2012-01-08 255 瀏覽
朋友睇雜誌見到呢間, 感覺幾特別, 今晚同Ling Ling 慶祝生日, 就黎試下要夠6位先可以訂枱, 仲要入$500 DEPOSIT, 不過去到就會REFUND返俾你~ 呢度係免切餅費星期六收費, 男女一律 $168 (每位可另加$48任飲酒精飲品) 但唔包啤酒, 如果包埋就真係抵一黎到, 企門口既RECEPTION女仔, 真係令人唔開胃, 全程黑口黑面, 心諗入到去其他人都係咁, 真係會令人燥底. 今時今日既服務態度係唔得架. 連走既時候講句"多謝光臨, 再見"都黑住面 =.= 好彩, 入面個個WAITER都好NICE, 尤其有個著住西裝肥肥地既男人, 就好好人, 仲好有笑容, 親切好多^^一入門口, 無見到有車仔麵既位置, 只係見到2個落地雪櫃, 食物款式約16款, 味道都唔錯.我地6個人, 差唔多試晒佢地COCKTAIL上既飲品.我覺得最好飲都係Fuzzy Navel, Snow Ball 貪呢兩款無咁重酒味原來個燒烤爐係企身既, 我一直仲以為放係枱上面燒添~ 所以成晚就起身坐低... 都有D攰 見枱面無醬料, 就走去問人, 後期先發現, 醬料用個黑盒盒住左. 哈~ 朋友話辣

COCKTAIL MENU
見枱面無醬料, 就走去問人, 後期先發現, 醬料用個黑盒盒住左. 哈~ 朋友話辣醬好好味, 其他醬就無試, 唔太吸引, 如果轉下D醬, 例如牛油, 蒜茸, 鹽就會好D.
香腸,紅腸, 丸類: 款款都幾好, 起碼呢度唔係入D 難食既貨

牛扒, 豬扒, 雞扒: 牛扒豬扒都好冧好夠味, 雞扒無試
金沙骨: 味道唔錯~
雞翼: 好好味, 唔知係手勢好定電爐問題, 好似無咁易燶, , 燒到雞皮乾乾地, 好香口
魚: 好似鯖魚, 我無試, 朋友話好好味喎
粟米: 好甜
翠肉瓜, 雞脾菇, 矮瓜,: 翠肉瓜, 雞脾菇燒完出黎仲有水份, 食左咁多肉, 食D菜都唔錯~ 反之矮瓜燒完好乾唔好食
多春魚: 燒到脆卜卜, 好味
魷魚: 好味
其實用噴式既蜜糖, 真係唔多夠蜜糖味, 而且支蜜糖又漏 >.<
整體地方幾大, 好闊落, SOFA又大大張, 仲有4個擲標既電子擲標機($5一舖). LIVE唱K(音响唔錯呀), 哈~ 好耐無試過係大廳唱啦, 因為之前成日包房玩. 不過輪好耐先到我地.

其實黎呢度唔好諗住燒烤, 當落吧玩, 有野食, 咁既質數算唔錯~出面飲一杯COCKTAIL都唔平, 我地仲飲左咁多杯. 抵返條數
2012-01-07
COCKTAIL MENU
  • 雞翼
2011-10-12 90 瀏覽
前幾日個FD生日,上左呢間「燒烤酒吧」玩,之前都未聽過酒吧都可以燒烤,一心就去試下。一入去感覺地方都幾大,有十幾張大枱,可能假期關係,個場都幾爆。好彩我地有BOOK枱,仲要係窗台位,個景觀係全個九龍公園,盡望尖沙咀的夜晚個FEEL都幾正~~當日咁岩就撞正國慶,放煙花個陣全場熄燈,大部份人都圍住窗口影相,氣氛高漲,一邊燒烤一邊睇煙花的確過癮至於食物方面係要客人自取的,之前我地都無抱太大期望,相信都是一般的燒烤食品,豬扒,雞翼,青口,吊桶等。選擇唔算多,但值得一提的是肉類,尤其是牛扒同金沙骨,腌得十分入味且不覺油膩,經常要侍應捧進廚房refill,此點可作改善。順帶一提,如果肚餓我朋友可以先食場內提供的車仔麵打個底先,始終燒烤需時,這算是細心之作。飲品係任飲的,我地亦有加錢飲埋酒類,因為貪佢包所有COCKTAIL,出面一杯都唔只咁既價錢。飲飲食食後,唱K,飛鏢就少不免,但如果可以免費任玩既話吸引力會大好多,始終五蚊一舖玩一陣都差唔多一舊。最後我地由七點玩到四點,每人都係二百蚊多啲,任飲任食任唱,呢個價錢相信大如NW都做唔到,臨走先知原來仲有幾間大房,我地已經BOOK左下次哈嚕喂再上黎開P,

