ryoheisuki

ryoheisuki

鐘意食野 朱古力香蕉控
訊息
正顯示第 18 篇(共 8 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
雞扒
雞扒
DEC 19

今日去左海濱公園影家庭照 之後近近地搵間餐廳食下 我地4大2細 第一次試呢間餐廳 Order左迷你素漢堡、雞扒、卡邦尼意粉&all day breakfast 仲有杯mocha 迷你素漢堡 估唔到又幾好味喎!細細個 好岩我小朋友食 個素漢堡 食唔出係素 而且真係做得幾好 炸雞扒 好香口 外脆內軟 少少辣辣地 好好味! 卡邦尼意粉 & all day breakfast 不過不失! Mocha我個人覺得麻麻地🤭個味同平時飲開既mocha好唔同。。
2019-10-05
生日
OCT 19

朱古力迷無意中喺facebook見到有介紹,就好想去試下杯特濃朱古力,適逢生日所以今日去試,尋日推出緊急法之蒙面法既關係,搞到送貨有阻滯,一去到見到個門口貼住張紙寫住「所以朱古力暫停」昕刻好失望,不過我特登搭巴士出去,都要入去食啦。 因為帶埋呀仔,所以要叫個甜品比佢,佢睇menu就指住話要窩夫,配豆腐味雪糕,豆腐味都好出,窩夫比較淋,可能我地無叫後上 軟殼蟹包配薯條,好味,好大隻蟹,正 龍蝦墨魚汁飯,意大利飯咁,所以似生米,本人唔係太鐘意。 由於無朱古力,所以同老公嗌左一人一杯milkshake,佢話無士多啤梨味,...
AUG 19

芝士通粉好好味,好juicy,好岩小朋友食 黃小鴨飯,係南瓜味既飯,同樣都係好岩小朋友食 飲料:橙朱古力,個人覺得不太好味,橙味太重 甜品:窩夫都唔太好味,比較淋唔夠脆身 成間餐廳裡裡外外都係b duck公仔,任影唔嬲,小朋友影到唔捨得走😜
2018-11-24
AUG 19

本人對 all day breakfast 有好感 每當遇到餐廳的餐牌有all day breakfast 我都心心眼😍當然我又叫左黎食啦,薯餅既印象特別深刻,同出面食既唔同,似係自家製, 另外 香蕉朱古力窩夫 都好味 配上自製雪糕都好出色
香蕉朱古力鬆餅
香蕉朱古力鬆餅
香蕉朱古力冰淇淋鬆餅
20分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$60 (下午茶)
AUG 19

鐘意食甜品既我 對於pancake/鬆餅/窩夫呢類我都特別喜歡。之前剛剛喺香港開左呢間台灣餐廳既時候 我都無試過 因為要排長大龍,反而幾年前去台北旅行就有去食 因為唔洗等好耐。 早知約朋友喺尖沙咀下午茶,想食甜品而又可以坐下傾下計,就搵左呢間咖啡弄,因為睇食評見到每款甜品都唔係好貴,去到嗌左我鐘意食既香蕉,一向都覺得香蕉同朱古力係絕配,所以一見到餐牌有呢個就嗌左黎食,果然如我所料,係好味既,份量多而又唔貴,唔會成90/100蚊咁貴,下次去尖沙咀想食下輕食,都可以揀返呢間。
AUG 19

對於百利甜酒 本人都幾喜歡 甜甜地 帶有少少酒味 岩哂我呢d婦孺🤣 最近pokka cafe有新產品 Baileys製作既甜品 塊pancake淋左d 整體上都ok既 唔錯既配搭🤤
2019-02-11
情人節
AUG 19

話說我未食過呢類既貴婦tea set, 我老公係我試食既最佳partner, 所以就搵左佢黎陪我食啦,順便慶祝埋情人節。 呢個tea set主題係朱古力,我呢個朱古力控當然要試下啦,個set有咸食有甜點,有任食雪糕,加杯飲品。mocha好好味,所有食物都係我預期中咁好味,不過食到尾都覺得有d漏😅希望下次再有朱古力主題既,我都可以品嚐啦😊
AUG 19

Toystory最近咁hit, 帶左呀仔去海港城影相啦,去到尾聲既時候落起雨喎,避雨加上午餐麵未食,肚餓要醫下肚,突然想食拉麵,而且呀仔超鐘意食麵類,就喺openrice搵下附近有咩麵食啦,最後揀左呢間一幻拉麵,主打蝦湯既拉麵,我同老公一人嗌左一款唔同既,我要湯,佢要撈,當然我都有試下佢個撈架啦,兩款都好味,撈既就蝦味重d濃d!湯既就無咁漏😬
1 推介
塞屎豆