2021-10-13 832 瀏覽
屋企人平平地叫左附近既餐廳外賣 都幾平42$個小菜我地叫左4樣味道濃郁 牛肉質感普普 但份量略少雞肉都算嫩 同半隻好足料排骨味道吾錯 但我覺得隔左一日再食 味道更好更入味😅😂 但份量好少吾夠入味佢既小菜吾配飯 所以要自己另外買或者自己煮 如果佢加多少少會價錢 包埋飯會更方便🤨
屋企人平平地叫左附近既餐廳外賣 都幾平42$個小菜

吾夠入味

外賣自取
沙薑雞
2021-08-01 519 瀏覽
晚上時間7點係Openrice App落單,最後要8點先有得拎。姐係要等一個鐘先有得拎,急時間者忽叫。經理態度惡劣,無幫我催單,只叫我等多陣,並沒有絲毫歉意,令人費解。
60 分鐘 (外賣自取)
2020-10-11 1689 瀏覽
夜晚唔想煮飯食於是就上網搵下附近有邊間晚市有優惠見到呢間寶湖外賣小菜有6折優惠緊係即刻睇下有咩小菜揀喇最後揀左十一個小菜包括一隻脆皮燒雞👍🏻翡翠炒龍躉球 龍躉球切到一片片好大片薑蔥肉蟹煲豉油王海生蝦蝦有d霉海參魚香茄子煲柱候牛筋腩撈煲鎮江肉排煲👍🏻金牌蝦乾小炒皇👍🏻椒鹽魷魚鬚二份鮮沙薑豬手👍🏻凍冰冰 夠爽口由我地落單到送到黎都係45分鐘比佢預期仲早左半個鐘真係好快手太肚餓食左先 相都唔記得影😂呢間野如果繼續做6折外賣都會繼續叫因為太抵我地嗌左10個餸都係$720野食又唔係差
夜晚唔想煮飯食

我地嗌左10個餸都係$720
野食又唔係差
外賣送餐
2020-08-31 1271 瀏覽
看見傳單宣傳外賣特價,便於8月23號一試,由於家𥚃有"港燈消費券",而此店亦是登記食肆之一,故順道便用,在這逆市下能以此價錢享用外賣晚餐,果真是超值,於是昨晚再次光顧,可以結賬時收銀員以不禮貌的態度拒絕收取這些消費券,並説:只可以堂食,我再三查看消費券上的條款,並沒有列明,於是本人再説明上次曾經使用過,為什麼今次不可,收銀員再道:寫得好清楚話只限堂食,店內完全沒有告示指出外賣不可使用消費券,本人今天致電港燈熱線求証,彬彬有禮的客服説明外賣是可以使用的,既然食肆不願意接受顧客使用消費券,又何必參加此計劃呢?奉勸各位打算用這些消費券光顧此店之持有者,敬請三思,小心中伏!
外賣自取
2020-06-29 882 瀏覽
見酒店樓下廣告有長腳蟹特價優惠,入到茶樓坐底先知原來叫長腳蟹要早一日預訂! 呃左我上來唔緊要ok , 叫其它野食!!!睇餐牌西環來講, 算係貴叫椒鹽鮮魷 , 完全無椒鹽味叫蟹粉煲, 煮到燶味 燒焦味叫服務員來理論, 話個煲已經食左,唔可以換完全係揾笨, 食到一肚火以後唔會再去西環寶湖 呃錢呃客難食

見酒店樓下廣告有長腳蟹特價優惠,
入到茶樓坐底先知原來叫長腳蟹要早一日
預訂! 呃左我上來唔緊要
ok , 叫其它野食!!!
睇餐牌
西環來講, 算係貴
叫椒鹽鮮魷 , 完全無椒鹽味
叫蟹粉煲, 煮到燶味 燒焦味
服務員來理論, 話個煲已經食左,
唔可以換

