2014-02-24 1828 瀏覽
真的很氣憤的一次當夜放題引起 想食個夠9點入座可食到11點點了一輪刺身和熟食三文魚不錯夠肥美但其他點的甜蝦等等一件都不見影本以為漏單所以再加單等的其間也食了其他熟食天婦羅不厚粉等到10點都未來第2輪就問一問結果原來咩都無叫10樣無6樣無的多到要列清貨單比客人睇單上亦列出22:04分以上的都無得叫仲有甜蝦虎蝦都無晒我從來未試過放題咩都無得食缺貨到咁真係放題最基本任食的定義都失去呢間成為第一間我永不光顧的放題
真的很氣憤的一次
我從來未試過放題咩都無得食
缺貨到咁真係放題最基本任食的定義都失去
呢間成為第一間我永不光顧的放題

2014-02-23
$165 (宵夜)
記得我曾在這裡推介這食肆,但這裡的食物似乎有了變化,我必須在此update一下。這次我又買了兩張團購$25午餐券,分兩日獨個兒品嚐。22曰,要了牙車快沙律和金香醬什錦炒飯。 牙車快是越南雞沙律,但這裡將雞肉換成蝦肉,那又怎可叫牙(雞)車快(沙律)呢?  這款“蝦木瓜沙律”有辣椒卻並不辣,甜味多於酸味,這正和越式撈檬的味道相若。個人認為撈檬的味道放在沙律上始終不夠醒胃。甘香醬雜錦炒飯沒有以前的惹味,最不濟的是當中的海鮮魷魚及蝦仁等竟比妙飯更淡,所謂的甘香醬是甚麼味道,我吃完也不知道。24日, 選了春卷併餃子和魚生飯。春卷、餃子都是來貨,但炸得香脆,我較喜歡餃子,貪它肉餡夠多。我曾激賞的魚生飯: 三文魚依然肥美,油甘魚亦沒有兩樣,但卻靜悄悄地減了磅,同樣的碗,空間多了。 顧客是最聰明的。 食物質素下降,光顧的人隨之減少。 這兩天所見,這裡的客人明顯少了,而且座上大都是團購客,吃的大都是魚生飯。可見這價錢的魚生飯仍具一定的吸引力。 珍惜優勢,勿因減份量而令顧客繼續流失啊!
這次我又買了兩張團購$25午餐券,分兩日獨個兒品嚐。
牙車快
金香醬什錦炒飯
春卷併餃子
魚生飯 (24 Jan 2014)
魚生飯 (15 May 2013)
甜品
2014-01-24
2014-01-12 1256 瀏覽
一向不喜歡buffet.经驗告訴我。抵食不一定好吃。肚子quota有限要找好的。要精選。但家人團購了這家。總结是三文魚和燒的還可以。炸的千萬不要碰。環境還可以吧!就是較平價的正常装潢,功能为上。服務--不要期望服務員笑臉迎人,他們還算快手快脚的。先叫喝的--西洋莱蜜。這個杯来時杯口凹凹凸凸。味道淡淡的。叫一堆燒的和魚生。挽回了分數。雖然魚生都不是什麼貴價貨但魚生也不錯。其他如北寄貝則雪味十足鮮味不足。我不久前才在東京銀座吃過平生最難忘的米其林一星寿司,這個隔左幾十条街!價錢是該東京店的1/8。該東京店貨色全不同,没有三文魚 。故未能比較。燒雞翼、青魚、多春魚、粟米等等所有的均有水平。尤其是與恐怖的天婦羅炸物比較的話。例如燒雞翼挺香脆,有少少乾不過煙勒有味道,牛油炸雞翼則不知所謂,我們encoure燒雞翼。好味!酸酸甜甜。火炙寿司是我的推介。雖然可能因食材不是超級上貨多添了sauce.但是以這個價錢還是很好的。但是炸的一概fail. 炸的粉要簿要脆。而且要用特好的炸油。你們看看图就明白。庶蝦也绝對不行,不明白為何有食評推介。
一向不喜歡buffet.
经驗告訴我。

