2016-07-28 3676 瀏覽
6月30日跟朋友在這間店舖聚會, 適逢店舖有"儲印花" 活動 (儲夠8個印花,下次光顧時1人免費) 當時我們儲了三印花, 那到期日是7月15日. 在7月初跟另外一些朋友聚會(當時7個人), 由於約會日期是7月5日, 我在預約時已向店舖查詢, 是否可分為4個人及3個人. 那4間人"埋單" 後, 那張印花咭便儲夠8個印花. 在3個人那張便可即時扣減. 接聽電話的人回覆不用這樣麻煩. 那印花咭可留往後使用. 7月15日只是蓋印花日期.7月15日聚會完後, 餐廳為我原先7月15日印花咭蓋足4個印花, 餘下3個印花, 另開一張咭(7月30日到期)昨天, 我的朋友去光顧. 我那2張印花咭送她使用, 當她把那張蓋滿8個印花給職員時, 職員說已過期, 不可使用. 更表示要知道那位職員答允"可用" 一事.說實, 若他們沒有這樣說, 7月15日那約會, 為何我不分張單, 即時使用優惠. 職員又為何仍在當天已到期那一張先蓋滿印花, 再另開一張.對於, 對方這樣欺騙手法, 永遠也不會再光顧.
對於, 對方這樣欺騙手法, 永遠也不會再光顧.

2016-07-28
2016-06-18 3757 瀏覽
之前係中環食過覺得非常好食刺身又新鮮,小食又即整,要我比分,一定比100分滿分所以我地決定去埋尖沙咀分店食點知係好失望,好失望,好失望海膽手卷既海膽較小仲有壽司既飯太爛了😥羊架超蘇😭我知有點嘔心但佢趣炸金枕頭中間係唔熟?重知就難食😑其他食物都還可以刺身都新鮮但對比中環分店真係差好遠希望水準可以同中環一樣就好了
之前係中環食過

覺得非常好食

刺身又新鮮,小食又即整,

要我比分,一定比100分滿分

所以我地決定去埋尖沙咀分店食

點知係好失望,好失望,好失望

海膽手卷既海膽較小

仲有壽司既飯太爛了😥
羊架超蘇😭
我知有點嘔心

但佢趣炸金枕頭中間係唔熟?

重知就難食😑
其他食物都還可以

刺身都新鮮

但對比中環分店真係差好遠

希望水準可以同中環一樣就好了
2016-06-17
$218 (宵夜)
2016-04-03 4578 瀏覽
踏上長長的梯級,店內的環境有日本的風味,佈置簡單,可是座位卻是比較窄小,枱與枱之間較為擠迫。當食品來到的時候,更為擠迫。芝士焗蠔,蠔殼鋪滿香濃的芝士,並且混入洋蔥條,令到焗蠔更加惹味,芝士味入到口裡,散發出濃郁的香味,值得推介。好味指數:7/10泰式青咖哩炒蟹,上碟是大大個的蟹殼,蟹殼裡有大量的蟹膏,非常好吃。而且泰式青咖哩醬汁實在不錯,喜萊吃辣的朋友們不能錯過。好味指數:6/10挪威三文魚剌身和珍寶赤蝦剌身,用冰盤伴著出場,造型不錯。三文魚十分新鮮,入口慢慢地溶化,魚肉也很鮮甜。珍寶蝦也值得一試,蝦身十分肥美,帶有鮮甜的感覺。最令人吸引之處,就是不用剝蝦殼。好味指數:8/10虎蝦天婦羅和吉列蠔,天婦羅整體都不過不失,略嫌不足脆身,虎蝦蝦身肥美,沾上醋一起進食,還是不錯的。吉列蠔值得推介,外表炸到金黃色,蠔肉還有煙出的,十分可口。好味指數:6.5/10極大虎蝦鴛鴦燒,這個真是要試試,虎蝦十分大條,一條虎蝦切開兩邊,放上秘制醬料燒烤,蝦肉吸入醬料的味道,十分入味,而且整條蝦肉也能夠起出來吃,不會浪費。好味指數:8/10店鋪環境:6/10食物評分:7/10
當食品來到的時候,更為擠迫。

