2014-08-26 1582 瀏覽
本人好鍾意食放題,幾佰蚊食刺身都抵返,行經此地就楝依間,三文魚厚切口感重,幾鮮,甜蝦有頭D膏香甜,我鍾意,羊架香香地有羊味唔錯,各種炸物也即炸,幾新鮮,但服務一般,侍應冇乜笑容
2014-06-19 2472 瀏覽
囍日本料理係深水埗區出名放題,甘當然要去試下啦,早佐成個星期BOOK佐位,去到門口已經大排長龍,係等緊入座既,我地一行6人等佐成10分鍾先入到去,樓下有櫈坐,不過我地迫到企係巴士站。 一坐低就梗係好忙甘剔野,個個都係先來刺身,個場好似打仗甘. 值得推荐既係三文魚,同埋甜蝦.特別係個帶子,好甜好新鮮.不過6個人送得6粒.雖然我剔佐20只甜蝦,到既時候都係唔夠數. 整體囍日本料理都會再去,服務員後生,上菜既速度都好快.價錢方面一D都唔貴,可能好多人去食,D野好新鮮, ,今次主要係食刺身,下次要食下D燒物同其他既.
2014-06-08
  • 三文魚
  • 同埋甜蝦
2014-05-23 3021 瀏覽
團購訂左5:30-7:30果輪,第一輪三文魚還可以,冇咩味,甜蝦冇味,唔新鮮,第二輪重差過第一輪好難入口三文魚好un火灸壽司三文魚同第一輪象拔蚌算不錯,但第二輪唔得啦唔新鮮重有個鰻魚卷都可以一口牛肉質淋,但冇咩味焗蠔不錯,叫左好多輪辣酒煮蜆,還可以重叫左串燒雞翼好咸一口台灣腸都ok蟹子沙律暖既好像放左好耐炸雞軟骨好硬好像炸好耐炸白飯魚好乾冷豆腐可以有個凍泰式青口完全唔得,青口唔新鮮,又淋,又落左好多調味遮住啲唔新鮮燒鯖魚都ok服務態度麻麻,多數係到一齊傾計既多,加上有客人投訴啲刺身唔新鮮,其中一個店員就好冇禮貌話咁你唔好再叫啦,但老闆就態度不錯了解事情同有換比客人食物就好快上,但相信沒有下次
火灸壽司三文魚同第一輪象拔蚌算不錯,但第二輪唔得啦唔新鮮
重有個鰻魚卷都可以
一口牛肉質淋,但冇咩味
焗蠔不錯,叫左好多輪
辣酒煮蜆,還可以

重叫左串燒雞翼好咸
一口台灣腸都ok
蟹子沙律暖既好像放左好耐
炸雞軟骨好硬好像炸好耐
炸白飯魚好乾
冷豆腐可以
燒鯖魚都ok

食物就好快上,但相信沒有下次
2014-05-22
2014-05-11 2866 瀏覽
今天全家慶祝母親節,一行12位早兩天已經電話預約好。但竟在下午時才致電通知因客满須分開兩枱前後坐及後去才知另外多付10元才有任飲汔水。(因網上冩電話預約可免)。後因經理見我們要分兩枱所以免了我們這個費用三文魚,油甘魚又厚又新鲜甜蝦很大隻蟹捧冇味其他刺身都可以燒蠔͵牛舌͵三文魚頭好味寿司飯不會太大件,大小適中。店員服務很好͵經常為我們換碟落單食物很快送上。没有走漏小童͵長者有特價一家都食得很開心
及後去才知另外多付10元才有任飲汔水。

三文魚,油甘魚又厚又新鲜
甜蝦很大隻
蟹捧冇味

其他刺身都可以
燒蠔͵牛舌͵三文魚頭好味

寿司飯不會太大件,大小適中。

店員服務很好͵經常為我們換碟

落單食物很快送上。没有走漏

小童͵長者有特價
一家都食得很開心

題外話/補充資料: 美中不足沒有甜品
2014-05-10
母親節
信用卡優惠
  • 燒物
  • 寿司
刺身唔新鮮,啲甜蝦有腥味,三文魚無光澤火炙壽司凍冰冰好似無燒過咁,應該燒定放左係度好耐羊架好韌燒得太耐個炸芝士波炸到啲芝士已經爆晒出唻,咬落去時個芝士波比較乾炒飯無乜味焗蠔其實除左沙律醬唔係好搵到隻蠔係邊,好細粒冷烏冬乾爭爭用麻醬撈埋一碗就算訂枱時已經講到明有兩個小童,佢話可以唻到餐廳時度高再計個收費係咪小童價點知唻到埋單時清一色成人收費,無任飲又收任飲錢埋單後同店員理論收費既反應係『我碌十萬蚊你地係咪又簽呀?』,『你地唔睇就要take the risk』,原來食餐飯都需要take the risk 咁有冒險精神,咁真係又學多左樣野喇
刺身唔新鮮,啲甜蝦有腥味,三文魚無光澤
火炙壽司凍冰冰好似無燒過咁,應該燒定放左係度好耐
羊架好韌燒得太耐
個炸芝士波炸到啲芝士已經爆晒出唻,咬落去時個芝士波比較乾
炒飯無乜味
焗蠔其實除左沙律醬唔係好搵到隻蠔係邊,好細粒
冷烏冬乾爭爭用麻醬撈埋一碗就算