總结是三文魚和燒的還可以。炸的千萬不要碰。

先叫喝的--西洋莱蜜。這個杯来時杯口凹凹凸凸。味道淡淡的。

好味!酸酸甜甜。

火炙寿司是我的推介

2014-01-12
  • 火炙三文魚
2013-11-14 978 瀏覽
早兩星期係網上團購o左set lunch, $25 + $12服務費, $37係尖沙咀唔洗迫可以食得舒舒服服仲想點?? ^^超like魚生飯, 其實食過好幾次月瀧天, 覺得佢地d食物真係唔係差,唔知點解網上食評好似麻麻.  今次同家姐一齊去食, 雖然汽水任飲, 但為o左唔想肥,我地兩個都只係飲熱茶算啦.團購有限期到2014年1月14日, 我相信我會再買多幾張,去開尖沙咀銀行一定去食飯個set ^^

$37係尖沙咀唔洗迫可以食得舒舒服服仲想點?? ^^

唔知點解網上食評好似麻麻.

今次同家姐一齊去食, 雖然汽水任飲, 但為o左唔想肥,

我地兩個都只係飲熱茶算啦.

團購有限期到2014年1月14日, 我相信我會再買多幾張,
2013-11-14
雜錦魚生飯
和風沙律
2013-10-30 786 瀏覽
買左團購~~大約5:30開始食到7:30左右緊係唔止叫左咁少!不過之後掛住食冇影~~團購話可以食到多地美食呀嘛, 咪試下E間~~我唔食生野, 男朋友食, 佢叫左魚生, 我問佢點XD佢話OK GE, 不過大塊左D, 唔係咁好男朋友想食2塊, 佢就黎4,5塊, 之後佢同我講:我想食2塊咋/_\我寫左2塊咋嘛, 佢比咁多我食唔落T^T平時去食文題, 通常D魚生都黎得好少架嘛~我都唔知今次大塊又黎多左係好定唔好LU XDDDDD平時放題D野食都有好耐冇黎GE問題, 咁E間都一定有GE, 不過我覺得整體上可接受~有一碟野超鹹!!!我同男朋友已經努力想KO佢, 不過真係鹹到....食完腎虧=_+之後叫人收走佢~_~有D菜(芥蘭?  OK GE, 不過硬左少少, 未夠腍男朋友有叫人參湯, 佢叫左2次, 話幾好飲不過我少飲>_<覺得人參湯太濃味, 我就唔得啦>_<雖然有時有D野好耐都未黎, 不過有個呀姐好好人, 態度好好咁幫你跟, 值得一讚(比個呀姐ge)d枱都係細左少少...有d窄>_<D甜品細細件, 唔會好滯, 有D都幾好食臨截單先我地先叫雪糕, 可
買左團購~~大約5:30開始食到7:30左右
緊係唔止叫左咁少!不過之後掛住食冇影~~
團購話可以食到多地美食呀嘛, 咪試下E間~~
我唔食生野, 男朋友食,
佢叫左魚生, 我問佢點XD
佢話OK GE, 不過大塊左D, 唔係咁好
平時去食文題, 通常D魚生都黎得好少架嘛~
我都唔知今次大塊又黎多左係好定唔好LU XDDDDD

有一碟野超鹹!!!
有D菜(芥蘭?  OK GE, 不過硬左少少, 未夠腍
男朋友有叫人參湯, 佢叫左2次, 話幾好飲
不過我少飲>_<覺得人參湯太濃味, 我就唔得啦>_<

