Your country/region site:
Hong Kong (English)
中国 China

其他
小ash
敬業的雪糕哥哥
5天前
今次係去食TEA BUFFET~
坐正o係雪糕bar附近~~
movenpick既雪糕真係好好味
不過見到"不"雪糕果位哥哥仔真係鄧佢陰公~
得佢一個係咁"不不不"~停都冇停過手~
見到佢隻手青筋爆現,又紅又損~都繼續o係度不~~
餐廳應該輪流搵人"不"吧..一個人"不"真係好慘...
條人龍又未短過...
真係好鬼慘~~d雪糕又硬~個雪糕櫃又凍~
咁"不"法~都唔知佢夜晚揸唔揸到筷子食飯呢~~
真係加人工都補唔返
因為呢個哥哥仔~~服務俾個5分佢
其他野食都好好食~~
有三文魚刺身啦..翡翠螺啦..甜品主題係芒果系列~~
都唔錯
2010-07-24
是次消費:
每人約HKD120 (下午茶)
IVY CWK
感激朋友慶祝我的生日
2010-07-21
cappuccino
門口有個鯉魚池
平時,我為朋友攪生日飯局,今次輪到我生日!有兩位朋友為我攪生日!
真係感激 8 位朋友慶祝我的生日!就算我無為個朋友攪生日飯局,甚至有朋友去教會都趕過嚟!夠哂俾面呀!
我要好好珍惜呢啲機會!因為,朋友拍拖嘅拍拖,結婚嘅結婚;剩餘我哋嘅單身圈子越縮越細!
呢度比我預期中多嘢食!
印度炒飯
蝦仁蒸豆腐
:清淡之選!豆腐夠滑,蝦仁爽身、好似龍井蝦仁一樣晶瑩剔透。
海鮮
:蝦同魚柳同樣入味,青口尚算新鮮!
香草包
:本身係硬身,包質密度高,食落有種獨特嘅咸味!
炒河粉
:麻麻地,河粉粗身不在話下,又黏住哂,勝在唔太油!
西式時蔬
菠蘿粒
:又甜又多汁,令我一食回味!
香煎豬扒
鹵水雞翼
燒肉
:好肉者必選,用蠔油炆嘅燒肉,惹味得嚟又易入口!
壽司
:只係普通貨色,以雞蛋、蟹柳、青瓜、豬肉鬆做餡;欠缺特色!
甜品:10 款
甜品款式繁多,琳瑯滿目,令我眼花撩亂!一下子,不知怎樣選擇!
雜錦蛋糕
朱古力迷你蛋糕
薑汁燉蛋
:甜薑放面,燉蛋偏甜兼比較結實!
楊枝金露布甸
:可能係我先食偏甜嘅薑汁燉蛋關係,影響味蕾,覺得較淡味!
木槺布甸
:底部有曲奇餅味,中間唔係好 cream,好在唔會餾!
芒果布甸
芝士蛋糕
:芝士味濃郁,食完唔覺餾!值得一讚!
黑加倫子蛋糕
蛋糕仔
Movenpick 芒果熱情果雪芭
食完多款甜品,坐咗半個鐘,再戰雪糕區。有雲呢拿籽、咖啡、朱古力、薄荷、士多啤梨味.....雪糕;寧捨有款芒果熱情果雪芭,感覺清新健康!口感濃郁芒果味,混入芒果粒,味道酸中帶甜,完全攻撼我嘅味覺!同時,又滿足我嘅食慾!
食完呢餐開心之餘,亦好滿足!再次多謝朋友嘅好介紹!
推介美食:
Movenpick 芒果熱情果雪芭, 芝士蛋糕
堂食等候時間:
0 分鐘
2010-07-18
慶祝紀念:
生日
是次消費:
每人約HKD170 (午餐)
kurokuro
麻麻地...
2010-07-15
呢間一年前食過一次覺得都唔錯, 可惜今次就大失所望, 食品款式少咗好多, 味道亦好一般. 冷盤得幾款選擇,而且長腳蟹每次只放幾隻, 好似要搶先有得食
. 熱盤既菜式亦唔吸引, 食完第一輪己經停晒手. 甜品亦無驚喜, 而且movenpick雪糕要由待應分配, 無得自己裝, 但就有好多toppings可以自己加喺雪糕面.
