marco8216

marco8216

我是 marco8216
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
好多醬汁呀!
好多醬汁呀!
椒鹽豆腐。
椒鹽豆腐。
付皮卷拼荔芋卷。
付皮卷拼荔芋卷。
明火白粥。
白灼蝦。
白灼蝦。
清蒸斑仔。
清蒸斑仔。
椒鹽豆腐,明火白粥,鹽焗雞
0分鐘 (堂食)
2011-08-04
是次消費
每人約$80 (午餐)
AUG 11

今日咁岩入大澳,買左D海鮮,去海韻素食菜館煮。 今日係平日,大澳冇咩人,而餐廳都冇咩人,得幾台。外面炸得好香脆,入面係好滑既豆腐,作為前菜一流!第2樣前菜,有蕃茄紅蘿蔔生菜作配菜,加埋炸得香脆既卷皮,好味!加以腐竹,一D都唔稀,入口有黏滑之感。一讚!同出面的比較:大隻,有雞味,肉很滑。比較普通,腐乳味道不太濃,但個份量夠大,菜都炒得好爽。 自帶 海鮮到喇!!!細細隻,好新鮮。愈細隻愈好味!都係細細條,但好多肉,味道十足。 因為海鮮唔係係果度叫,都係唔好擺咁多喇, 總括而言,一間素食菜館,唔計海鮮...
日式蕃薯包
2分鐘 (外賣自取)
2011-07-30
是次消費
每人約$13 (午餐)
JUL 11

今日行過新城市廣場,有啲肚餓又口痕咪諗住買個麵包咬下,行到a-1門口,見到好多人,入到去見到好多新鮮出爐麵包。原本想買祼麥核桃包既,點知半個都好大個,所以行入去望下。見到日式蕃薯包賣靜2個,個賣相又幾吸引,所以夾左佢。個價錢都幾貴下,但食入口,麵包好鬆軟,蕃薯好甜好香,有少少酒味。不過可能凍左,無咁好食。而祼麥核桃包就留翻下次試食。
吞那魚、蛋、三文治
0分鐘 (堂食)
2011-06-26
是次消費
每人約$22 (早餐)
JUN 11

今日番大陸, 一早起身落街食早餐, 叫左吞那魚、蛋、三文治 好厚既三文治。 蛋好厚,吞那魚都好多,有小小菜同蕃茄,好清新! 加埋杯凍奶茶,有個咁滿足既早餐,不錯。 但個冷氣唔係好夠!
蕃茄,蛋餐包
蕃茄,蛋餐包
自家制餐包
4分鐘 (堂食)
2011-06-19
父親節
是次消費
每人約$25 (早餐)
JUN 11

佢地既餐包真係好好味,鬆軟,不過今次無上次食咁熱,暖暖地,差少少。其他既早餐都好好味。我今次今左蕃茄;蛋大餐包。個包都算大個,大食既可能唔夠食。不過服務差左少少,泥錯哂啲野飲,可能多人,亂啦。整體係好既。
Top