d枱都係細左少少...有d窄>_<
甜品櫃
D甜品細細件, 唔會好滯, 有D都幾好食

臨截單先我地先叫雪糕,
可惜太快到(又唔見佢上其他野食上得咁快XD)
我食完D野之後雪糕已經溶溶地
SOSAD

BTW, 我同男朋友最後都食到好飽, 兩個人捧住個肚走XDDDD
有左BB咁XDDDDD
題外話/補充資料: 過左成3個月先記得打>_<好多野都唔記得了>_<
2013-07-09
團購
同男友買左團購,第一次試所以有少少期望。去到坐左係室外有帳蓬既地方,其實環境還好,係冷氣機聲有少少嘈。男友其實係睇中左團購標題既「泰式虎蝦」,所以一坐底就寫紙叫泰式生蝦,我地仲叫左d刺身同壽司。第一碟黎就係刺生,有兩種蝦、北寄貝、帶子同其他魚類刺身。除左甜蝦,我地唔知另一種蝦係咪有叫過(加上唔知咩蝦) ,所以我地叫左個侍應過黎問佢…問完先知原來當日無虎蝦,用左另一黎蝦黎代替!(恕本人忘記左係邊種蝦)其實一開始應該同客人講明有咩產品賣晒,但佢地竟然隻字不提,等人問先講,我同男友都好失望又憤怒。唔理今次呢個「虎蝦事件」,其實呢間放題既食物都不太令人滿意。蝦唔夠新鮮,肉質有d「梅」貝類刺身無乜味,都係唔夠新鮮(本人唔食魚類刺身的 )除左罐裝飲品,其他野飲都好似「水」溝開咁,好淡熱食較可取既係菜同越南河粉其實180蚊放題係平,但可以有其他更好既選擇。而且佢唔誠實既態度唔可取,我一定唔會叫人去。
同男友買左團購,第一次試所以有少少期望。
男友其實係睇中左團購標題既「泰式虎蝦」,所以一坐底就寫紙叫泰式生蝦,我地仲叫左d刺身壽司
第一碟黎就係刺生,有兩種蝦、北寄貝、帶子同其他魚類刺身
(恕本人忘記左係邊種蝦)
蝦唔夠新鮮,肉質有d「梅」

貝類刺身無乜味,都係唔夠新鮮

(本人唔食魚類刺身
除左罐裝飲品,其他野飲都好似「水」溝開咁,好淡

熱食較可取既係菜同越南河粉

其實180蚊放題係平,但可以有其他更好既選擇。
而且佢唔誠實既態度唔可取,我一定唔會叫人去。
2013-09-03
團購
訂台要一個星期前, 先安排到星期六.去到好多人, 坐位同坐位之間都好逼, 食物方面- 同團購既內容冇左一大節, 味道一般.甜蝦- 蝦身有殼, 要自己攪掂.炸野- 好油飲品 - 淡, 叫可樂會好d甜品- 叫雪糕會好d, 唔好以為比左$ 118,  就得須另收服務費$376:30pm至9:00pm- 另加$30星期五、六、日及公眾假期或前夕兌換,須另加$10星期五、六、日 去食計埋實際要 $195 (118 + 37+30+10)唔會再幫襯
訂台要一個星期前, 先安排到星期六.

去到好多人, 坐位同坐位之間都好逼,

食物方面- 同團購既內容冇左一大節, 味道一般.

甜蝦- 蝦身有殼, 要自己攪掂.

炸野- 好油

飲品 - 淡, 叫可樂會好d

甜品- 叫雪糕會好d,

唔好以為比左$ 118,  就得

須另收服務費$37

6:30pm至9:00pm- 另加$30

星期五、六、日及公眾假期或前夕兌換,須另加$10

星期五、六、日 去食
計埋實際要 $195 (118 + 37+30+10)

唔會再幫襯

2013-09-07
團購
團購了咁耐,呢次感覺最差,吃完后係咁飲水.一坐低坐位OK,但係的工具碟幾個都有漬的單一大堆好似好大叠,原來都係重復,可以叫的款式都唔係好多,係特別咗幾款中式炒菜.重點都係刺身,第一轉叫咗幾款刺身,快的話大約等10多分鐘左右拉每轉生文魚好細块好似人地的魚生飯上面果的,北寄貝被切成好似硑圖咁好幾块,甜蝦原隻連売上剛剛解涷好難扒売雖然有中越日,但係每式都係得兩張度加買飲品甜品7張左右拉的服務員有幾個比較好的下次唔會再去了
團購了咁耐,呢次感覺最差,吃完后係咁飲水.
一坐低坐位OK,但係的工具碟幾個都有漬

