2015-03-12 420 瀏覽
有次同朋友去家樂坊間板前食晚餐,大約七點幾。唔算多人,所以都係等左十分鐘位。佢係用ipad order食物既,所以都唔駛等waiter慢慢寫,即刻落就得。膽粗粗試左個香芒龍蝦沙律卷,初初預計未必會好食,但出奇地唔同。食左其他野再食個沙律卷就覺得好fresh, 芒果唔酸,成個效果幾surprise。另外鐵板八爪魚味道都唔錯,都好快就黎齊野食。waiters服務都唔錯。

2015-03-03
  • 香芒龍蝦沙律卷
  • 鐵板八爪魚
2013-03-16 220 瀏覽
午飯時間過後,客人人數不多,所以Order了食物,都好快到。和牛壽司,雖然三款是不同名字的和牛,但入口味道、口感卻一樣,沒大分別,半生熟的和牛,雖然無入口即溶的感覺,但係都好好食。反而係鵝肝壽司較失望,沒有肥美油油的,很乾身,完全唔好食。 珍寶帶子壽司,又厚又肥美,值得一試。 蟹子沙律大大碗,可惜蟹子不多。

2013-01-26 142 瀏覽
第一次食午餐食不夠飽便結帳離開。。。點了一個套餐$45烏冬,1件手卷,2件壽司滿心歡喜叫了海鮮烏冬誰知。。。湯不夠濃。。。再吃烏冬,還未夾至口邊,已軟得斷掉。蟹柳煮得太軟又沒味。。。心情差,沒有替壽司影相...***吃到一半的時候,驚見一隻小強,肆無忌憚在整壽司的位置走動,嚇得我什麼胃口也沒了趕不上拍照,小強不見了
第一次食午餐食不夠飽便結帳離開。。。

點了一個套餐$45
烏冬,1件手卷,2件壽司
滿心歡喜叫了海鮮烏冬
誰知。。。
湯不夠濃。。。
再吃烏冬,還未夾至口邊,已軟得斷掉。
蟹柳煮得太軟又沒味。。。
心情差,沒有替壽司影相...

***
吃到一半的時候,驚見一隻小強

肆無忌憚在整壽司的位置走動,嚇得我什麼胃口也沒了

趕不上拍照,小強不見了

2013-01-18
  • NTH
去了幾次板前寿司, 都覺得食品質素不錯,食了以下幾款寿司帆立貝 - 好鮮味油甘魚 - 好鮮味,肉爽三文魚- 有甘味吞拿魚 - 有甘味海膽 - 好鮮甜,有d海水味醋鯖魚 - ok介抺八爪魚 - 新鮮,有d黏黏香芒三文魚加州卷 -好怪,不接受d飯有芒果味火焰豚拖羅 - 好好味, d肉好有燒烤味,有油咁香味,有驚喜日本海島蠔 - 鮮味ok牛舌- 有d穌, 要加d姜一齊食先得, 而且d牛舌無乜咸味,如加多d凋會好牛肉番茄湯烏冬 - 湯底好濃,夠番茄味, d烏冬夠爽,夠滑,不過d牛肉就麻麻地,好鞋海鮮番茄湯烏冬 -湯底好濃,夠番茄味, d烏冬夠爽,夠滑,海鮮款式普通.
去了幾次板前寿司, 都覺得食品質素不錯,食了以下幾款寿司
帆立貝 - 好鮮味

