餐廳: 元気寿司
資訊:

2024-02-04 83 瀏覽
今次黎呢間餐廳,真係為咗滿足到我啲元氣滿滿嘅美食願望!先講下呢個芝士蟹柳粟米蛋奄仔,外皮香脆得嚟唔油膩,裡頭嘅蟹柳同粟米配合得咁好,仲要啖啖都嘆出我對佢嘅鐘意。三色腐皮呢個就賣相滿分,表情貓嘅印嚟得咁精緻,食落啲微酸開胃嘅三文魚他他醬,口感豐富得來又幾開胃!芝士冬甩串呢個就真係其中一個搶眼嘅星級小食,喺嗰啲香甜芒果醬嗰陣,我個味蕾簡直藝起來 😍!至於白桃味啫喱,那種🍑梗濃嗰股桃香,加上啲鮮艷嘅造型,真係叫人目光難以移開。最後,啲線上嘅快速列車,送上我哋嘅食物,令人感覺又過癮又實際,實話實說,一去就令我中意到爆燈!食完仲惦記住嚟第二轮,總之就係噏到停唔到口嘅滿足,我話你知,呢間絕對係啱晒想輕輕鬆鬆食個靚午餐嘅你!🍴🌟

2024-01-24 39 瀏覽
質素非常參差,朋友嗰碗就好多了,見到佢多了我先嗌,點知我個碗好少😫😫😫其他嘢都正常發揮,個人認為帶子壽司比帶子刺身抵食好多,刺身$29得兩粒,一隻帆立貝,其實個份量都一樣咁多,而且好似好味啲新鮮啲我嗰碗三文魚頭湯冇咩肉得啲油,同事嗌嗰碗靚過我10倍,佢幾舊都係肉同人唔同命!熱辣辣嘅心太軟又幾好味喎海膽壽司正常發揮啦,芥辣八爪魚小食好味!好味過正常🥰蒸蛋我嗌咗兩碗好好味!性價比高整體而言速度快,服務質素OK
同人唔同命!
熱辣辣嘅心太軟又幾好味喎
海膽壽司正常發揮啦,芥辣八爪魚小食好味!好味過正常🥰

蒸蛋我嗌咗兩碗好好味!性價比高
整體而言速度快,服務質素OK
2023-07-22 283 瀏覽
食過幾次元氣之後終於發現有幾樣嘢係必食1. $27嘅雞軟骨🐓份量好多 夠晒三四個人食仲要係炸得好酥脆新鮮熱辣出爐俾你下邊仲有個鐵絲網架 幫你滴油2. $32嘅牛肉🐂烏冬牛肉嘅份量已經係碗嘅一半仲要係高質肉味香濃嘅牛肉配搭上烏冬真係超好食3.軟殼蟹🦀手卷軟殼蟹本身好貴如果就咁單點一碟軟殼蟹要$52但係呢個軟殼蟹手卷就只係$25不過小心唔好點錯軟殼蝦🦐牛油果手卷爭一個字真係好易睇錯4.三文魚腩呢個又係真心好食高質三文魚🍣但又千祈唔好嗌普通三文魚壽司因為嗰啲三文魚就差啲啦係冇脂肪紋
食過幾次元氣之後

高質三文魚🍣
但又千祈唔好嗌普通三文魚壽司
因為嗰啲三文魚就差啲啦
係冇脂肪紋

成日諗唔到有咩食嘅時候就會去食下元氣種類多 壽司都比較新鮮同埋傳送帶嘅設計 讓我可以唔洗同人傾計就點到餐😂啱嗮社恐·嘢食有好多唔同嘅選擇由傳統嘅生魚片到創新嘅壽司幾乎唔同種類都有我成日都會點到成臺滿嗮😂😂😂除咗壽司之外元氣仲有好多其他好味嘅熟食例如麵同天婦羅等等☝️熟食方面 個人最鍾意烏冬同茶碗蒸·不過份量就唔算好大嘅不過我都覺得可以接受 😂因為可以試多啲唔同種類嘅嘢食性價比方面就見仁見智同埋 我個人認為雞軟骨、墨魚嘴、煎三文魚出品比較參差有時好好味但都有試過份量十分少,同唔熱嘅情況😢·熟食壽司我最鍾意芝士玉子燒👍大塊嘅牛肉壽司都唔錯只要係熱辣辣嘅就好好味·刺身嘅話帶子同甜蝦都唔錯三文魚同三文魚腩就只係for解下口癮切得比較薄之餘好多時候油脂相對冇咁豐富相比其他壽司或者刺身店出品同quality就一般般😵‍💫一定要食嘅話,我會揀花之戀加埋蛋黃醬,口感比較豐富一啖食落味道都唔錯,值得一試😎
成日諗唔到有咩食嘅時候