芝士焗蠔
挪威三文魚剌身和珍寶赤蝦剌身,用冰盤伴著出場,造型不錯。
好味指數:8/10

挪威三文魚、珍寶赤蝦剌身
虎蝦天婦羅、吉列蠔
極大虎蝦鴛鴦燒
2016-03-09 3278 瀏覽
爸爸平時做中餐,鮮有吃到日本菜!今日佢生日,當然係佢話是! BOOK咗位食大吉,食第2個時段:8:45PM起有生日優惠,只需要俾4個人價錢! 入到去我地被安排坐喺入面嘅塌塌米日式坐位。 一個私人空間中意癲喪玩乜都得!呢度嘅種類齊全,其中我最中意係刺身而最新鮮係三文魚 !每一片都厚切肥美!肉紋均衡!媽媽食到好似食左人間舖咁 壽司類亦5差,最讚係軍艦類,紫菜好脆仲硬,平價貨黎講幾新鮮~湯物個野菜牛肉鍋好正!裡面嘅葛絲入哂個麵豉湯味!又甜又彈牙!生菜都好新鮮~加埋剛熟薄切肥牛!食完再想叫一碗~而甜蝦都好5錯,每條都連埋D魚春!簡直好似岩岩喺海捉返黎咁~好大隻肉質鮮甜 5點豉油WASABI都得!另外,炸物都5錯!蔬菜類天婦羅:南瓜、茄子、薯仔、蘿蔔都好脆口!加埋個汁無咁熱氣!汽水個幾款都5錯!又食又飲飽都捧住個B走咁 XDDD
爸爸平時做中餐,鮮有吃到日本菜!
今日佢生日,當然係佢話是!

BOOK咗位食大吉,食第2個時段:8:45PM起
有生日優惠,只需要俾4個人價錢!

入到去我地被安排坐喺入面嘅塌塌米日式坐位。

一個私人空間中意癲喪玩乜都得!

呢度嘅種類齊全,
其中我最中意係刺身而最新鮮係三文魚

每一片都厚切肥美!肉紋均衡!
媽媽食到好似食左人間舖咁

壽司類亦5差,最讚係軍艦類,紫菜好脆仲硬,
平價貨黎講幾新鮮~

而甜蝦都好5錯,每條都連埋D魚春!
簡直好似岩岩喺海捉返黎咁~
好大隻肉質鮮甜 5點豉油WASABI都得!

另外,炸物都5錯!
蔬菜類天婦羅:南瓜、茄子、薯仔、蘿蔔都好脆口!
加埋個汁無咁熱氣!

汽水個幾款都5錯!
又食又飲飽都捧住個B走咁 XDDD
2013-05-16
2015-12-31 3293 瀏覽
聖誕節第一次同朋友黎呢間餐廳食放題,2個人叫左好多野食試下,當中好多野食都好好味,適合大家既口味。雖然環境比較狹窄,但餐廳內員工態度都唔錯,我同朋友book了8點15分,但我地早左15分鐘到就同員工講姓名、時間,員工就叫我地8點15分再黎。咁8點15分再到,當員工見到我地就記得我地姓名、時間。只係好小既事,就令人覺得好細心。有座位後就即刻order野食,最快黎到既係刺身,味道鮮甜,而且賣相都唔錯,我特別中意三文魚&帶子。燒羊架賣相吸引,味道亦唔錯,而且沒有太大既羊羶味。當手卷(迷你)黎到個刻,覺得好細、好得意,讓人一口一件。炙燒壽司賣相不錯,而且醬汁&壽司味道十分配合。小卷壽司賣相亦好得意,細細件。總結:呢間餐廳有好多野食可選擇,又有好多飲品,雪糕可選擇。野食既味道亦不錯,適合大眾口味。
燒羊架賣相吸引,味道亦唔錯,而且沒有太大既羊羶味。
當手卷(迷你)黎到個刻,覺得好細、好得意,讓人一口一件。
炙燒壽司賣相不錯,而且醬汁&壽司味道十分配合。
小卷壽司賣相亦好得意,細細件。