最後我地由七點玩到四點,每人都係二百蚊多啲,任飲任食任唱,呢個價錢相信大如NW都做唔到,臨走先知原來仲有幾間大房,我地已經BOOK左下次哈嚕喂再上黎開P,相信咁大個埸氣氛一定好好。
2011-09-28 81 瀏覽
經團購購買了$68每位任飲任食bbq, 我購買的類別只限星期日至四, 大約六時五十分到達, 雖然不滿坐但都要book位的. 我們去到只有另一對男女正在bbq. 環境頗大, 我們二人自成一各頗自由, 店內有很多部電視還有大銀幕, 正播著演唱會片段. 而取食物的地方近門口, 一眼便已看清所有的食物. 店內有幾部飛標機供飲酒人士消遣. bbq爐是電子爐而天花板裝了很多部抽氣機, 所以不會有四圍濃煙的情況出現. 而電爐旁有一支噴出式的蜜糖. 但樽口是漏的, 滿手都是蜜糖還有三款調味醬但我們沒有使用因食物已夠味加上覺得不太衛生. 每張枱上都有幾個骰盅, 我們都有玩玩雖然得兩個人.除了酒精飲品外其餘的飲品都是不用加錢的. 凍檸樂, 檸七沒有什麼特別, 凍檸茶茶味不夠, 熱薑蜜不夠薑味.自助車仔麵我們選了米粉, 米粉很好味不像我們平常吃的茶餐廳米粉, 可以一試, 冬菇是鮮冬菇很有菇味, 豬紅不是豬紅我估是雞紅因比較鬆散, 但味道不錯, 魚蛋, 牛丸沒有什麼特別, 但加了少許辣汁很好味. 另外再自助多一碗淨餸. 已飽了一半.真的沒有什麼東西選擇, 實在太少bbq款了. 只好選了腸仔, 豬扒, 雞翼,
而取食物的地方近門口, 一眼便已看清所有的食物.
還有三款調味醬但我們沒有使用因食物已夠味加上覺得不太衛生.
每張枱上都有幾個骰盅, 我們都有玩玩雖然得兩個人.
另外再自助多一碗淨餸. 已飽了一半.
真的沒有什麼東西選擇, 實在太少bbq款了. 只好選了腸仔, 豬扒, 雞翼, 金沙骨. 幸好味道都不錯不會太重味精和太鹹.
再試豬頸肉和魷魚筒也不錯.
蔬菜類試了脆肉瓜, 粟米和秀真菇
秀真菇不適合燒因為太乾身了, 脆肉瓜不會太厚燒後仍有水份, 粟米不夠甜.

如果為了bbq而來的我想說真是全錯, 像我們一樣我是為了bbq而來, 但誰不知款式會那麼少, 而食物都是一些便宜的食物, 團購細則說明不包海鮮但我看見根本就沒有海鮮可選擇. 實在是太失望了.
環境方面初初還覺得頗舒服的, 但到了七時半過後人流開始多了, 音響亦比之前大, 場地開始嘈起來, 我們傾談時都要像得吵吵鬧鬧一樣. 亦發現有客人一邊猜枚一邊吸煙, 我不知道這間店是取了特別牌照還是什麼. 竟是可以在室內吸煙的, 最大問題是我在團購時是不知道的, 還是連團購的公司都不知這間餐廳是能吸引. 雖然煙味不太因抽氣設備好, 但對於我們這些不吸煙的人士對於煙味是非常敏感的.
越坐越覺得不對路, 食物少款之餘環境又嘈吵又有煙味所以我們大約八時十五分便離開了. 我亦向團購公司作出反應了情況, 希望他們進行了解及改善.
結帳時還需付加一服務費二人($30), 服務又不是好, 待應沒有笑容說話又細聲地方又嘈, 聽不到他們在說什麼, 聽不到要他們再說一次他們的態度又不好.
幸好不是以原價來吃bbq, 因為我連團購價$68都覺得不值

