愚人節食同朋友食放題,點知做咗愚人,一肚火!首先講吓D食物:- 手卷D紫菜一D都唔脆,因為D飯係暖嘅,整淋晒- 串燒全部都燒到乾爭爭,柴皮嘅!- 清酒煮蜆無味嗁!- 刺身好瘦,一D 都唔肥美- 其他已經唔想再講喇!至於服務:啲staff完全目不鈄視,叫極唔應,攞嘢嚟又超大力放落枱,想嚇死人咁。最癲嘅係見到佢將隔離枱食完嗰個火煱唔整熄個火就拎走放落個污碟盤度,唔燒著真係算好彩喇!我都未試過食放題,食完之後係唔飽但又唔想要叫嘢食嘅。最後想埋單,全個餐房一個staff都無,老遠櫃台個staff又見我地唔到,卒之等咗成10分鐘至有人理!簡直離譜!真係差到不能!一定唔會有下次!
愚人節食同朋友食放題,點知做咗愚人,一肚火!
首先講吓D食物:
- 手卷D紫菜一D都唔脆,因為D飯係暖嘅,整淋晒
- 串燒全部都燒到乾爭爭,柴皮嘅!
- 清酒煮蜆無味嗁!
- 刺身好瘦,一D 都唔肥美
- 其他已經唔想再講喇!

至於服務:

真係差到不能!一定唔會有下次!
2014-04-01
2014-04-08 1637 瀏覽
其實之前已經幫e間放題影過相,做過訪問..所以都想再試下佢d水準..咁就去左買groupon..好似好平6點就去食了,所以未有人...d野食好快就黎晒...首先緊係叫刺身.. 本人淨係喜歡食三文魚..佢d三文魚都幾厚,同埋又唔會好唔新鮮,冇根(咬唔開個d)之後燒黃金蠔真係幾好味!! 推介!本身我係唔食蠔...生同熟都唔食..但係依個燒蠔..佢d醬酸酸甜甜咁..味道好特別!另外炒烏東都係推介之一!雖然依個日式炒烏東唔係正宗用燒醬炒既烏東..但係佢個味道咸咸地..有少少甜咁..而且佢係用日式烏東...煙煙un un,口感幾好!其他燒物都冇咩大特別...牛油栗米雖然普通,但都幾好味!因為佢加左牛油同糖..(出面食牛油栗米會俾好少牛油)而羊扒就好大陣羊味..好騷..(本人接受騷味已經算高)肉質都好老...味道都一般..壽司方面..我覺得係出面d放題..最緊要快..唔會點整靚同裝飾..雖然海鳥都唔係點裝飾,,但佢加左d沙拉醬..我覺得好貼心,有心思同靚左..haha ^^仲有火鍋..雖然叫左..但係冇食到..因為已經太飽了!最後要一提既係炸雞翼..食得出唔係cheap雞翼..因為d肉質都幾嫩同滑
其實之前已經幫e間放題影過相,做過訪問..
所以都想再試下佢d水準..
咁就去左買groupon..好似好平
6點就去食了,所以未有人...
d野食好快就黎晒...
首先緊係叫刺身.. 本人淨係喜歡食三文魚..
佢d三文魚都幾厚,同埋又唔會好唔新鮮,冇根(咬唔開個d)
之後燒黃金蠔真係幾好味!! 推介!
本身我係唔食蠔...生同熟都唔食..
但係依個燒蠔..佢d醬酸酸甜甜咁..味道好特別!
另外炒烏東都係推介之一!
雖然依個日式炒烏東唔係正宗用燒醬炒既烏東..
但係佢個味道咸咸地..有少少甜咁..
而且佢係用日式烏東...煙煙un un,口感幾好!
其他燒物都冇咩大特別...
牛油栗米雖然普通,但都幾好味!
因為佢加左牛油同糖..(出面食牛油栗米會俾好少牛油)
而羊扒就好大陣羊味..好騷..(本人接受騷味已經算高)
肉質都好老...味道都一般..
壽司方面..我覺得係出面d放題..
最緊要快..唔會點整靚同裝飾..
雖然海鳥都唔係點裝飾,,但佢加左d沙拉醬..
我覺得好貼心,有心思同靚左..haha ^^
仲有火鍋..雖然叫左..但係冇食到..因為已經太飽了!
最後要一提既係炸雞翼..食得出唔係cheap雞翼..
因為d肉質都幾嫩同滑!
味道亦都有意外驚喜..
服務方面其實我覺得已經算好..間唔中都會有人黎收野..
服務員一直係我張台向左走向右走咁送餐...
所以唔驚冇人理...
但係埋單個時都加多100蚊..
包括加一同星期六,日要加30蚊..
咁其實好似冇乜點平過...
日式炒烏東
羊扒仔
日式炒烏東
黃金蠔
2014-03-31 1491 瀏覽
我胃口有限,所以一直都唔常去與舊朋友聚會 ok la到達後,朋友已點滿成枱食物最靚都係新鮮魚生併盤!令我喜出望外係 三文魚,新鮮程度不遜於酒店 好多腩位 每件佈滿油花北寄貝爽口彈牙;甜蝦刺身蝦肉結實 都多汁吃了一輪魚生,係時候熱食喇!我點選了最愛羊架!吃起來,肉質仍然是粉嫩 而且好淋 好入味 沒有因放涼了而影響口感!串燒蝦燒得很juicy,唔會不乾 又不失蝦肉味亦點選了牛舌,燒得不錯,好多肉汁燒蠔個様最正,而且個汁調得很惹味,但是Size太小,令人吃得不夠過癮!芝士年糕是我最愛,年糕炸外脆內軟 沒有半點油膩感,我一吃了幾件埋單每人$200,都物有所值啦
我胃口有限,所以一直都唔常去與舊朋友聚會 ok la