2015-09-03 4664 瀏覽
香港人一向喜愛食放題,喜愛放題選擇多,刺身、燒物、小食、甜品、炸物....各款各樣,任叫任食,今次就嘗試了位於位尖沙咀既大吉居酒屋。每次去食放題,坐落座位第一件事就是立即點刺身,刺身拼盤一來到時,賣相挺吸引,刺激到食慾 。三文魚切得厚身,雖然油脂唔夠,但都尚算鮮甜,啖啖肉,不錯。飽魚片,象拔蚌挺爽口, 油金魚則較為乾身。鐵板雪花牛柳粒口感挺嫩滑,調味適中,既香口又惹味,味道濃郁,幾有驚喜 。蜜糖雞翼原本以為應該係穩穩陣陣、是冇得輸既一道菜式,點知真是比較失望。烹調時為了加快令雞翼熟透,應該有把它壓過,所以看上去較為扁身,肉質亦較實及乾身。鹽燒海蝦可能未完全解凍就燒,所以燒熟後蝦肉會黐住個殼,剝殼較為困難,但因為我喜愛食海鮮既關係,所以就給予機會再點多次,想不到第二次真的進步很多,蝦大大隻,完全冇黐殼,肉質亦十分爽口彈牙,但就略嫌水準不夠穩定。除了刺身外,燒菠蘿亦是我在放題必點既食物之一,做法簡單,把菠蘿表面燒至微微既金黃色,酸酸甜甜又多汁,好食又健康 。看見餐廳牆上貼着芝士焗蠔既介紹,便點來試試,賣相挺吸引,但吃起來就好失望,蠔肉很小件,不夠嫩滑鮮味,芝士味亦不夠濃郁,提升不到它
刺身拼盤
每次去食放題,坐落座位第一件事就是立即點刺身刺身拼盤一來到時,賣相挺吸引,刺激到食慾
鐵板雪花牛柳粒
蜜糖雞翼
鹽燒海蝦
燒有機甜菠蘿
芝士焗蠔
看見餐廳牆上貼着芝士焗蠔既介紹,便點來試試,賣相挺吸引,但吃起來就好失望,蠔肉很小件,不夠嫩滑鮮味,芝士味亦不夠濃郁,提升不到它的口感。
一口黑椒腸
一口黑椒腸皮脆肉香,肉質幾爽嫩香口,相信肥肉少一點會更好。
燒紐西蘭香草羊鞍
羊架表面燒至有微微既油光, 肉質嫩滑無根,不過略嫌羊酥味不足。
是次放題每人約$250,整體來說,我覺得質素屬中檔水平,價錢都尚算合理。另外值得一讚的是,飲品選擇多,亦有不少甜品、雪條選擇,本人十分喜愛,服務都不錯,值得一讚
鐵板雪花牛柳粒
燒有機甜菠蘿
2015-04-27 7216 瀏覽
自從上次吃過另一間日式放題後,肚苛肚痛至天亮,要看醫生的情景還沒忘記。朋友約飯局,復活節酒店又加價,就到大吉試試吧。尖沙咀港鐵一出,步行1分鐘就到了,地點方便。步入餐廳,眼前一亮,沙發是紫色絲絨做的,感覺優雅,另有一些日本妹公仔小擺設,很有日本風格,但餐廳不大,座位不多,繁忙時間相信要預早訂座。是日中午,客人不多,沒有爆場的情況。點食物:刺身,有希靈魚,甜蝦,黃金魚尤,三文魚等等,剌身擺放認真有美感,提起了食慾,味道新鮮。炸物:炸蝦天婦羅,一口芝士,也是翻點的熱門食物。當天也沒有漏單的情況,食物很快上枱,侍應生勤快,服務也不錯。埋單3位$5XX,10歲小童也是成人計算,跟酒店有點不同,但食物款式多,百多元一位,算是便宜的了。後記:回家沒有肚苛。

