我一直只是用food panda 幫襯呢間舖頭外賣已有一年有多。食物質素方面,我覺得OK嘅,價錢合理份量亦都合理,但本人近日第二次賞面光臨堂食,換來極不愉快的經驗首先佢哋要求食客自己用手機掃QR code order,因為我係住附近嘅居民,一是沒有帶手機係身,一個着紅色衫,戴眼鏡嘅肥男人唔知🤔係咪侍應, 好似好唔情願咁樣幫我要人手落order,開頭我落咗三餸,之後佢問我要唔要嘢飲,我話唔要,跟住佢就冇重複我個order已經走咗。更荒謬的事情接着發生,我唔夠3分鐘想再加多一個餸,佢落完之後同我講話叫我一次過講,(好冇禮貌)我唔知佢係邊個老細啦,但係呢件事總之令我當堂眼都突°呢啲服務態度真係好趕客,幾好食都好都會令人心情覺得難受!其實食嘢除咗講食物質素,服務態度都好緊要,希望呢個員工如果有機會見到呢篇文章唔該去檢討一下啦,尤其呢啲係街坊生意!大家如果有興趣去食,我唔會唔建議,不過你有心理準備服務係沒有的!中途我淨係見佢不斷同啲熟客吹水,我諗佢應該覺得我係新客,所以唔需要比服務!之前個客人食完嗰張枱,又唔抹下佢出邊食嘢,真係要自己處處留神,其實呢啲街坊生意根本唔應該做到咁差!

之前個客人食完嗰張枱,又唔抹下佢
川味豬骨湯粉
2023-02-14 1574 瀏覽
個凍檸茶OK。但食湯酸辣 河 食咗大半突然見 曱甴肚甩左塊肚皮大約3mm直徑。咁即是肚內的所有物已和湯混成一體。 店員見到 話佢見到 跟住收左隻碗 毀滅證據。老板在場也扮無野。 仲收足錢 多謝冇聲。blacklist以外冇其他野講。
2023-02-11
2022-12-17 1037 瀏覽
由中學食到大學畢業再出嚟社會做嘢,每隔一段時間就會掛住川味閣獨有既湯底/醬汁味🤤平時最鍾意食佢既麻辣撈幼薯,又香又新辣,不過食到最底就油左少少。偶然想食「清淡」少少就會食佢嘅酸辣湯幼薯,啲酸菜都好入味🤤最重要係價錢夠親民,四十蚊唔洗都夠飽
2022-07-16 1362 瀏覽
如果講屯門內區麻辣紅薯粉推介,一定會係建生站盈豐商場嗰間川味閣。我叫咗例牌酸辣(中辣)豆卜腐竹魚同埋豬耳。可能啱啱開店配菜,未煮得夠淋有啲硬,不過其實我都係為咗個湯底冇所謂啦。紅薯粉有湯及勞,又有粗同幼,無論湯定係乾撈,基本配菜(例如芫茜、麻辣、酸菜、肉碎等)都夠味所以唔需要擔心.配菜方面沒有取巧嘅配菜選擇,反而用番傳統車仔麵嘅配菜(六蚊款&八蚊款),更有懷舊風味。另外我鍾意店員夠貼地,唔會見你叫得少餸黑面,更加唔會老屈你嗌多幾個配菜,起菜快靚正午五分鐘就得。唯一美中不足就係個辣味,每次我都係食中辣,但一時小辣,一時少少辣,一時大辣,完全無影風冇得捉。不過個人經驗係可以嗌得辣多少少,最多醉返屋企用碗仔分開慢慢食題外話:上年裝修後燈火通明,反而有少少唔習慣,懷念返以前殘殘舊舊,川辣香味好似入禁咗牆

2022-06-26 609 瀏覽
The price is reasonable compares to other places.I like their spicy level as it is simple compares to other places. Their dry and soup bowls are all tasty.
2022-05-10 735 瀏覽
—係屯門盈豐商場有間好好食嘅紅薯粉,我好多時放工都會過去食,勁坻食又好味(˵ ˃̶̀ε ˂̶́ ˵)ෆ⃛店舖經過一輪裝修咗之後乾淨又光猛咗,所以坐得舒服咗好多!紅薯粉好大碗,叫咗多酸微辣,味道好重好好食❀︎.(*´▽︎`*)❀︎.餸好多好足料,紫菜吸咗湯嘅酸味,勁好食!豬腸就唔係好入味,差少少。小食叫咗手拍青瓜同口水雞,都好濃味,雞好滑!份量都多,好坻食!餐飲凍檸茶,不過不失~𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:: ⧐ 酸辣炸醬紅薯粉條 配 雞絲紫菜 | $47↬ 凍檸檬 (少甜)⧐ 酸辣炸醬紅薯粉條 配 豬腸雞絲 | $49↬ 凍檸檬 (少甜)⧐手拍青瓜 | $20⧐口水雞(小) | $40— 📝評分味道 ⁴ / ⁵ 環境 ⁴ / ⁵ 服務 ⁴ / ⁵ 衛生 ⁴ / ⁵ 抵食 ⁴ / ⁵ — 📍 川味閣 四川紅薯粉專門店屯門良德街9號盈豐商場地下A5 1號舖—

店舖經過一輪裝修咗之後乾淨又光猛咗,所以坐得舒服咗好多!

