2014-10-07 616 瀏覽
呢間D食物水準唔錯, 食過中午同夜晚放題, 性價比屬中上, 烏冬係少有好吃果一類佢地杯熱檸水係我飲過最好飲的, 檸檬好清香, 加包啡糖係絕配因地點隔涉, 自轉工後鮮有再回去光顧, .....租貴令我地只有連鎖式又貴又唔好食的選擇 !!!

因地點隔涉, 自轉工後鮮有再回去光顧, .....

租貴令我地只有連鎖式又貴又唔好食的選擇 !!!

2013-10-15 984 瀏覽
我很少寫食評的,但今次實在忍不住....食過很多間店的放題,見這間的食評也不錯,也有很多的好評,決定和朋友來試試!點知.............................魚生: 不過不失,沒有驚喜!前菜: 分別叫了海蜇,中華沙律和螺肉,有陣怪味!手卷: 我叫了軟殼蟹手卷,紫菜是不脆,林的.....更離譜的是,軟殼蟹也是凍冰冰的,一定是一早炸   定! 叫了一次也再不敢試第二款了!炸物: 南瓜天婦羅,未熟的,吃入口還是爽的! 炸蝦天婦羅,蝦是梅的! 其他....也不記得,印象不深刻,也是叫了一次就沒再叫!串燒: 可讚的是即燒的,即燒但食材不好,就算怎燒也不會好吃! 蝦完全沒有鮮味,雞翼也只是食到皮是咸的....火鍋: 本身不打算吃,但其他食物未見出色,就叫來試下! 湯底很濃也好味的,其他配料也是一般。我覺得這裡最好吃的是個甜品,芋泥丸子! 總括來說,當然我知道吃放題的質素,不能與其他的日本料理店比較,但這價錢這樣的質素也有很多選擇,我不會再來!
我很少寫食評的,但今次實在忍不住....

魚生: 不過不失,沒有驚喜!
前菜: 分別叫了海蜇,中華沙律和螺肉,有陣怪味!

我覺得這裡最好吃的是個甜品,芋泥丸子!

2013-10-13
2013-09-29 743 瀏覽
去完澳門玩,一落船就好想食日本野,一行三人就行左去呢間"遊"食放題之前食過幾次,對D食物都有信心唔會差得去邊竟然有任飲汽水wor....正!可惜係杯裝好過冇啦咁一口氣叫左好多前菜:牛油粟米粒,蟹籽沙律,枝豆,清酒煮蜆,中華沙律,海蜇,味付螺肉同芝麻八爪魚樣樣都好細碟,可以試清楚喜歡邊款再encore 我地encore左三次牛油粟米粒,實在太正啦海蜇都好好味,好爽口其他都係stanard味,冇咩驚喜,中華沙律反而唔好食,令我跌曬眼鏡刺身方面,:三文魚完全冇味墨魚好新鮮,食落仲會有黏住個口的感覺甜蝦都ok,可以收貨馬刀貝好味,好爽口又甜,值得推介炸物方面:炸墨魚餅完全唔得,咬落去一"pack"野唔知想點炸芝士年糕仍舊保持水準,好正,邊咬邊漏芝士,一絕!但食得多會"漏"炸蠔同天婦羅都冇咩特別燒物冇左燒蒜頭,好失望多春魚除左鹹左D之外都ok嘅雞軟骨同雞腎都好香口燒海蝦最正,真係食到蝦的甜味燒羊就唔掂,偏大舊同肥,仲幾蘇下火鍋類的蕃茄湯底幾好,酸酸甜甜,好夠味手打烏冬好味道,QQ的口感豚肉好似唔使錢咁,比左好大疊我地,但好肥,出左好多油,麻麻地甜品有雀巢杯裝雪糕,冇興趣所以冇試熱食的芋心丸同芝麻
之前食過幾次,對D食物都有信心唔會差得去邊
竟然有任飲汽水wor....正!可惜係杯裝
好過冇啦咁
一口氣叫左好多前菜:
樣樣都好細碟,可以試清楚喜歡邊款再encore
我地encore左三次牛油粟米粒,實在太正啦
海蜇都好好味,好爽口
刺身方面,:
三文魚完全冇味
墨魚好新鮮,食落仲會有黏住個口的感覺
甜蝦都ok,可以收貨
馬刀貝好味,好爽口又甜,值得推介
炸物方面:
炸墨魚餅完全唔得,咬落去一"pack"野唔知想點
炸蠔同天婦羅都冇咩特別
燒物冇左燒蒜頭,好失望
多春魚除左鹹左D之外都ok嘅
雞軟骨同雞腎都好香口
燒海蝦最正,真係食到蝦的甜味
燒羊就唔掂,偏大舊同肥,仲幾蘇下
火鍋類的蕃茄湯底幾好,酸酸甜甜,好夠味
手打烏冬好味道,QQ的口感
甜品有雀巢杯裝雪糕,冇興趣所以冇試
熱食的芋心丸同芝麻紅豆丸超正正正正
一定要留肚最少食兩粒

