2012-05-02 90 瀏覽
食完飯就去食下糖水見附近得呢間糖水鋪咁就入呢間我叫左楊枝水晶撈個樣我以為好好味但係食落去就好差D芒果好酸跟住D西米露好淡整體黎講唔好食我不會再黎呢間食因為實在好差
食完飯就去食下糖水

整體黎講唔好食

我不會再黎呢間食
因為實在好差
2012-05-01
$23 (其他)
2012-01-18 58 瀏覽
申請左呢個a/c咁耐一直冇寫過食評,比呢間野搞到好嬲,忍唔住要講出黎好耐之前佢新開張食過一次個類似草莓牛奶凍既物體,未去到難食,但係完全食唔出有牛奶味呢排天氣凍番工又受氣,好想飲芝麻糊滋潤下心靈.放工之後事但貪就近係呢間買外賣因為趕住番屋企,我都冇留意袋野既狀態番到屋企先發覺一碗合桃糊在上,在下既芝麻糊倒瀉哂因為芝麻糊個蓋溶左,中間夾住塊細細塊既硬紙跌左落去碗芝麻糊到,既然係熱野,一係就分開膠袋裝,一係就塊硬紙大塊d啦,如果唔係點承托,真係搞笑我飲左幾啖膠袋既芝麻糊,超.稀,一d都唔香,好明顯係沖粉老爸飲左合桃糊都係咁講,買粉自己沖仲好飲,一包都係幾蚊雞16蚊買碗咁既芝麻糊同20蚊買碗咁既合桃糊真係唔值lor剩低d芝麻糊咁點呢當然有 陣濃烈苦臭既膠味,成碗唔要得

好耐之前佢新開張食過一次個類似草莓牛奶凍既物體,
未去到難食,但係完全食唔出有牛奶味

因為趕住番屋企,我都冇留意袋野既狀態

番到屋企先發覺一碗合桃糊在上,在下既芝麻糊倒瀉哂

我飲左幾啖膠袋既芝麻糊,超.稀,一d都唔香,好明顯係沖粉
老爸飲左合桃糊都係咁講,買粉自己沖仲好飲,一包都係幾蚊雞
16蚊買碗咁既芝麻糊同20蚊買碗咁既合桃糊真係唔值lor

剩低d芝麻糊咁點呢
當然有 陣濃烈苦臭既膠味,成碗唔要得
2012-01-02
2 分鐘 (外賣自取)
$16,20 (宵夜)
2010-10-21 18 瀏覽
好耐之前食過佢既糖水,超級難食1年後見佢出左綿綿冰,心諗都是機做,難食都有個譜一入到去見到枱面冇人清理,還有幾隻蟻行來行去,扣分至於綿綿冰味道ok,同出面幾間出名的差不多,價錢都是$28-$30,尚可接受不過可惜的是佢地既面孔,3個男人打理,以前都有位小姐招呼,好好笑容如今3個黑面的男人,目無表情,完全感受唔到食完糖水甜絲絲既感覺仲有佢地既服務態度極差,我叫碗湯丸做好放上工作枱冇人攞俾我地,只見一個男人在另一張枱搓湯丸,我大聲叫佢..."碗野得喇"佢回應我一句..."等陣啦"我有d嬲同佢講..."好趕時間",佢就黑面俾我睇,但依然唔郁,我再大聲問佢..."不如我自己攞啦"佢才叫另一男人攞出黎之後問佢地攞隻碗仔又係黑面望住你算吧啦 !!! 咁既態度一定冇下次

好耐之前食過佢既糖水,超級難食

1年後見佢出左綿綿冰,心諗都是機做,難食都有個譜

一入到去見到枱面冇人清理,還有幾隻蟻行來行去,扣分

只見一個男人在另一張枱搓湯丸,我大聲叫佢..."碗野得喇"

佢回應我一句..."等陣啦"

我有d嬲同佢講..."好趕時間",

佢才叫另一男人攞出黎

之後問佢地攞隻碗仔又係黑面望住你

算吧啦 !!! 咁既態度一定冇下次

2010-10-12
尋晚我同阿哥口痕好想食糖水,咁就叫爸爸去買...點知爸爸話貪方便就係樓下買..一碗西米露要成十幾蚊巳經買唔落手..碗嘢重要得好少西米..基本上我地唔係食緊西米露...而係只飲緊D椰汁食完今次之後我唔會再去食佢!!!