手拍青瓜
口水雞(小)

餐飲凍檸茶,不過不失~

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::
⧐ 酸辣炸醬紅薯粉條 配 雞絲紫菜 | $47
↬ 凍檸檬 (少甜)
⧐ 酸辣炸醬紅薯粉條 配 豬腸雞絲 | $49
↬ 凍檸檬 (少甜)
⧐手拍青瓜 | $20

屯門良德街9號盈豐商場地下A5 1號舖
2022-04-13
手拍青瓜
口水雞(小)
可以媲美旦王既酸辣粉🌟仲要有粗!薯!粉!2個餸$40有找超抵😍超級推介❗️❐ 酸辣湯粗薯粉配麻辣豬耳同牛柏葉🍜小麻辣 $38評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰ 好少見咁粗既薯粉❗️似粉皮咁但係保持返煙韌口感✨粗度令每條掛湯能力爆登❗️⟰整體吾算油💥酸味無上面咁正宗咁有啖啖回酸但係呢間嘅麻辣味超出色超惹味🌶食完見到個底d花椒好足料✨⟰份量超多大食既人都會勁飽肉碎酸菜份量勁多絕不手軟,酸菜偏甜中和少少麻辣感💥⟰牛柏葉都入味但有少少韌⟰麻辣豬耳外層彈牙成條好爽口入味💥大隻仔超愛💯⟰重點係真係平到笑2個人食每碗2個餸都$80有找😱❗️❗️❗️

❐ 酸辣湯粗薯粉配麻辣豬耳同牛柏葉🍜小麻辣 $38
⟰牛柏葉都入味但有少少韌
⟰麻辣豬耳外層彈牙成條好爽口入味💥大隻仔超愛💯
  • 酸辣粉
2021-02-20 1577 瀏覽
呢間米線鋪係我中學年代成日叫外賣食講起畢左業6-7年都無食過心血來潮食返次先 唔好成日都係譚仔/三哥/雲川燒咁悶~🥢豬頸肉 魷魚 炸醬酸辣湯米線(麻中辣)$37酸菜同炸醬呢d配料真係好多!多到食晒碗米線仲有好多淨!米線份量我都覺得偏多 好抵食!麻中辣完全感受到佢既麻👍🏻魷魚都夠彈牙 不過佢個顏色令我覺得唔太新鮮咁~豬頸肉一般般無特別 非常普通🥢豬耳 扎肉 麻辣熱拌粗薯粉(麻中辣)$37滷水豬耳好入味 扎肉正正常常 粗薯粉好煙靭好有咬口 不過醬汁太多鹹左少少🥢口水雞(細) $38份量都幾多 個醬汁都係好重口味 好正 雞皮好滑但我唔食😂肉質一般 唔算話好嫩但又未到鞋🥢凍檸茶 (+$6)整體黎講我覺得呢個價錢係幾抵食叫一餸都係$31左右~仲要份量唔少 不過偏鹹
呢間米線鋪係我中學年代成日叫外賣食
講起畢左業6-7年都無食過
心血來潮食返次先 唔好成日都係譚仔/三哥/雲川燒咁悶~

🥢豬頸肉 魷魚 炸醬酸辣湯米線(麻中辣)$37
豬頸肉一般般無特別 非常普通

🥢豬耳 扎肉 麻辣熱拌粗薯粉(麻中辣)$37
滷水豬耳好入味 扎肉正正常常 粗薯粉好煙靭好有咬口
不過醬汁太多鹹左少少

🥢口水雞(細) $38

🥢凍檸茶 (+$6)

整體黎講我覺得呢個價錢係幾抵食
叫一餸都係$31左右~仲要份量唔少 不過偏鹹
2020-04-01 2895 瀏覽
建生依邊不嬲都多野食,剩係賣米線既都已經有3間,但川味依然屹立不倒,仲越做越大間,就知佢有一定既捧場客啦。必點醃製過既腩肉,豬肚,豬耳,再配埋個中麻辣既麻辣湯,真係就咁打字都流口水。而個人最鍾意嘅就係佢既寛薯粉,唔係間賣紅薯粉既舖頭有賣。扁扁長長嘅粉條,雖然食個時難夾啲,但佢真係同個麻辣湯好鬼夾,再加埋啲肉碎同酸菜,真係想即刻再去買番碗。仲要啲餸幾蚊就有一個,叫到車仔麵咁都唔過份啊。最鍾意叫多罐西柚汁,買番屋企慢慢嘆。