到達後,朋友已點滿成枱食物
最靚都係新鮮魚生併盤!

北寄貝爽口彈牙;
甜蝦刺身蝦肉結實 都多汁

吃了一輪魚生,係時候熱食喇!

我點選了最愛羊架!

串燒蝦燒得很juicy,
唔會不乾 又不失蝦肉味

亦點選了牛舌,燒得不錯,好多肉汁

燒蠔個様最正,而且個汁調得很惹味,
但是Size太小,令人吃得不夠過癮!

芝士年糕是我最愛,
年糕炸外脆內軟 沒有半點油膩感,我一吃了幾件

埋單每人$200,都物有所值啦
2014-03-30
2014-03-24 1735 瀏覽
好耐都無去食過放題...今次咦間都第2次黎..因為上次黎食都覺得OK..介紹埋朋友黎食..原來今個月開始改左2個鐘..不過唔緊要都夠時間食..今個月會員仲有8折...呵呵 ...好彩上之申請左姐...太耐無黎過餐牌都轉埋..多左我想食既野....正 ....魚生都夠肥美...尤其係3文魚刺身真係好厚呀又新鮮..壽司都算OK起碼啲飯有醋味...串燒車海老正呀...啲肉好彈牙好新鮮..一開頭我都唔知咩黎...之後我問D待應先知原來係蝦...都幾大隻架..差唔多有我手掌咁大呀..其他野食都算唔錯..服務都幾好...同之前差唔多...無想像中咁差...因為太多負評..我以為質素下降左咁多...好彩唔係姐....
3文魚
題外話/補充資料: 今個月會員8折..好低
2014-03-11
3文魚
2014-03-14 1884 瀏覽
好差!!永不光顧!!人手不足!服務超慢!叫了一個石鍋飯, 等左足足30分鐘,出來的竟然是: 鍋不熱,飯也是冷和硬,飯面上的葱是生的!!不知所謂,連清潔的員工也沒有。。。。上完菜再去清潔地上污水,厨房厨司不戴帽,很不衞生。。。。
好差!!永不光顧!!
人手不足!服務超慢!