油甘魚 - 好鮮味,肉爽

三文魚- 有甘味
吞拿魚 - 有甘味
海膽 - 好鮮甜,有d海水味

醋鯖魚 - ok
介抺八爪魚 - 新鮮,有d黏黏
香芒三文魚加州卷 -好怪,不接受d飯有芒果味

日本海島蠔 - 鮮味ok

題外話/補充資料: 原本有叫燒油甘魚頭鮫,不過漏單,d單有d亂,明明叫兩件,就來一件, 又漏單,而且d食物來得好遲…….最次落單,起碼要成半個鐘先來………..一定要改善 因為8:30到, 好多人等9:30有半價,但係因太晚,所以沒等, 但係等食物都等了好多時間.
2012-11-02
  • 海膽
  • 火焰豚拖羅
  • 油甘魚
(非會員)
2012-06-16 80 瀏覽
今日(星期五)下午接近两点同个同事去旺角家樂坊板前壽司食lunch, 顾客本来已经唔多, 点知我地企正门口足足成两分钟都无人过嚟招呼. 坐低咗啦, 准备点菜, 明明成四五个waiters/waitresses格, 点知两个人挥极手都依然无人理. 终于点好菜叻, 十分钟后个waitress返嚟同我地讲呢样无嗰样无. 都算叻, 再点过, 点啲个waitress连同寿司师傅都话肯定有嘅. 点知再过五分钟之后, 又有另外一个waiter返嚟话无. 终于忍唔住闹个waiter, 点解一时话有一时话无, 咁到底有定无; 而且过咗成十五分钟都仲未有一碟寿司到, 究竟搞边科? 个waiter居然话根据入单记录, 点菜时间只係过咗五分钟, 我地真係火都嚟埋. 个waiter见势色唔对, 即刻连声道歉, 话今次点嘅一定有, 而且马上到......事情终于圆满结束(以为)......三十秒后, 企正我地后面 -- 无估错, 就係嗰个waiter -- 以80分贝以上嘅声浪, 放尽喉咙唾骂其中一个寿司师傅: "睇吓, 我又比人闹叻!!! 都係你衰, 净番一碟就唔好话有啦!!! ......" 埋单时就连个着白色恤衫嘅经理都无讲一句唔好意思, 无讲半句多谢. 我同个同事两个人比咗两百几蚊食个咁嘅lunch, 救命! 救命!!!!!!
2012-06-15
2011-05-04 40 瀏覽
我一向係板前忠實fans, 以前成日去又一城個間, 但為左方便, 近幾個月都去依一間多食物方面都ok, 但個經理就極之唔誠實!!!!!! 近依2次去, 每次叫d店員埋單, 錢就店員收, 但開收銀機就係個男經理譬如我食左$127, 我俾cash, 我通常都會俾齊頭 ($130).我total俾$200佢找, 亦預左佢會找 $50 + $10 + 散銀$13 (instead of $50+$20 notes)但當佢找錢時, lum住散銀多, 我唔覺, 可以找少$1!!!!!!! 我依2次都當唔知, 唔想為$1嘈, 但如果再有機會去, 亦照舊係gum, 我一定唔會就gum算!!!唔係話一兩蚊都要計到盡如果你好食, 服務好, 我唔介意俾tips, 重會成日番黎幫襯但你gum呃法, 同八達通借d意扣多錢有乜分別???簡直可恥!

食物方面都ok, 但個經理就極之唔誠實!!!!!!

唔係話一兩蚊都要計到盡
但你gum呃法, 同八達通借d意扣多錢有乜分別???

簡直可恥!
2011-04-16 31 瀏覽
話說今日同兩個妹妹睇完姊妹裙等同埋我bf 一齊去食壽司! 臨行到去目的地前我已經講如果太多人等位我就唔食呢間la~~~ 去到見度唔係好多人等位(最多等五張檯)! 咁就決定等一陣啦! 唔駛10分鍾就已經有位! 咁我地一行4人就心諗咁快有位既!!! 正呀! 入到去我地就坐左係壽司bar 既位置! 我地好用心咁"簡" 下食咩啦! 我同我bf 都怕會"簡" 野食剔到亂晒. 所以已經同我兩個妹妹講等我地(即我和bf)"簡" (剔)完再past 張ORDER紙俾你地啦 !當時我兩個妹妹都好聽話等我地(即我和bf) "簡"(剔) 完野食先到佢地"簡"(剔) ORDER 紙上既食物咁我地4個只剔左一小部份野食都話夠la. 唔好剔住費事張檯唔夠位擺呀!5分鍾唔夠d野食就逐一係壽司bar 內既壽司師父遞出黎! 每碟遞出黎既時候我都會問一問我bf 及兩個妹妹有無叫到呢d野食呀? 點知當壽司師父遞到第5碟左右啦! 個碟壽司有鮮帶子兩件,燒帶子一件另外仲有兩件不知名既壽司咁我兩個妹妹就話"無叫到"呢幾樣壽司喎! 咁我即刻問我bf 有無叫到啦 ! 點知我bf 話無叫到! 咁既然我地無叫到la!! 當然退返俾壽司師
話說今日同兩個妹妹睇完姊妹裙等同埋我bf 一齊去食壽司!

5分鍾唔夠d野食就逐一係壽司bar 內既壽司師父遞出黎!

咁既然我地無叫到la!! 當然退返俾壽司師父啦! 點知一肚火既事就係咁發生la.......................