總括嚟講,選擇多,價錢中等,食物味道都尚可,可以一試
2013-09-21
2013-07-11 460 瀏覽
哈哈哈哈, 又到星期五啦, 辛苦咗成個星期,今日更係要對自己好啲,食番個好啲的lunch。佢地有好多選擇,有魚生飯又有烏東又有壽司,我係飯桶當然係揀魚生飯啦!!佢地個份量剛剛好,勝在多野食,一個午餐定食又有沙律,又有味贈湯,當然有主食啦,最後仲有杯飲品送。講下個主食啦,啲飯唔多但係足料,我同個同事一人叫咗一個飯,一個係吞拿魚蓉飯,一個係魚生飯。個吞拿魚蓉飯味道剛剛好,啲魚又唔會太蓉,同啲日本米飯好夾。至於魚生飯呢,啲魚生多到差唔多見唔到飯面,所以話好足料。雖然價錢係貴咗少少,但係有機會一定會encore。

雖然價錢係貴咗少少,但係有機會一定會encore。
沙律
吞拿魚蓉飯
什錦魚生飯
2013-07-05
吞拿魚蓉飯
什錦魚生飯
2013-06-27 359 瀏覽
對不少人而言,放題是一次個人食量的挑戰。店子燈火通明,四周桌子杯盤狼藉,真有點殺戮戰場的味道。去過不少日式放題,都是撐著肚子離開,說不上很享受。今次跟表弟團購馬拉松式放題,去的是鄰近上環信德中心的遊食吟釀居酒屋,除了食物和環境令人滿意,還有遇上一個意外驚喜,改變了自己對放題的看法。遊食吟釀店子不算大,裝修以黑色為主調,容易讓人放鬆下來,進入用餐的心情。我們六時入坐,看著人流漸漸增加,不少像是附近的上班族。服務員就眼見的幾名,但下單、上菜和添水的效率都很高,態度也殷切,令人吃得舒服。由於放題時間較一般的長(3小時),我們希望多試不同款式的食物之餘也能好好品嘗,避免暴飲暴食,且是食而不知其味。先叫了沙律類,除了中華沙律和味付螺肉等常見的日式小食,也有韓國泡菜,都爽口但調味比較重。主打的魚生刺身類選擇齊全,份量多,鮮味度不過不失。值得一提的是醋飯做得很不錯,口感軟滑,黏而不膩,喜歡壽司和手卷的朋友不妨試試。相比魚生類,這裡的燒物做得更為出色。當中又以燒雞翼和牛柳最棒,外脆內嫩,羊架更是吃過中最厲害的:微微燒焦的表面,被薄薄的脂肪包著,在連結之處輕輕施力,骨和肉已經應聲分離。一口咬下,肉汁在口

相比魚生類,這裡的燒物做得更為出色。當中又以燒雞翼和牛柳最棒,外脆內嫩,羊架更是吃過中最厲害的:微微燒焦的表面,被薄薄的脂肪包著,在連結之處輕輕施力,骨和肉已經應聲分離。一口咬下,肉汁在口中飛濺,微微的騷味擴散開來,妙不可言。兩人一連幾塊停不了口,高呼:「OISHI!!!」

我們使用的團購券有兩客贈品,鵝肝麵包和芝士生蠔,都是菜單沒有的。還試了可以自選配料的日式火窩。不過,此時大家的戰鬥力已經消耗得七七八八,所以都只點了青菜,中和一下就鳴金收兵了。

想不到,當晚最精彩的一刻在吃過甜品後,上洗手間時才發生。小解的時候,視線被尿兜上的木牌吸引了。抬頭一看,上面寫著「日常之五心」,分別是「素直之心」、「反省之心」、「侍奉之心」、「謙虛之心」和「感謝之心」。不過是很尋常的日式字句,在這個地點看到確卻是意想不到,於是不多拍照的我也引不住拿出手機。