很不衞生。。。。
2014-03-14
2014-03-03 2034 瀏覽
本身唸住食莊士敦大鍋口點知九點鐘先可以入座,咁就食放題樓下見到呢間海鳥好似吾錯但上openrice睇到好多差評,唉唸住比個機會距點知一試中哂伏⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩第一輪刺身好快!吾錯但其後既單就消失哂樓面廚房人手極度不足 從來冇人主動收食完既碟!堆到成枱都係!冇位擺野永遠都叫人等等 ,收碟又等等加水又等等,乜都等等!但等左好耐都冇人做收錢就最快!!半個幾鐘都未來齊野!嚴重漏單等左咁耐件數又吾足請我都吾會再來!呢個價錢咁既質素完全吾值得
本身唸住食莊士敦大鍋口
點知九點鐘先可以入座,咁就食放題
樓下見到呢間海鳥好似吾錯
但上openrice睇到好多差評,唉唸住比個機會距
點知一試中哂伏
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
第一輪刺身好快!吾錯
但其後既單就消失哂
樓面廚房人手極度不足
從來冇人主動收食完既碟!堆到成枱都係!冇位擺野
永遠都叫人等等 ,收碟又等等
加水又等等,乜都等等!但等左好耐都冇人做
收錢就最快!!
半個幾鐘都未來齊野!嚴重漏單
等左咁耐件數又吾足
請我都吾會再來!
呢個價錢咁既質素完全吾值得
2014-03-01
  • 不值一提
2014-02-28 993 瀏覽
今日朋友生日,訂咗枱,今次已經係第八次幫襯,由於今次訂晚飯時間 7點,實在好忙,好彩點啲嘢食都好快到,招呼都唔錯,冇令朋友失望!刺身夠新鮮,款式夠多,飲品有汽水、啤酒,仲有雀巢杯裝雪糕。值得再試!
2014-01-20 3180 瀏覽
前晚去左海鳥,我地第一次黎,感覺都ok禾我地咩都想試下 忍唔住手點左一大盤刺身,都算誇張!油甘魚 ,顔色白白 扎實爽口咬落去同三文魚一樣肥美,魚味鮮 好滑口 兩隻魚都好香魚油,正!吞拿魚顏色紅紅 算新鮮 味道一般啦帶子鮮甜 冇醒味 但就小粒左D食完盤刺身已經幾滿足!壽司點左幾款火炙三文魚和芝士鰻魚亦可以一試!壽司整得幾好樣 ,鰻魚幾甜 三文魚同D刺身一樣新鮮而較溥身 口感唔錯D飯黏口 剛好 而且D飯仲有微溫 like!其他點左D熱野食物 當中炸物唔錯 爽口又唔覺油利 亦太咸 同啤酒一齊食 過隱甜品只有雪糕,感覺就爭D啦員工態度友善 仲會建議我地點邊一D招牌菜Tim
前晚去左海鳥,我地第一次黎,感覺都ok禾

我地咩都想試下 忍唔住手點左一大盤刺身,都算誇張!

油甘魚 ,顔色白白 扎實爽口
吞拿魚顏色紅紅 算新鮮 味道一般啦
帶子鮮甜 冇醒味 但就
小粒左D
食完盤刺身已經幾滿足!
壽司點左幾款
火炙三文魚和芝士鰻魚亦可以一試!
D飯黏口 剛好 而且D飯仲有微溫 like!
甜品只有雪糕,感覺就爭D啦

員工態度友善 仲會建議我地點邊一D招牌菜Tim
2014-01-18
2014-01-11 2673 瀏覽
This is similar to the many of the HK style Japanese all you can eat places around.  Time limit is 2.5 hours which is enough to order and eat slowly.  The menu offers an extensive range of food, with drinks (including beer) included.The sashimi was ok - nothing stood out as memorable.  Out of the other items we tried, I liked the following: Black crab roe sushiUnusual, looked and tasted good Golden baked oystersOyster in shell baked in a creamy miso sauce. Despite the tiny size of the oysters, t

Black crab roe sushi

Golden baked oysters
Oyster in shell baked in a creamy miso sauce. Despite the tiny size of the oysters, the sauce (mildly sweet) brought out their flavour.