甜蝦原隻連売上
剛剛解涷好難扒売
雖然有中越日,但係每式都係得兩張度加買飲品甜品7張左右拉
服務員有幾個比較好的
下次唔會再去了
2013-09-07
2013-09-07 364 瀏覽
大伙兒一齊黎喱到食放題,被安排坐到最入,近住收碗碟個邊,食緊野ge時候d侍應行黎行去,周圍環境唔係咁衞生,地下好似好多垃圾咁。每張枱先黎一盆刺身,味道正常,但好似唔夠凍,三文魚每件好細,甜蝦重要有殼,食得好唔方便。佢標榜中、日、越、泰式食物都有:  印象中最讚ge係火炙系列ge壽司:例如火炙三文魚,火炙芝士三文魚壽司等,因為喱個真係好好好新鮮,黎到表面重熱,入口即溶,超好味金菇牛肉卷:喱個汁都幾好,個牛肉都唔un ~ 軟殼㙰壽司:唔掂,入面d軟殻㙰好梅,應該放左好耐。中式試過糖醋魚同香茅豬扒,一般般啦! 蝦多士:好唔掂,好似煎堆咁油!蔗蝦:碌蔗同牙簽一樣幼,個蝦都冇咩肉,重炸到好燶甜品有糖水、雀巢雪糕等等。總括而言,d刺身上得好慢,搞到我地食緊甜品ge時候刺身先到,又鹹又甜。限時兩個鍾,個半鍾已經last order, 未夠鍾已經叫我地埋單!6:30入座$168加1,又吾係持別好食,應該唔會再黎。

佢標榜中、日、越、泰式食物都有:

金菇牛肉卷:喱個汁都幾好,個牛肉都唔un ~
軟殼㙰壽司:唔掂,入面d軟殻㙰好梅,應該放左好耐。
中式試過糖醋魚同香茅豬扒,一般般啦!
蝦多士:好唔掂,好似煎堆咁油!
蔗蝦:碌蔗同牙簽一樣幼,個蝦都冇咩肉,重炸到好燶
甜品糖水、雀巢雪糕等等。

6:30入座$168加1,又吾係持別好食,應該唔會再黎。
2013-08-28 291 瀏覽
首先想講本人食野唔奄尖, 但親臨呢家月瀧天, 真係無辦法唔可以出庭作證參佢一本!網上團購知道呢間野標榜有泰式生蝦刺生任食, 團購價$118, 但加一服務費$3x, 0630pm-0900pm再加$30, 計返數同Walk in $178 加一差不多, 難得共享天倫, 就一家人試下walk in 價. 我0700pm準時去到, 8成滿座, 不過即刻有位,  但竟然帶左我去半露天既地方, 冷氣唔足夠訂位時從來無問過我, 唔緊要, 一家人食飯要開心!佢話限時兩個鐘, 咁梗係一坐低就剔野食啦, 相信食開放題既朋友仔第一樣野梗係會點刺身, 我地都一樣, 當然亦好期待佢既泰式生蝦刺身. 0700pm落order, 只係每五分鐘黎少少熱盤如燒物. 可能客人愈來愈多, 而樓面根本應付唔黎...咁又何必仲搞團購...? 試左燒多春魚, 雞翼, 雞軟骨, 肉丸, 菠蘿, 水準一般. 但依然未見刺身蹤影... 等到0720pm終於黎刺身, 我地六個人, 但份量我諗係通常放題既一半. 而且叫左北寄貝同泰式生蝦無到. 唔緊要, 一家人食飯要開心! 見到甜蝦連頭, 不過size都係細細隻, 最令人驚喜既係細細隻既

燒菠蘿
燒雞軟骨
. 而且叫左北寄貝同泰式生蝦無到. 唔緊要, 一家人食飯要開心! 見到甜蝦連頭, 不過size都係細細隻, 最令人驚喜既係細細隻既甜蝦竟然隻隻連殼
!!!!! 如果係大大隻, 我唔介意有殼自己剝殼, 我真係第一次食放題要自己剝殼, 又係細細隻既甜蝦. 唔緊要, 一家人食飯要開心!
等到0745pm. 所謂既泰式生蝦刺身仲未黎, 仲有泰式鳳爪, 炸魷魚鬚, 冬蔭功湯, 泰式豬勁肉全部由坐低開始落order. 咁唯有好聲好氣同個staff講啦, 之後隔左陣黎左第二轉刺身, 果然有泰式生蝦, 但如果你唔點佢既醬汁, 你根本唔會知道自己食緊既原來係泰式生蝦!!! 呢點我地都有d失望...唔緊要, 一家人食飯要開心!
當再次追單後上述既野就慢慢黎到, 一睇個冬蔭功湯, 唔知以為係面豉湯, 我好肯定係滾水加冬蔭功粉
而炸魷魚鬚就連食野鐘意有嚼頭既爸爸都話好硬...
有個staff金毛仔, 每當客人交點菜紙俾佢, 佢會keep起大概10分鐘, 之後儲埋一疊再逐張望, 而唔會直接交去廚房或者入機... 呢個做法真係好有趣, 唔怪得45分鐘先黎得兩轉刺身...大家有無試過食放題台面係一樣送都無...漏單, 上菜慢既嚴重情度去到邊