回家後,除了回味吃過的,這些字句也不斷在腦海翻滾。是的,它們都平常不過,但能夠每日保持這五種心境過活的,又有多少人?別說五樣,要真正做到一樣已經很不簡單吧!我不敢也不會指望自己看過這個牌子就能有什麽領悟,這是持續一生的修行。我只希望,自己每次出外用膳,都能夠警惕自己心存感謝:感謝自己有餘裕一飽口福,感謝食店為自己預備食物。滿意與否,都是福分。
燈光柔和,時間悠長,從容不逼的用餐,原來放題可以有另外一種享受方式,不一定要拼命戰鬥的。這是我吃得最久的一次放題,有興趣體驗和式慢食的,不妨考慮一下馬拉松放題哦!
2013-06-05
用餐優惠
團購
2013-06-21 301 瀏覽
最近和朋友一起到遊食吟品嘗放題。初次來到這家店,店內空間不是十分大,但是座位也不是分佈並沒有想像中密集,坐起來也不會感到擠擁。店員可以從角落一次過看到所有客人,因此我下單的時候店員的反應也相當快捷。店內的環境不錯,沒有異味和油煙味,地板也算乾淨,對於準備挑戰馬拉松放題的我來說,加分不少。食物方面,這家店的食物種類豐富,也符合日式食品的主題,不會有大雜燴的感覺。這次放題我以開胃菜和刺身作為開場,刺身頗為鮮甜,食材溫度適中,但是問題在於開胃菜。這次放題的整體印象都十分良好,但是最大的敗筆就是不少開胃菜的味道太鹹。其中,芝麻八爪魚和味付螺肉的味道最鹹。接下來到了主食的部份,當晚的食材和料理質素都良好,天婦羅和其他炸物做得當然沒話說。但是關東煮和廣島燒的味道就比較普通了。關東煮可能煮的時間太長,食材幾乎爛掉;而廣島燒的味道則是像蛋餅。值得一提的是鵝肝,羊鞍和甜薯燒。鵝肝美味,羊鞍則是十分鬆軟。我們吃扒的時候最怕的就是韌勁十足的筋還有粘骨。這家店的羊鞍肉可以讓你輕易的把骨頭上的肉咬下來,並且十分容易入口,是放題裏面比較少見的店家。而甜薯燒則是對我個人而言的驚喜。這家店的甜薯燒真正能做到字面上說的

接下來到了主食的部份,當晚的食材和料理質素都良好,天婦羅和其他炸物做得當然沒話說。但是關東煮和廣島燒的味道就比較普通了。關東煮可能煮的時間太長,食材幾乎爛掉;而廣島燒的味道則是像蛋餅。值得一提的是鵝肝,羊鞍和甜薯燒。鵝肝美味,羊鞍則是十分鬆軟。我們吃扒的時候最怕的就是韌勁十足的筋還有粘骨。這家店的羊鞍肉可以讓你輕易的把骨頭上的肉咬下來,並且十分容易入口,是放題裏面比較少見的店家。而甜薯燒則是對我個人而言的驚喜。這家店的甜薯燒真正能做到字面上說的甜,這些食品都讓我忍不住想再三嘗試。

最後我們用火鍋並且配各種蔬菜來清潔一下腸胃。我們選用了豬骨湯底。在日式放題裏面能夠選火鍋的店家不少,不過通常不能加配料,這家是例外。

總括來說,經過這次放題,我對遊食吟的評價正面。食物種類繁多,料理水準高,也有不少令我留下印象的食物。是一家值得一試的居酒屋。
2013-06-05
用餐優惠
團購
  • 羊鞍,三文魚刺身,
  • 甜薯,
  • 天婦羅,
  • 鵝肝,
2012-08-12 195 瀏覽
遊食吟嚷居酒屋距離公司大約5步到的位置, 十分方便呢,有時LUNCH想出去食, 又唔知食咩好就去呢間食, 貪佢夠近! 味道又OK~12:30去到的時候, 人流不算太多, 可以不用訂位。這次又是叫了SET LUNCH, 天婦羅烏冬配炸雞塊。如不想配炸物, 也可配上三文魚壽司/煎餃子呢! 先上SET LUNCH包括的沙律, 再來是炸雞塊, 雖然只是小食碟,不過熱辣辣的炸雞塊, 肉質嫩滑, 算是很不錯!天婦羅烏冬, 份量不少, 烏冬好在唔會"成餅野", 但當然不能與現在很流行的拉麵店相比, 而湯底都幾惹味。炸天婦羅另上, 有炸蝦/蕃薯/矮瓜等。而同事的蕃茄牛肉湯拉麵配三文魚壽司, 之前也有食過此蕃茄湯底,酸酸甜甜的滿討好。最後配上凍檸茶一杯, 對於熟食要求不高的我, 挺滿足的一個LUNCH呢!
遊食吟嚷居酒屋距離公司大約5步到的位置, 十分方便呢,
12:30去到的時候, 人流不算太多, 可以不用訂位。