Clams in sake
Surprisingly light and fresh

The grilled items were mostly overlooked and the tempura had the wrong batter.  We didn't try the hotpot as we were getting full, and it didn't look attractive as it is more like Hk style rather than Japanese style nabe.  Service was prompt and they were efficient in clearing empty plates.  We brought in a birthday cake and they were able to provide serving plates and cutting knife without charge.
2014-01-09
生日
  • Baked Oysters
2014-01-10 2271 瀏覽
有一段時間冇去呢間食放題啦! 昨天我放假 於是同家人再去呢間食早論時間既放題 貪佢冇咁多人又平D  我地主攻點既菜都係"魚生"同"壽司" 因之前食過既感覺都唔錯,魚生十分新鮮剌身併盤 (吞拿魚 , 三文魚,帶子等) +壽司我阿爸最想食三文魚 所以特別點了多D 上到枱 個併盤擺得好靚 冰鎮上 相當 "樣眼" 三文魚大大件又鮮甜 ,顏色仲好靚 入口感覺好肥美 正 !!! 吞拿魚 切到好似午餐肉咁大塊 都算新鮮  有D油香 不過就有D渣 其餘 甜蝦,螺片等都keep 到水準 幾鮮甜好味 另外炸物點了天婦羅 芝士年糕等  天婦羅 炸得好脆 蝦肉幾弾牙 炸粉都算適中芝士年糕熱辣辣軟綿綿,但D芝士都係少左D  最後係個 "燒蠔"  佢有個特別獎汁 甜甜酸酸 配個蠔 特別好味 但隻蠔就細隻左D啦

剌身併盤 (吞拿魚 , 三文魚,帶子等) +壽司
我阿爸最想食三文魚 所以特別點了多D
上到枱 個併盤擺得好靚 冰鎮上 相當 "樣眼"

其餘 甜蝦,螺片等都keep 到水準 幾鮮甜好味

另外炸物點了天婦羅 芝士年糕等
天婦羅 炸得好脆 蝦肉幾弾牙 炸粉都算適中
芝士年糕熱辣辣軟綿綿,但D芝士都係少左D

2014-01-09
2014-01-08 1942 瀏覽
今次選擇左食放題.無book位, 不過都即有位.刺身(三文魚,吞拿魚,甜蝦等等), 都ok, 唔算好新鮮的, 普普通通.燒蠔, 蠔本身就唔係太好, 但個醬汁ok.天婦羅, 炸得唔錯, 幾香幾脆.芝士年糕, 芝士太少又無味.牛油炒帶子, 唔講唔知有牛油......今時今日, 呢個價錢都算不過不失, 可以接受.
今次選擇左食放題.
無book位, 不過都即有位.
燒蠔, 蠔本身就唔係太好, 但個醬汁ok.
天婦羅, 炸得唔錯, 幾香幾脆.
芝士年糕, 芝士太少又無味.
牛油炒帶子, 唔講唔知有牛油......

今時今日, 呢個價錢都算不過不失, 可以接受.

2014-01-07
2013-11-25 1765 瀏覽
朋友話又係每个月聚舊時候,叫左幾个同學吃晚飯話要吃放題, 就約去海鳥訂了7点鐘, 朋友陸續到齐 佈置有点海洋味,燈光微藍, 几貼題坐位寬闊, 有卡位及長枱,ok 喎!我覺得多人吃飯最好 係食放題, 各有選擇,自己点喜歡的菜式, 不用担心叫菜困難我地最鍾意剌身, 所以点了很多,喜歡那个三文魚, 甜虾, 吞拿, 希靈魚..........;但我先訂了個刺身沙律 開下個胃先買相幾好 有3文魚+吞拿碎上 再加D lemon 汁 撈落D疏菜 入口感覺清新 馬上好醒胃刺身併盤大部份都厚切 3文魚都係腩位 好有質感 每口都有魚油香味 甜蝦 新鮮 真係幾甜 入口咬2下即溶化 吞拿等就一般啦還有叫了燒蠔, 羊架; 燒鷄翼 仲有汁燒肉豚 好juicy,入味但不太濃烈 正! 羊架夠淋, 入口即溶 好彩有得 enchorechicken wing 就有小小燶啦邊吃邊飲, 轉眼忘了拿雪糕吃, 不過都太飽了, 下次才吃吧!侍應有礼, 服務態度很好,總刮來講都幾好
朋友話又係每个月聚舊時候,叫左幾个同學吃晚飯
話要吃放題, 就約去海鳥

坐位寬闊, 有卡位及長枱,ok 喎!