鵝肝每位客人只有一份. 要數全晚最好味既就係刺身同埋6款生蠔. 環境方面都算坐得幾舒服, 不過以食物質素嚟講, 二百幾蚊似乎唔值(75折後). 我寧願比貴少少, 去第二間任食鵝肝好過!
堂食等候時間:
0 分鐘
是次消費:
每人約HKD250 (晚餐)
香港閒人
下午茶嚟講都算唔錯
2010-06-15
下午茶自助餐都有三文魚,翡翠螺 ,味道都OK
有茶、咖啡、果汁任飲
有燕窩甜品(當然只有少量燕窩點綴)
不過甜品味道一般
(若黎食甜品就一定會失望)
熱盤沒有貴價嘢,不過都可以食下
重有沙律、cold cut、三文治、法式多士
以價錢來說食物連環境服務算是不錯了。
2010-06-13
是次消費:
每人約HKD95 (下午茶)
是次使用的OpenRice優惠券:
自助餐 7 折優惠
回到頁首
blizzchow
咁嘅價錢嘅下午茶,ok啦
2010-05-30
lee同由朋友發板去lee間食tea buffet,之前無聽人講過,所以無咩期望,當正正常常一餐。
海鮮有種:baby blue青口,普通大隻青口,翡翠螺同蝦。我覺得樣樣都OK喎,係青口好似無咁新鮮,而最buy係翡翠螺。因為覺得咁嘅價錢(用HSBC有75折,每人大約115),都算係咁。
之後食熱嘢,好似換個兩轉,約有10-15款啦,大路嘢:雞翼、豬排、炸蝦餅、魚。但有一樣係「雞」啲嘅,竟然係炸魚旦同唔知咩丸,當然無食啦~~
魚生只係食到三交魚,但壽司供應唔多,所以都只係食過三交魚一種。
有即制漢堡包、窩夫,但無食~~ 雪糕係MOVENPICK,見到有食評話食落唔似係LEE個牌子嘅雪糕,我唔知,但講真味道一般.....
其實都OK嘅LEE一餐,咁平,算合格o家啦~~~
2010-05-29
是次消費:
每人約HKD115 (下午茶)
回到頁首
sunnyleekw
篇食評
完全唔掂.........
2010-05-02
其他唔講,剩係講主打菜-
魚生
---- 係配給的,七時半後, 大半個鐘先出一盤 , 如果唔係其他食客手下留情 , 根本食唔到 . 但七時半前都係要鬥快的
龍蝦仔 和 凍蟹
--- 在七時半後, 未見過. 但七時半前都係要鬥快的.
長腳蟹
--- 全晚出得一次, 要快手的. 絕對冇源源不絕.
生蠔
---- 開頭係配給的, 之後就任食 (自己攞).
本人覺得價錢唔算貴, 但如果早知道樣樣都係配給的話, 免費都唔去........
2010-05-02
是次消費:
每人約HKD262 (晚餐)
黃老太
(非會員)
精選下午茶
2010-04-17
Banana Cheese Cake
自選印尼糖水檔
差
星期日約齊9人食Tea, 經過隔價專家譚老太查詢好幾間酒店, 終於選擇了尼間又有
free parking!
3:15 開始至五点
頭盤:翡翠螺、青囗、凍煆、當日無蠔
Salad Bar: Okay
熱盤: 一般平價款式(正常) 一分錢一分食物
點心、麵粉.....等等
Waffles: 要自己整, 都唔知好玩定 罸企的感覺 居!
確實有movenpick雪糕任食? ..種類都算幾多喎. 真的假不了、假的真不了..
就問問butt雪糕小姐, 佢話Movenpick
紅豆、芒果、杏仁咖啡、士多啤梨、朱古力、雲尼拿
大家食過Movenpick Swiss Chocolate 都知內有朱古力碎片啦! Vanilla 有雲尼拿籽、邊有乜乜 紅豆、芒果味架? 同枱班師奶仔仲話要食多幾球潻!
Cow Milk Company ?…..
有個位置Butt 印尼糖水檔, 再加碎冰我喜歡.
總括尼個價錢係正常的食物!
