為吃小Q

為吃小Q

我是 為吃小Q
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
MAR 18

食物價錢不貴,但味道過咸,勉強可以接受!裝修非常好,坐得舒服,但服務九流,令你唔會再想去! 訂了六位,訂位時侍應說給間私人房,但沒有説明有最低消費,點菜時經理只推介潮州翅,環保原因無接受推介,只點一般潮州菜,經理也沒有提點未夠最低消費,到埋單時才說所點菜式不夠最低消費?會有這種服務嗎?不是錢的問題,只是差三百元,但經理黑面堅持同事有講清楚,我們已說你就收夠最低消費吧,最後又只收實際order價錢,話個同事無返工唔可以當面對質,咁又代表什麼意思⋯⋯ dislikehuffy
檢視所有留言 ()
20分鐘 (堂食)
2012-01-28
每人約$90
JAN 12

舊同學春節敍舊晚飯要係中環,蓮香樓很有名而openrice又有咁多笑臉所以想試一下,點知⋯ 五個人點咗六個菜:鬼馬牛肉、鴨片蒸豆腐、荷伴芹x(忘記正確嘅名)、菜膽雞、炒芥蘭、招牌醬烤骨。頭三個係懷舊菜,味道差不多-都係好淡冇味,個雞係"鞋"而冇味,我哋覺得冇理由咁差,以為因為我哋唔識點菜,於是多叫一個好多人要嘅烤骨,嚿骨好似煲完湯豬肉然後再淋d汁上去,唔掂唔好食。地方好嘈好迫,完全聽唔到對面講咩(坐在同一張六人枱)。服務好好普通。訂咗位都要等廿分鐘,仲搞錯個名,聽電話嗰阿姐勁無禮貌。唯一價錢好平,唔洗五...
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2012-01-24
每人約$110
JAN 12

年初二差不多所有餐廳都關門,只有屋企附近嘅加記開門,ok就試啦!六點鐘已經坐了一半人,兩個人叫咗瑤柱琵琶豆腐,腐乳蒸肉青,上湯杞子皇帝菜。琵琶豆腐太多粉唔得,腐乳用嚟蒸肉都唔係好夾,菜應該無事,但上湯好似個餈咁太"傑",仲好咸。整體都係普通,但過年唔洗等位,又唔係貴,都算係咁啦。
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2012-01-22
每人約$23
JAN 12

一早起身所有餐廳都未開門,唯有食大快活!蕃茄火腿通粉應該冇事,點知超難食,已經唔係好好胃口,見到買相已知唔掂,食落蕃茄汁冇味,通粉又"鞋",食咗冇一半就放棄。老公話佢碗餐肉醬面都好難食,不過要去打波又冇嘢食冇計。sad
Top