2011-09-27
早前一大班朋友搞gathering, 有朋友搵到呢個地方, 話可以唱k, 任食燒烤同飲野~由於我地人多, 安排左一間k房俾我地~野飲同一般出面唱k的地方無分別,無酒精野任係任飲, 但野食就不堪入目....bbq 食品: 腸仔, 雞翼, 金沙骨, 茄子, 魚蛋, 最值錢的只有青口, 多春魚同魷魚...(總之一個座地雪櫃裝晒, 唔超過15款)另外有一個類似車仔麵的counter 有: 米粉/ 麵, 牛丸, 豬紅, 生菜, 魚蛋 (餸只得5款左右)野食黎講真係完全唔得, 好似係凍肉鋪賣果d咁, 完全無醃過咁濟!!兩個電爐 (同焗爐發熱線一樣的, 就係所謂的健康無碳燒烤)要企係房門口燒都唔緊要, 但d侍應refill野食時會將上面所講少之又少的細細食物架成個推入廚房refill, 來來回回, 不停阻住你燒野食...埋單$180/位, 咁ge價錢食車仔麵, 真係去返最大果間k場食k-buffet好過!!
由於我地人多, 安排左一間k房俾我地~

兩個電爐 (同焗爐發熱線一樣的, 就係所謂的健康無碳燒烤)

2011-06-28 28 瀏覽
是日一大班fd book 了這間bar 來個大聚會, 20:00 上去都不太多人, 沒坐滿, 地方很大, 沙發位都很大,但我們太多人關係都要坐得迫點. 我們廿多人, 侍應只給我們1個烤爐, 根本不夠, 於是要求了多一個爐.有自助打邊邊和bbq, 打邊邊好像k場的, 企在出面煮完再拿回去.但食物選擇少得可憐. bbq 的話只有一個凍櫃, 食物只有refill, 沒有新款. 有魷魚, 雞扒, 牛扒, 豬扒, 雞翼,金沙骨, 矮瓜, 翠玉瓜, 冬菇, 廚師腸, 芝士腸, 魚蛋, 牛丸, 鴨胸, 青口只有一轉.鴨胸和雞翼較受歡迎, 因為鴨胸較快熟.爐是電爐, 沒什麼特別. 但不知是否我們的爐有問題, 食物好像很久才熟. 還有支蜜糖噴不出的. 所以食物都沒有什麼調味.醬汁亦沒有選擇, 只見友人拎了一碗蒜蓉汁, 但我不知那是怎樣變出來的, 我出去自助bar 看過都沒有醬汁.飲品方面幾多選擇, 有樣叫橙什, 叫了杯來試是什麼, 不覺似fruitpunch, 對我來說還是假橙汁. 可樂沒有汽, fruitpunch 不錯, 味道濃, 但不覺得有fruit.23:00 就趕人走, 侍應們開始清潔, 什麼

鴨胸和雞翼較受歡迎, 因為鴨胸較快熟.

punch 不錯, 味道濃, 但不覺得有fruit.

23:00 就趕人走, 侍應們開始清潔, 什麼? 不是開到4:00嗎? 還是店內只剩我們就早點關門呢?