尖沙咀港鐵一出,步行1分鐘就到了,地點方便。

點食物:
炸物:
炸蝦天婦羅,一口芝士,也是翻點的熱門食物。
後記:回家沒有肚苛。
2015-04-07
  • 羊架
  • 一口芝士,黃金魷魚
We came to Hongkong for a three days trip. Dining in this place last night was a very disappointing experience. The system of ordering was rather confusing. We had to write dish by dish on papers to the waitresses. The waiting period was long and there was no record of what customers have been ordering and delievering to us. After checking on repeatly with the waitresses they delivered more dishes that we didn't order.  At the end I had to repeatly request to have all extra ones cancelled . The
After checking on repeatly with the waitresses they delivered more dishes that we didn't order.  At the end I had to repeatly request to have all extra ones cancelled . The bill came substantial amount without details of what have been ordered or delivered (i must admit it was my fault not to as for the details ) .
However for a restaurant I believe it's important to be organized in their system that shows honestly and professionalism to customers. We trust the restaurant will do the right thing without us going away with a feeling that "I should have asked for the details of the ordering to check !" We shouldn't pay such amount for little things we had and took away with a feeing that was very disappointing .
2015-04-03
2014-12-24 8117 瀏覽
一品料理款式多樣,整體質素都叫做合格合理既:^)鐵板深海魷魚鬚係用個鍋仔保溫上,感覺貼心魷魚鬚有少許韌身,但都係嚼得到既,配上甜鹹燒汁則更惹味韭菜炒蜆大多都係開哂口食得既,肉質不霉,但未叫新鮮,是可接受既蒜味雪花牛柳粒整到好縮水,我地見此相視了一下xdddd不過入口係十分夠味入味,肉香稍淡,油份不多只係佢質感未有想像中硬韌,加埋脆口蒜片食,香口又惹味牛油炒雜菇叫做香而不過膩,唔會用極多牛油,凍左冇咁易起固菇味唔會怪,冇苦,食落幾爽既大吉炒雜菜都係油膩左少許,勝在感覺夠爽脆牛油粟米粒唔會出哂水咁個樣,甜度適中不造作太平洋炒辣蝦原來真係偏辣既,朋友又係一口回絕了xdd入口冇怪味腥味雪味,肉質算是爽彈稔身,越食越香辣七彩炒牛舌入口重牛肉香,朋友指有點韌口了炸物個人覺得佢炸皮唔算厚,同埋上枱都夠熱未有泛油呢度唔只有焗蠔,仲有自家製吉列蠔,多肉汁如湧泉,沒有苦味,似乎幾新鮮甜品都有五款揀既,兩款雪糕就唔試啦日式紅豆草餅好彩唔係水晶皮果種-___>-而係卷狀既,雖然上枱係微微變形了,但都無損其味道質感外皮香軟稔糯,紅豆餡清甜自然,咀嚼間未覺甜膩自家製糖水係腐竹糖水,我心頭好xd甜而清,稀稠
鐵板深海魷魚鬚
韭菜炒蜆
蒜味雪花牛柳粒
一品料理款式多樣,整體質素都叫做合格合理既:^)
鐵板深海魷魚鬚係用個鍋仔保溫上,感覺貼心
魷魚鬚有少許韌身,但都係嚼得到既,配上甜鹹燒汁則更惹味
蒜味雪花牛柳粒整到好縮水,我地見此相視了一下xdddd
不過入口係十分夠味入味,肉香稍淡,油份不多
只係佢質感未有想像中硬韌,加埋脆口蒜片食,香口又惹味
牛油炒雜菇
大吉炒雜菜
牛油粟米粒
牛油炒雜菇叫做香而不過膩,唔會用極多牛油,凍左冇咁易起固
菇味唔會怪,冇苦,食落幾爽既
大吉炒雜菜都係油膩左少許,勝在感覺夠爽脆
牛油粟米粒唔會出哂水咁個樣,甜度適中不造作
太平洋炒辣蝦
七彩炒牛舌
太平洋炒辣蝦原來真係偏辣既,朋友又係一口回絕了xdd
入口冇怪味腥味雪味,肉質算是爽彈稔身,越食越香辣
七彩炒牛舌入口重牛肉香,朋友指有點韌口了
炸物
自家製吉列蠔
炸物個人覺得佢炸皮唔算厚,同埋上枱都夠熱未有泛油
日式紅豆草餅
甜品都有五款揀既,兩款雪糕就唔試啦
日式紅豆草餅好彩唔係水晶皮果種-___>-
而係卷狀既,雖然上枱係微微變形了,但都無損其味道質感
外皮香軟稔糯,紅豆餡清甜自然,咀嚼間未覺甜膩
自家製糖水係腐竹糖水,我心頭好xd
甜而清,稀稠度剛好,腐竹都夠綿爛順口
迷你豆腐花係百福既,只係好少見呢個細版
道地黑糖薑茶
玄米綠茶
飲品黎講……個人認為道地黑糖薑茶唔錯
唔知係咪得我冇見過,一見到有呢款就二話不說點了
甜度頗高,只係唔會覺得膩口,薑味非常濃重,辣非嗆
題外話/補充資料: 服務方面,職員親切有禮,效率都頗高 當晚有枱比較麻煩不斷催菜既客,基本上五分鐘都冇就催一次 但職員都係態度友善,甚至同佢地吹埋水去消磨客人等候既時間 晚上仲有抽獎,送酒送優惠劵等等 整體黎講完全唔會後悔揀左呢間食放題做晚餐!!!!!
鐵板深海魷魚鬚
  • 焗廣島生蠔
  • 甜蝦
  • 焗蠔
2014-12-24 6548 瀏覽
同朋友一邊話唔想食咁貴唔想食咁飽結果沿路行左黎居酒屋大吉當時大概係五點幾,因為樓下個牌冇寫價錢,諗住上去問下未開場就當然冇人啦,做帶位既職員都好親切咁解答而唔係話未開店就趕客走果種(真係有唔少係咁樣做-___好啦等到夠時間就番去排隊入場食了:^)刺身其實有十一款可以揀因為朋友話唔食,結果我自己食哂佢-____>-個人認為佢地三文魚都合格既,雖然唔係多油花重油香,但有番本身既肉味而且冇生腥味同雪藏味,中間冇夾冰花同埋佢呢度既甜蝦刺身係有頭既xdddd,亦都係正常大小唔係幾條先有一隻手指粗度xd味甜得黎自然同清,肉質彈牙微黏沙律都有七款任君選擇煙三文魚沙律叫做足料,真係有兩三片煙三文魚係入面,唔係勁多菜但得一塊仔果種而且菜脆爽口,粟米甜而清,配上醬汁微酸香,入口清新和牛醋物沙律係出乎意料之外咁多料咁足料!!!!!佢既和牛唔係一碟得一粒,而係至少五粒以上,仲要粗切入口香而不韌,油香甚濃,配搭酸醋,解膩又加添香氣燒物有近十款,但出菜比較慢同埋水準不一特別要一提燒紐西蘭羊鞍,呢度係起左一邊骨姐係你可以好輕易食到佢既肉,真係方便好多!!!!!香口惹味,脂肪位同油分唔算多,肉質不韌但夠熟,只
同朋友一邊話唔想食咁貴唔想食咁飽
結果沿路行左黎居酒屋大吉
當時大概係五點幾,因為樓下個牌冇寫價錢,諗住上去問下
未開場就當然冇人啦,做帶位既職員都好親切咁解答
而唔係話未開店就趕客走果種(真係有唔少係咁樣做-___
好啦等到夠時間就番去排隊入場食了:^)
刺身其實有十一款可以揀
因為朋友話唔食,結果我自己食哂佢-____>-
而且冇生腥味同雪藏味,中間冇夾冰花
味甜得黎自然同清,肉質彈牙微黏
沙律小食
沙律都有七款任君選擇
而且菜脆爽口,粟米甜而清,配上醬汁微酸香,入口清新
和牛醋物沙律係出乎意料之外咁多料咁足料!!!!!
佢既和牛唔係一碟得一粒,而係至少五粒以上,仲要粗切
入口香而不韌,油香甚濃,配搭酸醋,解膩又加添香氣
燒雞翼
燒紐西蘭羊鞍
燒魚
燒物有近十款,但出菜比較慢同埋水準不一
特別要一提燒紐西蘭羊鞍,呢度係起左一邊骨
姐係你可以好輕易食到佢既肉,真係方便好多!!!!!
香口惹味,脂肪位同油分唔算多,肉質不韌但夠熟,只係冇肉汁咁
雞軟骨串
廣島焗生蠔
燒菠蘿
廣島焗生蠔毫無苦味怪味,入口都叫有焦香
面頭既醬汁始終都係比較水,但酸甜味幾開胃既

