2024-03-21 26 瀏覽
在尖沙咀渡海小輪旁邊。每次搭渡海小輪經過時就會想食Appolo 最出名都是乳酪生果雪糕。而且充滿住兒時回憶、可根據自已不同口味去配搭~另外也試了楊枝甘露口味、如果不說是楊枝甘露,你也不會食得出是什麼口味 ,都是乳酪生果雪糕較為出色⋯
在尖沙咀渡海小輪旁邊。
每次搭渡海小輪經過時就會想食

Appolo 最出名都是乳酪生果雪糕。
而且充滿住兒時回憶、可根據自已不同口味去配搭~

2024-02-15 34 瀏覽
呢間鋪已經係天星碼頭🛟呢個位開咗好耐,細個每次同屋企人經過嘅時候都會叫屋企人買俾我食,今次咁啱經過又再去回味一下。🌟 乳酪雪糕🍦佢係可以自選1-2款水果,你選好之後,佢就會拎的水果同埋一杯乳酪放入機入面將佢攪勻。佢有藍莓,芒果,麥提莎等等,不過我最鍾意食嘅味係士多啤梨🍓加椰子🥥。輕微酸酸地,但係又有有甜甜地既椰香味,兼且椰子粒未完全打碎,會有少少椰子碎,咬落去口感幾好。#littlefoodie_bb

🌟 乳酪雪糕🍦

#littlefoodie_bb
今日試左間店嘅幾款經典小食,真係滿足到我嘅味蕾!第一講,佢哋嘅煎餃皮脆肉汁多,一咬落去"啪"嘅一聲,肉汁四溢,簡直太正!啖啖餡料,明顯感覺到豬肉嘅鮮味同菜嘅清甜,好過癮!佢哋嘅珍珠奶茶都值得一讚,珍珠Q彈有嚼勁,而且奶茶香濃不膩,每一啜都係味覺嘅享受!🥤喺嘴裏輕輕巡一圈,珍珠同奶茶完美融合,真係飲品界嘅小清新。最後嗰個鹹蛋黃雞翅就真係犀利哂!外皮炸得金黃酥脆,內裏嘅雞肉多汁嫩滑,滿口嘅鹹蛋黃香氣,邊食邊抹咀,太過癮啦!🍗👍食物同服務都一流,每次入到來食,都有種屋企人嘅親切感,令人每次經過都忍唔住要再入去一轉。下次一定會再嚟,同朋友分享呢個美食嘅好去處!🌟

阿波羅雪糕係80後90後回憶,細細個食一個扭紋Magic Cone已經開心一日,估唔到近年又有返阿波羅熱潮🤩⭐乳酪雪糕傳聞出晒名嘅乳酪雪糕有足足六圈半🤩不過好多人都話要睇姐姐手勢同心情。乳酪雪糕連2款配料: 藍莓,荔枝,芒果,士多啤梨,西瓜,椰子,菠蘿,蜜瓜,哈密瓜,乳酪,麥提莎,OREO任揀兩款😝今次我就揀左芒果+士多啤梨,酸酸甜甜好好食。不過就冇傳說中嘅六圈半,得4圈半左右😭
⭐乳酪雪糕
2023-12-01
5 分鐘 (外賣自取)
2023-11-22 65 瀏覽
今次陪一位好耐無翻香港既朋友黎行海旁chill下欣賞下香港夜景咁黎到尖沙咀海旁, 黎翻杯排長龍的阿波羅新鮮水果嘅乳酪雪糕就係必須啦見到阿波羅就一齊想當年, 想當年每區屋苑商場總有一間, 想起小學雞果陣放學總會黎一杯但當年一定係無咁大杯既而家哇, 個乳酪雪糕好似個筒咁長咁高我地兩個都忍唔住大叫好足料呀!味道唔會太甜, 雜莓又唔會太酸總之就係好味道