埋單$180, 以dinner 任食價錢來說不太貴, 但以那麼少選擇的食物, 加上如此質素來說側不值了, 絕不建議.
2011-02-11
前天朋友聚會,來到這裡吃自助型式BBQ。可能是假期的原因,來到的時候,場面確實熱鬧~ 很多朋友仔來開PARTY 哦~~ 每一枱都是一大班朋友吃吃喝喝 (包括我們這一枱 )很有PARTY FEEL~ 環境 因為我們預先訂位,可以給安排坐在窗口位,大玻璃窗外是的尖沙咀夜景和對岸港島區的大廈,GOOD ! 場內安裝了很多部電視,有點PUB 的FEEL,應該可以用來播放足球賽。早段時間是播放MTV,後段時間開放給顧客點歌,我的朋友都有出去點歌唱,大家都守規矩,沒有要插播或爭歌唱。 食物 烤肉、火鍋配料、沙拉和湯 :要外出食物區挑選自己的食物,各種冷熱飲品和酒類-: 要叫服務生點餐飲的) 食物方面都是BBQ 必有食品,各款肉類、還有一點海產和蔬菜,調味不錯,不會覺得太鹹和重口味,最喜歡吃豬扒和雞翼,但給人選擇的食物比較少,這點要改善~ 服務 待應服務GOOD,叫一聲便會出過來serve 我們,不用三催四請,re-order 飲品也會很快送到 ,而且我們一大班朋友仔來這裡聚會,平均每位$200 ,便可以任吃任喝玩到零晨三、四點,大家都玩得很開心。 出去大堂取食物期間,見到有一隻燒豬送去VIP房,

食物

出去大堂取食物期間,見到有一隻燒豬送去VIP房,便問一下原因? 原來係VIP 房的人要開PARTY,可頂訂燒豬,算是另類服務喔,很有趣。

整體來說是不錯的,和一大班朋友渡過一個愉快的晚上,但我覺得這裡是適合開PARTY,一大班朋友仔來玩才會盡興,旁邊的朋友仔都在開瘋狂派對,如果是想來談心聊天的,應該很難吧,可能在非假日時段會比較好點吧~
2011-04-23
紀念日
  • 牛排
  • 雞翼
  • 金沙骨
2011-03-28 16 瀏覽
食物方面都係普通一般BBQ野食,腸仔、雞翼、粟米、牛扒、豬扒、雞扒、豬頸肉、翠肉瓜、茄瓜,所謂啲海鮮得秋刀魚、多春魚同D尤魚仔,青口都有D啲…蝦?唔見啵@@,味道只係一般,不過就從來未食過咁難食啲豬頸肉,不但肉質淋,又有雪味…encore啲只有雞翼、粟米同翠肉瓜,冇食「海鮮」,費事搵個肚黎玩啦;熱食方面有羅宋湯、生菜、沙律菜、仲有其他野,不過見佢樣衰衰咁冇掂到,個生菜好想食多少少,不過比好多豉油浸住,咸到死,encore唔落,最唔滿意就係連麵包都冇,咁容易安排啲食物都冇,失敗!環境方面對開係九龍公園、彌敦道夜景,絕對OK;室內安置左好多部電視,可以一邊睇MV,一邊食野,本來好好地,佢又開放埋比客唱K,其實問題不大,如果安排好D的話…唉~我果晚就唔多掂,後面枱客飲大左(見到佢地自己帶左2支威士忌上黎),食左1粒鐘之後開始上身,嘈巴之敝不特上,仲攞左支咪唱K加大聲亂講野…,D waiter又唔敢去攞番支咪,你地想想個場係幾咁差抽風?唔可以話冇唧,有D啦,不過係九流唔係一流,真係唔知之前一篇唧朋友仔打錯字定係「梅」啦…總之D抽風就好似去左10幾年前D韓燒咁,返到屋企就比Cobi爸叫「你快D去
食物方面

環境方面

抽風?
唔可以話冇唧,有D啦,不過係九流唔係一流,真係唔知之前一篇唧朋友仔打錯字定係「梅」啦…總之D抽風就好似去左10幾年前D韓燒咁,返到屋企就比Cobi爸叫「你快D去沖涼啦,D味好勁呀!」@@我都唔想架,我都係比人老點架咋…

Friday night要$158加一,入座時話加$38可以坐到零晨4點,BBQ就得3粒鐘,完本想同好朋友傾下心事,點知到11點un頂亞po,搣左!

