YIPGOLDEN

YIPGOLDEN

我是 YIPGOLDEN
訊息
正顯示第 110 篇(共 15 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
SEP 15

豬手麵、原全吾覺什么特製、好一般、 雲吞河、肉都無乜、原全吾值這價、 河粉索晒d湯、加湯又要比19元、吾好去搶 服務員態度差、無礼貌 多數大6人去幫親 價錢同質素原全吾合理! 此品牌需歷史悠久、希望有待改善 環境衛生仍可接
FEB 15

今日放假訓到一兩點先起身,未打算同屋企人飲茶,順·便睇戲行街,最好選擇apm.因消费滿500元免兩小時,就诀定去利苑飲,一入門口,有位姐姐帶位,重問怎樣稱呼,這一點是做得很好,被尊重感覺,Vip一樣,有人带位、坐下來便睇睇點心纸,價錢比起一般酒樓贵2至3部左右,平時去一般酒樓可以吾洗唸系甘剔你自己喜歡食物,但這兒要認真考膚一下 我地叫左d(點心都好快便到,不是等得太耐這款擔擔麵,味道一般,湯是暖的·蝦腸有鲜蝦味,加辣椒醬,好味龍蝦粥,有粒粒龍蝦肉,正,但太细碗蝦餃,飲茶未会order.好味牙,
JAN 15

今日同同事食lunch.走左去食大快活,睇下餐牌,食四宝反定咖哩反好,终於決定order咖喱試下,好快order完,交收據比阿姐,等左三分鐘就有了, 咖喱飯,d咖哩幾濃,但吾系好辣,我覺得大家樂好食好多,而柸熱檸茶,茶太濃,檸檬太厚,,但大堂服務阿姐好有礼貌,好有笑容
JAN 15

今日放假,去尖沙咀食反,食完反當然食下甜品,就見到放牛牛雪糕店,見到設計特別,味道多種選擇,價錢38元,order朱古力薰衣草雪糕加棉花糖,朱古力味吾夠濃,雪糕都幾滑,又夠實,都幾好味,見到生意都吾錯
2015-01-14
是次消費
每人約$80 (下午茶)
JAN 15

今日去左稻香食lunch.好快就有位,等左無幾耐.但d food 一般,價錢便宜,😊 炸鱿魚,吾夠熱,好琳 蝦餃,皮吾夠薄 咸水角皮太厚 牛肉腸粉也可接受 燕窩燉蛋白,味道一般,只需28元
JAN 15

今日收工同屋企人食飯,去左最多人等位意大利餐廳,等左十分鐘左右,當時6時半左右,已好多人等,今日重糸平日,我地order左蒜蓉包,好多牛油蒜香, 8隻鸡翼,比較香脆,肉滑,我最喜愛 三文魚沙律,三文魚正,沙律菜多,但沙律酱太少 菠蘿煙肉pizza.只需二幾蚊,又多菠蘿,直頭抵又飽,甘抵只有此間食店 中華沙津,只需9元,很抵 同order茄汁芝士焗反,重芝士味,熱辣辣,yummy yummy 香菇芝士煙肉味道一般
JAN 15

今日放lunch.又系最頭痛時間,食什么好,去左食喇沙大少,tea time 1430開始,選擇最便宜又份量不是太多,喇沙鱼蛋湯粉 鱼蛋都幾彈牙 通菜好味,夠爽 米粉吾硬吾林 湯底夠味 因為我覺得味道太淡,未要d辣酱,但食落吾辣,香味重d 送上小甜品,細细件幾得意 如果六,日去没有下午茶,比較贵,大约貴十幾蚊左右
1 推介
小貓愛食
JAN 15

今日放假同朋友行街,四處shopping.今日系燒錢日,所以買自己鐘意的野,行到好疲倦,休息一下先,我朋友提議去元氣壽司食d小食,order左炙燒牛油赤诲蝦,炙燒牛油帆立貝,牛油味好重,脂肪即多左幾磅,赤海蝦,海蝦新鮮,辣味三文魚,我的最愛海膽墨魚,味道鲜甜,價錢合理,二個人食左百幾蚊左右 感覺不錯,保特食物品質質素。
JAN 15

今日反工吾知食咩好,唯有選擇麥記,又吾想食熱氣野,所以未選擇左cafe.因見到個鹿仔公仔甘可愛,未選擇左一柸小鹿布朗尼熱朱古力,和龍蝦芝士蛋意式飽 ·小龍蝦-蛋沙律意式飽,底部有小小濃左,熱度就一般,味道也可接受 朱古力不夠熱,圖案美麗 價錢合共48元,太貴, 應該劃分cafe 同食麥當勞食物位置。 地方清潔,仍需改善,大堂員工欠缺。
1 推介
pipi22
JAN 15

收左工食左飯,在淘大shopping完,未同知己去滿記食糖水.order 左個傳統木瓜雪耳糖水,28元,價錢合理,甜味適中,唯獨本瓜較硬,雪耳滋潤,一大淡咬落口,我鐘意食 服務員態度有礼親切,滿記。有品質保証,我会再去 我朋友order:雪糕芒果西米撈😍個雪糕要加9元,芒果酱好味道,西米撈比較彈性,😊😊 座位舒適
Top