ronaldo_cristiano
我是 ronaldo_cristiano
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2019-06-02
每人約$58
JUN 19

下午去試下,見txb東張西望講完好似好正錦。結果名不副實,墨丸河$35,四粒墨丸、河粉、少量炸蒜蔥粒、炸魚皮$23,來貨嘢、冇比碗清湯,清湯收$10.... 先講湯底:估計好多味精,完全唔自然嘅味道,飲完個口好難受 河粉:普通水平,份量足夠,冇斷粉 墨丸:大力宣揚手打、自家制,但個人覺得深水埗北河街街市的一檔墨魚滑比較彈牙有墨魚味,總括來說,好不濟。好失望 魚皮:來貨嘢,冇特別,冇跟湯,不過試完d湯覺得冇比都係冇所謂,反正味精水口乾到爆
2 推介
TammyMAMA
GOTZ
肉夾饃
0分鐘 (堂食)
2017-04-21
是次消費
每人約$30 (晚餐)
APR 17

推介招牌肉夾饃,非常熱騰騰,店員手製 具備肉汁、餅皮實在的感覺like 點了一個套餐加一個夾饃,套餐$46,一個涼皮、一個夾饃、一罐汽水,兩個人share都夠吃,單點了孜然牛肉夾饃,有點辣,但可以接受,孜然味十足,餅皮燒得金黃,在微微燒焦之間的感覺,香脆帶軟心,值得一試! 可惜選擇少、店內環境擠迫,但還是值得買一個外賣吃,孜然牛肉、招牌夾饃都好吃,涼皮一般般,辣油值得表揚,非常香,不是在香港吃到的潮州辣油那種口味,相信是傳統西北口味。下次要問問店員能否單買辣油lol
MAR 17

聽過很多次,自己住美孚 今天終於試過,但一定冇下次 餡好少,皮太厚,將貨就價, 講真,食唔出紫薯味,另一款烏龍茶只係食到好大舊餅,餡一點都不吸引,味道根本唔夾,重買埋紫薯奶凍,結果又係死甜爛甜, 我唔明白讚的人食過大判燒未,呢個只係失敗版的大判燒,只能說永無下次 dislike
3 推介
sugarbobo
ronaldo_cristiano
pipi22
紫薯蓉芋圓豆腐花
每人約$30
DEC 16

芋圓紫薯泥冇得輸!king 這個價錢吃到這個水平,簡直就是香港精神,小店的創意一流like芋圓很難做得好,海記的芋圓不甜而且Q度剛好,個人覺得可以改善的地方就是凍甜品方面不夠凍,芋頭冰吃得多有點膩,不過是可以接受的likewow
DEC 16

如果認為這種質量和價錢可以在現今社會生存,換來一大堆正評,我只能說打手萬歲。點了炸雞($118),難吃過家鄉雞。煎餅($128)同酒樓的煎薄撐很接近,沒亮點。還有一個牛肉捲($68)比較正常,但味道淡過水,總計收了$346,個人認為是受騙。完。 huffy
檢視所有留言 ()
1分鐘 (堂食)
2014-10-25
是次消費
每人約$55 (午餐)
NOV 14

mad 啱啱埋單,忍唔住上尼發炮 兩個人食 生煎包4個 雞絲粉皮1份 紅油抄手1份 土匪雞翼4隻 雞絲粉皮最快到,佢係雞蓉唔係雞絲。個汁係現成買嘅胡麻醬,可唔可以用小小心機自己調個醬?間嘢完全忘記左雞絲粉皮個汁醬最重要。 睇到呢到食評禁多話佢生煎正,就 叫4隻。 中伏,熱係熱,不過唔脆,個皮底只係硬,裡面亦唔夠汁 抄手個汁好食,呢樣可以一讚。 不過土匪雞翼先係大伏,未入味,甚至重有雪藏味就比客食,咩心態?生意真係唔憂做? mad
2 推介
小旦