總括一句,no return!
2011-03-25
2011-01-14 5 瀏覽
任飲任食的餐廳通常給我的印象通常係坐D超窄的位,好似練縮骨功咁食野,或者食野俾侍仔用冇形壓力的眼神催,趕住要反枱做多單生意,好似食快餐咁, 食完就要走~早排發現這間自助形式BBQ 的餐廳, 堅正!唔飲酒, 一位HKD 138加一, 雖然話食3HOURS, 但係可能當晚係閒日, 人客唔算多, 我地過左時,待應、經理都冇話趕人,重問我地需唔需要添飲 (冷熱飲品任叫),服務超好。我地一行有4位,但係佢地俾我地坐窗口位,我諗應該可以坐8人以上,窗外係九龍公園、彌敦道夜景,超正~~BBQ 大路野,都係燒野食必有食物,腸仔、雞奕、粟米、牛排、豬排、雞排。另加串燒、茄子、金茹、青口等等~~~~~ 雖然都係普通食物,但係肉類調味VERY GOOD 喎, 非常入味,但又唔太咸,好過去街市、凍肉舖買個D。意外的竟然重有火煱 + SALAD + 湯 + 雪糕喎, 以咁既價錢黎講,又有得任叫飲品,確實扺食 !環境真係唔錯囉, 酒吧FEEL, 但係坐得好舒服啦~ 而且超多部電視,可以一邊燒野食,一邊聽歌和看MTV, 幾正囉~ 另外就係呢度D抽風系統一流, 係呢度燒完野食,個身唔會有一大浸油煙味。室內BBQ,唔駛

早排發現這間自助形式BBQ 的餐廳, 堅正!

室內BBQ,唔駛怕打風落雨,價錢超值,任飲任食,又有歌聽,可以同一大班FRIEND 黎HEA 足一晚, 一個字:爽!

分兩個時段
有得燒野食, 又有火煱食
梳化坐位超寬,打橫SLEEP 都得
窗外係九龍公園、彌敦道夜景,正
酒吧FEEL, 有得食,有歌聽,又有飛鏢玩~
(非會員)
2010-12-27 7 瀏覽
..聖誕節....話說我提早半個月book位, 度度都已經full哂,跟住開始爬番openrice,見到有一間好似好正既BBQ任飲任食既樓上cafe,諗都無諗 即刻打去book, 嘻!甘岩有位~book左6點 2個人 我同女朋友當日我地早左5分鐘到, 去到當時1個顧客都無, 我地都覺得好似包左場甘d waiter都幾好人,比左個靚靚窗口位我地,係幾正個景, 同埋個場都幾大 幾新,仲有好多部小電視同1個大螢幕,係用黎唱K.......................仲有每張枱有2部電燒烤爐同幾個six樽玩一坐底個waiter就問我地飲咩 ,汽水任飲 不過就要落order甘叫(要飲酒就加$38 任飲),跟住開始燒!!要行出位去大廳到拎野食再行番位燒,不過一開始佢比左d應該上round燒剩既野食我地,呢個係其中1個不悅之處,好快佢就上左d新既上黎, 但野食種類不算太多,有腸仔, 豬頸肉, 豬扒, 牛扒, 雞翼, 金沙骨, 牛仔骨, 粟米, 冬菇, 多春魚, 芝士腿, 同埋1樣貝類食物(唔知咩),幾好玩, 無炭BBQ!!!估唔到仲有蜜糖同胡椒粉落- -食下 聽下歌 飲下野 幾正不過可能
..聖誕節....
見到有一間好似好正既BBQ任飲任食既樓上cafe,
諗都無諗 即刻打去book, 嘻!甘岩有位~
book左6點 2個人 我同女朋友

d waiter都幾好人,
比左個靚靚窗口位我地,
係幾正個景, 同埋個場都幾大 幾新,
仲有好多部小電視同1個大螢幕,
係用黎唱K.......................
仲有每張枱有2部電燒烤爐同幾個six樽玩

一坐底個waiter就問我地飲咩 ,
汽水任飲 不過就要落order甘叫
(要飲酒就加$38 任飲),
跟住開始燒!!
要行出位去大廳到拎野食再行番位燒,
好快佢就上左d新既上黎, 但野食種類不算太多,
幾好玩, 無炭BBQ!!!
估唔到仲有蜜糖同胡椒粉落- -
食下 聽下歌 飲下野 幾正

不過可能我地少人, 個經理見到我地少人,
竟然同個waiter講(甘岩比我聽到):佢地都燒唔哂, 收左一部佢(指燒烤爐)
我聽到唔多鍾意 無禮貌 呢個也是另外一個不悅之處

都可能個日係平安夜, 原本正常可以燒3個鐘 變左2個鐘
我同我女朋友都唔多講氣氛, 所以都ok
其實個場似同fd玩多d 如果要情調 如果呢度無人(好似我早到) 呢度都幾好既~
不過2個鐘都夠嫁啦 如果唔係同d fd吹水飲酒甘...