有一位應該係經理既物體走埋黎問咩事. 我地既對位如下:
經理: 小姐你地無叫到呢d壽司咩?
我: 我地4個都無叫到喎!
經理: 無理油架喎(態度極不友善仲好串)
我bf : 你估玩咩. 我地叫左d野食點會扮無order到呀.
經理: 咁你地話無叫咪無叫law(態度好串)
我: 你講咩呀? 如果我有叫到呢d野食. 我做咩唔認喎( 已經開始燥底)
經理: (手持order 紙) 小姐你望下啦!呢d order 紙係咪係地剔既(態度極不友善仲好串)
我: 我地無剔過law(我好肯定咁答. 我地無剔過張order. 因為我地4個都唔食帶子既) 仲有呀呢d字跡唔係我地架喎!
(好老實講我bf 及我兩個妹妹既字跡唔係咁樣既. 同埋我絕對係認得佢地既字跡)
經理: 咁你話無既我咪幫你取消law(語帶不滿)

最終個經理發現係自己既員工出錯. 個經理並無向我地道歉!
個刻我已經一肚火無晒心機再order 其他野食! 出黎消費無啦啦受氣喎!
試想像下4個人埋單連加一收費一共係HKD 301元
咁個餐我地食左幾少野! 成餐食得最得既就係一肚火以及極度不良好既服務態度!
2011-04-15
2011-04-12 11 瀏覽
都早少少去攞位,都等咗成45分鐘以上.好啦,又開始我嘅晚餐啦。壽司盛(火炙黃鰭吞拿魚醬油漬,火炙佐賀和牛,火炙黃鰭吞拿魚,池魚,帆立貝,油甘魚,海膽三文魚子軍艦,蔥粒黃鰭吞拿魚手卷)以上算可以了,唔算話好好味。剌激唔到我味覺。麵豉湯唔算好味道,一般啦.和牛壽司可能剛剛係雪櫃攞出黎整,D冰未溶哂.一點失望。鵝肝壽司好食,不過就油咗少少.帶子壽司呢件好食,正。價錢: 我一個人要300到.都唔算貴,可以接受.總結:唔係全部都好食,要睇你叫D咩。大家可以嘗試.
都早少少去攞位,都等咗成45分鐘以上.
好啦,又開始我嘅晚餐啦。
壽司盛
麵豉湯
和牛壽司
鵝肝壽司
帶子壽司
以上算可以了,唔算話好好味。剌激唔到我味覺。

麵豉湯
唔算好味道,一般啦.

和牛壽司
可能剛剛係雪櫃攞出黎整,D冰未溶哂.一點失望。

鵝肝壽司
好食,不過就油咗少少.

呢件好食,正。

價錢: 我一個人要300到.都唔算貴,可以接受.

總結:唔係全部都好食,要睇你叫D咩。大家可以嘗試.

2011-03-13
2011-03-03 8 瀏覽
今日女朋友話想嚟板前壽司,等咗45分鐘,本來滿心歡喜諗住食好嘢,點知水準下降,好失望。我最鍾嘅加州手卷又凍d牛油果超硬。加州卷又散,火炙三文魚冇以前咁溶化。其他都只不過不失吧。整體而言,d壽司飯冇以前咁軟,唔知係咪將貨就價呢?希望管理層多多改善,唔好令我地呢班fans 咁失望吧!
2011-03-03
2010-10-06 8 瀏覽
放工同女友去食飯,今晚食板前,無他既,女友鐘意食板前既醬油漬三文魚海鰻      $ 8        好腥下...冬陰功卷    $ 8        怪怪地 女友同我都麻麻 海龍卷     $ 8        味道一般啦芒果沙律壽司  $18        唔好食..咖哩鹽墨魚   $15        咖哩鹽好食 墨魚好新鮮 好易咬爛油甘魚     $唔記得幾錢好似1x 一般 可能上面d野影響左 粒野幾鹹下炸蝦卷     $又唔記得幾錢    呢個好食醬油漬三文魚  $ 9x2      女友至愛呀!熱住食最好食!水準保持到! 10分都比8分啦!

海鰻      $ 8        好腥下...

海龍卷     $ 8        味道一般啦

芒果沙律壽司  $18        唔好食..

