kobay

kobay

我是 kobay
訊息
正顯示第 110 篇(共 29 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2分鐘 (外賣自取)
2012-06-03
團年飯
是次消費
每人約$140 (晚餐)
JUN 12

之前晚飯有黎食過霸王雞飯覺得幾好食, 星期日一家人o係屋企食飯, 買左一隻霸王雞加餸, 個個都讚好味 味道:雞肉夠嫩, 雞骨無血, 醬汁, 芽菜同埋蔥都配合得好好 份量:都幾大份 環境:整齊乾淨 服務:快 衛生:OK, 乾淨 抵食:以呢個價錢有呢個質素ok 晚市堂食長期等位, 可以考慮外賣
2012-05-30
是次消費
每人約$40 (晚餐)
JUN 12

OT完返到元朗已經9點幾, 好多都收左鋪, 見佢仲有開就入去試下 坐低叫左個牛肚墨丸河加通菜 味道: 牛肚墨丸河 - 牛肚夠林, 墨丸唔夠爽口, 口感一般, 河粉唔夠滑 通菜 – 腐乳勁鹹 份量:都幾大份 環境:位與位之間比較迫 服務:一般 衛生:OK, 乾淨唔濕滑 抵食:一試無妨 下次會試下其他食品
2012-06-02
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JUN 12

第一次同幾個朋友去食, 唔知限時所以好多野都無試到, 另外有窩夫機可以自製窩夫 味道:燒烤食物唔錯 份量:冷盤, 熱盤, 燒烤種類多選擇, 甜品都有4-5款, 飲品有汽水同埋生啤 環境:裝修及氣氛唔錯, 多一大班人去 服務:OK 衛生:OK, 乾淨 抵食:一試無妨
2012-06-06
是次消費
每人約$48 (晚餐)
JUN 12

間唔幾都有黎食, 坐低左先發現加左價, 由$30幾加到$42, 都幾貴, 叫左個8寶河, 一支可樂$6 味道:同之前一樣無變, 但河粉切到好碎, 湯底加左腩汁都無咩味, 但食完好口渴, 味精重 份量:同之前一樣無變 環境:同之前一樣無變 服務:同之前一樣無變 衛生:同之前一樣無變 抵食:唔抵食, 一碗河粉要$42, 真係好貴. 支可樂係細size, 俾$6去7-11或者ok買罐裝可樂抵d
1 推介
hkplkbth
炒蛋
牛油厚多士
叉燒意粉
2009-05-07
是次消費
每人約$30 (晚餐)
MAY 09

炒蛋 - 真係好滑, 好似用牛奶炒咁, 唔會食到成口都油淋淋, 而且夠熱, 足2隻蛋份量 超厚多士 - 食得出件多士係好新鮮, 質地好鬆軟而且牛油真係沾滿面包既每個角落, 正! 叉燒意粉 - 正宗港式冰室既風味 杯COT就唔夠荃灣間林苑咁有茶味啦, 而且咁細杯都要加2元就唔值 作為晚餐都夠飽
是次消費
每人約$34 (午餐)
AUG 08

由於唔駛等位, 所以入去試試 叫左一個雞扒米線, 一杯凍奶荼 雞扒米線 - 湯底無特別, 只食到好多炸garlic既味道, 件雞扒好油 凍奶荼 - 好難飲, 實在太難飲! 忍唔住同亞姐講: 杯奶荼無味 亞姐: 係咁架啦 我: 你飲下, 真係無味 然後佢拎我杯奶茶入廚房再俾返我, 我一飲, 淨係飲到甜, 但甜同茶味係兩回事 元朗餐廳多不勝數, 以咁既服務態度+食物質素真係無法吸引我再去食
是次消費
每人約$30 (晚餐)
AUG 08

好味, 一星期最少食一次 食佢既原因係因為加錢就有得配果汁e.g.橙汁, 西瓜汁, 芒果汁 感覺上健康d 最好味係豬軟骨, 豬肉丸, 福州丸
是次消費
每人約$35 (午餐)
AUG 08

見呢間餐廳開到成行成市便即管一試 叫左3樣野, 份量算多, 但味道一般, 無驚喜, 無特別 - L101 泰式海南雞飯 雞肉無雞味, 個湯唔得,飯既份量夠多 - L107 泰式海南雞撈金邊粉 雞肉無雞味, 金邊粉份量夠多, 調味ok - L108 泰式豬頸肉金邊粉 俾佢呃左, 得5-6細細塊又薄的豬頸肉. 無口感,份量又少卻收$30幾,唯一好處係金邊粉份量夠多
是次消費
每人約$35 (午餐)
MAY 08

上個星期lunch叫外賣, 等左1小時先有得食, 算! sad 一打開, 食落口, d面好油, 湯底又無咩味 一夾條蟹柳就發現膠紙未撕 huffy 真係搞錯呀! 咁大間餐廳連呢d基本standard都做無唔到, 我唔會再食呢間餐廳!!!!!! 大家都要小心, 睇清楚有無俾人"加料"
1 推介
※飯盒※
腸粉好滑,d汁好香
腸粉好滑,d汁好香
炸魷魚鬚
炸魷魚鬚
腸粉
是次消費
每人約$10 (下午茶)
MAY 08

d腸粉好滑, d汁又好香, 值得一試 chopstick 佢d炸魷魚鬚都好好味呀, 好似以前酒樓食到果d味道, 正~ tongue 間鋪都幾乾淨清潔, 食得放心
Top