原價$150或以下, 平日黎都ok, 不過我就每人貴$46, $196 for each,
24號去就唔抵
汽水任飲
  • 燒豬頸肉
(非會員)
2010-07-25 3 瀏覽
$220 for 3個鐘任食任飲星期日同朋友2人上去BBQ飲酒Hea下,七點己經到左,唔多人,環境唔錯!每人有一份海鮮,有大蝦,青口,翡翠螺,魷魚,魚..另外出面有其它野食..種類唔太多...但最基本的都有..最欣賞的是有調味料黑椒汁、黃芥辣、日式燒汁..又有自助沙律前菜鴨胸同牛扒好好味。不過無諗住會同大班朋友來,因為3個鐘唔係好夠..燒唔切..況且一大班人玩到興起...先話夠鐘幾無癮...但要讚一讚待應態度好好..無話要趕你走咁款! 總括來說也不錯, 價錢來講..唔算好值,除非食品質素再好D,,,或時間可長多小小!如果3個鐘我覺得160-180會吸引D!
$220 for 3個鐘任食任飲

2010-07-11
  • 鴨胸
  • 牛扒
  • 雞亦
2010-06-07 1 瀏覽
同friend慶祝生日, 主人家要求bbq, 咁上網search就搵咗e間, 睇個環境又ok喎, 大家都未試過indoor bbq, $220任飲任食3個鐘, 咁就試吓啦~訂咗7點鐘, 準時去到唔洗等, 入到去個環境同上網睇既差無幾, 地方都幾好闊落咁我地坐窗口位望到個view又幾靚喎, 嗰日唔係太多人唔會話要排隊攞嘢食, 至於d野食就分別放咗係3個雪櫃, 都係d大路野, 一個就放d丸類, 腸仔、紅腸、粟米、茄子、鴨胸, 另一個就放肉類, 好似d雞翼、扒類、金沙骨、牛仔骨、多春魚、雞軟骨, 仲有1個就放雪糕既, 自助形式任攞, 望落都幾衛生,醬汁都係無限量供應, 有黑椒汁、黃芥辣、日式燒汁, 點樣燒就自由發揮喇~我地個枱有2個爐但1個唔係好熱, 咁燒得慢咗d但都ok既, d野食都ok不過不失, 但海鮮就跟人頭計, 唔係任食, 仲要等齊人先至上, 咁我地有d friend未放工, 要9點幾先至到, 咁就要等齊人先可以燒海鮮喇, 咁我地燒得都幾趕囉~唔計等齊人上海鮮呢一part既話都唔錯架~碟海鮮有蝦、蟹、翡翠螺、魷魚、青口, 樣樣都大大隻, ok~諗住搵個地方可以傾吓玩吓(有飛瞟玩),

訂咗7點鐘, 準時去到唔洗等

我地個枱有2個爐但1個唔係好熱
, 咁燒得慢咗d但都ok既

諗住搵個地方可以傾吓玩吓(有飛瞟玩), 呢個場都唔錯架,而且bbq又唔洗膽心落雨, 仲有d waiter既都服務都算係咁喇, 盡可能既佢地都會幫手既~
大大碟既海鮮
2010-05-31
$220 (其他)
大大碟既海鮮
  • 翡翠螺
  • 牛扒
2010-05-04 3 瀏覽
2010年2月成班人上去1.海鮮係按人數提供,非任食, 但係計法不詳2.任食係腸仔肉丸同扒類, 雪糕及飲品goodwaiter/waitress都算多人, 但我地o個晚只有兩大枱客紅白啤酒任對bad十幾人去, 起碼要4個爐(重要係夠熱先得), 一開始佢地只俾兩個爐, 所以頭一個鐘都係等食(唔夠分)結尾:前面做得幾好都無用,因為....11pm要end, 但10:30pm已經鎖好個雪糕柜, 我都未食......甜品梗係最後食啦,10:30鎖?唔係下話。於是問waitress, 鎖左但可唔可以開番,十點半啫....佢話"鎖左開唔到".....火...揾經理,嘈佢,ok,你要幾多杯我同你攞.....頂...唔係驚我地攞多帶走啩, 牛記啫唔係咩貴嘢..之後重勁, 十一點sharp, 全部 "請" 哂你出lift口, 想影張相留念,請早!差唔多二百五一位,但大家都好唔happy囉頭一個鐘要等食,尾半個要complain, 三個鐘唔係好夠囉,唔好話唔提你, 請 貴客好好利用
2010年2月成班人上去