點知唻到埋單時清一色成人收費,無任飲又收任飲錢
2014-05-03
2014-05-06 2282 瀏覽
上openrice睇過呢間野食評唔錯,甘岩又撞正團購優惠,就心思思去幫襯下啦,點知中哂伏。人地話食市一做團購活動,質素都唔會好得去邊,所以我地一行4人都帶住無要求的心情去。已經早一星期book定位,book 7點半,7點4去到要我地等叫飛,正常呀。等到7點10,連之後黎的4位都入坐啦,嬲嬲地走去問個職員幾時到我地,果時佢先話可以上樓入坐囉!(我地4個一直企響個職員格離,無可能聽唔到叫我地飛囉)唔追真係唔知等到幾時!呢樣都算。我地坐低後點野食,d野黎得超慢,次次都要等4個字先有野食。已經是限時2小時放題了,等位無左4個字,叫野食又無左4個字,咁我地實際可以叫幾多轉野食?!可想而知。有d點嘅左又無黎,搞到我地每轉都食唔夠一陣就無哂野食。食物質素<三文魚>-叫了三次,除了頭一次是ok之外,第二三次黎的,都是超"un"<蝦刺身>-都算是ok了<燒波羅>-ok<粥>-完全唔得<牛柳粒>-ok仲有,我地食完成枱都係碟,叫d職員幫手收野,叫極都可以直行直過唔應人,或者掛住吹水,都唔知好嬲定好笑。比錢走左人之後先醒起,團購話會送的帶子,佢地又無送到……唉……總括而言,呢間野無下次!
唔追真係唔知等到幾時!

有d點嘅左又無黎,搞到我地每轉都食唔夠一陣就無哂野食。

食物質素
<蝦刺身>-都算是ok了
<燒波羅>-ok
<粥>-完全唔得
<牛柳粒>-ok

總括而言,呢間野無下次!
2014-05-01 2142 瀏覽
來到放題先要試的就是刺身1甜蝦好像會...苦....還是我生病了,所以才會苦呢?2三文魚多筋..入口太難咬..3櫻蝦炒飯,冇味..得鑊lone味...4壽司..這壽司飯很別出心身思....要用快子的高手,才不會散開了壽司飯5..燒生蠔....不像是原隻開那種...燒好的生蠔輕易分開了,還有蠔肉十分可愛,很像BB一樣6.燒菠蘿有一種獨特的魚味...我忘了叫他們走去魚腥味..是我的錯   牛肉鍋可以應該是可以令我有食慾的食品只可以講..呢間放題我不懂欣賞...