香蕉芝士餅
每人約HKD120
food_lover
幾好呀
2010-04-04
差
長腳蟹好鮮甜呀, 源源不絕供應, 正!
不過其中我拿了2隻發黑的, 以為係殼的自然色, 拆開原來係變左...
生蠔好味
雲糕係moviepick, 我食齊4種味, 但奇怪好似唔多似....雲尼拿無籽的
老火湯好正, 我飲了3碗
中途有侍應推著乳豬到桌前分給食客, 原本好吸引, 但鹹得要命
熱盤無乜特別,
甜品, 得朱古力蛋糕好味, 10款有8款難食, 係我印象中最差的酒店甜品
但地點很好, 價錢實惠, 會再幫襯
2010-04-03
是次消費:
每人約HKD260 (晚餐)
Agnes囡囡
質素平平
2010-01-30
前菜
刺身
熱盤
菠菜麵
雲呢拿籽雪糕
今次點解揀港威酒店食下午茶,因為經過見到門口塊黑版寫的食物吸引,有生蠔,刺身,壽司,最重要有MOVIE PACK七款雪糕等等.雖然時間短了少許,由3:15分至5:00
款式唔算少:海鮮有蝦,生蠔,兩款青口,只是生蠔太過弱少也唔夠鮮味,反倒蝦有驚喜,唔會就貨就價用霉霉的蝦,蝦肉還是很彈牙
沙律:有幾款菜,紅腰豆,粟米火腿,薰魚,各樣食物都平平,唔會勁好食又唔致於難食.
刺身:三文魚,鯛魚和八爪魚,三款刺身也是專人切的,有一位就切得比較薄的,如果想厚切麻煩開聲說吧.至於三款刺身的味道也平平,無乜魚味的,也唔夠新鮮.
前菜魷魚,螺肉夠凍的,只是太鹹,所以不敢吃太多
壽司:見過有櫻花魷魚,黃金魷魚,北寄貝三文魚等,尚有兩款太卷.因為經常會轉款,那些壽司飯實在太不濟了,沒醋味之餘仲死實實,由尖沙咀掉過港島區都應該還是原封不動.對這些浪費quota的壽司不吃也罷
熱盤:雜菜,火雞,八爪魚丸,肉丸,蕃茄意粉,薯蓉,咖喱角.炒烏冬,糯米飯,熱盤戀十款,質素平平,薯蓉太實,火雞肉鞋.八爪魚丸粉太厚,八爪魚丸太細粒.咖喱角夠脆和熱,未致於用好味形容.熱盤也相當失色,要推介的款式,對不起沒有.
點心:燒賣,牛肉燒賣,生煎包和珍珠雞,點心也無甚特別,純粹填肚貨式.
麵粉:幾款丸類,蛋麵,金邊粉芽菜,蛋麵和菠菜麵,由師傅煮的,最弊師傅唔知係咪太趕時間,明明無人排隊,那些菠菜麵竟然唔熟的,丸又有怪味.湯底又似味精湯,最後都要放棄
甜品:有2款芒果的蛋糕.細細粒的甜品,芒果卷蛋,曲奇,楊枝甘露和車厘子布甸,甜品偏甜,有朱古力噴泉和泡芙仔.
飲品:酪有三款口味,芒果,草莓和香蕉,都幾好飲唔算甜.唔喜歡飲加以自己沖檸茶咖啡
雪糕:Movie Pack有七款:乳酪,芒果雪芭,楓糖開心果,雲尼拿籽,士多啤利等等(有好多配料揀七彩碎,朱古力片,橡皮糖都有),唔蝕底的我食了三個雪糕球,一個雪芭,臨走前拎出去搭巴士食的雲尼拿籽雪糕,離開時食緊係配筒啦!哈哈,只是食雪糕都抵番了.