這次又是叫了SET LUNCH, 天婦羅烏冬配炸雞塊。
如不想配炸物, 也可配上三文魚壽司/煎餃子呢!
沙律
炸雞塊
先上SET LUNCH包括的沙律, 再來是炸雞, 雖然只是小食碟,
不過熱辣辣的炸雞塊, 肉質嫩滑, 算是很不錯!
天婦羅
炸天婦羅另上, 有炸蝦/蕃薯/矮瓜等。
蕃茄牛肉湯拉麵
酸酸甜甜的滿討好。
凍檸茶
凍檸茶
天婦羅
蕃茄牛肉湯拉麵
炸雞塊
Waiters 態度極其惡劣 ! 追幾次食物 , 幾個Waiters 即擺出一付黑面神 , 惡眼相向 ! 成幫人都O晒嘴 , 幾個 Pal 激到咬牙切齒 . 只好一直忍住 . 刺身叫咗D嘢冇來 ! 冇叫D嘢來一大碟 !! 天婦羅等咗40分鍾先有 !!! 其它D串燒驚再追單 , 驚等陣都唔知會唔會俾人吐口水落D食物裡面 . 都唔知係唔係轉了老板 ! 記得之前有個4眼大叔好好人 . D食物少咗乜 , 搵4 眼大叔 , 他一定幫你追到 . 可惜近2次見唔到4眼大叔 。食到好唔開心 . 激氣 ...... huffy:
huffy:
2012-07-20
紀念日
2012-05-18 142 瀏覽
日式放題一向是我的最愛之一。隨著年紀漸長,身體承受「喪食」的能力也減退了,只能偶一為之;即使要吃,也盡量安排在午餐時段,讓身體有大半天去消化,免得變成脂肪和贅肉。<遊食吟嚷居酒屋>一直是自己的放題三甲,然而近期光顧的多是<大喜屋>或<松家>,這裡反而少來了。有一天再經過門口,發覺加了價,但新增了週末午市放題時段,收費不過$148,食物竟和晚市相同,連汽水、啤酒、清酒也是照樣任飲!這價位,對比市面上大部分的午市放題都有競爭力。心動不如馬上行動,翌日就前往作「定期檢查」。星期六中午,店內人潮明顯比晚市少,可能是仍未有太多人知道午市有著數吧。「核對」一下點菜紙,跟印象中以前的沒有大差別。沙律:不是放題的焦點,先吃是為了健康理由。當然,這兒的沙律水準可以,有蟹子、煙三文魚和蕃茄等選擇。刺身:回不回本不是頂重要的問題,不好吃的就是放滿一桌也是徒然。這兒的可說是新鮮和飽滿;自己特別喜愛的是八爪魚和左口魚(照片右排中間)。三文魚也很不錯,連不特別喜歡吃的自己也「清剿」了不少。一品料理:暖肚必點,今天的清酒煮蜆頗為肥美,而大根煮牛舌中的蘿蔔也相當入味。味噌煮牛筋(下圖右)是以前未見過的,湯底稍淡,牛筋

沙律:不是放題的焦點,先吃是為了健康理由。
當然,這兒的沙律水準可以,有蟹子、煙三文魚和蕃茄等選擇。
前菜一景,麻醬四季豆創新,效果也不俗
淺嘗壽司:芝士鰻、赤貝等
一品料理:暖肚必點,今天的清酒煮蜆頗為肥美,而大根煮牛舌中的蘿蔔也相當入味。味噌煮牛筋(下圖右)是以前未見過的,湯底稍淡,牛筋未吸收夠味噌的味道,還很彈牙;煮久一些會較好吧。
串燒:一向是這兒的強項,所以吃得最放肆的也是這部份。
看照片就知道了。今天的羊鞍(圖左,鴨胸旁)十分肥,脂肪除去後,剩下的肉只有原來大小的一半。但雞軟骨、雞翼和和海蝦則相當好味:他店經常把雞軟骨燒得過熟,變成又小又焦又乾的一粒,這兒的則質地飽滿,外脆而內濕潤。總括而言,燒物保持水準,食得過。
吃到後半,點了清酒和仙地來解渴:那透明彩花玻璃的瓶子,載著滿滿的一瓶。一杯一杯地乾,未high,卻忘了為它拍張照!