不過份量就唔算好大嘅
不過我都覺得可以接受 😂
因為可以試多啲唔同種類嘅嘢食
性價比方面就見仁見智
同埋 我個人認為雞軟骨、墨魚嘴、煎三文魚
出品比較參差
有時好好味
但都有試過份量十分少,同唔熱嘅情況😢
熟食壽司我最鍾意芝士玉子燒👍
切得比較薄之餘
好多時候油脂相對冇咁豐富
相比其他壽司或者刺身
出品同quality就一般般😵‍💫
一定要食嘅話,我會揀花之戀
加埋蛋黃醬,口感比較豐富
一啖食落味道都唔錯,值得一試😎

2023-06-13 170 瀏覽
今日同小朋友去咗沙田元氣壽司食大餐,元氣壽司不嬲都係佢嘅最愛,我哋叫咗幾款壽司分別有三文魚,海膽壽司,火炙魚貝,吉列炸蝦,炸天婦羅,下午茶餐價錢親民,值得推介!
2023-06-08 128 瀏覽
幾年無食元氣,因為太多選擇了🤪下午茶時段見入面有好多吉位應該唔駛等,所以立刻取票....點知等左十分鐘都無叫過票號😤就問下咩事😡諸多藉口又話未執枱,又話呢d枱放外賣,再問佢執左果d都無叫啦,…又支吾以對,🤬根本就係發緊夢。入座後叫左🥢極上壽司定食$78(包9件壽司🍣和1熱食)🍣壽司有:本鮪中拖羅日本鯛魚 大切三文魚蒲燒鰻魚赤貝赤海蝦 三文魚牛油果軍艦蟹肉蟹膏軍艦厚燒玉子基本上都OK,正常發揮,比較好的有中拖羅及赤海蝦,比較差的是赤貝略帶腥味熱食可選湯烏冬/三文魚湯/日式海鮮茶碗蒸🍲我就選了湯烏冬, 煙韌彈牙夠熱🤪頂肚首選^^^^^^^^^^^^^^^另有加配優惠$12追加了炙燒鰻魚牛油果手卷鰻魚香很好味配牛油果好夾
幾年無食元氣,因為太多選擇了🤪

入座後叫左
🥢極上壽司定食$78
(包9件壽司🍣和1熱食)

🍣壽司有:
三文魚牛油果軍艦
蟹肉蟹膏軍艦
厚燒玉子

熱食可選湯烏冬/三文魚湯/日式海鮮茶碗蒸
🍲我就選了湯烏冬, 煙韌彈牙夠熱🤪頂肚首選

^^^^^^^^^^^^^^^
另有加配優惠$12
追加了炙燒鰻魚牛油果手卷
鰻魚香很好味配牛油果好夾

2023-04-26 147 瀏覽
為咗角落小夥伴專登走左食元氣壽司🥹真係超可愛環境:有高速線列車運送食物,快捷又省時#芝士蟹柳粟米蛋奄列 印上超可愛嘅炸蝦尾圖案!奄列鬆軟有蛋香,内層夾滿蟹柳同香甜粟米,色彩繽紛好誘人#三色腐皮壽司 印上表情可愛又無辜嘅貓圖案,腐皮内裝滿微酸開胃嘅熟三文魚他他醬沙律🥰#芝士冬甩串 外層卜卜脆,帶有微微鹹香嘅芝士,內餡配搭香甜嘅特調芒果醬,開胃香甜#白桃味啫喱 日本直送,以日本鮮白桃果汁製作,啫喱桃味濃郁,而最吸晴係甜品杯以係炸蝦尾同蜥蜴造型盛載,食完仲可以帶佢地返屋企添🥰
為咗角落小夥伴專登走左食元氣壽司🥹真係超可愛

環境:有高速線列車運送食物,快捷又省時

2023-04-04 135 瀏覽
今次去咗第二間元氣壽司,正所謂大品牌大集團連鎖店嘅關係,佢嘅水準依然都係保持得咁好,冇乜嘢可以挑剔,淨係可以讚賞。由落單到食物送上去到枱面,只需要3分鐘內速度快到嚇親我。而服務亦都非常之好侍應多得你一叫就有人應亦都係非常之好嘅。
今晚我地一家又來元氣喇🤩最近推出左一系列珍寶壽司🍣各式珍寶款壽司滿足又美味😊💓珍寶螺片☺️足足係平時食2倍咁大😍 螺肉肉質爽脆又鮮甜😍💓特大赤海蝦大大隻增量1.5倍既蝦身厚身食落肉質軟糯😎💓凱撒海老玉子堡香甜軟滑厚燒玉子包住凱撒醬蝦肉😬以蒜茸牛油醬炙燒🔥入口香甜回味有蛋香🤤💓豪快辣味三文魚肥美三文魚腩mix辣味三文魚粒口感層次豐富☺️💓特大蟹柳天婦羅珍寶蟹柳啖啖肉😜 天婦羅漿炸到非常香脆👍💓珍寶吉列炸蝦吉列炸蝦香炸後外皮金黃酥脆😜蝦肉結實彈牙👍💓珍寶柚子醬油平貝平貝口感似帆立貝😍柚子皮將鮮味提升🥳絕對不容錯過😉

