D 屋村樓下搵食,人大左難約成堆朋友出來食飯,去到哩D屋村小店食到開心嘢,除左食物誘人,其實仲有小店裡職員哩種本土人情味至為吸引,有機會經過先再試拉麵嚕~
2016-08-16
  • 生燒鰻魚飯
  • 蟹膏飯
  • 拖羅餅
  • 茄子
  • 串燒和牛
入門食家
作為一個拉麵控,聽到有蟹肉蟹黄拉麵,當然是走去試一下,價錢貴不是問題,好味就可以了,可惜事如願違。要讚的是拉麵的蟹香的確濃郁,有很多的蟹黃,說明是澳洲來的蟹,但是剛由雪櫃攞出來,蟹黃依然是冰凍,加上豚骨湯本身温度不滾燙,所以美味度大受影響。拉麵附有兩隻蟹腳,不太多有肉咬,亦不新鮮,半熟蛋呈啫喱狀但不太流心,麵條一般,收$168一碗及只限每天賣十碗有點名不符實。龍亭最大敗筆是服務,店已經不大,兩個女生理應綽綽有餘,但可惜其服務水平只流於快餐店,催促客人落單,女生介紹食品時如急口令,落單搶點菜紙來剔選食品,客人未點完就已離去。最大問題是收錯錢。當然其食品款式太多樣化,拉麵已有十多款,特別的如蟹黄拉麵、鰻魚拉麵、一口牛拉麵等等,再加上炸物燒物以及鰻魚飯、蟹肉丼,搞到變得不太專注。客人於八時是全滿的,門外有兩名客人等候。

2016-07-11
好日本嘅環境,D野食都唔錯。不過有少少貴。蘸麵係最有特色,有個黑蒜油醬嘅好好味,基本自己食一碗都好夠飽,記得最後食完叫人幫你加湯,飲埋個湯底。咖喱蝦飯,個日式咖喱同我之前係日本食嘅好似,個蝦都炸得爽脆。一個set有薯泥、味增湯同蒸蛋。另外,比較推薦小食,炸紫薯跟茄子都超級好吃,茄子係涼食,配埋柴魚片(好像是)好清爽。仲有枝豆,新鮮熱辣,仲有鹽鋪係面,oyisi~~~唔推薦肉串,因為真係好油…… 之前匯豐卡有折,依家冇,所以覺得有D貴….埋單五百幾….
好日本嘅環境,D野食都唔錯。不過有少少貴。

唔推薦肉串,因為真係好油……

之前匯豐卡有折,依家冇,所以覺得有D貴….埋單五百幾….
2016-07-01
HK$170 (晚餐)
卓越食家
大圍下大雨,單車計劃又須取消,只好給帶到此店吃個拉麵便離開😳。香港地太熱,店方設置玻璃隔開熱廚房與「水吧位」,細心而不失格調。醬油豚骨沾麵,沾汁有點杰身,汁中可見粒粒叉燒,而汁本身也非常稠,有點起粒狀。儘管麵條看來像快熟麵,但吃著卻不是快熟麵的質地。幼身而硬條,爽口彈牙,沾汁容易沾上麵條,也算不錯。豚雞骨魚介拉麵。第一口喝湯底,挺濃香豚骨與雞湯味道。麵條硬身最好,因店方使用幼條,不選硬麵的話肯定很快軟林糊掉。然而,一口麵條配上濃湯,濃而不太咸,不俗。叉燒不太肥膩,半肥瘦而的確是日式的呈圓形叉燒,相當美觀,惟切得非常薄,而且只有兩薄片,到喉唔到肺。多給一兩片叉燒或糖心蛋充撐場面,應會令顧客更為滿意。

大圍下大雨,單車計劃又須取消
,只好給帶到此店吃個拉麵便離開😳。
醬油豚骨沾麵,沾汁有點杰身
,汁中可見粒粒叉燒,而汁本身也非常稠,有點起粒狀
儘管
,也算不錯。
豚雞骨魚介拉麵。第一口喝湯底,挺濃香豚骨與雞湯味道
。然而,一口麵條配上濃湯,濃而不太咸,不俗。
叉燒不太肥膩,半肥瘦而的確是日式的呈圓形叉燒,相當美觀
HK$85 (午餐)
2016-07-05
一心想到大圍踩單車,怎料到達不久即下暴雨,只好吃過午膳便離開,記憶中幾年前吃過這間拉麵,今次難得到大圍可以再戰豚雞骨介魚拉麵 - 叉燒切得非常薄,但勝在肥瘦均勻,拉麵較幼身像上海拉麵的麵條,點了硬麵口感更合我心,湯底鮮味清新,介魚的味道豐富了整個湯底,雖然這個不是我點的,但也不禁偷吃了好幾次醬油豚骨沾麵 - 先說湯底不是黏稠的哪種,但味道卻出奇地濃郁,碗子裡更盛滿木耳絲和一條條的叉燒,麵條拌著配料一起吃,口感比平時的更豐富,味道層次亦大大加強,不像平時吃到的,只有湯沾麵條,口感單寡,這點值得一讚麵條份量不算多,男生吃的話可能要追加,麵質卻是不錯,有機會倒想試一試黑蒜味沾麵
HK$90 (午餐)
2016-06-12
價錢不便宜 食物質素不太好拉面湯底只有重重的味精味 無鮮味可言 叉燒是薄薄的 沒有味道口感像吃樹皮⋯刺身質素也是不太好的 不新鮮 存放的溫度好像也有問題 暖暖的 ⋯沒有心情點其他小食吃⋯只好說服務態度是不錯的 ⋯
價錢不便宜 食物質素不太好
拉面湯底只有重重的味精味
無鮮味可言 叉燒是薄薄的 沒有味道口感像吃樹皮⋯