原價138,今個星期唔知係咪臨近聖誕,最後加了10元,變148元.之前有七五折,現在八折.148加埋一後133.2
依價錢來說有這麼多食物款式又真是不可以挑剔,只是味道平平,唔會話好好味又唔會超難食,只是跟好食差好遠啦!如果對食有要求的人可以不試,唔會覺得損失/
信用咭優惠,唔單止滙豐,恒生,渣打都有八折優惠
2009-12-19
是次消費:
每人約HKD133 (下午茶)
2個留言
sze2
not so good
2010-01-17
對於今次第一次的coffee mill下午茶自助餐,評價一般,由於當日有很多人,相信都是因為佢抵食,若對食物沒多要求的,又想填包個肚的話,都可以一到此間,因為價錢都算合理的。
1.冷盤﹕青口有沙、蠔無味、凍蝦「梅」,失望
2.熱盤﹕牛舌及意式海鮮,好味!
其他包括﹕燒賣、牛肉、奶黃包、三絲炒銀針粉、海鮮炒飯、腸粉、薯蓉,只是一
般
日式餃子,皮硬、餡料「林」
最難食是墨西哥餡餅,皮硬、餡料少
3.沙律吧﹕不錯,因為是自己選料
4.甜品﹕意式芝士蛋糕、紐約芝士蛋糕都幾好
最好味是Mövenpick 楓糖合桃、coffee、朱古力、士多啤梨味雪糕﹐好好好味呀!
好采有這個Mövenpick雪糕及75折補返數,否則就扣晒分!
推介美食:
Mövenpick,雪糕、牛舌、意式海鮮、自製沙律
2010-01-16
是次消費:
每人約HKD116 (下午茶)
小卡卡
篇食評
Out of expectation...
2010-01-13
翡翠螺+青口好鮮甜,生蠔就普通
煙三文魚+pama ham都唔錯呀~
呢度有好多款都係用青口做材料,都好好味,凍蝦都ok
右上角係少見嘅焗酥皮三文魚,幾好味,左下角係煎牛柳,做到5成熟,好正~
Mövenpick,Strawberry+Cuppucino+Espresso+楓糖核桃+意式奶凍
甜品都幾好,藍梅Mosses+黑朱古力Mosses+菠蘿粒+火龍果粒,仲有我最愛牛油焗麵包布甸
約咗個best fd食lunch,最主要傾下計,食下嘢,坐下,慢慢嘆...
響openrice serach到呢間lunch buffet,12月睇,做緊citibank card 8折,有蠔食,就試下啦...
首先我係12月尾打電話去book 1 月,聽電話嘅男仔好有禮貌,咁我就double confirm
citibank card係咪有8折,點知佢好好咁話: 係呀,不過見你book 1月份,1月1號之後可以去openrice download 75折coupon,原本8折都去,而家仲有75折,good啦...即刻加分
當日去到之後,先知自己大頭蝦唔記得帶coupon又唔記得帶card
算啦,
己經坐低咗,照俾正價啦...環境就一般,不過都乾淨,整整齊齊,食足2.5個鍾,
期間侍應加水,收碟速度ok,食完埋單喇,個侍應問我係咪有coupon,
我話唔記得帶,佢竟然好好咁話: 唔緊要吖,我照計返75折俾你吖...
好好呀,所以一定會有下次
介紹埋d嘢食先>>>
凍青口,翡翠螺
2010-01-06
是次消費:
每人約HKD135 (午餐)
講飲講食cky
真係幾好喎
2010-01-02
今日是男友的生日
所以特意前幾天找下邊間酒店的buffet好吃, search了好多間之後比coffee mill吸引了, 因為之前的食評話連tea buffet都會有生蠔架...而且仲會有movenpick雪糕任食添..所以抱住半信半疑的心態book了位.現在就講講我吃完的感覺啦!
首先我一入去當然望下有咩食啦...原來真係有生蠔架...無講大話架..服務員還會refill添
而且確實有movenpick雪糕任吃架
仲有剌身,熱葷,甜品,沙津,等等..種類都算幾多喎..真係唔似係吃tea buffet咁囉..不過唯一個缺點係時間太短了.由3:15-5:00對本人來說確實比較趕呢..如果d時間可以加長dd就好啦..不過都吃得好滿足.而且佢地d服務員的服務幾好啊.好有禮貌,換碟又快,加水都幾快所以總括來說.今次的評分是90分.下次等我再試埋其他時段的buffet先.
