stinky0710

stinky0710

我是 stinky0710
訊息
正顯示第 110 篇(共 33 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
海南雞飯
即開生蠔
各式甜品
5分鐘 (堂食)
2022-07-10
是次消費
每人約$230 (午餐)
用餐優惠
信用卡優惠
JUL 22

為了慰勞堅持不放棄學習的閨女,我請她吃她最喜歡的自助午餐lovelovelove 我選擇的是第一時段,11:20到達酒店門口已經超多人排隊等入場,後來酒店提前開閘放人入,安排都warm,等d人可以少等一陣、食多陣嘢lol 呢個lunch buffet主打生蠔🦪,我的兩個大人total食著6隻,生蠔都幾鮮甜,食落口的肉都滑同埋嫩,相當不錯,俾預期好,係驚喜來likelike 另外值得一推嘅係海南雞,雞肉夠滑,醬料夠味,冇諗過會咁好食呀,所以都幾surprise我的heart 海鮮粥同粉面檔都好味,尤其粉面檔,配料多,底湯選擇都多,非常值得一食balloon 服務都好好...
2017-01-21
是次消費
每人約$99 (午餐)
用餐優惠
團購
JAN 17

團購上見到呢間舖,同埋係openrice都見到眾食友的評價後購之,於是今日走去食之~ 我同某人order同一個粉,紅燒牛肉桂林粉,淨係辣度唔同,一個小辣,一個大辣~首先要說的就是,份量十足,超級多粉,其實如果食量唔大的人,完全可以兩個人一碗再加小食~真係嘎,有圖有真相~ 如果講起味道,我覺得還OK咯,唔難食,可以接受~小食推介木耳,味道OK喔,不過雞絲就麻麻的,個人覺得唔係好好味~飲品都係包埋,我order豆漿,不錯喔~可以一試如果你係米粉發燒友,都可以試試~
2016-11-25
NOV 16

呢都係麗港城會所埋邊,一般情況我的都唔會特登行過去食呢間的,個晚家姐請食飯,讓我可以有機會一嚐美食: 凍蟹真係好好味,肉質新鮮,甘甜,回味悠長,超抵讚~蠔餅都好好食,講真,係我食過地最好的蠔餅了,出門卜卜脆,入面軟身有蠔香:呢個雞都幾好喔,賣相都足夠吸引~呢個香煎鱈魚真係冇的彈,係我呢餐飯的最愛⋯之一當當當當,最愛的暇,總要係炸滴~好味地不得了總之,有機會一定要去試試呢間!
2016-11-05
是次消費
每人約$346 (晚餐)
NOV 16

之前係網上見到呢間舖的介紹,咁啱又俾我見到佢做緊團購,所以啦啦聲入2套~ 但係之前一路都唔得閒過來食,後來眼見行程越來越緊湊,所以book著個週六晚過來食~ 首先講下環境,檯與檯之間的距離都幾闊,一點都唔逼,的凳仔下面有地方可以擺放手袋,既不佔空間又安全,呢個係亮點~當然,食野嘛,食物質素梗係最重要。雖然係團購,不過食物質素真係「原價」,沙律菜都好好味。有圖有真相噶!PS:佢的醃製的幾好,不過燒出來的質素就因人而異咯,我個人覺得我燒的幾好,不過燒好我就即食居然唔記得影埋相~送的前菜和雪條都係淨野來噶...
1 推介
pipi22
2016-10-27
是次消費
每人約$113 (晚餐)
OCT 16

夜晚放工後行去食點心,個時啱啱7點,去到總有位,唔晒等~ Order的野都是平時常食的: 胡椒豬肚湯,OK,不過湯溫溫的,不夠熱,要即刻飲,唔係就會凍今次order的牛百葉真係失望到飛起,唔熱就算了,居然沒熟就俾我的食,超級硬,咬唔入,後尾發覺入面的經都睇得到,未試過咁,好失望鳳爪OK,熟係熟,味道就咁,唔過唔失,冇咩新意~臘味飯又係咁喔,唔熱就算,放一陣,直情凍晒~全單最熱的數這個特價糖水了,但係得個甜食完人就飽,不過今次真係唔好食~
2016-10-04
是次消費
每人約$107 (晚餐)
OCT 16

今晚放工早,唔需要OT,咩行來食我至愛的米線咯~ 我已經係第四次食呢間,可能order的野唔啱,今次覺得真心唔好好食~ D米線湯完全唔辣,好似冇鹽咁,第一次覺得勁辣原來咁寡淡呱,😞~某人都話佢的小辣同我的勁辣係一樣噶咁奇離~小食更加難食,雞翼的肉好干口,一點都唔鬆軟;皮蛋同街都一樣,呢的汁真係麻麻的~
2016-10-02
是次消費
每人約$106 (午餐)
OCT 16

話說我作為米線達人,超愛米線的我冇可能冇食過三哥,不過就很少寫食評。今次覺得都OK,所以都係寫下俾其他人都知道下咯~ 特辣,我至愛。不過人的成日話食特辣食唔到個香味,但係對我來講,特辣先至有味道,先有香味~今次的糊辣都OK,不過講真,之前總好味點tim我的今次order了兩個小食,蒜泥白肉一向係我至愛,韭菜今次真係好一般,唔好食,下次唔單獨叫一碟,跟餐order+5蚊又抵又好食~
2016-10-01
是次消費
每人約$126 (晚餐)
OCT 16

今天我們頂著大雨過後地面溼滑的危險去行山,總要行頗具難度的八仙嶺(鶴藪水塘-大美督),我們食飽早餐後出發,到了山上發現居然唔記得帶補給,所以行完成段路到達大美督又從大美督轉到大埔的時候,人已經餓得兩眼昏花了~ 所以,當我的晚餐上來的時候,我覺得簡直係人間美味,將一個餓得垂危的人拉返人間的必定係美味~ 份量夠足,味道也很好~這碗河粉必須贊一個,肉超多,湯也很好喝~我加了個蘿蔔,味道都幾好~
2016-09-26
是次消費
每人約$282 (晚餐)
SEP 16

好久沒吃雞煲,於是同某人放工約埋齊齊去食辣~ 雞煲都係鴛鴦鍋,中辣,相信食過的人都知道呢間雞煲的中辣已經可以讓人辣的很爽~配菜都係平時食開的個幾款,都係好好味噶~最值得推薦的,都係👇呢個燒聖子,超級無敵好味吖,而家諗返都想流口水~總有,呢間的花茶唔知點解我就係覺得特別好飲喔~感覺好足料啊~
紅油木耳
生腸
2016-09-27
是次消費
每人約$96 (晚餐)
SEP 16

講真,我平時食開另一間,好小機會食呢間。曾晚放工行到個都,又肚餓,於是都行入去,覺得只管試下,味道應該都唔會差~ 今次我order了之前冇試過的湯:重慶酸辣湯,辣度總有的選,我選了大辣,因為我係無辣不歡噶。果然有驚喜喔~味道都幾好,抵得個like~ 某人萬年不變的,食開米線都係酸辣湯(固定辣度個款)木耳同生腸都好味,生腸而家搞緊promo,15$一碟架,快點去試啦~
Top