2012-10-02 1971 瀏覽
第一次嚟,原本諗住玩狗。上到去三隻狗,其中一隻原來係客帶黎好熱情。另兩隻狗cafe養嘅,一隻四歲松鼠勁惡又唔睬人,抱同摸都會吠人。另一隻約瑟爹利都係勁怕人,有陌生人行埋就會走開。兩隻狗性格內向,剩係跟店主,失望到極。食物貴又唔好食預左,質素差過一般上樓cafe, 諗住有狗玩就算,好彩遇啱客人帶嚟嘅狗所以先有狗摸下。食物點左凍咖啡,凍朱古力,雞翼。飲品味道似屋企自已沖嘅味道,很普通雞翼一客4隻,收$48,冇醃過,所以較淡口。👎
第一次嚟,原本諗住玩狗。

雞翼一客4隻,收$48,冇醃過,所以較淡口。👎
題外話/補充資料: 呢間開店很久,據店內剪報內容原來易過幾次手,食評簡介話店內有隻芝娃娃,現場所見就冇喇,不太準確。
2012-09-29
2012-09-29 1408 瀏覽
我同朋友行銅鑼灣行到5點幾,想搵個地方坐一個鐘左右,之後上左呢間dogside cafe .上到去同平時cafe好唔同,平時cafe會裝飾一番。但去到係用for outdoor嘅鐵枱鐵凳,而我期望會有好多狗,但都只得一隻。再說裝修上連基本的軟枕都無,但一場上到黎,當然想試下啦。因為我見到都開左一段時間,應該食品都有質素。我地叫左一杯凍朱古力同凍朱古力咖啡。黎到一飲就知係用粉開,淡而無味,但都已經要$44/$50,兩杯相等於$1xx。我地都灰左。之後打算快d飲完走,坐得唔舒服,野飲又唔得。後來走時打算比錢,個女員工話最低消費係$88,當時我地一開始下單時又無講過,臨走又要收$88。我們又無奈又憤怒。正常我地幫襯又點會成個menu 由頭睇到尾。但我想馬上逃離呢個鬼地方。我比左錢就算。結果補返$88差額,就被強行要拎走兩件cake....結果我地帶住唔開心嘅心情走。
2012-05-30 871 瀏覽
諗住可以一邊食,一邊玩,一邊同狗狗玩,可惜三樣想做既都令人極失望!首先係想食咩無咩,都算!然後係無人理會我地,個女侍應係度玩狗!仲要係一千零一隻狗都係佢手上,其他都鎖起左,這算什麼狗cafe, 我去公園睇人放狗仲開心!
這算什麼狗cafe, 我去公園睇人放狗仲開心!
2011-07-03 687 瀏覽
e日特登同幾個friends去時代廣場睇哈利波特個個展行完好攰又有d肚餓..之後就上左dogside cafe啦..出發前打去bk檯先,廢事淨間白行一趟嘛..上到去..一禁鐘..汪汪汪..好多狗係門口睇下有邊個黎嘩..好多狗仔呀坐窗口角位..都幾好..因為有一個朋友驚驚地大狗一坐低..老闆娘拎左隻狗仔(隻狗仔叫細細粒呀)放係檯..仲幫我地影相添除左狗仔可以玩之外..都有好多game放係櫃度任拎黎玩到咁上下..鋪頭都冇咩人lu..可能係星期1同埋夜掛..野食方面,,我地4個人5點上到去..仲趕得切嗌下午茶set..不過其實太細兜唔係好飽..(可能我真係好肚餓啦xd)我個fd叫左吞拿魚意粉(我覺得都幾好食)..我叫左腸仔意粉..麻麻地..d腸仔d味好怪最後我另一個fd叫左個瑞士雞翼拼薯仔沙津最簡單既..但係就最遲黎野飲我地嗌左水蜜桃紅茶, 柑桔檸檬綠茶,荔枝沙冰同埋是但紅茶..野飲我個杯是但紅茶都幾好飲..大致上..食物方面未必好好食,,但係d狗狗就好熱情望住佢地玩..同埋我地同佢玩都已經好開心..最好既係..坐左咁耐都冇趕我地走..即使我地由5點坐到10點幾..(成間鋪已經冇其他客架啦個
e日特登同幾個friends去時代廣場睇哈利波特個個展
出發前打去bk檯先,廢事淨間白行一趟嘛..