特濃咖啡雪糕
2010-01-02
是次消費:
每人約HKD138 (下午茶)
為食妹仔^^
So far so good 的lunch buffet
2009-12-29
門口位的錦鯉池
好耐冇假放的老公今日意外得到一天假,於是就去食我最鍾意的酒店buffet 啦~
本來要去佐敦的逸東酒店食既,打電話去訂位竟然lunch同dinner全部full晒
平日都咁好生意冇辦法只好揾過第二間,上OR睇到尼間好似都唔錯!個職員話今日都幾full只剩門口座位,坐門口就坐門口啦!最緊要係有好0野食就好了~
12點幾去到其實門口位都幾好,自成一局幾安靜裡邊人多又有人慶祝比較吵小小,我地既座位旁邊又有一池錦鯉可以睇佢地游來游去都幾悠閒.
都係講返有咩食物食:
湯:菜亁排骨湯.南瓜湯,麵包種類5種以上我食左一種,咀嚼下好香小麥味忍唔住食左2個
刺身.壽司:三文魚.八爪魚.吞拿魚.鱆紅魚.什錦壽司
冷盤:生蠔.螺.凍蝦.青口.淡菜.煙三文魚.另一種唔知咩黑胡椒煙白魚.薄片肉腸,3種切片芝士
熱盤:中式炒牛肉.咕咾肉.甜豆炒蝦仁.西芹炒墨魚.肉醬意粉.白汁青口.燉羊肉.火雞肉.煎魚片
.咖哩牛肉.青咖哩.紅咖哩.蒸魚塊.白汁疏菜.焗薯角.即煮粉面檔,螺肉鮮甜.焗酥皮三文魚好味
沙律:生菜沙律.薯仔沙律.橄欖芝士茄仔沙律.蕃茄亁,生菜新鮮種類多
甜品:木糠布甸.楊枝甘露布甸.藍梅芝士蛋糕.朱古力慕斯.栗子蛋糕.熱喳渣
生果:種類得三種西瓜.密瓜.菠蘿.切的好細塊密瓜比較甜
雪糕:係movenpick好似有8種試左朱古力.臻子.咖啡.開心果.楓糖核桃,最好味就係楓糖核桃最難食就係開心果其他味道SOSO
有送一杯餐飲點左凍啡.凍奶茶佢地飲料唔得淡茂茂,我杯奶茶好似溝過水冇晒茶味,仲差過茶餐廳,話晒都係酒店係唔係應該要做的好D呢?
食物味道大致上都幾好food counter服務員態度親切有禮,外場加水加的好密收碟都好快,但係今日冇自製waffle同朱古力噴泉有小小失望~
螺.焗酥皮三文魚.楓糖核桃雪糕
是次消費:
每人約HKD208 (午餐)
黃酷
篇食評
服務態度~~讚!
2009-12-29
差
這間的服務態度~~讚!不止侍應、廚師,連洗手間內的"啊姐"都好好服務,
而且有時有d侍應會拎住d食物或甜品行過黎問你食唔食。
原本我睇食評個陣,覺得d甜品係呢間店既賣點,但係我就覺得,甜品反而一般,好普通
既蛋糕,不過d水果唔錯,侍應送黎既心太軟都唔錯。
壽司同長腳蟹都係比想像中既差,而生蠔有少少腥同有沙,大闡蟹細隻,不過夠熱。
中華沙律等小食不錯。罐內的餅乾只吃過綠色同粉紅色,綠色脆,係薄荷味道,而粉紅色
好甜,不過唔脆,幾好的。
螺,羊扒,仲有餅乾~~讚!