途中本身跌左隻筷子, 舉左手好耐都無人理, 我見佢地忙, 就主動起身面對面問個staff請問筷子係邊度拎到, 唔知係咪佢時運高, 面對面都睇我唔道, 好似地鐵低頭族, 轉身行開左, 我唯有拍拍佢: 請問筷子係邊度拎, 佢一隻手指去遠處個櫃度, 繼續轉身走, 呢下我真係引爆左

本身想開開心心食既一餐, 竟然變成咁, 其實食物好唔好食可以話係次點, 一間餐廳有無心做好, 有無用心對客人先係最重要
題外話/補充資料: 埋單後見到門後有十幾人等位, 可能都係團購既朋友抱住試一試既心態... 但若然月瀧天對客人既態度, 上菜既速永再無改善, 相信只能吸引新既客人, 試問有邊個再試第二次?
2013-08-28
2013-08-24 132 瀏覽
1.有預約=無預約首先我早一天已用電話預約9點食 今日也提早10分鐘上去報到 但是等到9點15分還未能進去 場面安排十分混亂 很多人迫在門口等位 水楔不通2.「某些」侍應的態度十分差接待的侍應態度也十分惡劣 看見有客人問問題「竟然用手蓋住耳朵 當沒聽到」 簡直是不知所謂因為買了團購又快到期 無奈之下只好等著9點25分終於進去 一進去就寫點菜紙點刺身寫好之後揮手等了良久都無人來收有侍應扮看不見 更離譜的是 經理也一樣 最終要我親自拿出去俾人3.上菜速度極慢 而且貨不對版9點30分左右交的刺身紙 等到差十點才來 又遲又漏 都算了 人多我可以體諒 但送上來那碟刺身算什麼? 原條蝦上? 有這麼無賴嗎??? (請看相片)還有就是 團購上寫明泰式生蝦任食 今次我也是為了泰式生蝦才來的看見點菜紙上沒有我就問侍應他說點虎蝦啦 就會有生蝦和醬本來我也不以為言 點了也沒有泰式生蝦 也沒有醬 再點 果然也沒有 再問 侍應才說因為最近沒有貨了 只有虎蝦....所以那跟本是由始至終的騙局 團購上標榜新鮮刺身和泰式生蝦任食最後坐了一個多小時入了4張刺身紙 只來了兩碟刺身 更惶論泰式生蝦是根本沒有得叫熟食方還可以