上到去..一禁鐘..汪汪汪..好多狗係門口睇下有邊個黎

嘩..好多狗仔呀
坐窗口角位..都幾好..因為有一個朋友驚驚地大狗

除左狗仔可以玩之外..都有好多game放係櫃度任拎黎玩
到咁上下..鋪頭都冇咩人lu..可能係星期1同埋夜掛..
老闆娘帶埋d狗糧黎我地檯,d狗狗跟哂埋黎呀:D
野食方面,,我地4個人5點上到去..
仲趕得切嗌下午茶set..
不過其實太細兜唔係好飽..
(可能我真係好肚餓啦xd)
我個fd叫左吞拿魚意粉(我覺得都幾好食)..
我叫左腸仔意粉..麻麻地..d腸仔d味好怪
腸仔意粉
最後我另一個fd叫左個瑞士雞翼拼薯仔沙津
最簡單既..但係就最遲黎
瑞士雞翼拼薯仔沙津
野飲我個杯是但紅茶都幾好飲..

大致上..食物方面未必好好食,,
但係d狗狗就好熱情

望住佢地玩..同埋我地同佢玩都已經好開心..
最好既係..坐左咁耐都冇趕我地走..
即使我地由5點坐到10點幾..
(成間鋪已經冇其他客架啦個陣)
重點:老闆娘會好熱情主動咁招呼我地
2010-07-27
老闆娘帶埋d狗糧黎我地檯,d狗狗跟哂埋黎呀:D
瑞士雞翼拼薯仔沙津
2011-01-01 486 瀏覽
今天是2010年的最後一日 我和寶貝豬決定去特別的地方吃一餐難忘的可能時間太早的關係 兩點時店內一個客人都沒有於是我們有充足的時間跟小狗玩 感覺有點像包場 店內只有一名女店員起初她沒有主動跟進過我們的需要後來也跟我們聊天,還給我們零食餵給小狗我們曾經問過店員是否設最低消費她說每人$80 (MENU上注明假日或公眾假期才設最低消費) 而今天是星期五, 並非紅日 我們心想沒關係,都是一次半次怎知道期間有6個外國客人到店,每人只點了一杯汽水便結算走了這令我們有點懷疑是店員說謊還是對外國人有寬待?
今天是2010年的最後一日
我和寶貝豬決定去特別的地方吃一餐難忘的

可能時間太早的關係
兩點時店內一個客人都沒有
於是我們有充足的時間跟小狗玩
感覺有點像包場

店內只有一名女店員
起初她沒有主動跟進過我們的需要
後來也跟我們聊天,還給我們零食餵給小狗

我們曾經問過店員是否設最低消費
而今天是星期五, 並非紅日
我們心想沒關係,都是一次半次
怎知道期間有6個外國客人到店,每人只點了一杯汽水便結算走了
這令我們有點懷疑
是店員說謊還是對外國人有寬待?