沙律小食
  • 焗蠔
  • 甜蝦
  • 和牛醋物沙律
2014-12-12 5861 瀏覽
12月11日 係我既生日 朋友話食咩 我話事, 咁我就係OPENRICE 搜尋下, 就搵到大吉, 咁我朋友就BOOK 位, 可能係WEEKDAY 所以都唔需要等, 一去到就有位, 咁等一件事就係睇下有咩好食LA款式唔多, 其實有D 失望, 但係就可能係款式唔多, 食物既質數係比預期既好!D火炙壽司 細細件 易入口,炸物 - 我本身比較重口味, 覺得炸忌廉蟹餅 真係好好味~~ , 大家可能會覺得我食個D 都係加工食品, 難食極有限, 好!咁我講刺身, 件件都又大件又厚身, ORDER 幾多 就到幾多, 唔係好似其他地方, 你叫幾多 永遠只係得個2,3成, 大家一定要食油甘魚刺身, 真係好好味, 仲有D蝦刺身都好新鮮仲有焗蠔, 雖然粒頭係細左D 但係 個醬都係超得, 大家去到 必食,一品料理中既七彩炒牛舌 GOODGOOD 炒得好好味 仲要好"林" 真係冇牙都食到 炒辣蝦都係好好味,我D 朋友就話比較辣左D 但係我就覺得唔算太辣 如果各位係唔食得辣既, 要預先叫定飲品先LA 佢地既飲品款式 都算係多最後 個蟹粥同D烏冬 如果大家仲有空位 就叫埋 好好味~~~ 講真烏冬都可以係次選 個蟹粥一
D火炙壽司 細細件 易入口,
大家可能會覺得我食個D 都係加工食品, 難食極有限,
最後 個蟹粥同D烏冬 如果大家仲有空位 就叫埋 好好味~~~ 講真烏冬都可以係次選 個蟹粥一定係首選

