(非會員)
2010-05-05 114 瀏覽
今日路過個陣有D口渴,停低望吓個MENU……咦?有木瓜牛奶!!見佢寫用原個木瓜,心諗點都唔會差過之前XX站(@太子)杯『木瓜奶粉糖水』掛!雖然$15有D貴,不過都係試咗。(心癮冇計XD)夜晚人少唔算等好耐,好快就攞到手。一飲……嗯!!!雖然奶味唔多飲到,但係木瓜味十足,整體嚟講就係︰好飲!如果木瓜汁無加糖應該仲好味,加咗糖有D甜。下次要記得走糖XDD另外,等個陣睇到人哋杯芋頭好似幾好味,下次要試!
今日路過個陣有D口渴,停低望吓個MENU……
咦?有木瓜牛奶!!
雖然$15有D貴,不過都係試咗。(心癮冇計XD)

夜晚人少唔算等好耐,好快就攞到手。
一飲……
嗯!!!
雖然奶味唔多飲到,但係木瓜味十足,整體嚟講就係︰好飲!
如果木瓜汁無加糖應該仲好味,加咗糖有D甜。
下次要記得走糖XDD
另外,等個陣睇到人哋杯芋頭好似幾好味,下次要試!
2010-05-04
  • 木瓜牛奶
2010-04-05 58 瀏覽
鐘意咬珍珠的話......呢間份量一定唔啱你.....今日買完我都O 哂咀 ....小成咁
鐘意咬珍珠的話......呢間份量一定唔啱你.....

今日買完我都O 哂咀 ....小成咁

2010-04-05
$12 (其他)
2009-11-07 17 瀏覽
第1次試呢間野,,,叫完等期間見係4~5個後係我,,但發現一樣野,,佢地對比同期台式街頭飲料店整得算快級數..但果然不出所料..快=馬虎=難飲...叫左抹香珍珠奶茶...只售10$..好抵..但同時味亦麻麻..只有奶味..亦唔算好飲既味..淡左d..而珍珠好耐無試呢隻口感..不錯..但我對珍珠無好感..除非入面有味..個d..所以真係麻麻地...覺多過頭tim~d珠..而且有一啖5~6粒痴埋一齊..即吐..難有下次
$10 (其他)
2009-11-03 25 瀏覽
行到口渴又不愛椰汁的我就試了這家的新出品要了青蘋果綠茶欣欣杯欣欣杯的意思就是一般珍珠再加上椰果和啫喱煙韌的珍珠和其他兩樣彈牙的配料加起來口感很夾青蘋果綠茶味道不過甜,而且算有茶味,比我想像中好喝可能是綠茶比較偏甜所以我不覺得珍珠沒有味道下次再喝的話就試試珍珠奶茶吧!
行到口渴又不愛椰汁的我就試了這家的新出品
要了青蘋果綠茶欣欣杯
欣欣杯的意思就是一般珍珠再加上椰果和啫喱
煙韌的珍珠和其他兩樣彈牙的配料加起來口感很夾
青蘋果綠茶味道不過甜,而且算有茶味,比我想像中好喝
可能是綠茶比較偏甜所以我不覺得珍珠沒有味道
下次再喝的話就試試珍珠奶茶吧!

2009-10-26
  • 青蘋果綠茶
2009-09-28 29 瀏覽
八月初七‧炎熱吃完臭豆腐要行回酒樓了,專兄想喝一杯椰汁,我反而給這裡有趣的店名吸引過來,那喝一杯奶茶如何?比較起大玩的,這裡的冰度有所不及,但喝起來,茶味及奶味也較香,很不錯的;沉底的珍珠味道卻很一般,口感是煙煙韌韌的,但卻是全沒味道。還好吩咐了少下珍珠的,之後再喝另一款奶茶的專兄也呻笨,應該也要少珍珠。埋單12蚊,也是一試無妨。
八月初七‧炎熱

埋單12蚊,也是一試無妨。
無味的珍珠很難吃
$12 (其他)
(非會員)
2009-08-06 3 瀏覽
行開太子 , 見到有間叫 TEA 壹TEA 台式飲品 店 ,好多人幫襯, 咪去試吓, 唔洗等好耐就到手,叫左杯朱古力奶茶 , 好有朱古力, 又唔太甜 , 仲可以免費加珠 , 都是$12 , 勁抵

2009-07-28 4 瀏覽
弄頭髮時突然很想飲珍珠奶茶, 弄妥後即時跑到不遠的珍珠奶茶集中地買一杯,本打算試試小巨蛋,不過還沒找到蛋時已見到這間小店,而且沒幾個客人,既來之則安之!招牌boba珍珠奶茶取價只是$10, 質素卻真的不俗! 以台式奶茶來說, 茶味真的已算香濃,而且台式奶茶奶粉用量一向偏高,雖然奶味頗重另一方面也令奶茶變成頗滑溜; 女店員主動詢問要否少甜,所以甜度不高,飲完也不會很甜膩。珍珠份量ok,由於相隔一段時間才飲用,珍珠已被奶茶浸軟了不少,然而仍有丁點QQ感覺,相信即時飲用效果一定更加Q更為好吃。因為女店員的主動詢問,服務分因她增加不少,再光顧機會也同樣增加!