1.有預約=無預約

3.上菜速度極慢 而且貨不對版
看見點菜紙上沒有我就問侍應
他說點虎蝦啦 就會有生蝦和醬

熟食方還可以 只是有些比較大碟 兩個人會吃得比較吃力

最後說提醒要去的人做好心理準備!
2013-08-23
$165 (宵夜)
2013-07-27 26 瀏覽
之前有見過呢間團題放題,不過都完左團購所以冇再留意,點知上星期又見到有,雖然加埋雜費同出面日式放題差唔多價錢,但勝在算4國菜都叫吸引D,一於試下啦,早5日就打去BOOK位,點知用餐前2日再打去DOUBLE CONFIRM時竟然話冇RECORD喎,所以只好再BOOK位多次,好彩BOOK得切咋,星期六準時5點去到,一出LIFT又係好多人逼住嚮到,等左陣有人帶位入去啦,安排坐單邊沙發位,位置都幾舒服,之後就馬上寫紙ORDER啦,款式唔算特別多,不過就中日越泰都可以食到,唔會只食日式咁單調,第一ROUND食物黎得幾快,好快可以開餐啦 魚生﹕寫10片都黎OVER 10片,GOOD,不過細細片同唔夠凍,但都OK的 炸魷魚鬚﹕味道幾好呀,食左2客呀 賽磅蟹及天婦羅﹕味道OK   蔗蝦﹕啖啖蝦肉味道幾好    ﹕ 燒雞翼及炸春卷﹕味道普通冇咩特別 魚生沙律﹕夠新鮮而且個汁唔係沙律醬,酸酸地幾好味 牛油雞翼﹕好夠牛油味,不過蒜蓉老公嫌唔夠多 京蔥爆牛肉﹕牛肉好林唔怕硬,細細粒,味道幾好 香芒卷﹕芒果味濃郁,好味 軟殼蟹卷、瀧天月亮卷、泰色酸辣鳳爪﹕味道普通 炒通菜、瀧天月亮卷、蒜蓉焗青
炸魷魚鬚﹕味道幾好呀,食左2客呀
燒雞翼及炸春卷﹕味道普通冇咩特別
魚生沙律﹕夠新鮮而且個汁唔係沙律醬,酸酸地幾好味
牛油雞翼﹕好夠牛油味,不過蒜蓉老公嫌唔夠多
京蔥爆牛肉﹕牛肉好林唔怕硬,細細粒,味道幾好
香芒卷﹕芒果味濃郁,好味
軟殼蟹卷、瀧天月亮卷、泰色酸辣鳳爪﹕味道普通
炒通菜、瀧天月亮卷、蒜蓉焗青口、金不換炒雞球﹕麻麻地,不試也罷

有漏單,不過情況唔嚴重仲可以接受,總括黎講呢間放題味道、服務都幾好,尤其係團購添,如果下次有都可以再買呀
自助甜品

魚生沙律及燒雞翼
牛油雞翼及天婦羅
炒牛肉
2013-07-02 12 瀏覽
昨晚大陸回來便去食,可能一早已訂位,去到不用等便可入座。因我們們還有幾位未到,經理還提醒可先叫飲品,食物待人齊才入單,因為一入單便會開始計時。食物到來了:炸生蠔,好味、好juicy,好熱飛羅蝦(新款),很特別的做法,每人都食了兩隻魚生,非常新鮮,而且還有虎蝦,不錯重慶雞煲(新款),很重的川菜味道,不太辣,適合初試者天婦羅略為凍了些其他熱食,真的很熱整體非常好,可以再去。

食物到來了:
炸生蠔,好味、好juicy,好熱
飛羅蝦(新款),很特別的做法,每人都食了兩隻
魚生,非常新鮮,而且還有虎蝦,不錯
重慶雞煲(新款),很重的川菜味道,不太辣,適合初試者
天婦羅略為凍了些
其他熱食,真的很熱

整體非常好,可以再去。
2013-07-01
  • 炸生蠔
  • 飛羅蝦
2013-06-18 23 瀏覽
之後上YAHOO 團購左打算父親節慶祝,原來唔止係咁平呢個價仲要額外比多3百幾蚊如果D服務好,食物質素好..比都無所謂但係去到明明訂左位..都要等多二十幾分鐘D服務員仲要打電話叫我地早D到..如果唔係冇左D時間食咁我地就早D到...點解到左仲要等..又唔會比番D時間我地食去到就落ORDER..野飲等左十幾二十分鐘先到...摧左幾次都係咁..食到口渴都冇野飲..咁點食落去..好啦..終於黎野啦~~~黎到D野甩甩漏漏咁...D魚生..明明叫左三十件..比得果十件我地..D野又唔係話好食...D雞翼咸到七彩....D甜品放唔到入口..唯一擺得入口係個鳳爪~~~~~~食食下...D服務員停哂手..係到玩係到傾計...D野食冇黎過...等左十幾二十分鐘..D野食消化哂...下一步竟然叫我地埋單=口=''哇...野都未黎齊...收錢竟然係最快...1分鐘內完成收錢手續....好啦...佢話LAST ORDER....我頂......我地5條友..其實未食飽....之後我地第一ROUND叫既野而家先黎...仲要係沙律...果刻真係O左PS:如果大家下次團購呢一間...真係睇清楚D內容先下次一定唔會再
之後上YAHOO 團購左打算父親節慶祝,
原來唔止係咁平呢個價
仲要額外比多3百幾蚊
如果D服務好,食物質素好..比都無所謂
但係去到明明訂左位..都要等多二十幾分鐘
D服務員仲要打電話叫我地早D到..如果唔係冇左D時間食
食到口渴都冇野飲..咁點食落去..
唯一擺得入口係個鳳爪~~~~~~
仲要係沙律...果刻真係O左