駐守在這裡的只有兩隻小狗 有點失望

沒有驚喜的雞翼 真的是一分錢一分貨

芝士忌廉焗雞皇意粉 比我們期望的更好吃

地方很大很舒服也沒有異味

2010-12-31
芝士忌廉焗雞皇意粉 比我們期望的更好吃
駐守在這裡的只有兩隻小狗 有點失望
2010-10-06 285 瀏覽
離開華星後,距離飯局時間尚早,到銅鑼灣買蛋糕之餘也來這家狗狗cafe消磨一下時間,幸好即日訂座也沒問題。門鈴叮噹一聲,門後已傳出很多狗吠聲,看來真的有很多小狗在此,一踏進門內,一堆小狗已在我們身邊團團轉,除了cafe的PR狗狗外還有其他客人的小狗,真熱鬧!只可惜沒有我喜歡的拉布拉多和咖喱醬的HUSKY在此耶!坐在玻璃窗前的位置,午後陽光的景緻是十分開揚的!應是歌手文恩澄的漂亮店主主動來介紹店內的PR狗狗,只是今天很多客人,一眾狗狗也被客人玩樂中, 好不容易才有一頭小狗走過來玩,要是主要來跟狗狗玩樂如我們就要耐心一點。以寵物餐廳來說,店裡還算清潔,雖然輕微狗味也有一些,要是狗狗便溺後,侍應們也很快速為小狗們處理事後工夫,這方面比服務客人更為忙碌! 檸檬多多據honhon說味道一般,而青蘋果沙冰也不見得出色,最驚嚇是所用塑膠杯開始老化,本來應該清澈透明的杯子已變得暗啞了,後來更見到連店員本身也在附近貢茶買飲品,可想而知店內台式飲品水準如何。自己的熱薰衣草茶看來有造型一點,以一個小茶壺及狗頭型小杯為茶具,相當切合店舖主題! 薰衣草用量算多,但仍未及台灣一般餐廳用量,沒配蜜糖的花茶味道,其實也

檸檬多多據honhon說味道一般,而
熱薰衣草茶看來有造型一點,以一個小茶壺及狗頭型小杯為茶具,相當切合店舖主題! 薰衣草用量算多,但仍未及台灣一般餐廳用量,沒配蜜糖的花茶味道,其實也不是很多人能夠接受,個人當然沒有問題!顏色淡紫味道輕輕的薰衣草茶,味道本來很棒也不會出錯,可是那狗頭杯總是有陣味道,難道是杯中有凹凸位關係?還是杯子儲存問題???總之令到整杯花茶的味道變得怪怪,雖然喜歡也唯有割愛。

撇開飲品水準問題,這些樓上CAFE仍是一個可給客人消磨很久的地方,只是已不是我的茶,面積不少的餐廳也真的吵得有點難受,更難為一眾本應午睡的狗狗了,坐了2個小時後證明我還是喜歡大狗多一點!

忽發奇想,香港何時才有一家拉布拉多又或是husky的寵物餐廳??
環境開揚落地大窗
很卡通的茶壺
還算不少的薰衣草
可愛但有味道的狗頭杯
2010-10-02 236 瀏覽
非常滿意!! 上次去過但係爆場冇位, 今次醒水打定電話去訂位,我地四個人帶埋我隻BB去, 一入到去好熱情ge pr 狗狗毛毛就第一個跳左上我地枱,好得意! 今日都好多人, 好多人帶自己狗狗黎, 有一隻金毛好靚又乖係其他客人帶上黎ge叫 MIKE MIKE,註場仲有一隻比熊叫熊仔超可愛熱情, 我地望住佢同另一隻註場狗 Ebi 玩打架,第一次見狗狗玩到咁癲, 好好笑! 狗仔走黎走去好熱鬧!我地叫左蒜香牛油雞翼, 焗薯皮, 同埋香蕉船, bb就叫左個狗仔蛋糕食,佢不知食得幾開心, 仲成為左全場狗狗的焦點, 個個都想食BB件蛋糕, 圍住我地好搞笑。跟住我地玩左一陣啤牌, 等bb自己同其他狗狗玩, 最後玩到唔捨得走。價錢同其他銅鑼灣樓上CAFE差唔多, 比普通餐廳貴少少, 但係有個地方可以俾bb玩,又有得玩狗仔, 貴少少都接受到, 一定會再黎!
第一次見狗狗玩到咁癲, 好好笑! 狗仔走黎走去好熱鬧!
又有得玩狗仔, 貴少少都接受到, 一定會再黎!
2010-10-01
  • 蒜香牛油雞翼
  • 香蕉船
2010-09-27 221 瀏覽
看蘋果日報,得知銅鑼灣有間為狗狗Cafe下晝無所事事,走咗上去玩狗仔本身對Cafe食物無乜期望點知食咗個吉豬飯味道又OK喎星期日好多人得侍應安排下好快有位坐好多人帶狗仔上去玩地方闊落,狗仔跑跑跳跳都唔係問題看著小狗玩樂,享受了一個下午
看蘋果日報,得知銅鑼灣有間為狗狗Cafe
下晝無所事事,走咗上去玩狗仔