宣佈結果:覆檢合格,以後繼續捧場!
2012-05-12
淺嘗壽司:芝士鰻、赤貝等
  • 燒物
2011-11-09 79 瀏覽
第一次團購日式放題, 好彩無失拖.刺身夠新鮮, 又切得適中, 唔會太薄,壽司口感幾好, 唔會太硬或太軟.燒物都唔錯, 可能當日午市唔係滿座,所以所有食物都有中上水準.炸物都唔差.總括來說, 今次$120可算超值呀.
2011-10-02
  • 刺身
2011-06-14 51 瀏覽
剛搬新公司, 又搬回信德附近.....要在lunch hr 在信德找個坐位食飯真的好不容易....今天如是者煩惱地找餐廳食lunch, 經過久"圍"忘的日本餐廳, 在門外看到有坐位, 得來不易, 9秒9進入找枱...剛好有張4人枱..我們叫了午市定食......份量, 價錢成了對比, 還能保持水準, 令我意外驚喜是, lunch promotion, $99 有6隻蠔.....仲有3款不同的蠔...味道仲很鮮..... 抵推介及讚.....

抵推介及讚.....

2011-06-14
2011-05-17 12 瀏覽
想食好的日本放題,中環的碗屋又要個多月前訂位,所以便試一試上環的遊食吟嚷居酒屋,收338元加一,價錢拍得住碗屋,位處的租金一定沒有碗屋貴,食物的質素會不會更好?一來到坐下,便有一陣廁所的味道樸鼻而來,不知是否廁所的抽風系統不好,還是位處食堂的廚房抽風系統太好把廁所的空氣流進食堂所致?鐵板無疑是一個大卓頭,因為放題包括鐵板的不多,幾好玩,但味道不過如是。鱈場蟹,焗龍蝦始終是雪藏,鮮味不足。foe gras 好味,但麪包可以烘得脆一點,sashami 選擇多,味道OK,但堆在一起成個山咁,少了日本菜那份巧手精緻如藝術品的擺設。抄什菌有牛油香味,本來很喜歡,但後來再叫第二碟卻咸得過份。此店的定位模糊,收費貴讓人期望是比較高級的日本料理,奉送汽水啤酒,白汁焗龍蝦,令人覺得格格不入,日本菜最著重的是鮮味和擺設。部份海鮮鮮味不足,刀功擺設令食物失去日本菜應有的獨特魅力。做生意要成功必定要想想自己的比別人優勝的地方。以價錢,質素,服務,還是什麼去吸引顧客?建議此店降低價錢,或改善質素,把不好吃或不相宜的食物抽出MENU,令居酒屋更有格調。

鱈場蟹,焗龍蝦始終是雪藏,鮮味不足。

foe gras 好味,但麪包可以烘得脆一點,

抄什菌有牛油香味,本來很喜歡,但後來再叫第二碟卻咸得過份。

做生意要成功必定要想想自己的比別人優勝的地方。
以價錢,質素,服務,還是什麼去吸引顧客?

2011-05-14
$371.8 (晚餐)
2010-12-31 20 瀏覽
朋友約左我去呢間居酒屋食放題未食o個陣知道成三百幾蚊都呆左一呆上openrice再睇一睇,見到有唔少劣評都猶豫左一陣坐樓上雅座,要除鞋… 係有d gimmick ge,不過我剩係覺得有d麻煩食左d sashimi,都算above average不過冇乜驚喜全晚ge highlight 係鱈場蟹同埋鐵板好食到不得了!有個男侍應態度麻麻不過其他姐姐都好殷勤小人一個可以不理~真係要彈ge係隔離有一檯好唔自律ge人成晚o係度叫囂嘈晒成個場仲細咩大佬!?真係唔知醜我覺得可以考慮一下實施噪音管制
朋友約左我去呢間居酒屋食放題
未食o個陣知道成三百幾蚊都呆左一呆
上openrice再睇一睇,見到有唔少劣評
都猶豫左一陣

坐樓上雅座,要除鞋…

係有d gimmick ge,不過我剩係覺得有d麻煩
食左d sashimi,都算above average
不過冇乜驚喜

全晚ge highlight 係鱈場蟹同埋鐵板
好食到不得了!