完全係揾笨, 食到一肚火
以後唔會再去西環寶湖
呃錢呃客難食

2020-06-26
2019-11-29 1520 瀏覽
本週三,去西环,吃五斤長脚蟹,一流。各菜色很好,份量足。週四,去了中環寶湖,份量品質皆不達標。週五,再去西环,很多客,服務稍遜,幸好仍有高質馬拉糕,還可。希望香港和平,食肆生意興隆。
本週三,去西环,吃五斤長脚蟹,一流。
各菜色很好,份量足。

週四,去了中環寶湖,份量品質皆不達標。

希望香港和平,食肆生意興隆。
  • 五公斤長脚蟹
2019-09-09 1361 瀏覽
我同朋友飲早茶,都幾鍾意呢間,西營盤茶樓比較少,另外因為附近的酒樓度好嘈,完全傾唔到計,呢度就比較安靜可以聊天!另外我相信佢應該係新裝修因為好乾淨。食物點心方面大致上都OK,腸粉比較好食,點心係質素OK嘅!
另外我相信佢應該係新裝修因為好乾淨。
食物點心方面大致上都OK,腸粉比較好食,點心係質素OK嘅!
2019-08-25 677 瀏覽
我平常係呢邊返學返工,有時間都會同朋友係到飲茶!有時人多既關係,都有叫啲套餐,會有點心加小炒咁,都幾抵食!寶湖既點心不過不失,但小食果類就真係幾好食椒鹽炸豆腐粒(必吃)內裡鬆脆,推介炸雞翼(必吃)雖然熱氣,但好食朋友都鐘意食XO醬蘿蔔糕、紅油抄手、燒肉等等份量都好足料,平均大家每人$100左右,食到好飽學生果陣食仲會送陳皮紅豆沙,都真係食到飽一飽咁!同埋有折!順帶一提,酒樓有電梯,都方便長者上落的。
我平常係呢邊返學返工,有時間都會同朋友係到飲茶!

有時人多既關係,都有叫啲套餐,會有點心加小炒咁,都幾抵食!

寶湖既點心不過不失,但小食果類就真係幾好食
椒鹽炸豆腐粒(必吃)內裡鬆脆,推介

炸雞翼(必吃)雖然熱氣,但好食

朋友都鐘意食XO醬蘿蔔糕、紅油抄手、燒肉等等

份量都好足料,平均大家每人$100左右,食到好飽

學生果陣食仲會送陳皮紅豆沙,都真係食到飽一飽咁!同埋有折!

順帶一提,酒樓有電梯,都方便長者上落的。
2019-08-23
2019-08-23 468 瀏覽
與同事午餐,十人預先訂座,到左之後員工就帶我地入去。我地鍾情飲壽眉、普洱茶,桌面有一個熱水壺方便客人添水落茶壺。由於齊人呀,我地叫套餐,會有點心加小炒,抵食之選。大家都鍾意食既口水雞、蝦餃、椒鹽炸豆腐、炸雞翼、炒蘿蔔糕、紅油抄手、燒肉等等份量都好足料,平均大家每人$80左右,埋單就去櫃臺仲送陳皮紅豆沙,食到飽一飽咁!酒樓有電梯,都方便長者上落的。好似一年前重新裝修左環境都靚左好多,同埋入面有房可以book
與同事午餐,十人預先訂座,到左之後員工就帶我地入去。

由於齊人呀,我地叫套餐,會有點心加小炒,抵食之選。

份量都好足料,平均大家每人$80左右,埋單就去櫃臺

仲送陳皮紅豆沙,食到飽一飽咁!

