2020-03-02 712 瀏覽
肺炎影響,好長時間無出去食野啦!今日搵早餐食,希望搵一間人少D,吾使怕附近有人咳。大霸街幾間餐廳都幾多人,最後搵到燉奶佬,其實以前食過晚餐,真系比較差,今日睇番燉奶佬所有分店評分,真系比前三四年差好多。第一,食物質數真係吾只無跟市場發展改進,仲差過三四年前。今日叫個雞趴公仔麵(要爽)餐,叫左一分鐘就來,應該整左一段時間- 賣相已經好吾得,雞皮好黑,湯太多。-食落個湯都保持到,但隻雞就比較鞋同實,雞皮又燶又吾脆,應該整左好耐同埋因為太多湯的原因。-要熟蛋就來半生熟。老闆最好睇下點解會由出名變成咁樣。

第一,食物質數真係吾只無跟市場發展改進,仲差過三四年前。

- 賣相已經好吾得,雞皮好黑,湯太多。
-要熟蛋就來半生熟。

老闆最好睇下點解會由出名變成咁樣。
雞趴公仔麵(要爽)餐

2020-02-21
$38 (早餐)
2019-11-17 372 瀏覽
每個星期日都會出荃灣做嘢,今日畀人激親,嬲到核爆,於是下午茶時候決定食燉奶佬,加八蚊買個糖水下下火。,個下午茶就叫咗個菜沙律同雞髀,鄭36蚊一啲都唔平,但係隻雞髀就好細隻,味道都算ok,但真係完全唔脆。個菜沙律就都算係咁,正正常常啦唔算有咩特別。成嚿嘢嚟講就有少少失望囉。至於家八蚊轉嗰個糖水,我就揀咗雪耳木瓜糖水,諗住清一清下下火。成碗嘢都ok嘅,都好多粒木瓜,而且雪耳都煲得好淋,但係冰糖就似乎落咗好多,好甜好杰。

一人晚餐又要健康匀衡,其實附近都好多食肆,先前去隔離富都,加左兩次價所以最多一星期三晚裡面去一晚又有電視睇,其他兩晚係一晚麵食,一晚食其他。今晚已經第二次到燉奶佬,上次二人食有甜品送,仲要任揀!係任揀,姑勿論嘢食點,送埋糖水都係六十蚊倒,OMG點會去兩晚富都丫!講返舖,茶餐廳裝修,光猛,都唔少客。剛食完,份量夠男人食,女生食會不點多可叫少飯,惜食呀!仲未計兩人出席嘅免費糖水兩客。上次同友人食過,不錯,足料製作!今晚落單原因好簡單,平衡,有沙律蕃茄有肉,有木耳。另外蟹芝沙律係仿蟹捧絲及芝麻醬!哈哈!讚嘅係個肉,軟,又淋,幾入味!木耳少許醬汁好惹味!個中湯今晚係粉葛湯,都可以有淋嘅肉粒。其他就一般般。推介,間唔時食下啦!

推介,間唔時食下啦!
越式葱油豬配蟹芝沙律,餐飲或餐湯
越式葱油豬配蟹芝沙律,餐飲或餐湯
2019-04-15 341 瀏覽
之前食過其他分店的午餐、下午茶就係第一次。我地一行4個人一共叫左5個餐;魚柳薯條:厚度正常,炸粉同魚肉比例幾好,係細塊左少少....呢碟薯條差少少,炸多一陣會更完美。雞比薯的薯條炸得岩岩好,好食啲...其他就正正常常,食物及飲品的冷熱度/味道都發揮正常,唔錯!
之前食過其他分店的午餐、下午茶就係第一次。
2019-02-16 342 瀏覽
今日宵夜時間,荃灣都好多間食店10點左右就關門,搵左幾間,見到金裝燉奶佬,有個宵夜套餐,好似幾吸引,就決定入去試下,一入到去,估唔到都好幾多野食,有小菜,有鐵板扒,咁我之就試下叫個小菜,鐵板魚柳,配白飯,有碗西湯,都係$58,仲要晚上8點半有85折,好抵食,好快就來到估唔到大家樂價錢,個質素都唔差,有魚,有蝦,味道都唔錯,之後宵夜時段,加$10有個滷水拼盤,咁我都有查過,原來燉奶佬都有好多分店,總結嚟講,宵夜首選,平靚正
鐵板魚柳