本身對Cafe食物無乜期望
點知食咗個吉豬飯
味道又OK喎

星期日好多人
侍應安排下好快有位坐

好多人帶狗仔上去玩
地方闊落,狗仔跑跑跳跳都唔係問題
看著小狗玩樂,享受了一個下午
吉列豬排飯
招呼客人的狗狗
狗狗Ebi
  • 吉列豬扒飯
2010-08-31 129 瀏覽
我個日因為係星期四, 所以唔多人, 所以好舒服呢!我同1個朋友去, 啱啱去到得我地兩個~一開始覺得個姐姐好似好cool...狗狗又好似only自己玩..不過之後個姐姐見我地冇帶狗狗, 就主動抱Ebi俾我抱, 好nice呢!Ebi 好得意^^ 奈由美超cutie 呢!!! but 好驚人xD 比比好可愛~ 毛毛又活潑 ^^之後姐姐仲同我地鋤2添 ;)超開心!一定再番去~~薯格幾好食,脆脆 xP
我個日因為係星期四, 所以唔多人, 所以好舒服呢!
我同1個朋友去, 啱啱去到得我地兩個~
之後姐姐仲同我地鋤2添 ;)
超開心!
一定再番去~~
薯格幾好食,脆脆 xP
奈由美~
比比
好cute嘅ebi
  • 薯格
2010-07-30 113 瀏覽
今日係呀仔生日,帶埋佢山長水遠去銅鑼灣CELEBRATE生日。。。真係不枉此行。。我已經好耐無寫食評啦,不過今日真係要寫一寫,因為真係好耐無試過去食飯食得咁開心啦。。。首先環境,好乾淨,D STAFF一見到D小朋友尿尿就會好快即抹乾淨,所以環境好唔錯。。不得不提係D STAFF好NICE,會同D PR 狗一齊黎傾下D養狗狗心德,其中以一隻叫NAOMI O既PR小朋友最叫人難忘,好SMART,主人同佢一齊表演左好多COMMAND,NAOMI仲好靚女添,又有禮,好得人鍾意。。。幫呀仔叫左個CAKE,可能因為佢太興奮所以無即場食到。。D STAFF拎CAKE 出黎時播埋生日歌。。。好開心。。。因為我真係好鍾意D 人咁RESPECT狗狗。。多謝您地呀包左3件蛋糕返屋企。。。呀仔即時食左件半。。。(O係CAFE扮哂野唔肯食),另外兩個女女都食得好滋味。。。(好香。。。搞到我都想食埋一份)。。其他PR狗狗都好好玩,一定會再黎呢間咁有HEART O既CAFE。。。

NAOMI好得意
PR MOMO勁望住件蛋糕
2010-07-30
生日
NAOMI好得意
PR MOMO勁望住件蛋糕
  • 香蕉蛋糕(狗狗必食)
2010-07-25 944 瀏覽
hk 無乜好嘅 dog cafe..summer咁熱 我呢d懶精 如果想同狗狗出去又唔洗曬有有得hea女又開心就係去 dog cafe.. 呢一間 so far係我去過覺得最好的service好啦 一見你狗狗poo / pee會拿拿臨清潔...嘢食(人食)唔錯 ..even tho 係貴咗 d...狗仔又有得食.. haha..so its a very good place for dogs dogs...but better book table.. weekend 成日爆