尋晚我同阿哥口痕好想食糖水,咁就叫爸爸去買...
點知爸爸話貪方便就係樓下買..
一碗西米露要成十幾蚊巳經買唔落手..碗嘢重要得好少西米..
基本上我地唔係食緊西米露...而係只飲緊D椰汁
食完今次之後我唔會再去食佢!!!
2010-09-05
外賣自取
2010-06-29 23 瀏覽
這店雖小但看得出店主花了不少心思,這裡除了傳統糖水之外,還有不少新派糖品連近嚟新興ga綿花冰都有得買,有機會試吓先 自家製芝麻湯圓$17 - 熱辣辣湯圓皮煙煙un un,芝麻餡亦都好香口 香蕉班戟$18 - 班戟皮味道淡了一點,不過忌廉好香滑夠企身加分 芒果腸粉$18 - 芒果肉鮮甜腸粉爽滑好香椰汁味 意大利士多啤梨奶凍$23 - 奶凍非常香滑且帶有少少椰香味,可惜士多啤梨醬唔夠

芒果腸粉$18 - 芒果肉鮮甜腸粉爽滑好香椰汁味

這店雖小但看得出店主花了不少心思 ~
2010-06-27
$19 (宵夜)
這店雖小但看得出店主花了不少心思 ~
芒果腸粉$18 - 芒果肉鮮甜腸粉爽滑好香椰汁味
  • 自家製芝麻湯圓、香蕉班戟、芒果腸粉
2009-04-20 1 瀏覽
和朋友一行五人到了附近的糖水舖飲糖水去...我例牌叫了椰汁涼粉-->滑溜溜黑漆漆磚型的涼粉混在椰汁裡,賣相就已叫人有透心涼的感覺,吃上口甜甜的,「骨碌」一下彷彿不用咬就吞到肚裡去...這間糖水舖平日人影稀疏,但愈夜愈熱鬧,規模少少食品卻很有水準,大概一有機會會再來品嚐...
和朋友一行五人到了附近的糖水舖飲糖水去...

2009-04-17
$12 (宵夜)
  • 椰汁涼粉
2009-01-09 11 瀏覽
好想食碗又熱又潤嘅糖水走來走去,終於嚟番 E 度吃了我喜歡的海露椰皇盅,夠哂熱又唔太甜這裡的甜品都算真材實料,物有所值
好想食碗又熱又潤嘅糖水

走來走去,終於嚟番 E 度

吃了我喜歡的
海露椰皇盅,夠哂熱又唔太甜

這裡的甜品都算真材實料,物有所值
$30 (宵夜)
  • 海露椰皇盅
2008-05-07 5 瀏覽
BBQ過後, 朋友一定找餘興節目, 吃糖水...我們不太熟悉屯門好去處, 於是朋友"他" 致電他的朋友求救, 借名為請吃糖水, 實質是順便帶領我們作導遊到達建生村附近寶怡花園, 找到了這兒, 店舖很小, 只得廿幾至不多於三十個座位, 等了十數分鐘後才可進入. 已在門外等候期間, 決定心中想吃的, 與朋友"她"分享了:1.皇紫湯圓(HKD14)每天限量供應, 一碗5粒, 薑水十分夠薑, 而湯圓材料是奶皇做涵, 外層糯米加多了紫米, 味道尚新奇.2.雙星雪糕?(-->忘記個名...) 是該店陣寶之一 (HKD26)雪糕味道有云呢嗱, 朱古力及妙趣曲奇三選二款, 中間有些什果, 椰千果, 清心丸及有些煙勒彈牙的糯米粒及一些透明爽滑條狀物體而成.由於地點太遠離我家, 都不知何年何月何日才有第二次品嚐.
BBQ過後, 朋友一定找餘興節目, 吃糖水...

已在門外等候期間, 決定心中想吃的, 與朋友"她"分享了:
1.皇紫湯圓(HKD14)

2.雙星雪糕?(-->忘記個名...
) 是該店陣寶之一 (HKD26)

由於地點太遠離我家, 都不知何年何月何日才有第二次品嚐.
2008-03-24 1 瀏覽
上星期六同班friend去屯門BBQ,之後又想吹多陣水先走....但係果陣已經12點幾喇....所以就係附近四圍行下,搵下有冇糖水舖可以聚下腳,結果就搵到尼間喇!雖然地方細細喎,但係都坐得幾舒服...加上又係新開的,環境幾好架!!係度睇MENU,哇,真係花多眼亂,太多選擇,樣樣都想食添...好彩果度有款甜品非常岩我尼d為食又貪心的人,叫"糖絲"law,就係佢間舖個名喇....因為係老闆介紹的,佢話樣樣都有d,岩晒我,結果真係冇介紹錯喎,正!!!可以一次過滿足晒我.....我d friend仲叫左個"芒糍糍" & "士多啤梨奶凍"SHARE添,兩樣都ok喎,非常新鮮好味.....果晚就係咁....食到唔停得口喇....臨走我仲order左個((芒果西米露))拎返去比我男朋友試添....但係返到去都係比我食埋=P
2008-02-18 5 瀏覽
糖水好食咗好多, 芝麻糊最多人食, 湯丸都好好味, 夠晒大粒, 不過2月1號起加晒價, E個地方$13一碗芝麻糊就貴咗D囉.
2007-11-19 5 瀏覽
上次同班朋友黎過呢間食完之後覺得好差~~果次的野唔係太淡就係太甜/.\\又等得耐啵~~已經諗住唔會再黎~~跟住今日同gf行完街~~見gf話想食呢間咁就同佢\黎食呢間囉/.\\開頭都係諗住的野同上次都係一樣啦~~入到去~~有幾個員工唔同左~~服務方面~~比起上次係好的既~~不過可以再好的囉~~今次叫左個芒chi chi~一個有雪糕既船~味道ok既~~個芒chi chi起碼見佢\用既係芒果粒~~而唔係芒果醬~~個船就唔錯既~~但係等得耐少少姐~~總結:今次食完,作為顧客覺得比起上次,今次好左少少先啦= =起碼的糖水好食返的的先,有興趣既大家可以試下既,每人都係廿零三十蚊左右
上次同班朋友黎過呢間食完之後
覺得好差~~果次的野唔係太淡就係太甜/.\\
又等得耐啵~~已經諗住唔會再黎~~
跟住今日同gf行完街~~見gf話想食呢間
咁就同佢\黎食呢間囉/.\\
開頭都係諗住的野同上次都係一樣啦~~
入到去~~有幾個員工唔同左~~
服務方面~~比起上次係好的既~~
不過可以再好的囉~~
今次叫左個芒chi chi~一個有雪糕既船~味道ok既~~
個船就唔錯既~~但係等得耐少少姐~~