滷水拼盤

鐵板魚柳
2018-11-16 334 瀏覽
今晚本身想喺荃灣廣場度食嘢,後尾見出邊嗰幾間餐廳好似平啲,就出咗去食。最後入咗嚟呢間燉奶佬,一入到去就覺得入邊好迫,坐低左之後居然見到有一隻好大嘅烏蠅喺度飛來飛去。再細心D睇,原來我頭頂一共有五大隻烏蠅,同時間飛來飛去。作為一個食客,睇到呢一幕絕對係唔開胃,同職員反映左之後,態度居然非常冷漠,只係幫我調位了事。

2018-07-12 391 瀏覽
行開見到燉奶佬 之前食開都不錯 再食多次叫左個鐵肉眼扒(走蕃茄)和照穴鰻炸蝦煎蛋飯 ,兩個紅湯 。有餐包跟 ,餐包到了 夠熱但係被微波爐叮到硬 餐湯帶有飯照穴鰻炸蝦煎蛋飯到了 食緊飯時先發現炸蝦變兩條腸仔 問位男職員點解會咁 🤯佢答因爲沒有蝦 沒有蝦為什麼唔提早講? 佢答現在有兩條腸仔代替蝦 ......😡過份 🤬🤬🤬🤬沒有質素 !蝦同腸仔都已經係唔同價錢 飯還是凍的😡😡 最後他選擇不回應 鐵肉眼扒一早講了走蕃茄 來到 都見蕃茄在眼扒上 🤬🤬問男職員 他亦選擇唔回答 再問 講唔記得 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡有時間在聊天 那倒不如專心工作 大家樂質素還比它好 員工質素低水平 不會有下次
行開見到燉奶佬 之前食開都不錯 再食多次
叫左個鐵肉眼扒(走蕃茄)和照穴鰻炸蝦煎蛋飯 ,兩個紅湯 。
有餐包跟 ,餐包到了 夠熱但係被微波爐叮到硬
餐湯帶有飯

照穴鰻炸蝦煎蛋飯到了 食緊飯時先發現炸蝦變兩條腸仔
問位男職員點解會咁 🤯佢答因爲沒有蝦
不會有下次
2017-12-13 608 瀏覽
食過此餐廳其他set, 呢個我覺得性價比最高魚柳早餐 $34 麵包小小暖,附加一小盒牛油,炒蛋有小小火腿絲。沙律可以選擇健怡或者芝麻,我呢款係健怡。咖啡係即磨, 味道尚可。
食過此餐廳其他set, 呢個我覺得性價比最高

魚柳早餐 $34

咖啡係即磨, 味道尚可。

魚柳早餐
2017-12-08
$34 (早餐)
  • 魚柳早餐
2017-09-13 550 瀏覽
星期日下午行過荃灣, 記得之前喺燉奶佬食過, 啲食物都OK的, 所以未去多次囉入到去都滿坐嘅, 不過地下好多雜物, 好明顯冇人掃地, 感覺都有啲污糟.由於人多的關係要搭枱 (都明嘅,多人就大家要張就一下).我哋兩個人, 本來諗住叫一個下午茶餐同一個燉奶 SHARE嘅食, 點知喺個餐牌度搵極都搵唔到個燉奶.  我哋就問下個侍應有冇燉奶食, 佢叫而家冇賣燉奶!!  我唔知係已經唔再賣吖, 賣晒吖, 定係呢個時段冇做, 因為佢冇解釋比我聽. 於是我哋叫咗兩個下午餐茶, 一個係豬排撈公仔面 (個面好咸!), 同西多加雞脾(不過不失). 快快脆脆食完埋單.整體嚟講又唔可以話佢唔好食, 不過冇燉奶, 地方唔乾淨但又想走高檔茶餐廳路線就唔係太抵食.
由於人多的關係要搭枱 (都明嘅,多人就大家要張就一下).
2017-09-10
2017-01-22 990 瀏覽
如果食厭左大快活、大家樂 不妨考慮食燉奶佬😋呢間茶餐廳除了環境舒適 最大特色是跟餐可以免費升級糖水 🍧 相信身為香港人 每次同朋友食完飯 就會搵一間糖水店 談天說地 呢加吾需要煩去邊搵糖水。 燉奶佬一條龍供應 有正餐同糖水👍 岩我呢啲懶人 🙈 種類還非常多 不過糖水味道偏向甜 如果想無咁甜就要記得叫佢小甜啦😉
如果食厭左大快活、大家樂
  • 蛋白燉奶
2016-11-03 796 瀏覽
炸雞脾跟西多士兩樣都沒有什麼特別,所謂的炸雞脾,其實也只是輕輕的炸過,不是炸得非常之透切那種脆爆生炸雞比。而我的三寶麵比想像中好,麵條的份量非常之多,然後再浸多兩浸,麵條都更加發漲,顯得份量更加之多。碗子內裏有魚蛋、雲吞、及魚片頭,想像不到下午茶30多元竟然有這麼大碗,但是質素當然是平平,沒有什麼風格,麵條非常之軟林,但是湯底也不算是味精湯。荃灣而言,下午茶三十多有這麼多東西,座位也尚算舒適,尚可。
炸雞脾跟
,不是炸得非常之透切那種脆爆生炸雞
而我的
,顯得份量更加之多