口水雞
椒鹽炸豆腐
2019-08-22
口水雞
椒鹽炸豆腐
2019-07-08 643 瀏覽
是日到西環石塘咀山道寶湖海鮮酒家 食午飯今日選擇了精選午餐招牌蝦餃皇,XO醬炒蘿蔔糕,雲耳燒腩仔,菠蘿雞粒炒飯雲耳燒腩仔-雲耳都OK,燒腩仔唔夠脆個皮招牌蝦餃皇-蝦都幾鮮味,算得上幾好食XO醬炒蘿蔔糕-份量少左D,個味都正常菠蘿雞粒炒飯-太淡味了,所以唔好食送既糖水,味唔係好夠
是日到西環石塘咀山道寶湖海鮮酒家 食午飯
今日選擇了精選午餐
招牌蝦餃皇,XO醬炒蘿蔔糕,雲耳燒腩仔,菠蘿雞粒炒飯
雲耳燒腩仔-雲耳都OK,燒腩仔唔夠脆個皮
招牌蝦餃皇-蝦都幾鮮味,算得上幾好食
XO醬炒蘿蔔糕-份量少左D,個味都正常
菠蘿雞粒炒飯-太淡味了,所以唔好食
送既糖水,味唔係好夠
2019-06-23
2019-05-18 518 瀏覽
西環寶湖在山道交通便利,有電車&巴士仲有MTR附近都有停車場。西環寶湖的服務態度有多差我都不談,單一講食品質素,我都唔知係貨源的問題,還是師傅仔的功夫問題,真心一句差到冇人,在西環是旦找一間都好過佢🤦🏻‍♂️簡單啲幫襯過兩次,我一定唔會再有第三次。
簡單啲幫襯過兩次,我一定唔會再有第三次。
2019-02-20 807 瀏覽
本人今晚和家人準備吃晚飯,行过西環山道附近,見有一間寶湖酒家,一行三人便上去坐低,一看餐牌,很多套餐,價錢也很經濟,点了個A 餐,一條一斤重石班,一碟西蘭花炒牛肉,一碟椒盐多春魚,送半隻鸡,所有餸來了,份量也不细小味道也o K ,服務员也經常換碟,真的不錯,己經好过很多酒家
2018-12-27 1016 瀏覽
一直觉得在香港吃酒楼比连锁餐厅划算还好吃。晚市有套餐,我们俩人点了一个套餐,没点米饭还撑着了,四个菜应该够3-4人吃了。6点晚市开始,我们是第一波客人,落单上菜加水都很快。烤乳鸽,一只不小,皮脆有肉鸡煲,不错海参鱼香茄子煲,朋友从煲里择出好多海参,哈哈蒸虎杉斑,好吃的,肉嫩买单人均不到150,可以常来
一直觉得在香港吃酒楼比连锁餐厅划算还好吃。
6点晚市开始,我们是第一波客人,落单上菜加水都很快。
烤乳鸽
,一只不小,皮脆有肉

鸡煲,不错
鸡煲

海参鱼香茄子煲,朋友从煲里择出好多海参,哈哈
海参茄子煲

,好吃的,肉嫩

买单人均不到150,可以常来

2018-11-09 885 瀏覽
一家大細過來諗住坐得舒服啲飲個茶,但係啲服務差到加零一, 侍應行過當透明,重點係個場已經唔多客。 我都唔明中環嗰間寶湖服務咁好 點解呢間可以係咁。估唔到而家咁嘅服務態度都可以生存到……
2018-08-13 1292 瀏覽
最近見到寶湖岩岩裝修完諗住試下,但係其質素有待改善。先講環境,六點去到一坐低覺得冷氣唔夠,諗住岩岩開始晚市係咁,點知坐到最後都係咁,呢個都算啦,可能是本人怕熱。服務先最令本人不滿,D小菜黎完之後叫白飯等左好耐先黎,都唔知食哂D餸好定等D飯黎好,食完小菜諗住有糖水啦,點知無哂,都唔緊要,但係部長的說話方式令本人很不滿,佢話糖水因為好多酒席所以無哂,叫我地聽日黎食過,本人覺得就算糖水派哂都好都無理由叫人第日黎食,感覺好唔尊重顧客。最後叫埋單,侍應拎左張單去好耐都焦人理,要自己出去收銀處埋單。寶湖的食物質素其實唔差,不過服務實在有待改善。

寶湖的食物質素其實唔差,不過服務實在有待改善。
2018-08-12