OK
2012-02-21 1082 瀏覽
!朋友食西冷牛排,肉質柔軟,有厚度。我點的是蝴蝶型肉眼牛排,肉質較硬。以下為朋友評價:杯熱檸蜜五錯 薯條太林比汁浸得太軟建議分開放。另外,服務不夠,經常忽略后座卡位,望改進。凍水有陣生水味,令人不適。不過總體來講,唸唔到食咩都可一試。
2012-02-21
1K
2011-12-30 290 瀏覽
同阿媽上o黎, 知道其實扒不是此店的強項, 所以破格, 叫個咖哩!係牛腩. 包餐湯, 啡/茶;去洗手時發現有個卡位的肥哥哥也是在食咖哩牛腩, 食到不停抺汗... 即都幾辣...即是說, 可能15分鐘後, 抺汗的肥仔會係我...先飲個羅宋湯, 此店的水準一向很好.不過今次個包就失晒手, 包的下半竟是濕的小心d 叮吖嘛....飲晒湯, 咖哩飯才上, 又唔似好辣吖有椰味, 少許花生味, 幾濃, 跟飯一流.牛腩一般, 入晒味, 但唔特別淋其實都ok, 不過下次或食咖哩雞吧.我結果都成為個在抺汗的肥仔....馬上cot吖 唔該, 搞掂!50蚊, 也合理吧

係牛腩. 包餐湯, 啡/茶;

去洗手時發現有個卡位的肥哥哥也是在食咖哩牛腩,
食到不停抺汗... 即都幾辣...

即是說, 可能15分鐘後, 抺汗的肥仔會係我...

先飲個羅宋湯, 此店的水準一向很好.

不過今次個包就失晒手, 包的下半竟是濕的

小心d 叮吖嘛....

飲晒湯, 咖哩飯才上, 又唔似好辣吖
有椰味, 少許花生味, 幾濃, 跟飯一流.
牛腩一般, 入晒味, 但唔特別淋

其實都ok, 不過下次或食咖哩雞吧.

我結果都成為個在抺汗的肥仔....

馬上cot吖 唔該, 搞掂!

50蚊, 也合理吧
i came here last night for a late dinner around 11 pm. the food was very good! service was good too! the waiter brought out everything very fast!price is very reasonable. the table next to us ordered these giant U.S grained fed steaks and they looked amazing and gigantic, next time i will definitely try them!the only negative thing i like to point out was the glasses they brought out for the water looked dirty, u can't even see through them!!! it was ok, since your meal includes soup, bread and

the only negative thing i like to point out was the glasses they brought out for the water looked dirty, u can't even see through them!!! it was ok, since your meal includes soup, bread and tea/coffee so i didn't touch the water!

i ordered baked sole fish and salad and garlicky veggies. my friends just ordered chicken or pork or fish baked over rice. everything was super delicious!!!

definitely coming back here soon!!!! i had a pleasant experience! just remember it's on the second floor!! take your elevator up there!
2011-07-30
年三十晚人頭湧湧只想快點開餐後行年宵 話晒好頭好尾又唔想去茶餐廳, 於是升一級搵左老牌餐廳…. 花園餐廳 (要加一的茶餐廳而已)一份晚餐 ; 一份三文魚扒 兩人不約而同選紅湯, 因為呢到紅湯係靠得住之作熱辣辣料又多, 的確醒胃之選 配埋餐飽確係 Perfect match 不消五分鐘即上晚餐: 白汁焗魚柳海鮮飯, 白汁形似醬糊狀, 果然係白色既汁吧 魚柳海鮮也是正常的雪藏貨, 求飽肚必食晚餐我的三文魚扒也出場了 三文魚明顯經過先炸後上鐵板, 絕對是偷跳的做法 (差差差) 炸過後的三文魚肉鞋無晒魚油, 而本身來貨也差勁 首次食到全無魚味的三文魚 而且魚骨也奇多, 仲要係細細條個隻 食左 1/3 已經唔想食落去 只好KO 埋配菜肚空空地離開 檸茶 : 正常 Never Come again
年三十晚人頭湧湧
只想快點開餐後行年宵

話晒好頭好尾又唔想去茶餐廳, 於是升一級
搵左老牌餐廳…. 花園餐廳 (要加一的茶餐廳而已)