hk 無乜好嘅 dog cafe..
嘢食(人食)唔錯 ..even tho 係貴咗 d...
我個女同佢兜嘢食
doggie cake
我個女同佢兜嘢食
doggie cake
2010-07-11 13 瀏覽
我自己好中意狗狗, 但媽媽怕, 所以唔可以養. 由朋友既朋友介紹知道左e間cafe.原來e間係 文恩澄 開既cafe,, 上到去, 冇咩人, 地方都幾大. 佢service左我地去坐window邊既seat.食物唔貴, 一人叫 一個下午茶+特飲 我要左個西多士, 荔枝乳酸食得出係即炸, texture 好得, 入面有一粒粒花生////果drink, 味唔係太重, 有荔枝味.朋友要左奶醬厚多+奇異果沙冰drink... 好酸, 如果用甘奇異果會比較好.2份野 total $80雖然食物唔係話好好好好食, 只係normal food.. 不過真係幾特別. 狗狗又friendly. service 都幾好. 文小姐 好nice
原來e間係 文恩澄 開既cafe,,

食物唔貴, 一人叫 一個下午茶+特飲
我要左個西多士, 荔枝乳酸
果drink, 味唔係太重, 有荔枝味.
朋友要左奶醬厚多+奇異果沙冰
drink... 好酸, 如果用甘奇異果會比較好.
2份野 total $80

雖然食物唔係話好好好好食, 只係normal food..
PR 毛毛, 好乖
2010-07-05
PR 毛毛, 好乖
2010-06-23 30 瀏覽
前幾日同朋友再黎呢間狗狗face,可能因為係平日,所以人吾算太多.我地都未坐定有隻狗狗就己經趕吾切咁跳上張枱度,哈哈.我當然第一時間抱起佢.d客帶黎既狗仔都好得意,主人都好肯比我影相.瑞士雞翼~好入味,吾錯青蘋果綠茶~太過甜..不過因為係跟餐送埋所以無乜所謂.由於係學生, 所以星期一至五(公眾假期除外)下午茶會有學生價.學生仲會免加一.所以係同類既cafe, 呢間算好抵.
前幾日同朋友再黎呢間狗狗face,
可能因為係平日,所以人吾算太多.

我地都未坐定有隻狗狗就己經趕吾切咁跳上張枱度,哈哈.
我當然第一時間抱起佢.

d客帶黎既狗仔都好得意,
主人都好肯比我影相.

瑞士雞翼~好入味,吾錯
青蘋果綠茶~太過甜..不過因為係跟餐送埋所以無乜所謂.

學生仲會免加一.所以係同類既cafe, 呢間算好抵.
2010-06-21
2010-06-21 745 瀏覽
呢間cafe雖然係狗狗cafe,但係一d狗味都冇,顧客可以帶自己既狗仔黎,d員工都好主動幫d狗仔抹小便,而且好快手.可能因為假期,所以間野都幾full.有吾少顧客都帶佐狗狗黎玩..所以都幾嘈下.果日我地去有三隻果間cafe既狗仔, 佢地都好肯比人抱, 無反抗.我嗌佐個鴨胸意粉,都吾錯.d意粉就硬佐小小..都接受到我覺得呢間吾錯..下次都會再去
呢間cafe雖然係狗狗cafe,但係一d狗味都冇,

可能因為假期,所以間野都幾full.
有吾少顧客都帶佐狗狗黎玩..所以都幾嘈下.

我嗌佐個鴨胸意粉,都吾錯.d意粉就硬佐小小..都接受到

我覺得呢間吾錯..下次都會再去
2010-03-10 33 瀏覽
其實各種食物係一般, 但環境好好, 雖然有好多狗仔, 但一d狗味都無, 而且d狗仔好主動同人玩. 當我地坐底, 牠們會好熱情的走過來, 感覺好得意.至於d staffs, 個個都好nice, 好似係度識緊朋友咁, 短短兩個鐘, 相處得好開心.
2010-03-09
狗仔PR