tkw11

tkw11

我是 tkw11
訊息
正顯示第 110 篇(共 17 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JAN 20

其實佢出左火鍋好耐 今次第一次食 簡左滑雞鍋,泡菜味冇乜 有一筒既餸,除左有面頭嗰啲 下面全部係娃娃菜,食極都食唔完 如果有烏冬/粉絲感覺會好啲 西瓜汁幾好飲 另外有兩件壽司 算係抵食
麻辣雞煲
麻辣雞煲
炸大腸
炸大腸
是次消費
每人約$230
DEC 19

冬天當然一手黎食雞煲 嗌左麻辣雞煲 唔知佢辣既程度所以嗌左小辣 味道好濃 平時食開辣覺得小辣都算辣 如果冇食開既應該食唔到 半隻雞三個人食都幾飽 好鍾意食啲洋蔥 然後到火鍋 叫左蔬菜拼盤 啲菜望落都新鮮同埋乾淨 肉方面嗌左豬肉 佢啲餸既份量ok 唔會好少 另外叫左小食:炸大腸 估唔到唔錯喎 唔會好肥 唔會話一食落去好多油出黎 而且外脆內軟
油酥餅
油酥餅
燒春雞
燒春雞
DEC 19

餐前沙律都幾有心思,唔係得菜,仲有幾塊煙肉。 油酥餅係薄批嗰種,好香 非常推薦呢個燒春雞,雞肉夠滑而且入味 同埋有小椰菜作伴碟,煮得唔會苦澀,幾好食 值得讚既係糖漿另上,可以因應個人口味落,不過杯咖啡味道略淡 另外加點雞翼,好香脆,唔錯 下午茶時間好少人,大家唔太肚餓只叫左兩個餐,老闆好好人地比三個甜品我地,話咁先夠分😂 個甜品似係椰汁糕,好香椰奶味👍🏻 一個餐幾實好豐富,算係幾抵食,而且裝潢幾舒服,唔會坐得逼,好岩同人過黎傾計食野。
1 推介
Sai jim
2019-11-17
DEC 19

聽人推薦黎試下 入面裝潢都幾懷舊 但人實在太多 啲位又好逼 我係平日既中午黎 都好多人,都幾多人 嗌左個雞脾肉燥飯 真係好大份! 佢個餐都有餐湯 一個人真係食唔哂 味道方面反而有點失望 普普通通 反而飲品比較有驚喜 杯野飲又係勁大杯 我覺得正係飲杯野已經飽 好香濃 但都好邪惡🤣
DEC 19

下午茶黎食個越南河 呢到舖面比較細 但都算坐得舒服 而且乾淨 Tea set價錢都幾抵既 同朋友叫左牛河河同埋鮮茄河 好大一碗,好多配料 我地當lunch食都食唔哂 牛肉都幾嫩 湯底就冇咩特別 蕃茄湯底比較特別 奶茶幾好飲
胡椒豬肚湯
胡椒豬肚湯
OCT 19

星期六中午黎到呢邊食野,人唔算多,環境都幾好,有種cafe既感覺。 友人推薦胡椒豬肚飯,50幾蚊但非常豐富,性價比高。蔬菜好新鮮,冇黃葉,洗得好乾淨。胡椒豬肚湯既胡椒放得比較多比較辣,如果鍾意食辣會幾鍾意。白飯仲有小小藜麥,比較健康。水果好清甜。 不過呢間餐廳比較自助,食完後要自己倒啲廚餘,把碗碟分類。但餐廳將個站放係一個細角落,只能容納1-2人係到整,周圍又有其他雜物,比較唔方便。如果可以整寬落啲會更好。
1 推介
cherrie221
OCT 19

作為鍾意食辣既米線愛好者,幾喜歡米線陣既麻辣湯底。 湯底夠濃夠香辣,如果唔係咁食得辣可以食小辣。 米線好入味,唔會太淋。 不過價錢係比其他米線舖貴小小,配餸如果再多啲就更抵食啦。
OCT 19

之間係日本排哂長龍冇食到,見佢係香港開就黎試下彌補遺憾mad雖然價錢有點貴,但係食物質素都唔錯,好新鮮,感覺比元氣嗰啲好食~不過見隔離枱食鰻魚壽司勁吸引,有成隻碟咁長,下次再黎試下!
SEP 19

第一次黎HeSheEat食,知道佢係旺角都有分店,之前有幾次想去最後都去唔成,今次終於係荃灣分店食到啦🤣 chopstick炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯 食物好驚喜,首先估唔到係咁多沙律菜,好豐富健康!個豬扒炸得幾好,唔會老,而且炸衣薄,點埋醬好正!最鍾意係個飯底,係日式既蛋包飯既飯底,撈埋滑蛋同紫菜芝麻好好食!呢個價錢黎講都幾抵,食物高質!飲品嗌左orea沙冰,好飲~
AUG 19

晚飯黎食個車仔麵,嗌左後等左好耐都未有,催單後話冇幾隻材料,要轉其他,車仔麵上枱後味道普普通通,我覺得湯底有啲油,但係又唔夠辣,我嗌既係米線,啲米線有啲淋,配料份量好少,而且都轉左配料都仲要比漏左又比錯左!有點失望。
Top