一份晚餐 ; 一份三文魚扒
兩人不約而同選紅湯, 因為呢到紅湯係靠得住之作
熱辣辣料又多, 的確醒胃之選
配埋餐飽確係 Perfect match
魚柳海鮮也是正常的雪藏貨, 求飽肚必食晚餐
我的三文魚扒也出場了
三文魚明顯經過先炸後上鐵板, 絕對是偷跳的做法 (差差差)
炸過後的三文魚肉鞋無晒魚油, 而本身來貨也差勁
首次食到全無魚味的三文魚
而且魚骨也奇多, 仲要係細細條個隻
食左 1/3 已經唔想食落去
只好KO 埋配菜肚空空地離開

檸茶 : 正常

Never Come again
2011-02-02
2010-08-25 128 瀏覽
要數港式出名而有分店既鐵板扒房, 離唔開都係金鳳 / 花園餐廳 / 扒王之王 等等, 但試問好食既又真係有幾多間呢 ? 我開始對港式扒死心...薯蓉焗田螺 今次d田螺焗得好好味, 唔乾又熱辣辣, 推介 紐西蘭A級牛扒 (廚師推介) 簡直不知所謂 ! 成塊扒只食到醃料黑椒味, 完全無牛味可言, 仲話係廚師推介... 成百蚊原來係食黑椒 T骨牛扒呢個似番d樣喇, 起碼食到牛味, 不過大家都唔好期望咁高, 因為牛味真係好淡口後記 : 雖然有好多卡位, 但食物質素一般較低, 短期內都唔會再幫襯.二人共消費 : $230

薯蓉焗田螺
今次d田螺焗得好好味, 唔乾又熱辣辣, 推介

紐西蘭A級牛扒 (廚師推介)

T骨牛扒

二人共消費 : $230
2010-08-19
2010-05-26 31 瀏覽
與老公仔一同往做gym銅鑼灣的食店都去得七七八八老公仔忽然提議到花園餐廳懷一懷舊花園餐廳是老公仔由細到大都去的地方以前常和家人到此吃晚餐到了中學時期,又常和中學同學在此出沒白汁龍脷柳天使麵龍脷柳煎得不錯而且很富魚鮮味我很喜愛吃天使麵貪其口感細嫩,加上白汁,很匹配呢!煎肉眼扒拼司華力腸老公仔仍是喜歡吃鐵板肉眼扒很不錯,煎得剛好,肉質不太稔又不太韌至於司華力腸只是一般質數很富懷舊味道的一間餐廳相信對於老公仔來說更添另一番風味...
與老公仔一同往做gym
銅鑼灣的食店都去得七七八八
老公仔忽然提議到花園餐廳懷一懷舊

花園餐廳是老公仔由細到大都去的地方
以前常和家人到此吃晚餐
到了中學時期,又常和中學同學在此出沒

白汁龍脷柳天使麵
龍脷柳煎得不錯
而且很富魚鮮味
我很喜愛吃天使麵
貪其口感細嫩,加上白汁,很匹配呢!

煎肉眼扒拼司華力腸
老公仔仍是喜歡吃鐵板
肉眼扒很不錯,煎得剛好,肉質不太稔又不太韌
至於司華力腸只是一般質數

很富懷舊味道的一間餐廳
相信對於老公仔來說更添另一番風味...
我讚不絕口的餐包
白汁龍脷柳天使麵
煎肉眼扒拼司華力腸
我讚不絕口的餐包
2010-03-29 34 瀏覽
近來吃過兩次花園餐廳的晚市第一次, 不過不失啦今次, 終於忍不住要給負分羅宋湯太濃味「蒜蓉汁羊仔扒」連蒜蓉都死實實沒蒜蓉味羊仔扒又老又硬, 一點羊味也沒有同行者說醃料令羊扒都沒有味道了侍應小姐整晚都迷迷糊糊下單又忘了問醬汁, 下飲品又忘了問冷熱而且竟然忘了下其中一份套餐!花了錢卻吃得不甚開心, 於是第二晚去了西環某扒房再鋸扒......另一食評繼續
近來吃過兩次花園餐廳的晚市
第一次, 不過不失啦
今次, 終於忍不住要給負分

羅宋湯太濃味
「蒜蓉汁羊仔扒」連蒜蓉都死實實沒蒜蓉味
羊仔扒又老又硬, 一點羊味也沒有
同行者說醃料令羊扒都沒有味道了

侍應小姐整晚都迷迷糊糊
下單又忘了問醬汁, 下飲品又忘了問冷熱
而且竟然忘了下其中一份套餐!