💓珍寶螺片☺️足足係平時食2倍咁大😍 螺肉肉質爽脆又鮮甜😍

平貝口感似帆立貝😍柚子皮將鮮味提升🥳絕對不容錯過😉

• 珍寶螺片壽司
  • 特大赤海蝦
2023-02-27 46 瀏覽
這家餐廳真是太棒了!菜品非常美味,服務也非常出色。我們點了幾道菜,每一道都讓我們大呼過癮。而且服務員非常友好,總是微笑著問我們需不需要什麼幫助。整個用餐體驗非常愉快,我們真的很享受這裡的美食與服務。如果你正在尋找一家美食與服務都很出色的餐廳,我強烈推薦這家!
2022-11-24 87 瀏覽
下午時間沙田店,店內滿滿人流,除後店員安排我哋坐喺梳化位,這位置值得讚。店內桌面上餐具及用料齊全,下午茶散叫都好抵食!每件壽司送到桌上,壽司飯係暖粒粒KA🤭還有冬祭限定壽司選擇😌😌⭐[烏貝壽司]$14/2件烏貝大隻及原隻鮮甜⭐[新•炙燒蔥花黑松露白虾壽司]$16/2件一碟有兩件,晶瑩白蝦上唧了黑松露沙律醬配搭一絲紫洋蔥⭐[新•北海道味增燒珍寶蠔壽司]$16/1件大小一般,但蠔啖啖肉 ⭐[三文魚湯]$16/碗超足料,有三文魚、蘿蔔、麵豉湯湯味濃郁⭐[章魚丸]3粒👍👍 熱辣辣,脆卜卜, 裡面有蔬菜粒及章魚,那就中和油膩☺️⭐[新•焦糖蛋糕]$22/2件好濃嘅芝士焦糖味1
每件壽司送到桌上,壽司飯係暖粒粒KA🤭
還有冬祭限定壽司選擇😌😌