碗子內裏有
,但是湯底也不算是味精湯。
荃灣而言,下午茶三十多有這麼多東西,座位也尚算舒適,尚可。
2016-10-21 468 瀏覽
如題,真係好污糟,已經無食欲埋單走人中...之後個員工吾知點解前前後後比左兩張同一樣單我,之後我叫左個常餐,個麵包好硬,火腿太過油,沙嗲肉公仔麵無味。杯紅豆冰有怪味,完。吾會再黎。
如題,真係好污糟,已經無食欲埋單走人中...
2016-10-21
2016-10-03 468 瀏覽
我坐左落位後,叫人足足等左15分鐘都無人黎收枱寫單。。。。。。。。。。。。。。。總知太令人失望,泰式豬頸肉炒河,一d都唔泰式,仲差過d平價茶記,點做生意呀…真係要返去開大會檢討下,好多油呀…
2016-08-31 426 瀏覽
今日特登來這間吃早餐,本來打算吃麻辣朱扒米線,侍應姐姐話11:30am 先有……噢……只好改叫其他普通早餐,最後點了我至愛既Coffee……侍應姐姐話:“冇咖啡!得奶茶!”竟然連咖啡D咁普通既野都冇……登時滴晒汗實在反應不過來……最後亂點了一杯凍檸檬茶,這杯茶已不值一提,其他食物更可以想而知

竟然連咖啡D咁普通既野都冇……登時滴晒汗
咁今日落雨落到咩心情都無晒,但超想食熱辣辣既粉類,本身想去食意粉既,但望到佢外賣有折扣,梗係入去買個翻公司食啦,慳得一蚊得一蚊麻~ 入去要左個a餐,黑椒雞扒腸仔意粉,飲檸茶~咁大概加埋外賣盒費用42咁,佢折扣完就39.5⋯⋯其實有咩分別。。。。。。 不過由佢,對於朕黎講,一蚊都係錢! 咁場入面得3,4枱客,所以等左10分鐘左右就有飯,包好拎得走~ 打開飯盒重暖暖地,但意粉得好少~雖然我係女仔,但我真心想食飽飽廿今日正所以填滿左個胃,心就會暖啲,無咁難過。 朕重要捱騾仔架麻 黑椒雞扒上面既黑椒咬落好香口,真係好似係口中爆發佢個辣味,真心覺得個汁5錯~雞扒學我男朋友話齋,點都唔會難食既,奶佬雞扒今日不過不失,但有黑椒汁既配套就送飯一流~ 雖然我係嗌意粉,都ok既,5會煮到好林,但撈汁5多方便,因為盒既空間好細~ 經過今次經驗,下次嗌飯可以撈汁方便啲,咁已經決心好下次嗌飯~順便試下米飯呢個位有無做功課先

不過由佢,對於朕黎講,一蚊都係錢!

正所以填滿左個胃,心就會暖啲,無咁難過。

朕重要捱騾仔架麻