2020-03-13 1351 瀏覽
已經有8年有食過川味閣,以前成日食,突然有日好卦住佢既味道,心思思想去食。點左碗酸辣炸醬米線配豬耳,米線唔夠軟身,可能要煮耐多少少,湯底同炸醬就算冇食咁多年,味道依然係到。價錢仲要抵到爛,咁既價錢,米線份量十足
2019-07-22 2010 瀏覽
这裏的薯粉幾好味,又有粗有幼。而我最愛吃撈薯粉,餸的选择非常多,我比较喜欢豬红、豬皮、腎、豬頸肉等,加上他们的秘製汁料,还有咸脆花生和肉碎,的確很滋味。而且買夠四十元就送外賣,挺方便。

2019-05-03 1630 瀏覽
今晚無煮飯老公又返夜所以我一個人浪漫下啦好耐無食米線今晚一於去屋企樓下買外賣先呢間米線我覺得幾好味價錢又唔算好貴志在近近地我好鐘意買返屋企嘆今次叫左生菜、腐竹、鹵水蛋米線(微辣、走青走芽菜)$40佢個酸辣其實好惹味架平時我叫小辣已覺得好辣(我唔太食得辣既)雖然我叫微辣同小辣都無乜分別但間中食都幾好味吖鹵水蛋都唔錯入味👍🏻呢間除左湯米線仲有撈米線個人鐘意有湯多d夏天天氣熱辣辣我會加罐可樂好爽咁就無咁辣啦🤣
今晚無煮飯

今次叫左
生菜、腐竹、鹵水蛋米線(微辣、走青走芽菜)$40

佢個酸辣其實好惹味架
平時我叫小辣已覺得好辣
(我唔太食得辣既)
雖然我叫微辣同小辣都無乜分別

我會加罐可樂
好爽
咁就無咁辣啦🤣
2019-03-22 753 瀏覽
这店以吃薯粉和米線为主。我最爱吃撈薯粉,他们的薯粉也有粗、幼选择,而我較吃歡吃幼的,因为比较煙韌。他们的撈薯粉配上香口的肉碎,还有脆花生,亦可加上不同的餸,我觉得这裏的大腸和腎最味美,夾抵食,大晹林滑入味,而腎很爽口並且有很多。但有一次我叫了豬红,觉得有少少臭味,所以以后不再叫豬红了。他們的湯米線也不错,汤底还有不同辣度的选择,任君配搭。而且只要下单滿四十元,他们就会送外賣,平日在公司叫午餐外賣挺方便,而且很快送到。

2019-02-03 1166 瀏覽
呢排比較忙好少出街,唯有po多啲屯門嘅嘢食🤣中學時候外賣嗌得最多就係川味閣😛以前group埋成班人嘅單,然後揾人小息偷偷地打電話嗌外賣📱lunch又勁多人落樓下拎住一碗二碗番上課室絕對係一個回憶😂#無湯熱拌米線 ($24)😋好味指數:(7.5/10)配料$5佢地嘅湯米/薯粉都唔差,不過覺得撈米真係好好味😙本身有啲花生、芽菜、炸醬、蔥花同芫茜等等😚佢嘅麻辣亦都幾香,仲有小小醬汁撈埋一齊食😎我平時就鍾意嗌雞翼、肥牛、大腸等等,味道同份量都ok咖😛Btw佢哋嘅辣度都幾飄忽🤣有時中辣唔係太辣,有時就好鬼辣💦.💁🏻💁🏻‍♂記得以前男朋友淨係食湯米,有次外賣送錯變咗撈米,佢係到口upup話唔中意🤬點知食咗幾啖又話原來幾好味🤡……
呢排比較忙好少出街,唯有po多啲屯門嘅嘢食🤣

#無湯熱拌米線 ($24)
😋好味指數:(7.5/10)
配料$5
佢地嘅湯米/薯粉都唔差,不過覺得撈米真係好好味😙
我平時就鍾意嗌雞翼、肥牛、大腸等等,味道同份量都ok咖😛
Btw佢哋嘅辣度都幾飄忽🤣有時中辣唔係太辣,有時就好鬼辣💦
💁🏻💁🏻‍♂
2019-01-26 864 瀏覽
食左$109, 比$110, 但找番2個$0.5,但明明餐牌冇$0.5野, 點解會找2個$0.5?? 我叫個侍應呀姐唱番個$1比我...呀姐: 依2個咩黎呀!? 2個5毛加埋唔係$1咩, 關左部機拎唔到錢喎。我: 你一陣找錢,咪可以開番部機囉 (依個時候有個呀叔等緊比錢)個呀姐即刻冇聲出, 後面個呀叔就叫我同佢唱啦。 依間野服務態度超衰,以後blacklist依間野!!!如果間餐廳既餐牌有$0.5尾數既野, 你找$0.5比我都心服口服, 但係依間唔係囉!

個呀姐即刻冇聲出, 後面個呀叔就叫我同佢唱啦。

依間野服務態度超衰,以後blacklist依間野!!!

2019-01-26