封得密實,運送安全
boba珍珠奶茶
封得密實,運送安全
boba珍珠奶茶
  • 珍珠奶茶
2009-07-18 4 瀏覽
要試多幾間先知邊間好, 今日就試下呢間遠MTR少少既TEA 噎 TEA喇, 中午时間未係好多人排隊.我買左珍珠烤奶茶, 無改少冰或少甜.佢太淡喇, 少少烤茶味, 珠珠又太淋BATBAT, 又無味.不過佢既員工都好好, 其食客喪問佢問題, 佢都答, 仲主動比印仔咭.GOOD
我買左珍珠烤奶茶, 無改少冰或少甜.

GOOD

2009-07-18
$10 (其他)
2009-07-17 4 瀏覽
$14。芋香奶茶+$2。珍珠:芋香粉味重,但不乏茶味,珍珠煙韌適中。與別店比較,價格較貴;出品較慢,人少都等得耐左D喎~

與別店比較,價格較貴;出品較慢,人少都等得耐左D喎~
香芋珍珠奶茶
2009-07-09 3 瀏覽
30/6/2009 (星期二)今晚食完 Buffet後經過太子,所以順路去試下近期的台式飲品人氣店的BOBA珍珠奶茶(少甜走冰),排完隊買票後,等了十分鐘,杯珍珠奶茶就到手啦。BOBA珍珠奶茶: 杯珍珠奶茶好大杯,有700cc,有很香的茶味,唔係太甜,好好飲,杯內有好多珍珠,好大粒又好好食,不會太淋,口感好。
30/6/2009 (星期二)

BOBA珍珠奶茶
BOBA珍珠奶茶
2009-06-30 8 瀏覽
上次朋友的蜜桃沙冰不太好~好多冰粒!今次我就同家姐冒險地各人點了一杯冰沙~我要了百香果沙冰,,家姐要了藍莓沙冰(兩樣都係冇糖)比多次機會佢,,想睇下佢有冇進步~結果,,今次係有進步,,冰粒細左,,攪拌得比上次好,,但都唔算好!百香果味酸酸甜甜的,,味道唔錯~而家姐的藍莓沙冰就較甜!相比之下百香果沙冰較好~~

上次朋友的蜜桃沙冰不太好~
好多冰粒!
今次我就同家姐冒險地各人點了一杯冰沙~
我要了百香果沙冰,,家姐要了藍莓沙冰(兩樣都係冇糖)
比多次機會佢,,想睇下佢有冇進步~

結果,,今次係有進步,,
冰粒細左,,攪拌得比上次好,,但都唔算好!
百香果味酸酸甜甜的,,味道唔錯~

而家姐的藍莓沙冰就較甜!
相比之下百香果沙冰較好~~
不錯的百香果沙冰~
藍莓沙冰味道較甜~
2009-06-29 5 瀏覽
我都經常飲台式奶茶,因為呢間起我經常出入地方,所以我都會成日飲。我最常飲嘅係:台式奶茶、士多啤梨欣欣綠茶。先講台式奶茶,其實佢嘅奶茶味係可以再濃多少少就Perfect,因為我唔鍾意太甜、就算我叫微甜都OK,仍然都好飲同幾滑。我仲鍾意走冰、都一樣夠凍。至於欣欣綠茶都唔錯,如果想清清哋嘅口感,都可以一試,裡面仲已經有埋珍珠、椰果QQ。我仲會走甜飲,仲解渴。Summary: 只要再多番D茶味就掂。職員服務好好。
我最常飲嘅係:台式奶茶、士多啤梨欣欣綠茶。

Summary: 只要再多番D茶味就掂。職員服務好好。
2009-06-29
2009-06-25 2 瀏覽
今日去太子行寵物店,行到又熱又慶, 見到有間珍奶店,當然第一時間去買返杯珍奶飲.第一啖, 有奶味, 茶味好淡,珍珠口感ok, 但冇味,飲多幾啖, 口開始留有茶既苦澀味,好明顯係一間完全港式珍奶店.係台灣生活幾年, 對珍奶有要求既我,對呢間珍奶店真係極度失望,暫時飲過最差既一間,杯珍奶飲左幾啖就...唔係我想浪費佢架,真係好難說服自己再飲落去.
今日去太子行寵物店,
行到又熱又慶, 見到有間珍奶店,
當然第一時間去買返杯珍奶飲.
第一啖, 有奶味, 茶味好淡,
珍珠口感ok, 但冇味,
飲多幾啖, 口開始留有茶既苦澀味,
好明顯係一間完全港式珍奶店.
係台灣生活幾年, 對珍奶有要求既我,
對呢間珍奶店真係極度失望,
暫時飲過最差既一間,
杯珍奶飲左幾啖就...唔係我想浪費佢架,
真係好難說服自己再飲落去.
2009-06-24
2009-06-22
食完隔離檔牛什, 熱辣辣, 身水身汗, 見隔離有間台式飲品店, 即刻買返杯珍珠奶茶 - 又抵又大杯, 珍珠大大粒又多, 又有咬感, 奶重, 茶比較少, 下次要再去飲~!!! (太子油站隔離呀~!!)
珍珠奶茶
珍珠奶茶
2009-06-18 8 瀏覽
在太子及旺角突然多了好多間台式飲品店, 今天食完串燒再去隔離既Tea 噎 Tea. 我地叫了一杯boba奶茶. 好出奇地不太甜又不太奶wor<-感覺無甘膩. 同其他台式既奶茶對比,佢只係久了小小既茶味, 不過都好解渴.