起碼的糖水好食返的的先,
有興趣既大家可以試下既,
每人都係廿零三十蚊左右
2007-10-31 2 瀏覽
間甜品店開我樓下食左幾次都唔錯樓上所講話d糖水好稀已經改善左好多芝麻同合桃糊都好香好滑問落就知係即磨ge~sizeo岩o岩好飯後食得落,又唔滯唔似其他糖水店咁甜可以食出原材料味道!而且建康D!!值得推介係芒果班戟,芒痴痴同蝦多士好正!不過芒果班戟同蝦多士就要等耐d....十幾蚊唔錯呀值得!近排仲有個新女仔做夜更好有禮貌!
甜品店開我樓下
食左幾次
都唔錯
樓上所講話d糖水好稀已經改善左好多
芝麻同合桃糊都好香好滑
問落就知係即磨ge~
sizeo岩o岩好
飯後食得落,又唔滯
唔似其他糖水店咁甜
可以食出原材料味道!
而且建康D!!
值得推介係芒果班戟,
芒痴痴同蝦多士
好正!
不過芒果班戟同蝦多士就要等耐d....
十幾蚊唔錯呀
值得!
近排仲有個新女仔做夜更
好有禮貌!
2007-10-30 2 瀏覽
我前排同2個朋友去左食, 新裝修, 都幾乾淨.講番野食, 我叫左一個唔知咩椰皇咩咩(唔記得左個名),裡面有d蛋花,馬蹄,好似仲有d海底椰, 我個人覺得好好味,可能我喜歡食椰子味的東西,我覺得呢個甜品好清甜, 本來想同bf share,不過不知不覺食了大半先肯俾佢=P. 另外叫左一個芒糍糍, 個名好搞笑, 食落都ok, 係個皮厚d,不過新鮮,我睇住個店員包的!另外仲叫左一個奶皇湯圓, 呢個普通d. 我個人就覺得價錢不是太貴, 好似係個椰皇咩咩貴d, $28, 可能我去開香港區那邊食糖水, 呢到d野食唔太貴,我仲諗:嘩,有無$賺架?!? 我想再去,不過遠do者
(非會員)
我向呢到搜尋屯門有乜好野食喇,搵搵下,發覺糖絲都有食評喎,咪入去睇下囉,呢間糖水鋪我都有食過,問心係咪好好食呢!我個人就覺得唔係喇,丫!應該唔係答我個人覺得,因為我老公同個女都覺得唔好食,好老實講,我只幫趁過一次,之後都無去幫趁過喇,因為大拿拿成二十幾蚊個糖水,幾個人去就最少都成一佰蚊咁制架喇,咁既價錢仲有好多選擇既,仲有一樣野真係令我幾疑惑,睇到好幾個讚糖絲既食評,個個都有句整體幾好,會唔會咁岩得咁橋個個都會話整體幾好呀,整體唔錯咁講呀?呢樣野就留番俾其他食家自己思索下囉!我個人覺得呢到係俾食家瀏覽既地方,並唔係賣廣告既地方囉!如果要賣廣告的話,呢到都有呢個服務架,同網主聯絡整個廣告套餐丫嘛,
2007-10-07 2 瀏覽
上星期同老公去o左寶怡花園探朋友,朋友話樓下開o左間新既甜品屋叫我地去試試~~地方唔算大,不過裝修幾好,同舊式甜品店既裝修有好大分別,感覺上幾舒服~~我叫o左個推介"雜果糖絲絲"食,估唔到都幾好食噃~~ 入面有好多唔同既野,生果呀,涼粉呀,西米呀...最特別係一條條透明果d唔知咩既野(哈,我無問係咩,淨係覺得幾好食咋...)老公叫o左個"芒ChiChi"糯米糍,雖然我本人對芒果麻麻,不過都覺得唔錯;因為一咬入去就好似食"奶皇流沙飽"咁樣,幾得意,又唔太甜~~ 而老公就話好好食~~整體上唔錯,有時間會再去試其他野~~~

整體上唔錯,有時間會再去試其他野~~~