餅乾可以隨自己喜愛而加,芝士、芝士碎、脆包等等…
最後雪糕,最好就唔好食開心果味雪糕,因為真係好難食,好似藥水味,
青檸同芒果味就好酸,最好味我覺得係士多啤梨味。
螺,羊扒,餅乾
Oyster
Mango dessert
擺放很靚Cookie (味道一般) 可能太飽
Articoke & dry tomoto
出到尖沙咀已是下午了,經過酒店門囗的黑板上寫著下午茶芒穿秋水自助餐,有7款味道的movenpick Ice cream,滙豐信用咭有七五折, 就因為尼兩句說話就行落去Coffee Mill食Tea Buffet $138,
就坐近自助餐枱旁邊的二人枱, 意外驚喜居然下午茶有生蠔(沒有食), 刺身(還可以,但兼不夠肥美),壽司(樣貌不差,Okay)
沙律Bar 出色有articoke & dry tomoto, french bean 其它蔬菜也新鮮。
熱盤是一般平價食物: 如煎蔔白糕、咖哩魚蛋、雞尾腸、日式八爪魚丸(爛容容)、白汁意粉、炒棷菜、炒飯、炒麵、牛肉点心、馬拉糕、雞包仔、雞翼、
甜品主題:
芒穿秋水
果然出色,多款的芒果甜品好味
值得讚........還有朱古力噴泉,自製窝夫等, 7款Movenpick雪糕,但其怪Movenpick瑞士朱古力雪糕應該有朱古力碎片,但尼到無喎,Movenpick仲有芒果味潻喎,係咪尼個品牌特別為今次芒果主題做尼隻味道雪糕呢?
我很好奇! 因此埋單時就問剛才帶我入坐的門口服務員,貴公司7款味道雪糕係咪都係Movenpick, 佢答系牙!(?????)
總括以尼個價錢有生蠔、刺身確實無話可說.................
2009-11-29
是次消費:
每人約HKD117.3 (晚餐)
敬業的雪糕哥哥
坐正o係雪糕bar附近~~
movenpick既雪糕真係好好味
不過見到"不"雪糕果位哥哥仔真係鄧佢陰公~
得佢一個係咁"不不不"~停都冇停過手~
見到佢隻手青筋爆現,又紅又損~都繼續o係度不~~
餐廳應該輪流搵人"不"吧..一個人"不"真係好慘...
條人龍又未短過...
真係好鬼慘~~d雪糕又硬~個雪糕櫃又凍~
咁"不"法~都唔知佢夜晚揸唔揸到筷子食飯呢~~
真係加人工都補唔返
因為呢個哥哥仔~~服務俾個5分佢
其他野食都好好食~~
有三文魚刺身啦..翡翠螺啦..甜品主題係芒果系列~~
都唔錯
評分: 味道 4 環境 4 服務 5 衛生 4 抵食 4
IVY CWK
共70篇食評
感激朋友慶祝我的生日
門口有個鯉魚池
呢度比我預期中多嘢食!
頭盤:大雜匯
印度炒飯:炒得乾身,飯明顯係炒得一粒、一粒,夠散!印度米係長長幼幼,炒飯雖然係橙黃色,起初以為橙色係紅蘿蔔絲,應該係黃薑,因為,見到部分飯粒亦染到橙黃色!呢個飯無咩料,相信係連咖喱一齊食!附近有其他咖喱配菜,不過,我對咖喱興趣不大,只係攞咗少少青瓜粒、番茄粒、菠蘿粒;連印度炒飯一齊食,感覺清新!蝦仁蒸豆腐:清淡之選!豆腐夠滑,蝦仁爽身、好似龍井蝦仁一樣晶瑩剔透。海鮮:蝦同魚柳同樣入味,青口尚算新鮮!香草包:本身係硬身,包質密度高,食落有種獨特嘅咸味!
熱盤:中西日拼盤
炒河粉:麻麻地,河粉粗身不在話下,又黏住哂,勝在唔太油!西式時蔬:賣相得體,誤以為係薯蓉配番茄,所以攞咗兩件;食落才中招!係香濃芝士蓉,好餾呀!同番茄一齊食有中和作用!菠蘿粒:又甜又多汁,令我一食回味!香煎豬扒:配上香草粒、茄汁豆、烚蛋切成蛋白及蛋黃粒,很惹味,又唔會覺得乾憎憎!鹵水雞翼:夠肥美,除了鹵水味之外,還有花椒八角嘅味道,感覺特別!效果亦唔錯!燒肉:好肉者必選,用蠔油炆嘅燒肉,惹味得嚟又易入口!壽司:只係普通貨色,以雞蛋、蟹柳、青瓜、豬肉鬆做餡;欠缺特色!