題外話/補充資料: 服務都叫OK 唔差 個感覺都好好 不過 要去洗手間 就唔好忍 因為女廁得一格 如果人有三急 就比較麻煩D LA 大致上都係GOODGOOD 真係值得再去!!
2014-12-11
生日
  • 所有刺身
  • 蟹粥
  • 七彩牛舌
  • 火炙壽司
2014-09-18 8076 瀏覽
生日打風都係第一次, 但亦未能吹息一班人慶祝的熱情。朋友推介大吉食放題, 就算再多兩小時都唔夠 餐廳環境清潔整齊, 可能因為颱風關係只見十數位客。座定已急不及待落單刺身、串燒、壽司都係大家致愛, 飲品方面Lotte Milkis Cream Soda & Strewberry 可以推介, 台式特飲好難飲 刺身: 三文魚-都幾肥美, 厚厚一片新鮮有口感, 吞拿魚-色澤鮮紅非常可愛, 油甘魚-都幾鮮味, 喜靈魚-無叫就唔好比我, 好難食啊!!! 鮑魚-都鮮甜美味, 甜蝦-勁正! 加單再加單, 帆立貝-口感非常差亦欠缺鮮味, 海螺-新鮮爽口但無味, 櫻花魷魚-口感和味道合格可以一試。火炙壽司: 三文魚腩-絕對係無得頂, 魚油嘅香味加上細細的飯團,食十件都唔覺得飽。辣味蟹棒-好似超市蟹柳加辣醬面, 帆立貝-唔好叫,火炙咗之後一様欠缺鮮味 壽喜燒: 豆腐、肥牛、冬菇、加少少薯粉生雞蛋放面, 味道非常唔錯,牛肉潄滑入味,湯底帶甜連豆腐和菜都好好味道 串燒: 羊架-香口野味又大大件,無羶味又唔會太韌。雞翼-都算合格,水準之作。牛舌-口感特別薄薄一片帶有彈牙和鹽燒的甘香。花菇-燒得剛剛好還帶有汁。蒜香