又老又沒味道
2010-03-27
2010-03-03 26 瀏覽
門吾知花園餐廳既老闆會吾會睇呢段野,我真係好想知道點解香港仲會有D咁既質數既扒餐?以為花園餐廳係比較穩陣既扒餐餐廳,話說琴晚約友人去銅鑼灣京都廣場既花園据扒,每人都點左要羅宋湯,但D伙計問都吾問聲就攞左忌廉湯黎話羅宋湯煲緊,叫我地吾好等啦!算數。友人叫左個扒海鮮鐵板餐,點知一黎到見到個堆海鮮好似 “委左容” 咁,係完全將D海鮮炸完就放係塊鐵板上面係咁易㷫下咁,D蝦就連殼炸左,但食個陣又要切左個炸殼,咁同吾炸有乜分別?炸黎做乜?我自已個碟雞扒一般,食到係肉咁啦,但D薯條,搵到5條係睇到係薯條,其餘既已經變晒一 pat 野,另一友人既牛柳,見佢就好似勁難切啦!D伙計就掛住傾計,我舉左好耐手先應我!唉!花園餐廳如果吾想做就吾好做壞個名啦,以後都吾去花園餐廳,去返荃灣既莎樂美好過!

2010-03-02
2009-12-27 21 瀏覽
又黎花園啦~不過第1次黎呢間~服務麻麻~如果你唔坐中間D位~等卡位~無人會理你=.="叫左個蝦+牛仔骨餐~$7X隻蝦好好味~~炸完再+D蒜蓉上去~好香口~不過D肉有D硬~牛仔骨有一半以上係肥肉~好肥=.=".....無肉食~不過都整得好香好好食~另一個餐係肉眼~$7X食得到兩邊既肉係唔同味~都整得好好味~~都幾大塊~
又黎花園啦~
不過第1次黎呢間~

服務麻麻~
如果你唔坐中間D位~
等卡位~無人會理你=.="

叫左個蝦+牛仔骨餐~$7X
隻蝦好好味~~炸完再+D蒜蓉上去~
好香口~不過D肉有D硬~
牛仔骨有一半以上係肥肉~
好肥=.=".....無肉食~
不過都整得好香好好食~

另一個餐係肉眼~$7X
食得到兩邊既肉係唔同味~
都整得好好味~~
都幾大塊~

蝦+牛仔骨
2009-12-19
蝦+牛仔骨
1K
2009-12-13 18 瀏覽
本想去食印尼餐但媽唔喜歡, 佢堅持要食花園餐廳, ok 喇~ 就上了來.12點倒, 不太多人, 仲有卡位, 咦, 又係三十幾蚊牛柳餐上星期才在金 x 餐廳食過失望牛柳, 其實都有d 創傷後壓力心理障礙症, 左諗右諗...哼, 一定要有冒險精神, o黎啦但其實再叫個三十幾蚊的牛柳餐時都有d口震震...再加上, 阿哥冇問我要幾成熟便調頭走, 果個moment, 創傷後壓力心理障礙症有d 發作呢湯先上, 好水, 同之前去觀唐店係一樣...但個包都好熱, 好采~之後上個柳; 有3塊, 又係黑椒汁.哈, 個碟仍係 "sweetheart garden" , 同觀唐果間一樣!切一舊, 一睇, 都有8, 9 成熟... 擺入口, 咦, 肉質又唔溶解噃!肉質ok 唔錯!另外仲有一片辣肉腸, 有d 無厘頭, 味道一般, 呢d 腸都係夾麵包做三文治好d.媽叫了焗牛脷飯, 她話味道ok.多謝花園餐廳, 醫返好我的創傷後壓力心理障礙症, !但個湯可否好d 呢... 笑唔出係差呢樣
12點倒, 不太多人, 仲有卡位,
咦, 又係三十幾蚊牛柳餐

哼, 一定要有冒險精神, o黎啦

但其實再叫個三十幾蚊的牛柳餐時都有d口震震...