但當年一定係無咁大杯既
而家哇, 個乳酪雪糕好似個筒咁長咁高
我地兩個都忍唔住大叫好足料呀!
味道唔會太甜, 雜莓又唔會太酸
總之就係好味道
2023-09-24 96 瀏覽
阿波羅既鮮果乳酪雪糕簡直係童年回憶,非常令人回味既味道。佢係以鮮果肉製成,食落非常Fresh,甜度適中,可以食到水果既天然香味,同時又唔會過於膩人。我揀左士多啤梨+荔枝味,朋友就揀左出名既士多啤梨芒果味(聽聞係稱之為世一嘅味道),質地帶少許冰感亦都頗為柔軟順滑,鮮果味完美地融入左乳酪雪糕既口感中,恰到好處,係消暑而又健康既佳味,僅僅$48有呢個份量同味道,經過尖沙咀碼頭都要買黎食先得,希望你都試下😋
2023-08-14 81 瀏覽
經過尖沙咀一定要食呢個雪糕呀。叫左士多啤梨加椰子味,好夾之餘會食到粒粒椰子,有口感。而且因為係乳酪底,唔會太甜,食多幾個都得呀!個筒都好脆好食,總之一個酸果口味加椰子都好食,想食多幾支呀
2023-05-29 209 瀏覽
約咗班朋友出海釣墨魚,約佐係尖沙咀碼頭等上船,見天氣好熱,本想去買枝茶飲下解渴,但見到阿波羅你嘅回憶返曬嚟,,突然好想食鮮果乳酪雪糕,於是乎叫佐士多啤梨🍓藍莓🫐🍨鮮果乳酪😋乳酪特別好味,士多啤梨比較濃郁,甜中帶酸,酸中有甜,藍莓個味就冇咁出,,但食得出藍莓味,及有些微細嘅果肉,但兩種加埋個色好靚🍨,,跟住行去碼頭坐低慢慢品嚐,一邊吹住海風欣賞海景等船到😅👏
約咗班朋友出海釣墨魚,約佐係尖沙咀碼頭
外賣自取
2023-03-23 237 瀏覽
近排見阿波羅好似忽然又好熱門咁,令我都好想去試吓。其實我從來都未食過佢哋啲舖頭嘅雪糕,所以我又覺得有啲驚喜喎。我哋揀咗加新鮮水果嘅凍乳酪。其中一個係芒果加荔枝,另外嗰個就係哈密瓜加蜜瓜。我覺得佢哋個乳酪可以再酸多少少,但係加埋呢啲新鮮水果其實都已經幾滿足特別係熱天氣之下。Took the ferry just to get this frozen yogurt when it was still hot and sunny. We got 🥭+lychee and honeydew+ cantaloupe. I prefer my froyo a little more tart, but the frozen fruit in there were still pretty good.

鮮果甜乳酪
2022-06-04
  • 鮮果甜乳酪
2023-03-01 167 瀏覽
阿波羅係香港好多人嘅童年回憶,今日我嚟到尖沙咀啲分店,真係好開心,好有回憶。我試咗佢哋嘅雜莓乳酪雪糕,用杯裝嘅,真係好好味,雪糕有內有好多料,每一啖都係果肉,乳酪嘅味道唔會太濃,加上啲雜莓果粒,好清新,令人食得好開心。阿波羅嘅雪糕真係好經典,仲有好多口味可揀,例如朱古力、香草、士多啤梨等等,每一款都好好食。阿波羅嘅分店環境都好舒適,位於尖沙咀碼頭,氣氛亦都好放鬆,啲服務員都好友善,而且好有禮貌,真係好好嘅用餐體驗。

