minnieso

Simple Life:)
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2019-06-28
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JUL 19

呢間素菜中西fusion餐廳, 我揾左好耐啦! 記得當初系朋友介紹嚟呢間食, 非常有驚喜lol 現在銅鑼灣呢間嘅食物十分有水準👍👍👍 尖沙咀都有分店架tongue 前菜: 四喜烤夫+麻醬沙薑頭絲粉皮+柚香紅菜頭蘋果拌合桃love 手卷: 蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷excited 湯品: 菠菜忌廉桃膠濃湯heart 主食: 和風牛肝菌野菜忌廉扁意粉kiss 甜品: 紅棗乳酪蛋糕balloon 最後呢個晚餐食唔哂, 最終都係打包wow 我好努力咁食架啦~tongue 下次帶埋朋友嚟食下, 推廣下素食主意like Recommend to anyone!
四色仙草芋圓
黑糖瀑布珍珠鮮奶
0分鐘 (外賣自取)
2019-05-10
是次消費
每人約$30 (午餐)
MAY 19

今次經過mong kok, 見到新開珍珠奶茶店 就9秒9入去試tonguetongue 今次推介kiss 1。黑糖瀑布珍珠鮮奶 價錢:$29 wowwowwowwow 奶味勁濃勁重!加埋黑糖漿撈埋一齊飲,唔會覺得好甜,而且勁香滑excited 配合埋珍珠heartheartheart 2。四色仙草芋圓 價錢:$39 呢一大碗芋圓一定要試!佢入面超多配料,(有紅豆,仙草,寒天,地瓜圓,芋圓,紫薯圓,抹茶圓)多到喊出黎flowerflower 鐘意食芋圓既朋友仔一定要試likelikelikelike 同埋呢間小店既配料都系人手整架!!! 絕對係有心思有創意既台灣小店king值得一試balloonballoonballooncome n try!
3 推介
HevinTam
hahahahohoho
蘋果茉莉花茶
卡邦尼腸粉
芝士黑松露餃子
2019-03-28
是次消費
每人約$100 (晚餐)
APR 19

今日好開心同閨密姐妹去試食好野,專程去到中環Soho區,黎到呢間「復仇者餐廳」❣️ 一入去環境好舒服,有霓虹燈打卡位love 食左推薦呢個超正「芝士黑松露餃子」kiss超級超級好食,大大舊皮薄餡多,必食! 之後食咗呢個店主推介「卡邦尼腸粉」:個汁濃味,配腸粉一流,有驚喜!有特色like 同埋「拿破崙意粉」,味道不錯! 飲品叫左「蘋果茉莉茶」同「花茶」:清新口味!好飲,叫左兩杯wow特色飲品❣️ 之後寫左信入左復仇者信箱,等靚女店主回覆我信件🥰 之後同男店主挑機玩足球機,我輸到一敗塗地😂😂 下次好想食「番茄炒蛋...
2016-07-12
是次消費
每人約$35 (晚餐)
JUL 16

又大又寬敞star坐得又幾舒服kingking 肉骨茶好好飲excited肉骨茶味好濃wow好味likeyummy 服務態度好好music個個都好有禮貌flower 1個眼神交流就已經黎左您張枱smileheart 下次再會黎食balloon推薦! P.S. 最後要多謝入面個位廚房大哥♡又好人!
2 推介
水果茶
水果茶
2016-06-19
是次消費
每人約$120 (晚餐)
JUN 16

個爵士湯超好飲love,一飲我就要打好評excited個經理好好人starstar,知我智慧齒開刀完幫我揀哂軟林林既野食wowwowwow,重幫我走油走麻辣,重叫我凍d先食,否則傷口會痛;我男友食小菜:山城回鍋肉,佢都話好食yummy個豆花小面都好好食lol以後一定再黎likelikekingkingking
4 推介
Andy 16888
pipi22
waterqq
海南雞飯
2015-10-01
是次消費
每人約$70 (晚餐)
OCT 15

導演話想食地道野,就試下朋友呢間~ tongue 又5洗等位,就直接入去; 之後導演叫左海南雞飯,佢食到一粒米都冇淨,讚不絕口;個助導叫左札肉米,都話好好味!我都食左海南雞飯,真系冇骨,而且又滑~連埋配料襯托真心好味道! tongue 服務員見導演鼓油,都自動過黎問需5需要,幾好服務~ smile 最後單生意傾得好成功 lol 我決定會帶多d客過黎食 tongue
Top