JoJo1220

JoJo1220

嘴饞公主甜甜怪
支持用心製作的餐廳, 分享每次美食經歷!
訊息
正顯示第 110 篇(共 43 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
芝士四季春
JUN 23

飲左將近11年珍珠奶茶,係珍奶迷,呢間係附近,所以飲過它好多款果茶、朱古力、黑糖系列,不過越做越hea… 可能係顯徑係獨市一間不休做,但D茶味無乜,奶茶好多都溝得比較多水份,服務態度一般,好多要求都話唔🉐️。 以前返工都會一日飲一杯,所以每星期都會屋企樓下買1-2次,呢間飲不到功夫的味道,貢茶的質素不過貴價版,連鎖店也不抱期望,希望可以努力改進滿足平民嘴巴。 會繼續繼續幫襯,加入會員買飲品有9折抵D。
2022-02-03
是次消費
每人約$171 (下午茶)
FEB 22

年初三特登出門吃個西餐,去人流較少的科學園比較多選擇。 適逢禁堂食6點,落小巴後好似迷宮咁走了幾個大圈先找到餐廳,一入門就被告知5點截單5:30要離場,雖然得半小時食都不想再在雨天下吃白果,豪食一次吧! 手機落單,馬上落單$288肉眼扒,落後告知無曬!再看Pizza同🍔漢堡都無曬,由滿心期待的西餐變了韓國餐… 友人就叫了雙重炸脆雞翼,好熱好脆,但食唔出咩味道除了鹹以及無醬配點,變相比其他快餐店的炸雞更弱…不知是否趕收工呢🧐 其他小菜可以略過介紹,由於未知道其他招牌的味道,順是看食評而趕...
陳皮魚蛋
鮮豆漿
0分鐘 (堂食)
2022-01-05
是次消費
每人約$40 (晚餐)
JAN 22

放工經過見到裝修幾有特色的小食店,寫著經典陳皮魚蛋,魚蛋控的我決定簡單解決今晚肚仔🥰 叫了少辣陳皮魚蛋,陳皮味剛好不苦澀。再試埋暖暖碗仔翅☺️好耐無整,知道要多種功夫,外面煮好曬當然要試~ 嗯,個芡打得多左D未夠勻,菇和木耳比例不均,肉絲幾條,竟然找不到粉絲翅… 哈哈,不過老闆都爽朗健談,竟然請我飲豆漿,仲要加幾滴薑汁讓我一試薑汁豆漿。 哇!凍豆漿竟然飲落好新鮮吖,加了兩滴薑汁減低豆漿涼性,確實對煮咩都幾乎落薑的我十分討好哩😂 加分!加分! 整體十分滿意,店員有禮,環境特色乾淨企理,對於...
檢視所有留言 ()
5分鐘 (外賣自取)
2021-12-07
是次消費
每人約$53 (早餐)
DEC 21

好耐無食粥啦!早上起來依然好寒冷,當然早餐要暖胃開始啦! 家人幫忙外賣回來,可惜早上8點竟然未有油條,令本身食粥的靈魂黯淡不少。 第一次幫襯呢間小店係見過其他家長買米粉,肉片粥味道是肉粥分明,粥相對清淡,我自己加了胡椒粉都覺得不是太出色。肉片跟預期一致,想食清D未嘗不可。 山竹牛肉球就相對酒樓有分別,只有球沒有山竹但一咬落似漿糊黏的質感比較糊化。 七彩米粉看落不油,整體餐廳應該賣清淡為主,會再光顧其他款式。
豬腩片拉麵
豬腩片拉麵
黑蒜豬骨湯底
2分鐘 (外賣自取)
2021-12-04
是次消費
每人約$72 (晚餐)
DEC 21

開業一段時間都未曾幫襯,因為呢個位的餐廳總是失望,但是,今晚9:30回到樓下忽然想食拉麵就試一下外賣自取! 🇺🇸美國豬腩片黑蒜豬骨拉麵湯底+嘛嘛醬雞翼套餐$72 分湯包裝,回家後D麵竟然OK煙韌,不會淋到好似中國麵,3只雞翼幾惹味,豬腩片食落似肥牛質地,預期中一致😋 餐單下星期會改,可惜以後夜晚9:30後不會有麵,變了飽肚關東煮+燒餅🫓+其他小食,或者飯食。 店員好貼心解釋,好有禮,年輕人果然容易溝通😅顯徑黎講呢間日式拉麵幾好食,會再幫襯。yummy
河粉set
河粉set
雞扒河粉set
雞扒河粉set
春卷
春卷
OCT 21

見網上有不少好評膽粗粗Walkin試吓,坐得幾舒服,亦都細心遞上碗筷。 招牌花腩飯比較甜,味道冇想像中咁驚喜 河粉份量比較少,一個女仔食完一個set餐連埋春卷剛剛好。 性價比唔錯,會再光顧。
烤牛肉一品便當
烤牛肉一品便當
0分鐘 (外賣速遞)
2021-04-01
APR 21

公司提供免費午餐假期之前梗係要食得開心啲啦!同事們都一致決定選一間豐盛的開心的韓國餐,當大家打開呢一個便當的時候就馬上打卡10分開心連公司的高層看到也決定下一次加入訂呢一個餐! 個人覺得好抵因為好大盒連男同事都食唔晒前菜好色彩繽紛令人大開胃口! 飯量很足夠而且係健康的紅米紫米飯,牛肉好似二人份食極都食唔完也是預計中的韓式甜牛肉,前菜當中有啲係魚仔偏向鹹最好食都係蛋同埋甜排骨!wow 值得推介同事都試咗辣魷魚同海鮮鍋都表示讚賞!yummylike
2049
丹麥烤雞
丹麥烤雞
北偶燒豬腩肉
北偶燒豬腩肉
丹麥馳名烤雞半隻
0分鐘 (堂食)
2021-04-05
是次消費
每人約$95 (午餐)
APR 21

復活節清明節連續五日嘅假期如果想親近大海,最理想嘅地方當然避開洶湧嘅人群,嚟到科學園望住海景品嚐午餐! 朋友常常幫襯今次但我們第一次品嚐他推介餐牌L1L2,想不到果然沒有失望! 烤雞不但爽脆入味連白肉的部份都非常野味,完全清盤!正 北歐腩肉同出邊的一樣,都係鹹鹹哋皮係脆皮的,呢個就沒有太特別如果不喜歡雞的人可以考慮呢一個。 我們坐戶外整個午餐下來都非常悠閒唯一美中不足是他們的椰菜花沒有切開,非常大嚿,而且洗得不乾淨有啲昆蟲翅膀在上面。 但不影響整體積午餐享受,會再黎,服務員態度也非常好👍🏻...
炒飯
炒飯
泰式串燒配炒飯
MAR 21

期待咗好耐!聽聞這間店的招牌是他的炒飯,餐飯不是香港的口味比較鹹食完要飲好多水但他的沙嗲全消真的10分好好味好多肉好到位!lolcryyummylike如果可以調校咸度就會一百分,凍奶茶太多糖漿。 。
藥膳桃膠雞湯飯
藥膳桃膠雞湯飯
MAR 21

叫了幾個餐之前試過堂食同期望中一樣,但啲湯藥膳味不濃,反而係好甜好甜嘅湯,甜度如果可以調較不要落那麼多紅棗可能可以減少甜度,有機會會再試吓麻油湯牛肉湯也是比較甜。
Top