來到放題先要試的就是刺身
1甜蝦好像會...苦....還是我生病了,所以才會苦呢?
2三文魚多筋..入口太難咬..
3櫻蝦炒飯,冇味..得鑊lone味...
   牛肉鍋可以應該是可以令我有食慾的食品
只可以講..呢間放題我不懂欣賞...
2014-04-16
2014-04-28 2065 瀏覽
買咗團購,訂咗位,5點半去到,吾洗等一行七人去食,有驚喜!首先緊係黎個刺身先啦!三文魚刺身新鮮,肥美😍大大件,送咗帶子刺身以為麻麻哋,都好鮮甜喎!熟食都可以接受,推介三文魚壽司,係三文魚腩黎架!啲飯細細的,好軟熟,吾似其他放題,好多飯,食幾件就飽晒,櫻花蝦炒飯好好味,好香,叫咗3碗,食晒!上菜速度快,又無漏單情況出現!吾用團購都會再去!
買咗團購,訂咗位,5點半去到,吾洗等
一行七人去食,有驚喜!首先緊係黎個刺身先啦!三文魚刺身
上菜速度快,又無漏單情況出現!吾用團購都會再去!
2014-04-28
  • 櫻花蝦炒飯
  • 三文魚壽司
2014-04-23 1685 瀏覽
尋日3人行去左呢間到食 本身都覺得啲野食出品同服務冇問題 但今次食完唔會再去番 頭輪我地每樣刺身都叫左啲 都唔錯 服務都還可以 甜蝦 有頭尾 三文魚同鯨龍 夠大塊當食完頭輪再番叫之後就出問題甜蝦 肉質有問題 有頭冇尾 三文魚同鯨龍 分別有骨同有鱗 同佢侍應講出啲問題 之後得到嘅回答係 我地啲甜蝦全部都係甘 (心諗頭輪個啲甘令 點解第2輪就甘)唔岩食嘅可以唔叫 再叫左個冷烏冬 成餅野甘 自問都飲食出身 一早整好 唔緊要 但出比客 之後比水沖沖再出都未遲啦 !啲侍應完全係hea住做 啲野食上枱唔係放 係拋 我地一路食就一路講 真係唔會再有下次
當食完頭輪再番叫之後就出問題
甜蝦 肉質有問題 有頭冇尾 三文魚同鯨龍 分別有骨同有鱗
同佢侍應講出啲問題 之後得到嘅回答係 我地啲甜蝦全部都係甘
!啲侍應完全係hea住做 啲野食上枱唔係放 係拋
我地一路食就一路講 真係唔會再有下次
2014-04-15
2014-04-22 1602 瀏覽
同老師食飯,有老師提議這裡,就決定來個日本放題晚飯吧。老師說,如果用citibank優惠,其實同團購差不多,但團購食店無錢賺,要被團購食四成,所以我們今晚不用團購吧。老師的推介果然不錯,雖然沒有影相,但可以用有限的文字來形容一下吧。刺身好新鮮,好肥美,最愛是甜蝦,還有蟹棒,非常鮮甜。帶子沒太特別,細細粒,三文魚都非常肥美。這裡居然有虎蝦供應,可惜沒有泰式生蝦汁...這種蝦要配泰式汁才好吃的。其他熟食也非常出色,蒸蛋好滑,好熱,有蛋味,又有湯汁,不會太老,好食。有一個蘆薈沙律是老師的推介,講真,真係好食!雖然最尾係會出水,但食得快係真係得的。蘆薈加少少麻醬,比所有沙律醬來得更合適。由於老師在坐,不便影相,如果下次再有朋友話食放題的話,再影再寫!以百七蚊的價錢食放題,仲要有好的質數,汽水任飲,服務還可以,有以上條件的餐廳真係少之又少,雖然食放題真係唔環保...但一餐半餐,可以啦~~~
同老師食飯,有老師提議這裡,就決定來個日本放題晚飯吧。

2014-04-07
信用卡優惠
我已經幾年無寫食評,呢間野嬲到我要搵番個ACCOUNT出黎寫我係YAHOO見到有$108【囍日本料理】2.5*小時極上高質日式放題+火鍋(原價$288)於是係OPEN RICE搵食評,見到有成11個正評,1個負評,覺得都叫有D信心於是買左3張本身訂位係訂第2日,後黎有個親戚話當日唔得閒,於是我改左日子,當時打電話時,服務態度都OK4月2號去到,講電話講幾多位,我再交團購卷俾接待員,該接待員話: 下次訂枱講番係團購丫我第一次訂枱時已經有講,於是我話佢聽我有訂該接待員頭都唔抬: 無wor,你無wor,上樓上啦已經有d 好食放題叫刺身首先黎既刺身有三文魚,甜蝦,虎蝦,螺甜蝦係唯一一樣食得落肚既 (留意: 係食得落肚,唔等於好食)三文魚係平時街市賣黎煎個D,咬唔開,勁多筋,我諗住可能係一舊有事,食第二舊,一樣完全咬唔開 虎蝦係苦既螺完全無味叫左d串燒,牛舌係我食咁多間放題唯一一間係可以完全唔彈牙,勁簿可以食得落肚既野有: 牛肉鍋 (好難煮得難食), 炒雜菜, 一口牛肉粒, 三文魚蟹籽飯(呢個飯已經係最好食既,但放題通常都無人食飯...而且雖然話係最好食,d飯入面有兩大條三文魚骨 )留意呢
於是買左3張

我第一次訂枱時已經有講,於是我話佢聽我有訂
該接待員頭都唔抬: 無wor,你無wor,上樓上啦

已經有d

好食放題刺身
首先黎既刺身有三文魚,甜蝦,虎蝦,螺

虎蝦係苦既
螺完全無味

留意呢間放題係無甜品,除左日式果子

食到差唔多最尾,我醒起我買既團購既賣點係放題+火鍋,於是我問服務員: 火鍋呢?
佢答我: 冬天先有
指一指張團購卷話餐牌內容或會因時令或食材供應而稍作調整,恕不另行通知,一切以店內餐牌為準
咁冬天既定義係幾時?  張卷完全無寫
我一黎到/打電話訂枱時又完全唔講唔會有火鍋
咁點解賣點要咁寫?