沒有心情點其他小食吃⋯

只好說服務態度是不錯的 ⋯
2016-06-07
HK$200 (晚餐)
  • 竹炭胡麻黑蒜油拉麵
  • 元祖豚骨拉麵
見習食家
垃圾價錢貴食物差好難食尤其個芝士雞翼加d好似肉餅咁ge野落隻雞翼到無咩芝士味仲要唔係流心芝士不如叫肉餅雞翼算啦學咩人叫芝士雞翼之後個竹炭拉麵成碗野黑mama以為有咩咁特別點知食落成陣芝麻味勁9唔搭8仲要得1塊薄到唔薄ge 肉片超難食再黎d刺身一d都唔新鮮但又要俾咁貴同出邊好食個d差唔多咁貴三文魚出黎切到散修修未試過咁差
垃圾

同出邊好食個d差唔多咁貴
三文魚出黎切到散修修
未試過咁差
新晉食家
出糧日子,對自己好D,食好D來到呢到本來打算食沾麵,不過店員強烈推薦限定餐牌的蟹膏飯,就一於試下!當我地以為餐牌上的相片永遠只供參考,咁就錯啦!竟然實物同相片係一樣樣架!蟹膏上面有幾條蟹腳,有D蔥花,有幾粒車厘茄,咩色都有,賣相一流!「筆」開碗飯,發現真係完全無呃秤,D蟹膏成尺厚,絕無偷工減料!食落蟹膏真係好鮮味,配埋白飯,減退了膩的感覺,一流絕配!暖暖的蟹膏,唔會腥哼哼,好好味呀,好有去日本漁市場食得海鮮飯的感覺!
出糧日子,對自己好D,食好D

食落蟹膏真係好鮮味,配埋白飯,減退了膩的感覺,一流絕配!
2016-04-03
放工試下個蟹黃丼之前試過蟹黄拉麵<好味>今次試下個蟹黄飯海報超多蟹黄真實都十足分量(鋪滿成個碗)嘩!好香呀……好多蟹黃(第一啖好濃味,不過第二啖,第三啖,只食到咸味)最差係白飯,煲到似稀飯(超濕的白飯)完全似食糊仔,(秘製個汁太咸,令到蟹黄,難入口)食到一半,根本食唔落口飯太差,秘製汁太咸(希望改善)p.s.拉麵有水準,但今次個蟹黄丼,非常失望
放工試下個蟹黃丼
之前試過蟹黄拉麵<好味>
今次試下個蟹黄飯
海報超多蟹黄
真實都十足分量(鋪滿成個碗)
嘩!好香呀……
好多蟹黃(第一啖好濃味,不過第二啖,第三啖,只食到咸味)
最差係白飯,煲到似稀飯(超濕的白飯)
飯太差,秘製汁太咸(希望改善)
p.s.拉麵有水準,但今次個蟹黄丼
,非常失望
2016-04-01
HK$185 (晚餐)
卓越食家
2016-01-14
店名: 博多拉麵龍亭地址:大圍大圍村第九街10A地下(積富街旁)好味指數:7/10價錢:(火)辛口肉味噌拉麵$72味付半熟蛋$12/一隻拉麵湯底是全店最濃的一款,雖說是辛口,但一點也不辣。味道是不錯的,當然不能與重口味的豚王比較。半熟蛋有驚喜,蛋黃伴拉麵一起吃是一個好配搭,蛋白散發出陣陣的獨特味道,推介!店名: 博多拉麵龍亭地址:大圍大圍村第九街10A地下(積富街旁)好味指數:8/10價錢:香蔥碎拖羅脆餅 $14平日我好少食拖羅,呢個脆餅配上拖羅,沙律,香蔥感覺好惹味,一試難忘!大家去到除左食拉麵之餘記得要試埋佢啦!
店名: 博多拉麵龍亭
地址:大圍大圍村第九街10A地下(積富街旁)
好味指數:7/10
價錢:
(火)辛口肉味噌拉麵$72
味付半熟蛋$12/一隻

店名: 博多拉麵龍亭
地址:大圍大圍村第九街10A地下(積富街旁)
好味指數:8/10
價錢:香蔥碎拖羅脆餅 $14
大家去到除左食拉麵之餘記得要試埋佢啦!
2014-02-13
HK$80