炸蝦卷     $又唔記得幾錢    呢個好食

水準保持到! 10分都比8分啦!
唔記得咩海鰻 好腥下...
正 女友至愛!
怪怪地 冬陰功卷 haha 同海龍卷
唔記得咩芒果沙律壽司 唔好食....
咖哩鹽墨魚 油甘魚
炸蝦卷
2010-09-27
唔記得咩海鰻 好腥下...
正 女友至愛!
咖哩鹽墨魚 油甘魚
炸蝦卷
  • 醬油漬三文魚
2010-10-01 4 瀏覽
在國慶日食到慶呀對上1次光顧祇係相隔幾個月庶....咁解可以差成咁架 唔通而家集團式壟斷就可以唔需要保持水準咩1) 壽司size細左,上得慢 2) D魚生切到薄一薄,仲要切到溶溶難難3) 假期日子7點鐘未夠就已經可以呢樣無果樣無4) 下下要叫侍應先識得加水經過今次之後我諗以後都唔會再幫襯架la.....因為實在令我太失望~~~ 係以前要我等半個鐘如果好食ge我覺得係值得,但而家要我等食D咁ge野我覺得係離譜囉....
在國慶日食到慶呀

3) 假期日子7點鐘未夠就已經可以呢樣無果樣無
4) 下下要叫侍應先識得加水
2010-10-01
2010-09-26 1 瀏覽
今日同女友行行下街諗住去食金水下午茶點知遲左少少-_- 過左優惠時段(3:00~5:30pm)所以去左附近間板前order台唔洗等位唔太鐘意答台 不過都照坐雖然系下午茶 都叫左幾多野食全部野都好新鮮 好好食=0=唔數出黎啦 有相睇 不過好似有d冇影-.-埋單總共$185走果時門口就已經好多人等緊位啦原來唔驚唔覺已經7點-_-不過唔洗等位 好似食得開心d
今日同女友行行下街
諗住去食金水下午茶
點知遲左少少-_-
過左優惠時段(3:00~5:30pm)
所以去左附近間板前
有d明將feel-_-
縮水蝦+唔好食既咩曼魚-.-
超級鮮甜既甜蝦^^
個杯轉左@@ 定系我太耐冇食-.-
旺角食集團式sushi既選擇 其實唔少 不過唔知點解次次都會行反去家樂坊食板前.....或者係習慣左...haha今日同男朋友兩個食左1 客 槍魷魚 睇色都知道.....唔係太新鮮 叫佢換左客 好小小啦...好在食落都ok既1 客 三文魚子 最愛呢度既三文魚子 又平又多 今次d紫菜重好脆 姐即整架啦!! 3 客 三文魚醬油漬 呢個$ 9一客 又平又好食!! 不過一定要趁熱 所以我地叫左3客1 客 加洲手卷 呢個係男朋友叫 因為唔夠飽wor 我本身唔太鐘意牛油果 好膩既感覺....1 客 蟹子沙津 最尾同男朋友share咗呢個下次要食怪獸壽司 最近好耐都無食!!
或者係習慣左...haha

今日同男朋友兩個食左

1 客 蟹子沙津 最尾同男朋友share咗呢個

下次要食怪獸壽司 最近好耐都無食!!
2010-09-07
2010-09-11 5 瀏覽
明知是晚要ot, 18:00放工時間即同同事落嚟食左晚飯先再開工, 否則食都唔使食三文魚, 明明話轉左用金三文魚, 但好明顯一d鮮甜味都冇, 點解呢? 海膽, 次次都冇貨, 唔知幾時先會有貨 ...帆立貝, 以前好甜的, 今次只係一般吞拿魚, 這個ok, 冇咩特別食到呢到, 大家都有少少失望, 冇再特別叫嘢食了, 希望下次會有改進吧

海膽, 次次都冇貨, 唔知幾時先會有貨 ...
帆立貝, 以前好甜的, 今次只係一般
吞拿魚, 這個ok, 冇咩特別

2010-09-09
2010-07-19 3 瀏覽
monster, 峰sushi就食得多板前都係第一次為左儲印花而來的海膽成日都沒貨 好失望!! 點完sushi後倒瀉左wasabi同soy sause店員死死氣地幫我清潔..我真的不是故意呀老公好鐘意食象拔蚌sushi我自己就幾鐘意個天婦羅sushi同個唔知咩蝦如果佢deep fried到個蝦頭 應該會更加好夏天咁熱 食日本野真係好正
monster, 峰sushi就食得多
板前都係第一次
為左儲印花而來的

海膽成日都沒貨 好失望!!

點完sushi後
倒瀉左wasabi同soy sause
店員死死氣地幫我清潔..
我真的不是故意呀

老公好鐘意食象拔蚌sushi