⭐[烏貝壽司]$14/2件
烏貝大隻及原隻鮮甜

⭐[新•炙燒蔥花黑松露白虾壽司]$16/2件
一碟有兩件,晶瑩白蝦上唧了黑松露沙律醬配搭一絲紫洋蔥

⭐[新•北海道味增燒珍寶蠔壽司]$16/1件
大小一般,但蠔啖啖肉

⭐[三文魚湯]$16/碗
超足料,有三文魚、蘿蔔、麵豉湯湯味濃郁

⭐[章魚丸]3粒👍👍
熱辣辣,脆卜卜, 裡面有蔬菜粒及章魚,那就中和油膩☺️

⭐[新•焦糖蛋糕]$22/2件
好濃嘅芝士焦糖味

2022-11-21
2022-11-12 66 瀏覽
商場等位大家都知,號碼唔重要,最重要係睇吓門口等位客人多唔多,客人少同號碼大😎必跳😏✌️✌️希望餐廳員工智慧真係要專業少少🤏元氣以前真係幾有名~近呢拾幾年越開越多後~元氣已經走下波~走平價路線開始~食物水平成本指數,不能再平下改為火車送餐食物鍊去吸引客人:炸物算ok,全部不會炸得太乾~不多油~上抬夠熱,牛肉鳥冬:肥牛可以~湯底夠味,其他刺身、壽司新鮮,不會有特別驚喜
商場等位大家都知,號碼唔重要,最重要係睇吓門口等位客人多唔多,客人少同號碼大😎必跳😏✌️✌️希望餐廳員工智慧真係要專業少少🤏元氣以前真係幾有名~近呢拾幾年越開越多後~元氣已經走下波~走平價路線開始~食物水平成本指數,不能再平下改為火車送餐食物鍊去吸引客人:炸物算ok,全部不會炸得太乾~不多油~上抬夠熱,牛肉鳥冬:肥牛可以~湯底夠味,其他刺身壽司新鮮,不會有特別驚喜
2022-09-28 338 瀏覽
今日做完嘢好肚餓就去附近嘅壽司舖食嘢!因為天氣都比較熱,所以想食啲生冷嘢永遠嗌帶子刺身都係勁唔抵,我發覺勁多間餐廳都係,個份量會比嗌壽司仲細其實一跌就等於2粒帶子,再切所以有四件新鮮嘅!錫下都OK,但係下次仲係大滿足嗰隻好味好多其實睇相都睇得出!佢有個新出嘅天然三重蝦原來都係類似劣少少嘢赤蝦三件 OK嘅!呢度係魚類比較唔出色,赤身同埋嗰啲魚都係鯛魚好乾,,但係算係好味小小嘅~我感覺佢全部魚都好似係乾嘅仲有個海膽50幾蚊但係真係麻麻哋好食完全唔值得捱青瓜沙律擺明係知道我哋都照嗌,因為想食菜,芥辣八爪魚份量幾多而且幾新鮮,呢個encore左一次!中華沙律都係正常發揮最愛蒸蛋純粹個人喜好😂🤣睇返張相先諗起,食咗佢個秋刀魚同埋詞語都覺得好鯹麻麻哋鍾意牛油煮蜆正常發揮,牛油味都幾明顯,但係又唔會好油呢個沙律幾大份,要走沙律醬就要落完單再同侍應講三民魚頭湯$16咁平,咁就嗌喇不過就太油啦!預咗嘅
其實一跌就等於2粒帶子,再切所以有四件
新鮮嘅!錫下都OK,但係下次仲係大滿足嗰隻好味好多
OK嘅!呢度係魚類比較唔出色,赤身同埋嗰啲魚都係
鯛魚好乾,,但係算係好味小小嘅~我感覺佢全部魚都好似係乾嘅
仲有個海膽50幾蚊但係真係麻麻哋好食完全唔值得捱
最愛蒸蛋
牛油煮蜆正常發揮,牛油味都幾明顯,但係又唔會好油
呢個沙律幾大份,要走沙律醬就要落完單再同侍應
三民魚頭湯$16咁平,咁就嗌喇不過就太油啦!預咗嘅
下午茶
第一城呢間店舖星期一至五下午茶由2:30-5:30, 價錢由$48至$78(另收加一), 另可以優惠價加配組別1及組別2的食品以手機落單及有高速車運送食物叫咗個$78嘅極上壽司定食🍱, 有大拖羅, 油甘魚, 三文魚腩, 蒲燒鰻魚, 赤海蝦, 赤貝, 三文魚牛油果軍艦, 蟹肉蟹膏軍艦及厚燒玉子, 另外仲包咗個熱食, 海鮮燉蛋/湯烏冬/三文魚湯(三選一), 我哋揀咗湯烏冬🍣壽司嘅質素都中規中矩, 算新鮮唔會有腥味, 有幾件仲係貴少少價嘅壽司, 例如大拖羅, 三文魚腩, 赤海蝦及赤貝; 不過件厚燒玉子我個人就麻麻地, 因為又實又甜, 甜到好似食緊蛋糕咁😅🤣熱食嘅湯烏冬🍜質地煙韌Q彈好食, 不過個湯底就比較鹹另外加左組別一👇炙燒鰻魚牛油果手卷🍙 ($12)手卷鰻魚汁太多一次過可以食到八件唔同款式嘅壽司, 又有湯烏冬, 另外再 加$12有一個手卷, 一人份食到飽飽都係$85.8, 都係個唔錯嘅選擇😝魚堅總評性價比 3😋(以5😋為滿分)

以手機落單及有高速車運送食物

熱食嘅湯烏冬🍜質地煙韌Q彈好食, 不過個湯底就比較鹹

另外加左組別一👇
炙燒鰻魚牛油果手卷🍙 ($12)
手卷鰻魚汁太多

魚堅總評
性價比 3😋
(以5😋為滿分)
下午茶
2022-08-18 134 瀏覽
喺第一城行到肚餓,見元氣有Tea set,就入去試吓。呢到係掃手機QR Code落單的,好方便。食物會喺「快車」送嚟,有種新奇嘅感覺。一個人食一個Tea Set好夠飽:叫咗個$52的Set,有一個蒸蛋(好好食!好滑同埋好香!)、一客小食(我揀咁蟹柳)、同埋幾件壽司(三文魚、八爪魚、赤貝、辣味三文魚軍艦、蒜香灸燒三文魚)。另外我再加咗一個軟殼蟹牛油果手卷($19),不過手卷就有D失望,D飯有D散,同埋有D乾身。埋單就$7X連加一。以一個Tea Set嚟講係偏貴,不過鐘意食壽司的話,都算OK的。
喺第一城行到肚餓,
見元氣有Tea set,就入去試吓。

呢到係掃手機QR Code落單的,好方便。
食物會喺「快車」送嚟,有種新奇嘅感覺。

一個人食一個Tea Set好夠飽:
叫咗個$52的Set,
有一個蒸蛋(好好食!好滑同埋好香!)、
一客小食(我揀咁蟹柳)、

D飯有D散,同埋有D乾身。

埋單就$7X連加一。
以一個Tea Set嚟講係偏貴,
不過鐘意食壽司的話,都算OK的。