但我先訂了個刺身沙律 開下個胃先

入口感覺清新 馬上好醒胃

甜蝦 新鮮 真係幾甜 入口咬2下即溶化
吞拿等就一般啦

還有叫了燒蠔, 羊架; 燒鷄翼
仲有汁燒肉豚 好juicy,入味但不太濃烈 正!

羊架夠淋, 入口即溶 好彩有得 enchore
chicken wing 就有小小燶啦

侍應有礼, 服務態度很好,總刮來講都幾好
2013-11-24
平時我都好少團購日式放題, 但見佢幾十蚊就可以加一板海膽, 就吸引左我買, 本身係book左9月中去食, 但佢打黎話無海膽, 所以改到10月頭, 跟住去到當日又話供應商都係無得供應, 仲要唔知幾時先有, 咁無計啦! 唯有照去食!佢既點菜紙包羅萬有, 好似好吸引, 咁我地就點點點, 點知......羊扒 - 煎得太熟, 又老又實的的魚生 - 唔新鮮, 三文魚既肥膏唔平均焗蠔 - 勁細隻, 汁就勁多, 食左落肚都唔知壽司 - d飯係唔黏炸餃子同牛舌 - 炸到太乾 雞軟骨 - 勁細粒, 炸到又乾鯖魚 - 呢個係唯一我覺得最好既食物, 燒得好香, 肉質都ok炸帶子 - 一大舊炸粉...
咁無計啦! 唯有照去食!

羊扒 - 煎得太熟, 又老又實的的
魚生 - 唔新鮮, 三文魚既肥膏唔平均
焗蠔 - 勁細隻, 汁就勁多, 食左落肚都唔知
壽司 - d飯係唔黏
炸餃子同牛舌 - 炸到太乾

雞軟骨 - 勁細粒, 炸到又乾
炸帶子 - 一大舊炸粉...
2013-10-05
生日
用餐優惠
團購
2013-11-12 1364 瀏覽
阿哥請食飯, 由佢決定去邊度食結果選了佐敦呢間放題.當晚4個人阿哥6點多就已經坐低開始食, 話一定要食足全場 我7點才到, 一睇成本電話簿甘厚點菜紙馬上從刺身開始寫紙,刺身>>三文魚又大塊又肥美 吞拿魚樣晤錯但多咋 帶子夠鲜希0魚夠鬆軟 一輪後, 再點還是帶子和希0魚, 比較可取壽司>>點了櫻花壽司,同火炎壽司 個樣幾靚 味道清 飯軟熟 味道幾好熟食>>天婦羅...唔多粉 外脆內軟 好味; 串燒就一般;  當中芝士年糕 芝士夠多- 正 整體來說 ...食物水平算中上 走單情況只有少少 服務態度幾好  ·
阿哥請食飯, 由佢決定去邊度食結果選了佐敦呢間放題.

當晚4個人阿哥6點多就已經坐低開始食, 話一定要食足全場

串燒就一般;

當中芝士年糕 芝士夠多- 正

2013-11-09
2013-11-05 1018 瀏覽
我地9點後去,無咩人,環境算唔錯,服務幾好,最緊要係食物好正!!!刺身賣相好好,三文魚刺身大大件、厚切,其中一次仲上咗三文魚腩~~仲有羊架,芝士年糕,黃金蠔等都食過番尋味!唯一唔好係中間等食物等咗好耐,同埋叫咗好多野都無上,後來問個侍應,佢了解之後覆番話已經賣晒..........另外個湯煮牛舌好怪,係蘿蔔煮牛舌,但我老公話好好味,好有牛舌味!總體來說,真係非常唔錯!!會再去~~~
2013-10-31
$175 (宵夜)
  • 羊架,芝士年糕,黃金蠔