ittms

ittms

我是 ittms
訊息
正顯示第 110 篇(共 16 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
AUG 23

本來諗好咗星期日會過嚟試吓,滿心期待,已經係網上面見到開11:00,咁11:13去到推門入去,好有禮貌問,請問開咗未?一男一女職員同我講未開喎,開11:15,咁我見仲有2分鐘,問可唔可以坐低等等,個女的塊面黑到不得了兼態度極差,又唔回應,想剩1分鐘都要趕番我出門口,其實你答唔可以咪得,但係佢啞的,我真係即時走人,好似我要俾錢乞佢哋做我生意,即拉屋企人走,簡直一個伏,就係只睇較早食評,完來仲有食評都有講態度好差,真的見識了
1 推介
AgneSin
JUL 23

今日去咗一向好想去呢間餐廳,環境都幾好,而且因為Pat Friendly 所以就想去,手機自行落單之後我叫咗一個all day breakfast,一個牛肋肉意粉,等咗將近一個鐘意粉先嚟,我哋一路都冇催過,因為覺得應該要耐心等耐,食物應該製作中而且有期待,但牛肋肉意粉味道麻麻,只有茄汁意粉同牛肋肉完全冇其他配料的,而我個我個all day加咗$15牛油果,牛油果嚟到非常唔新鮮係黃色嘅,而且全部有黑點,唔明點解見到咁樣仲可以比客食,已經非常失望,再繼續等我個all day超過個半小時都未有,終於忍唔住問吓就話整緊,之後嚟到個牛角包係焗到燶...
1 推介
sytc1027
檢視所有留言 ()
0分鐘 (外賣自取)
2023-06-05
是次消費
每人約$105 (午餐)
JUN 23

之前都已經係份量少到,牛腩又嚡,雖然明知係急凍,已經大半年冇幫襯,今次諗住再試吓會唔會有改善,點知依然係咁,$50一碗淨四堡紫菜,紫菜得幾條,襪子菜好貴咩?個碗又細咗,仲要問佢攞辣椒油,買成百幾幾蚊嘢先得個一小盒,以後唔會再幫襯囉,太失望
DEC 22

看食評不錯,所以訂了聖誕節食晚餐,怎知坐下一看menu,雖然知道是聖誕節日,但價錢竟是加到平時的幾成,最嚇人係和牛壽司,上網見餐牌係$125/ 4件,所以坐低就叫咗,嚟到得兩件,依然係$125,其他不用講,有些甚致加多$50,實在太過份,所以不會回頭,只此一次罷,食物不過不失,份量偏少
前菜有2樣,其中日本粟米真的超甜
前菜有2樣,其中日本粟米真的超甜
0分鐘 (堂食)
2022-08-21
是次消費
每人約$800 (晚餐)
AUG 22

晚上沒有訂枱,就walk-in 想試試,叫了2個壽司omakase,服務員態度非常好、有禮,13件壽司非常新鮮,服務員還會逐一介紹,之後手卷、湯及甜品還會逐一上,湯有蜆肉麵豉湯或鯛魚湯,雪糕我哋揀咗柚子及紅豆,下次可以試吓其他餐牌既食物
NOV 21

非繁忙時間,阿姐指定你坐邊,語氣差。 熱拌手撕雞拼金錢肚刀削麵,手撕雞味道份量正常,金錢肚就好鹹,而刀削麵就好濕,唔爽口,所以食唔夠一半就食唔到落去,而豬肚湯麵就ok正常,應該都唔會再嚟,
MAY 21

座位安排很差,叫號只會叫四個人,因為全部四人枱,永遠兩個人都係四個人枱叫五六張先至二人枱叫一張,計人數做生意賺錢為先,而且有啲人過咗五張枱仍然補返張枱俾佢破壞規矩
這篇是 [非食評]
APR 21

本來訂了一隻乳豬外賣享用,但想取餐時,禮貌地查詢一下,門口員工態度惡劣,低下頭連望也不望你,極之沒有禮貌,就大聲「冇呀冇呀,都話冇呀」,完全不理人,沒有下次,不會再光顧 dislike
OCT 20

是日晚餐叫咗咕嚕肉,好多係肥肉,完全不能入口,仲有魚香茄子魚柳,好咸食完飲咗好多水,最後叫杯凍檸茶,叫咗小冰,但係嚟到半杯冰,同佢講想換過一杯,佢話半柸冰就係已經少冰,即係唔叫少冰就會係一柸冰,已冇下次
NOV 18

新開諗住即刻去試吓,11:30已經排長人龍,係一路排隊至到counter落埋order 俾埋錢,之後帶埋你入坐,座位少,有一張好大好長既share 枱,一定要D客坐滿曬呢張枱,先會安排你坐其他枱,你左右都係陌生人夾住你都唔緊要,位與位之間窄到不得了,非常辛苦,又怕撞到人非常不自在。 食物叫了牛肉丼及䐁丼,揀了燒汁,首先丼包括味噌湯,很夠熱味道ok,但湯係冇任何材料,一粒豆腐或一片昆布都冇,只有湯,牛肉丼牛肉份量充足,稍微嚡口,醬油芽菜亦好味,但嫌醬油落得太多浸住D飯,鹹咗小小。䐁丼都幾好食,中間有隻生雞蛋的。 整體ok,...
Top