PS:如果大家下次團購呢一間...真係睇清楚D內容先

下次一定唔會再黎食
又貴...又唔係好食..服務勁差
2013-06-17
父親節
2013-06-13 35 瀏覽
唉,一去到,好似好多人咁,聽人講又話咩有名星黎,諸如此類咁,但其實食完先知都係不外如是,唉,比左二百零蚊,都食唔到D二百零蚊既野,對於我黎講其實二百零蚊已經係算高級既喇應該,但其實琴晚食完先知,佢根本唔值呢個價,唉,不過唯一既係佢真係有好多種食品,乜都有,任君選擇,但可能就係因為咁搞到佢食物既質素唔高,仲要D野食既味一時一野,一時又有味,但有時又淡得制==好似馬拉戔炒通菜咁,第一次叫個時真係冇乜味,但第二次叫,佢居然好食左好多,好濃味其實依間野D炸物真係好唔掂,炸漿好厚,以海老天婦羅為例,D炸漿仲厚過舊蝦,最緊要你舊蝦又唔夠彈牙,另外庶蝦,個蝦膠個味係幾好食既,但問題係佢又炸到唔知想點咁,太實喇,而且炸得太耐,又硬,咬落去會吉口既==另外佢既炸蠔,如果鍾意食生蠔既人應該幾鍾意食,因為外面炸到極硬身,但入面仲有少少未熟,幾重蠔味.但我本人就麻麻地,另外有一個蝦多士,硬到==個麵包硬到痴線,仲有個蝦,根本薄到食唔到,同炸麵包其實冇咩分別,大家千其唔好叫黎食==另外有炸由魚同炸雞翼,又係炸漿太厚,唉到壽司,卷物同刺身,D火炙壽司都唔錯,火炙三文魚壽司幾好,但佢D壽司飯真係麻麻地,佢仲要將舊飯
壽司,卷物同刺身,D火炙壽司都唔錯,火炙三文魚壽司幾好,但佢D壽司飯真係麻麻地,佢仲要將舊飯整到幾大下,另外有一個火炙壽司佢舊魚==小到睇唔到,但我唔記得左個名==哈,但大家都係叫火炙三文魚壽司算,另外佢D卷物都係中中等等,唔係好多料==不過不失啦,至於翜D刺身都唔係話好好食,除左三文魚之外其實其他都切到幾細下,唉,佢D刺身都係普普通通咁既味,如果D人話好新鮮,咁我真係唔係幾食得出==對呢間野真係冇乜好感,唉
至於佢D中菜,我食既大部份都係OK既==因為佢唔會整到耐食,但唔係食完你又會好想食多次,我食完就只可以話,5,OK,但我唔會再叫,因為要食其他野,但我覺得二百幾蚊淨係食中菜有D唔抵咁
,最後佢有燒雞翼同雞比菇,佢將個雞翼係側邊切開之後打開隻雞翼黎燒,扮晒係雞扒咁,但佢又唔整走D骨,另外係雞翼入面既肉汗本來比D雞皮包住,咁咬落去就好好食,咁佢咁樣劏開,燒個時,D伕汗比佢燒個時流走晒,真係好失敗,究竟係邊個人多舊魚咁搞法,無錯佢咁樣做係可以令到隻雞翼快熟D同埋知到入面熟未,唔會搞到入面未熟而出面隆左==但係你將佢劏開再整開扮雞扒真係好失敗,搞到一舊好地地既雞翼變到又乾身又硬又冇肉汗,唉,雞翼比你劏開之後已經好薄,咁仲攞去燒,唉,真係唔想比佢咁樣浪費食材,另外個燒雞比菇都好D,因為佢寫到明憬牛油,你一食落口,真係好重D牛油味,將D牛油吸晒入去,真係唔錯
另外佢都唔係幾會漏單,你畫左既野一定會黎,但係係時間問題,你同佢追單既話,佢仲會好好咁攞將入左單既紙出黎同你對,所以未黎既野食就等下啦,時間問題,一定會黎
2013-06-12
父親節