放題未試過咁難食,三文魚咬都咬唔開都係第一次,服務又差,感覺被人呃左
題外話/補充資料: 埋單每人$179 呢個價錢,我食其他放題都得 事後我有同YAHOO講無火鍋呢回事,YAHOO聯絡左食店負責人 負責人打番俾我道歉,話下次我再去會俾折我同送野食俾我 不過我覺得呢件事應該係我食既時候提出,因為我已經唔會再食呢間野
2014-04-02
2014-03-21 3526 瀏覽
遲來既食評 :因為又卜左位去食 , 所以就補寫"囍" 食評.之前因朋友食左幾次 , 所以有信心下我地5人團購左呢間放題, 每人團購價$118  ,揀左最貴時段 晚上7:30--9點 .總之最後係$166 啦. 我地5人主力食刺身:三文魚、鮮貝柱、甜蝦、玻璃虎蝦,螺肉....都好ok ,尤其 厚切三文魚 . 前後2大盆 .送左4大粒帶子刺身, 好甜 ., 燒波羅 , 幾樣天婦羅 都好 ok .冇滴單 ,我地果個時段坐滿晒客人 .

送左4大粒帶子刺身, 好甜 .
團購送的
燒蕃薯仔苗
燒波羅
, 燒波羅 , 幾樣天婦羅 都好 ok .

冇滴單 ,我地果個時段坐滿晒客人 .

題外話/補充資料: 預早卜位會好d.
2014-02-25
  • 天婦羅
  • 燒蕃薯仔苗
  • 燒牛肉粒
2014-03-20 2798 瀏覽
見食評咁好,專登去試,老實,一般姐入正題,食1730—1930,頭round刺身,無吞拿魚,但有蟹棒,幾好味,其它三文魚,八爪魚,北寄貝等都可以,但甜蝦無味,把鬼另火灸三文魚壽司可以,但幔魚就唔好叫了蠔都無問題,食得,另一口牛可以,羊扒我幾like,食左2 round,另點左d天婦羅,不錯,呀,有個白飯魚仔,幾香口,但雞軟骨就變食雞肉咁。。。last再叫左個牛煲,冷麵,可以一試整體而言,我覺得唔係咁多嘢食,比起外面一般的放題還少(可能無自己想食的吧)但千萬別太大期望了,唉…last 明明用card話有discount,原來無比我,自己都無留意,激死
見食評咁好,專登去試,老實,一般姐
入正題,食1730—1930,頭round刺身,無吞拿魚

另火灸三文魚壽司可以,但幔魚就唔好叫了
last再叫左個牛煲,冷麵,可以一試
但千萬別太大期望了,唉…
2014-03-18
  • 羊扒
2014-03-09 2854 瀏覽
刺身:三文魚很新鮮,其他刺身的也不錯,但甜蝦無鮮味,雖然是有頭甜蝦,可惜。。。壽司、手卷:早段得一個看似大廚的壽司師傅在忙,但食得出師傅做得好有heart,飯比例適中,火炙壽司很讚燒物、炸物、一品料理:以這價格來說算是不錯了,但芝士年糕很差,沒芝士味,味道又怪,應是來貨問題服務:食物隨意放下、沒笑容、沒應對、有點茶餐廳的感覺
服務:食物隨意放下、沒笑容、沒應對、有點茶餐廳的感覺
2014-03-08
2014-03-01 3081 瀏覽
經朋友介紹 同三個朋友一齊去~ 有訂位既去到好快就安排到座位個度好大 ,坐得舒服!即刻落ORDER~幾分中就已經送上食物..仲要無漏單!個刺身排到鬼咁令咁...好新鮮仲要厚切叫左一大堆食物煮蜆 ,燒牛舌 ,燒BB蕃薯 ,鐵板牛柳粒 ,鮮蟹粥 ,焗蠔 ,壽司,炸物...仲有好多..飲品任飲~全部都好味!收貨!服務員都好快手 ,收碟速度快最後仲送左芒果西米露!下次一定再去~
經朋友介紹 同三個朋友一齊去~ 有訂位既
去到好快就安排到座位
個度好大 ,坐得舒服!
即刻落ORDER~
幾分中就已經送上食物..仲要無漏單!
刺身排到鬼咁令咁...好新鮮仲要厚切
叫左一大堆食物
飲品任飲~
全部都好味!收貨!
服務員都好快手 ,收碟速度快
最後仲送左芒果西米露!
下次一定再去~
2014-02-28