2023-02-17
$50 (宵夜)
2023-02-24 115 瀏覽
本人超級鍾意食YOGURT, 以前細個每次經過都一杯.以前食親都係芒果同士多啤梨, 不過而家怕芒果濕毒, 所以都冇乜點再食有芒果O既野.相反, 有莓O既野我就成日食.  上次試左Mixed berries, 包括有 raspberries, blueberries, blackberries and strawberries, 就有O的酸得滯,所以今次我選左Blueberries + coconut.  本身諗緊想叫 pineapple + coconut, 咁就成杯 pina colada 咁, 但係我 resist 唔到 blueberries, 因為我實在太愛berries了.  我揀左cup 上因為我唔太食個cone 唔想浪費.
本人超級鍾意食YOGURT, 以前細個每次經過都一杯.
2023-02-11
今年聖誕海港城以獨角獸為主題好靚🦄阿波羅雪糕尖沙咀分店推出咗期間限定嘅獨角獸鮮果乳酪雪糕🍦 ($53)有好可愛嘅朱古力獨角獸裝飾同埋彩虹針打卡一流✨📸 💖而且所得嘅部份收益將撥捐香港血癌基金❤️特別讚吓今日尖沙咀分店嘅姐姐唧到個雪糕勁靚勁高🥰 我拎住去影相途中聽到至少三個人讚嘆個雪糕咁高咁大個😆佢嘅鮮果乳酪雪糕我一直都好鍾意食口感好smooth仲可以隨個人喜好 任揀兩款水果口味今次揀咗士多啤梨+椰子🍓🥥食落有少少椰絲咁幾特別~*⸜( •ᴗ• )⸝* 而且鮮果乳酪雪糕感覺上好健康咁哈哈個人最鍾意排名如下:1)士多啤梨+芒果🍓🥭 (食過至少十次xd)2)士多啤梨+藍莓🍓🫐3)士多啤梨+ 椰子🍓 🥥4)士多啤梨+麥提莎🍓🤎(其實佢好多款可以揀,不過我特別鍾意食士多啤梨所以次次都揀士多啤梨🤣🤣)Btw尖沙咀分店嘅鮮果乳酪雪糕如果冇獨角獸裝飾 $48 😎印象中每間分店嘅價錢都有少少唔同~P.S.期間限定獨角獸裝飾鮮果乳酪雪糕去到1月2號!🦄🍦

今年聖誕海港城以獨角獸為主題好靚🦄

今次揀咗士多啤梨+椰子🍓🥥
食落有少少椰絲咁幾特別~*⸜( •ᴗ• )⸝*
而且鮮果乳酪雪糕感覺上好健康咁哈哈

個人最鍾意排名如下:
1)士多啤梨+芒果🍓🥭 (食過至少十次xd)
2)士多啤梨+藍莓🍓🫐
3)士多啤梨+ 椰子🍓 🥥
4)士多啤梨+麥提莎🍓🤎

Btw尖沙咀分店嘅鮮果乳酪雪糕
如果冇獨角獸裝飾 $48 😎
印象中每間分店嘅價錢都有少少唔同~

P.S.期間限定獨角獸裝飾鮮果乳酪雪糕去到1月2號!🦄🍦

鮮果乳酪雪糕
2022-12-19 201 瀏覽
海港城旁嘅一間分店,有獨角獸造型嘅乳酪雪糕,造型非常之可愛,但係個人覺得朱古力有少少甜,但依然都係滿意嘅,而且啲雪糕好大,所以都食到好飽而且呢一間店係海傍,所以可以食住雪糕喺度望海,亦都可以望吓隔離嘅燈飾
This particular branch has a limited edition Unicorn Yogurt to match the Unicorn decorations at Harbor City. It is around $5 more expensive than the regular ones.It looks quite cute especially with the background of Harbor City's Christmas Display. However, the flavor of the fruit(I chose strawberry and blueberry) nor the yogurt was as prominent as I hoped for. Maybe the flavors of other combination would work better.
2022-12-11
可能星期六加隔離海港城獨角獸主題既關係,都勁多人排獨角獸限定既Apollo ,排左成15分鐘先買到見個男仔staff 好有心機砌好每杯既獨角獸,真係好欣賞,因要有耐心先可以砌得似獨角獸黎比大家打卡,佢仲要砌左咁多杯呢杯藍莓乳酪我揀左藍莓同荔枝兩款水果,拼埋個yogurt 係好味,好滿足
靚靚獨角獸造型水果乳酪雪糕

靚靚獨角獸造型水果乳酪雪糕