火炙壽司
壽喜燒
串燒
蒜香牛柳粒:好味之餘唔會太干,肉汁在口內嗌出
蒜香牛柳粒
唯一美中不足便是甜品的選擇, 如果有柚子雪皅更加完美
題外話/補充資料: 兩小時放題嘻嘻哈哈好快過, 又要等下次三五知己再嚟過!
2014-09-15
生日
壽喜燒
串燒
蒜香牛柳粒
2014-08-18 7928 瀏覽
放題食過唔少間, 大吉係食完之後覺得正既~ 刺身: 三文, 油甘, 吞拿, 帶子(細粒), 角螺, 象拔蚌, 鮑片, 黃金尤魚, 希靈魚, 甜蝦, 甜蛋~全部都合格, 夠涷, 味道同品質都OK壽司, 卷物, 迷你手卷: 鰻魚, 帶子, 火灸左口, 三文, 和牛, 黃金蝦, 鴨胸, 蟹柳, 泰式虎蝦, 千島豪情卷, 蜜桃大蝦, 鰻魚芝士, 明太子海鮮, 花之戀........ 等~ 款式上唔少, 當然我冇試得晒, 但係我地叫得上枱既都全部食晒, 好味~ (我唔敢講好好食, 好好味, 但係以放題嚟計, 係好好!)燒物: 羊架(夠厚, 奄得好味, 燒得岩岩好), 鯛魚腩, 牛舌, 牛仔骨, 雞翼, 鯖魚, 冬菇, 菠蘿(樣樣都試, 燒得唔錯) 一般放題D燒羊架都好薄身, 呢度個羊架好好食!!!! 天婦羅: 虎蝦, 南爪, 蕃薯仔, 吉列蠔, 芝士蝦球, 蟹肉薯餅~ (全部炸得好乾身, 水準以上)另外仲有小食, 沙律, 鍋物, 麵類, 煮物~~ 款式算多飲品有: 可樂, 忌廉, C+, 烏龍茶, 黑糖薑荼, 忌廉鮮奶, 士多啤梨忌廉, 盧薈汁, 石榴汁, 啤酒, 台式凍飲~
刺身及壽司
甜蝦
細細粒既花之戀, 三文魚沙律
燒羊架
放題食過唔少間, 大吉係食完之後覺得正既~
全部都合格, 夠涷, 味道同品質都OK
另外仲有小食, 沙律, 鍋物, 麵類, 煮物~~ 款式算多

題外話/補充資料: 以食物質數, 款式, 價錢及服務態度嚟比分, 我比85分 記得要訂位, 基本上都幾爆; 4個人一致認為好食, 比起旺角區既好
2014-08-15
刺身及壽司
甜蝦
細細粒既花之戀, 三文魚沙律
燒羊架
  • 細細粒既花之戀 三文魚沙律
朋友生日,選了這間放題店慶祝,因以為有壽司蛋糕送,但要四位厸上先有,店都好好送返凊酒給我們。六時入場可以食兩個半鐘頭,價錢只是$178加一,尖沙咀區算不貴吧。首先食刺身先,三文魚,帶子不錯,很新鮮,帶子大粒些會更好,壽司飯不多,細細件甘,不會吃飯吃飽了。牛舌,炸煆天婦羅,牛肉煱,雞翼,羊架都很好味道,仲有蟹粥添,様様都好食,下次一定會再來。
2014-07-26 6948 瀏覽
慶祝友人生日的日式放題午餐因為在放學後才去,所以到達時距離last order只有40分鐘,不過因為很難再約到時間,加上一班女生習慣暴風吸入,所以還是進去了。當日到達時可能因為午飯時間已過,餐廳只有幾枱客。後來發覺留單情況亦不少,但當時只顧食食食所以没留意到。另外因為顧住食就没影太多相。 蘆薈沙律:推介,蘆薈的份量真的很多,加上蕃茄和其他蔬菜,正 壽司,手卷:特色是每一件都不大,不會飽肚之餘,亦可多試其他食物。面頭的鱼生新鲜,没有一陣梅味剌身:點了幾輪剌身,亦没有切得很薄的情況出現。只是上枱數量比落單數量少。刺身的款式不少,有些很特别,可以每種都點一些試試。燒物:燒物是大吉其中一様值得推介的食品。羊架是必點,4個女生食了10多舊。羊架燒得嫩囗,配上黑椒粒,令人一舊接一舊。燒雞翼,貼心的串法方便食用,雞皮脆口,雞肉嫩滑,不錯。
慶祝友人生日的日式放題午餐

蘆薈沙律:推介,蘆薈的份量真的很多,加上蕃茄和其他蔬菜,正

• 蘆薈沙律
  • 燒羊架