甜品:10 款
雜錦蛋糕:一口蛋糕外形吸引,以一支打咗結嘅竹籤作裝飾,細心之餘又方便進食!面頭有椰絲,有點似椰絲棉花糖!朱古力迷你蛋糕:又係一口蛋糕,以一點小金箔作點綴;平凡中帶點不平凡!內有合桃,略有口感!薑汁燉蛋:甜薑放面,燉蛋偏甜兼比較結實!楊枝金露布甸:可能係我先食偏甜嘅薑汁燉蛋關係,影響味蕾,覺得較淡味!木槺布甸:底部有曲奇餅味,中間唔係好 cream,好在唔會餾!芒果布甸:最感興趣係面頭有幾粒小果子,疑似大大粒嘅蟹子,一咬穿係酸甜果汁味!好特別!布甸質感滑溜溜!芝士蛋糕:芝士味濃郁,食完唔覺餾!值得一讚!黑加倫子蛋糕:黑加倫子 cream 比較餾,配上朱古力蛋糕,有飽肚感覺!最後,蛋糕仔亦係一口蛋糕,比較硬身,甜甜地;好似西餅店嘅縮水版 cupcake !
Movenpick 芒果熱情果雪芭
食完呢餐開心之餘,亦好滿足!再次多謝朋友嘅好介紹!
評分: 味道 5 環境 4 服務 4 衛生 4 抵食 5
共17篇食評
麻麻地...
評分: 味道 2 環境 3 服務 4 衛生 4 抵食 3
共32篇食評
下午茶嚟講都算唔錯
有茶、咖啡、果汁任飲
有燕窩甜品(當然只有少量燕窩點綴)
不過甜品味道一般
熱盤沒有貴價嘢,不過都可以食下
重有沙律、cold cut、三文治、法式多士
以價錢來說食物連環境服務算是不錯了。
評分: 味道 3 環境 3 服務 4 衛生 4 抵食 4
共3篇食評
咁嘅價錢嘅下午茶,ok啦
其實都OK嘅LEE一餐,咁平,算合格o家啦~~~
評分: 味道 3 環境 3 服務 3 衛生 3 抵食 3
共1篇食評
完全唔掂.........
評分: 味道 2 環境 2 服務 4 衛生 2 抵食 2
(非會員)
精選下午茶
free parking!
3:15 開始至五点
熱盤: 一般平價款式(正常) 一分錢一分食物
點心、麵粉.....等等
就問問butt雪糕小姐, 佢話Movenpick
紅豆、芒果、杏仁咖啡、士多啤梨、朱古力、雲尼拿
Cow Milk Company ?…..
有個位置Butt 印尼糖水檔, 再加碎冰我喜歡.
總括尼個價錢係正常的食物!
評分: 味道 2 環境 2 服務 4 衛生 4 抵食 3
sze2
共4篇食評
not so good
1.冷盤﹕青口有沙、蠔無味、凍蝦「梅」,失望
2.熱盤﹕牛舌及意式海鮮,好味!
般
日式餃子,皮硬、餡料「林」
最難食是墨西哥餡餅,皮硬、餡料少
3.沙律吧﹕不錯,因為是自己選料
4.甜品﹕意式芝士蛋糕、紐約芝士蛋糕都幾好
評分: 味道 3 環境 3 服務 3 衛生 3 抵食 3
小卡卡
共2篇食評
Out of expectation...
好好呀,所以一定會有下次
刺身.壽司:三文魚.八爪魚.吞拿魚.鱆紅魚.什錦壽司
生果:種類得三種西瓜.密瓜.菠蘿.切的好細塊密瓜比較甜
評分: 味道 3 環境 3 服務 4 衛生 3 抵食 3
共1篇食評
服務態度~~讚!
而且有時有d侍應會拎住d食物或甜品行過黎問你食唔食。
既蛋糕,不過d水果唔錯,侍應送黎既心太軟都唔錯。
好甜,不過唔脆,幾好的。
餅乾可以隨自己喜愛而加,芝士、芝士碎、脆包等等…
青檸同芒果味就好酸,最好味我覺得係士多啤梨味。
評分: 味道 3 環境 4 服務 5 衛生 4 抵食 2
共6篇食評
意外驚喜
擺放很靚Cookie (味道一般) 可能太飽
甜品主題:芒穿秋水 果然出色,多款的芒果甜品好味
評分: 味道 3 環境 3 服務 2 衛生 3 抵食 4