湯先上, 好水, 同之前去觀唐店係一樣...
但個包都好熱, 好采~

之後上個柳; 有3塊, 又係黑椒汁.
肉質ok 唔錯!

媽叫了焗牛脷飯, 她話味道ok.

多謝花園餐廳, 醫返好我的創傷後壓力心理障礙症,
!
但個湯可否好d 呢... 笑唔出係差呢樣
牛ok! 和觀唐店一樣係"sweetheart garden" 碟, 哈哈!
喺銅鑼行街行到八點幾,又攰又餓,想即刻揾位坐低食飯,但係度度又排長龍,只有呢度仲有大把位,都知唔慌好嘢,但見佢夠胆大大隻字寫話自己係牛扒專家,又賣成80幾蚊一個扒,諗住衰極都應該有個譜。當然我唔會咁無知將佢同Outback比,只係一心諗住佢會好過大快活個紐西蘭牛扒餐姐,要求都好低吓啦,點知....我點咗個79蚊ge西冷鐵板餐6成熟,我老公就要咗個豬扒鐵板餐,都係70幾蚊。餐湯我要咗羅宋湯,好大碗,但係係無味ge,好似飲水咁,好明顯係溝水再溝水之作,連丁點牛肉殘渣都揾唔到。面包我無食,但唔慌好得去邊。扒係鐵板上,但唔明點解佢要用一塊細過塊扒ge鐵板嚟裝塊扒,切ge時候搞到好"Le Hae",可能咁樣會顯得佢塊扒大D。同埋佢係上枱時喺你面前即淋汁,但係只有一塊tempo咁大ge餐巾紙provide 俾你,遮得面嚟遮唔到衫,簡直係有心整估。講返塊主角-牛扒。一切落去,知"頼"嘢啦,明顯係有用鬆肉粉醃過,咁就知好食極有限。可能初初幾嗒因為肚餓關係所以都覺得無咩點,當自己喺大快活啦,點知越食越唔對路,塊扒越嚟越淋,到最後咩胃口都無晒,我就攞扒嚟玩,用隻义係咁"顏"剩低落嚟嗰1/3塊扒,竟然俾我不

講返塊主角-牛扒。一切落去,知"頼"嘢啦,明顯係有用鬆肉粉醃過,咁就知好食極有限。可能初初幾嗒因為肚餓關係所以都覺得無咩點,當自己喺大快活啦,點知越食越唔對路,塊扒越嚟越淋,到最後咩胃口都無晒,我就攞扒嚟玩,用隻义係咁"顏"剩低落嚟嗰1/3塊扒,竟然俾我不費吹灰之力就將佢"顔"成一堆肉醬啦, 哈哈哈....

其實佢駛咩搞咁多嘢,又俾把扒刀你,又問你要幾成熟,其實都係D門面嘢,完全係劏牛不需牛刀,6成熟揾滴血水睇吓都無(但係我諗如果唔係全熟我都唔敢食)。

埋單盛惠$170,我仲要拎套衫去乾洗。一句講晒,我寧願去返大快活食紐西蘭牛扒。

2009-11-16
2009-11-17 15 瀏覽
第一次去食,等左15分鐘先有侍應埋黎落單叫左2個餐1. 炒貴刁味道鹹左d ,冇咩配料而且唔夠咖哩味 2. 芝士焗海鮮意粉唔太食到有芝士味不過份量對我呢d女士就o岩o岩好仲有舊幾大粒ge青口 都幾suprise 另外跟餐飲品凍奶茶 一般茶餐廳質素凍華田 唔明點解要另加$3?

