BTS我至愛

BTS我至愛

我是 BTS我至愛
訊息
正顯示第 110 篇(共 12 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAY 23

朋友生日飯,book 咗呢間試吓,菜式很普通,有好幾個餸用同一種菜搭配,感覺食嚟食去都係同一款。除咗個蜆之外(係食過朋友推荐)其他真係普通,但價錢偏貴。而且老闆娘只顧住舊客,對新客態度一般。加上朋友生日飯,生日蛋糕存放,食時已經開始溶(係忌廉蛋糕嚟嘅),懷疑雪櫃不是冷藏食品的。切餅費收咗,刀碟都唔俾,叫先拎,仲要掛住同其他客人聊天,忘記咗,要再三提醒。等咗差唔多十五分鐘really。整體來講,應該唔會去第二次了dislike
這篇是 [非食評]
0分鐘 (堂食)
2022-08-08
是次消費
每人約$200 (晚餐)
AUG 22

同朋友放工食飯,疫情期間限定個半鐘食飯時間,好正常。我18:14分先入座,朋友約18:32分到,期間聽到幾個侍應企埋一齊講,2個人食,坐咗好耐都未點餐(短頭髮個個男仔頭)。yuk我當聽唔到,反正個半鐘一定走人就係!出餸快,啲嘢食0k嘅,約19:38侍應見我哋停低刀叉,即時行埋嚟收嘢,係無任何提示下喺你身後直接取走,趕你走,驚你唔敢走咁樣。yuk服務態度真係極極極品差呀。ghost其實可以講聲收餐碟囉,最基本嘅都做唔到!
MAR 22

行過見到未食過嘅麵店,套餐算抵食嘅。不過扎邊個個阿姐好似唔多理人,態度差。第一次唔知點咗雜河,佢一句話我哋冇雜河,跟住轉身走開😮‍💨。咩態度呀。另外一個短頭髮嘅姐姐就好好多啦。食個麵唔需要有咩專業態度,但基本禮貌應該有呱。 sick
三餸一麵
三餸一麵
0分鐘 (堂食)
2019-10-30
是次消費
每人約$50 (晚餐)
OCT 19

同朋友行完街,諗食乜好,相隔咗好耐,都冇食嘢車仔,於是今晚再食,smile味道依舊,三餸40元,片頭(3塊)生腸(有點騷味)、豬紅(正,夠入味)配幼麵(腩汁)但份量少,碗就大mad(睇相吧)。 同行朋友點咗同樣三餸:魚蛋(淋身個只)、豬皮、牛腩配河粉,河粉多少少🤏兩人都加了支樽裝可樂! 飲埋剛剛好dislike晚餐來講,唔飽yuk。雖然現在物價什麼都高,chopstick至少麵嘅份量應該多少少,sick午餐可能還可以接受,star食完好似冇乜飽cry嘅感覺咁就不值啦!下次應該會有改善吧!
黑松露蝦多士
黑松露蝦多士
MAR 19

人多又晤想等,記得提前book咗位,店舖細細地,但味道、服務是超正的,朋友無介紹錯。當晚食咗好多嘢,食完有D唔記得咗名🙈,品種多,味道好香、正。大可選擇自己喜歡的試試,一定不會失望🤨😬必試推薦:蝦多士、海鮮🦞。哥仔手腳好快,又全程留意客人的需要,有問有答又搞笑😆🥳。其實好唔好食,睇下相已經知道啦,大家不妨試試。
焗豬扒飯
焗豬扒飯
常餐-沙爹牛麵
常餐-沙爹牛麵
咖哩豬扒飯
咖哩豬扒飯
MAR 19

星期六行街,周圍都多人,晚飯時間更加不用說。之前坐車經過多次見「九龍餐室」都想試試,今次一於決定食佢啦。 四個人點四個餐🍝🍜🍲🍛 缺點:牛柳比圖片顯示的不符之外,但味道買相都不錯。環境寬敞,唯近廚房範圍,地面較濕要小心點。無穿制服,可能是老闆,態度有點差。 優點:出菜很快,賣相也吸引,味道是不錯的。waiter叔叔-高高的瘦瘦地,很有禮貌,值得一👍🏻! 1)鐵板牛柳,130元,價格略貴,份量較少,與圖片有點出入。這個是較為失望的。但羅宋湯好喝。飲料需加錢。 2)招牌焗豬扒飯,一定要...
1 推介
Timmy89
檢視所有留言 ()
台式牛肉麵  (正)
台式牛肉麵  (正)
酥炸雞扒
酥炸雞扒
黑糖珍珠奶茶
黑糖珍珠奶茶
紅燒牛肉麵
雞扒肉燥飯
DEC 18

今日和家人一起去茶木晚餐,cry對上一次已經幾個月前,茶木依舊值得一去再去。like個日是冬至,人不算多,很快可入座。環境舒服,店員都很有禮貌,其中一個哥哥十分搞笑,我認得佢已經做很久了lol,送餐又送笑話。 我哋五個人一人一個,分別點左2個布朗肉燥飯、1個豬扒肉燥飯(有肉燥的關係,油好似多左一DD),2碗牛肉麵(麵量較少,小朋友食完都覺唔夠)mad1份酥炸雞🍗(好脆),1個燜豬手(偏甜),2杯黑糖珍珠奶茶(味道好,珍珠好彈)wow
DEC 18

第一次買左三杯:綠茶益力多(不錯)、黑糖珍珠(不錯)、奶霸(一般)。 第二次飲昵間,今次試「珍珠奶茶」,珍珠較硬,茶偏甜,奶重蓋過茶味。(凍飲要收膠袋費5毫紙)是否濫收徵費呢?dislike
DEC 18

趁著家人生日,又食放題,食來食去還是覺得極上比較喜歡。我們訂了5:30-7:30優惠時段。但今次令人失望。 優點:款式和平時的一樣,食物品種多,飲料櫃也很多選擇,出菜很快。雪糕較差,味道不佳,無咗雪糕機。 缺點:員工Yan/Money態度很差,基本上傳遞食物上枱,會無嗱嗱係你後面傳入,如果熱的東西,人哋又唔知你會係後面拎食物入嚟,起碼都講聲:小心!睇後!叫拎牙簽,掟落枱面就走人。最不滿意是未夠時間就已經提早半小時執枱,陸續將你的碗筷撤走。好似趕你走咁。難道是現在的風格嗎? 希望維持原有的員工態度
2017-12-03
生日
是次消費
每人約$250 (晚餐)
DEC 17

隔左大半年再嚟大喜屋放題,價格便左,但質素差左很多。首先漏單太多,上餐速度尚算快,食物種類少左選擇,服務員的態度頗有差別。整個流程見到比較混亂upset以前有序好多,可能經營模式,團隊也改變了。相比同等級的放題差很多。
Top