1.海鮮係按人數提供,非任食, 但係計法不詳
2.任食係腸仔肉丸同扒類, 雪糕及飲品

good
紅白啤酒任對

bad

結尾:前面做得幾好都無用,因為....

2010-04-18 19 瀏覽
星期五因為要幫同事FAREWELL同時慶祝生日,所以想搵一個可以傾到偈,但又有得玩嘅地方,我最唔鍾意去K BUFFET, 所以第一時間講咗唔去KARAOKE, 因為得個嘈字, 根本食又冇啖好食, 當啲"咪霸"攬住個咪嘅時候,其實真係有啲戇居, 成三百幾蚊得個坐字...後來有同事提議試下呢間,其實之前都無乜信心,因為始終未試過, 但係訂位嗰陣已經有好感,因為聽電話個女仔好NICE,好有耐性將各樣細節,解釋俾未幫襯過嘅我聽到咗現場,原來地方好大,好闊落,座位舒適,自成一閣, 感覺好舒服! 雖然嗰晚近乎滿座,但都無話人迫人, 排隊攞嘢食嘅情況, 抵讚!另外不能不讚嘅係佢地嘅服務, 好多WAITER, 梗有一個係左近,誇張到試過一舉手,即刻有三個哥哥仔行埋嚟問你有乜需要, 都唔知幾耐未試過有咁殷勤嘅SERVICE.佢地供應嘅食物款式算多, 而且有水準, 如果唔好味,真係俾幾多食物你都係假, 個啲海鮮真係正, 有翡翠螺, 大蝦, 蟹, 完全唔欺場, 而且食完唔夠可以再問佢攞. 一邊燒,一邊有人幫你個爐加水同埋提醒你啲食物點樣燒最正(因為用電爐, 大家都無乜經驗), 我地十一個人,佢俾咗四個爐,

佢地供應嘅食物款式算多, 而且有水準, 如果唔好味,真係俾幾多食物你都係假, 個啲海鮮真係正, 有翡翠螺, 大蝦, 蟹, 完全唔欺場, 而且食完唔夠可以再問佢攞. 一邊燒,一邊有人幫你個爐加水同埋提醒你啲食物點樣燒最正(因為用電爐, 大家都無乜經驗), 我地十一個人,佢俾咗四個爐, 好OK! 又提供好幾款調味料, 我就地取材, 整咗黑椒汁牛仔骨, 美極大蝦同埋日式燒汁雞軟骨俾我班同事食,個個都讚好味, 好開心!

個晚好失策- 無帶相機, 如果唔係就可以將豐富嘅食物影低,公諸同好.

2010-04-16
2010-03-16 2 瀏覽
如題,樓上bar有BBQ燒野食唔係新野,但依個bar用電爐燒,仲要in-door, 雜誌推介有海鮮同紅白酒任飲任食!都係抱住一試心態,估唔到上到去睇到個雪櫃有成廿幾款食物,個場又有歌唱,由於友人預先訂位,個window seat 個view都幾靚wow! 講番食物,以自助形式,d食物放係雪櫃度,感覺幾新鮮,推介有羊肉、豬扒、粟米、同埋"雞子",用錫紙包住放係爐上燒,入面放左d薑,好香,友人平時唔好"雞子",都食左差唔多成包...海鮮另上,如報導一樣有大蝦、雪場蟹,值得一讚係個翡翠螺,又大又鮮,雖然自助形式,但燒都攰d員工都會主動幫你燒,又另外一樣要讚!至於飲品,生啤,紅白酒不過不失…免費任飲都算不俗!個場有K唱又有飛瞟玩,都算係一大班人聚聚的好地方。會推介比frds試試

2010-03-13
  • 雞子,翡翠螺