粉嶺人

粉嶺人

大家好~剛剛搬入粉嶺,發現粉嶺食評很少,自己屋企又係無飯家庭,所以決定盡快食均粉嶺,寫個粉嶺食評專頁~~
訊息
正顯示第 110 篇(共 11 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2009-04-16
是次消費
每人約$40 (晚餐)
APR 09

見椰林閣唔駛等位, 於是入去食, 叫左個海南雞飯, 超難食囉huffy 個油飯又凍又硬又乾!!! 碟雞又少又肥又無雞味!!! 杯檸水d檸檬又薄又得3塊!!! 係花都黎講算貴, 唔會再幫襯!!!
2009-04-18
是次消費
每人約$50 (午餐)
APR 09

叫左個韓式牛肉飯 味道還好, 最討好反而係碗飯, 飯粒帶舔性又好夠熱, 仲有少許芝麻粒做裝飾, 好正 小食任食, 豆漿任飲 叫左好多次泡菜同大豆芽啊, 味道不過不失, 不過豆漿就好甜
2009-04-18
APR 09

見好多人排隊就排下, 食完覺得無咩特別, 只係好平shocked 魚旦燒賣係批發貨色, 只係白烚, 要用豉油甜醬調味 腸粉以為係即拉, 點知又係批發貨色, 無特別 不過價錢好抵, 老闆態度又好, 可以再來smile
2009-04-19
是次消費
每人約$20 (午餐)
APR 09

一坐底待應就擺左兩杯茶黎, 佢d手指插晒入杯水度, 點飲啊mad 見到廚房裏面都幾污穢下, 個地下好多垃圾又多水 叫左碗魚旦麵同牛腩粉 魚旦不太彈牙但出奇地有魚味 麵就有好重鹼水味同好諗 加左腩汁但都好似清湯底咁, 仲飲得出有味精 d牛腩我唔識分係清湯腩定候柱牛腩 d牛腩個樣似候柱牛腩咁既紅紅地色, 但個湯又好清, 牛腩食落又無乜候柱味 不過口感都似食緊牛腩, 因為夠un tongue d河粉一夾即散, 似河漿
2009-04-11
APR 09

:因為想食米線, 又唔想出去譚仔, 所以就去左鴻發, 真係好失望 我叫左碗腐皮腩肉米線 個湯底肯定落左味精, 仲好重手下, 食完超口渴 腩肉超肥得黎, d肉竟然超鞋, 好厲害, 點做到!!!shocked 服務方便當然就無服務可言, 但個收銀姐姐個樣還好tongue
2009-04-12
是次消費
每人約$24 (早餐)
APR 09

一個人黎食早餐, 叫左個早晨雞排餐, 個餐份量超少!!! 1/4塊火腿, 仲要無煮過, 冷冰冰mad 1條腸仔, 無特別 1湯匙茄汁豆, 真係一啖食完huffy 1塊縮水煎雞排, 雖然係煎但d油多到滴出黎, 成隻碟都係油!!點食啊huffy
2009-04-06
每人約$20
APR 09

尋日放假訓晏左,起身都成2:00pmtongue, 所以就去左搖茶飄香食下午茶~~ 叫左件吐司同杯茱香奶茶 吐司都幾厚同軟熟, 不過d醬就少左d 奶茶就旺角水準,無特別
None
2009-04-04
是次消費
每人約$55 (午餐)
APR 09

上星期六係清明節,花都鬼死咁多人,就諗住去群記食豬手麵,點知無開shocked,就去左對面食拉麵。 本身都知呢間野d服務態度好差,只係無諗過咁離譜huffy 我地1:35pm去到,老闆娘話收1:30pm,話d野賣曬,唔做我地生意,我地要話特登由沙田入黎食,老闆娘至網開一面俾我地入去huffy 叫左2碗東京醬油湯底的雜錦拉麵,個湯底胡椒味過重,叉燒又薄,成碗麵只可以講係不過不失。 價錢偏貴,質素一般,服務惡劣,唔會再幫襯!!!
1 推介
水晶天使
2009-04-03
每人約$60
APR 09

本身想去廣東食燒味飯,但見到隔離間日本野做緊半價,所以就去試試 叫左三文魚腩,三文魚子,甜蝦同帶子刺身 三文魚腩還好 但帶子就激唔新鮮, 有d黃黃灰灰, 仲要係好乾, 令我立刻聯想到優之良品既燒元貝huffy 甜蝦同三文魚子都乾乾地, 兩者放入口都勁腥mad 蟹子沙律 無蟹柳, 得青瓜絲, 好難食既沙律醬同暗紅色加腥腥地既蟹子mad 天婦羅炸蝦海鮮烏冬鍋 天婦羅炸蝦舊粉好大舊但隻蝦又好細 d烏冬又好唔彈牙mad 雖然今次食完d刺身無肚痛, 但為左身體健康, 唔會再去食
2009-04-03
每人約$60