第一次去食,等左15分鐘先有侍應埋黎落單
叫左2個餐
1. 炒貴刁
味道鹹左d ,冇咩配料
而且唔夠咖哩味

2. 芝士焗海鮮意粉
唔太食到有芝士味
不過份量對我呢d女士就o岩o岩好

仲有舊幾大粒ge青口 都幾suprise

另外跟餐飲品
凍奶茶 一般茶餐廳質素
凍華田 唔明點解要另加$3?
2009-09-05 13 瀏覽
近來兩口子一到星期日都係食Late Tea 當晚餐,今晚就係呢間闊別10 年的老牌港餐廳 , 點了兩個Tea 加了2 個羅宋湯 $7 分別 $3x , 無加一紅湯, 料足又夠熱, 幾得喎 !小女子點了牛(月利)飯 : 茄汁好鬼死酸, 不過好好送飯, 牛(月利)更是多得驚人, 原條(月利)放係飯面 (係幾條, 汗顏") , 仲以為食緊萬聖節餐….. 大舊 : Tuna魚忌廉汁天使麵 : 試了幾口, 忌廉汁頗溜口, 而且天使麵過淋了, 份量十分大, 連大食積的大舊食完後也說有點頂唔順呢 凍檸茶正常 總結 : 月尾無水岩開餐 ; 自問生積的各位, 一定岩晒咀形
分別 $3x , 無加一

紅湯, 料足又夠熱, 幾得喎 !

凍檸茶正常

驚 ~
2009-08-30
2009-06-21 20 瀏覽
今日同男朋友行完街就去左花園餐廳食晚餐~~一上到去就有位, 仲坐響窗口邊 ge 卡位 tim!叫左一個美式什扒同蝴蝶型牛肉肉眼扒(7成)首先有餐包同湯 (忌廉同羅宋)都幾好味, 特別係忌廉湯之後就到主菜啦!!熱辣辣的鐵板餐!! 超大份啊!!之後個waiter 走埋黎話有黑椒同蒜蓉汁我就問有無白菌汁 (menu 上有)點知個 waiter 態度勁差甘話淨係得黑椒同蒜蓉汁!甘只好揀左蒜蓉汁...算啦, 都預左d waiter 態度係差 d ga la~餐飲叫左凍奶茶同凍檸茶~~整體黎講 d 野食都幾好味環境雖然係嘈d, 但係都 ok ge不過服務態度就有待改善 la~~
今日同男朋友行完街就去左花園餐廳食晚餐~~
一上到去就有位, 仲坐響窗口邊 ge 卡位 tim!

叫左一個美式什扒同蝴蝶型牛肉肉眼扒(7成)
首先有餐包同湯 (忌廉同羅宋)
都幾好味, 特別係忌廉湯
之後就到主菜啦!!
熱辣辣的鐵板餐!! 超大份啊!!

之後個waiter 走埋黎話有黑椒同蒜蓉汁
我就問有無白菌汁 (menu 上有)
點知個 waiter 態度勁差甘話淨係得黑椒同蒜蓉汁!

甘只好揀左蒜蓉汁...
算啦, 都預左d waiter 態度係差 d ga la~
餐飲叫左凍奶茶同凍檸茶~~

整體黎講 d 野食都幾好味
環境雖然係嘈d, 但係都 ok ge
不過服務態度就有待改善 la~~
羅宋
美式什扒!!超大份!有雞扒,牛扒,豬扒,雞全翼,火腿, 薯菜
蝴蝶型肉眼牛扒
2009-06-20
蝴蝶型肉眼牛扒
  • 美式什扒
  • 蝴蝶型牛肉肉眼扒
2009-04-25 14 瀏覽
約了好朋友6:15pm食飯, 我5:55pm 已到!第一次來試這間,原來入口在大廈,行過了都唔知,一入餐廳門口,侍應好好招待!!餐廳裝修好新呀!!就算朋友來到,侍應都冇"吹"我哋落單住!!好好呀!!朋友叫了西冷牛腓 $69我叫了豬排肉腸 $51再加了法國田螺 ,特價加$25鐵板西冷牛腓~我朋友叫7成熟,生的,要再煮過,但好有肉汁!!鐵板香煎豬排拼辣肉腸~有2片大豬排,大片肉腸,豬排都好滑!!法國田螺都唔錯!!講真,食完今次,我一定會再幫嚫,唔會再去附近的星xx餐廳囉!!
約了好朋友6:15pm食飯, 我5:55pm 已到!
第一次來試這間,原來入口在大廈,行過了都唔知,
一入餐廳門口,侍應好好招待!!餐廳裝修好新呀!!
就算朋友來到,侍應都冇"吹"我哋落單住!!好好呀!!
朋友叫了西冷牛腓 $69
我叫了豬排肉腸 $51
再加了法國田螺 ,特價加$25
法國田螺都唔錯!!
法國田螺
香煎豬排拼辣肉腸