有個男侍應態度麻麻
不過其他姐姐都好殷勤

小人一個可以不理~

真係要彈ge係隔離有一檯好唔自律ge人
成晚o係度叫囂嘈晒成個場
仲細咩大佬!?真係唔知醜
我覺得可以考慮一下實施噪音管制

落牛油GE鐵板,好有FEEL!

鱈場蟹!

定係阿拉斯加長腳蟹呢? 總之好好食!
2010-12-30
落牛油GE鐵板,好有FEEL!
鱈場蟹!
定係阿拉斯加長腳蟹呢? 總之好好食!
  • 鱈場蟹
2010-12-22 13 瀏覽
剛入去既時候, 服務環境都OK, 可能因為時間太早, 我地book 左 6:30食.一黎叫左刺生, 見個賣相都幾好, 諗住今次冇簡錯啦.....點知惡夢就開始啦....1) 點左既食物成日都唔出, 成晚就係坐響度 tick 野食, 等野食. 點十樣野, 只黎3, 4 樣. 未試過食放提要食成3個幾鐘. 2) 服務好差, 當日有一個男侍應, 見佢成日就企響電腦前面, 叫佢又唔理, 台面既野又唔執. 我地問佢火鍋料係點計, 例如冬菇寫"1" 究竟係一份定一粒, 佢用好不情願同不尊重既語氣同表情答我地..."冬菇一舊咪一舊lo"....我地只係唔想浪費食物而問清楚, 但換來咁既服務態度. 最後個男侍應唔知因為事響食客面前大大聲發脾氣, 唔係一次, 佢發左幾次, 最尾發脾氣走左, 冇出現過. 另外仲有一位男侍應, 但佢一直都只見佢企埋一面冇做野....全晚都只係靠一班侍應姐姐...辛苦晒3) 當晚環境嘈都癲, 唔知點解成餐廳都係小朋友, 係得幾歲個d, 我以為自己去左兒童樂園........4) 我地個晚食放提火鍋加陶板燒, 點知D牛肉細到離譜, 每一塊都細過干炒牛河D牛肉. 而陶板燒既生料好

4) 我地個晚食放提火鍋加陶板燒, 點知D牛肉細到離譜, 每一塊都細過干炒牛河D牛肉. 而陶板燒既生料好少, 得牛同豬.....早知唔加一舊水玩陶板燒...太無謂喇.

5) 火鍋...個蕃茄湯底反而有驚喜, 都OK. 但生料都係唔多選擇, 我地tick 既野, 同黎既野食完全唔同......

6) 刺生, 燒物個D冇咩特別, 亦唔可以話好食.

總結....HKD298 plus 10% per head, 咁既價碼, 非常唔抵. 論食物, 價錢, 服務其他日本放提好好多. 再加上呢度跟本冇服務, 仲要受氣又浪費時間, 食到, 肚氣....Black listed....冇下次
2010-12-19
生日
2010-10-18 23 瀏覽
都有一段時間無黎食飯啦﹗今次因為我就生日,有朋友請我食飯。所以我選擇了這間我好想好想再去食的地方。因為一早book咗位,所以就唔駛等。我比較鐘意靜,所以就book上樓。因為有朋友請,所以今次選擇個較貴 - HKD298的任食放題。都keep到水注呀﹗d人都好有禮貌。之前都係食個比較平的任食,所以今日主要都係食貴野為主 - 鵝肝 - 我食咗平打呀﹗雖然係好飽,但係真係忍唔住手、停唔到口囉﹗長腳蟹 - 呢個比較食得少d,但係都覺得幾好味呀﹗雪花肥牛 - 都係好好食;三文魚刺身 - 一樣係不吃不可;炸蠔、雞軟骨串 - 都ok呀 其他刺身 (請睇相) - 因為價錢貴d,所以都多幾款選擇。款款都係ok呀芝麻雪糕 - 又係不吃不可,我就好好好鐘意食。平時都會問可唔可以添食(雖然最後都係無得添),但係今次因為太飽啦﹗所以一個已經好足夠。雖然飽,但係都覺得好好食,因為好重芝麻味呀﹗總括黎講,呢度真係幾好。又無限時間,d野又真係幾抵食。服務都算唔錯。下次我都會再黎

長腳蟹 - 呢個比較食得少d,但係都覺得幾好味呀﹗

雪花肥牛 - 都係好好食;

三文魚刺身 - 一樣係不吃不可;

炸蠔、雞軟骨串 - 都ok呀

2010-10-15
生日
  • 鵝肝、長腳蟹、雪花肥牛、三文魚刺身、炸蠔