2019-02-10 3990 瀏覽
二零一八年十月初,星期四晚上。那時候還在等新工作開始,晚上很多時間到處吃飯,友人很愛到處找放題,這晚他帶我去這間有燒烤的放題。餐廳在五樓,地方挺大,客人蠻多的,但還算整齊。甫坐下,店員送來一份燒鵝肝,上面鋪上一點蟹子,鵝肝燒的香而不腥,作為前菜不錯。放題選擇蠻多,在研究點菜的時候友人已經在熟食區拿了一份泰式螺肉,香葉蔥花等恰到好處,辣度鹹度夠開胃。點一份燒豬頸肉,豬頸肉算腍,配合已經灑上的黑胡椒添香味。熟食吃完就來點刺身,我們升級了可以點黑松露帶子大蝦,帶子大顆,不過加上黑松露醬多吃一顆就開始有點膩;大蝦生吃略嫌不夠新鮮,原來放在鍋上燒熟了更適合,我們瘋狂點大蝦來燒。我們再點了些北海道大元貝及磯燒鮑魚慢慢燒,食材算新鮮,燒貝殻類本人不太有耐性,鮑魚要燒久一點。最後當然是甜品,我們全都拿來試試,整體來說甜品質素尚算不錯,每一款的味道各有特色,糕點類也是推薦的。價錢方面就一般放題收費,吃下來其實不用升級也已經夠吃,升級了多幾款食物而已。
二零一八年十月初,星期四晚上。

餐廳在五樓,地方挺大,客人蠻多的,但還算整齊。
燒鵝肝

泰式螺肉

燒豬頸肉

點一份燒豬頸肉,豬頸肉算腍,配合已經灑上的黑胡椒添香味。
黑松露帶子

泰式螺肉
燒豬頸肉
黑松露帶子
2018-10-28 2506 瀏覽
上年食過一次,啲蟹都有一般女生手板咁大。今年再食,啲蟹好似未發肉咁,全部都bb size,小朋友手板咁大到啦!雖然有膏,但無咩肉食囉。最搞笑,每次去都話卡機壞了,藉詞想收現金。(註:去前已經問過話收卡嘅!)

2018-10-28
2018-10-21 2030 瀏覽
一行四人衝著大閘蟹放題而去,卻失望而回。******************************頭一輪預設每人三隻大閘蟹,第一輪算是差中之最好,後面的就感覺更麻麻,講真大閘蟹如是主題的話,那麼質素就真的有待改進,雖則知道放題質素一定不能期望過高,但也沒想過真的是如此低劣的平價貨,大閘蟹很瘦而膏很少,而且肉質更是有點 “梅” 感覺很不新鮮,很可惜。其他食物種類不多但還算中規中矩。坦白說,我應該都幾難會有機會回頭。******************************
一行四人衝著大閘蟹放題而去,卻失望而回。
2018-10-21
2018-09-16 2667 瀏覽
數天前係YouTube 睇個依間店男朋友竟然訂左呢間想不到第一次食呢間男友前一日預約定送有選擇龍蝦!幾貼心做法師傅有分割龍蝦!令你容易燒同不怕不熟!味道仍可以!建議肉類自己可以加入料味料因為肉類以原味為主!經理會同你說溫馨的提示!呢個值得讚加錢88塊仲可以任食海鮮個類其實成間店一切都幾好但我唯一覺得最5好既感覺係員工過嚟睇我地既枱都5知幾次!感覺不良好!俾視著但枱上有六個空碟!又5去收!今睇來有何作用呢最後竟然係經理睇到自己收另一問題因為個爐將d食物燒好快黑同有爐屎!我地就問下可5可換個爐板!個女員工沒答我地!但熄左我地個爐大叫左另一男員工來!我地以為會為我地換爐板但他來竟然來同我地換牛油紙!其實你一望都睇到一鋪牛油紙都黑哂la今我地就望住佢同佢講我地係想換爐板!但他說不能換今就一早講la!哂時間!重點係熄左個爈!又要等然後他見到我地想開翻個爈!就問我地係咪想開爈!🙄最後幫我地開埋!我地都5知可以講咩好!依間食物係可以!但員工⋯⋯第一次已經覺得唔會再去
數天前係YouTube 睇個依間店
男朋友竟然訂左呢間
想不到
第一次食呢間
男友前一日預約定送有選擇龍蝦!
幾貼心做法師傅有分割龍蝦!

令你容易燒同不怕不熟!
味道仍可以!建議肉類自己可以加入料味料
因為肉類以原味為主!
經理會同你說溫馨的提示!呢個值得讚
加錢88塊仲可以任食海鮮個類

其實成間店一切都幾好
但我唯一覺得最5好既感覺係員工
過嚟睇我地既枱都5知幾次!感覺不良好!俾視著
但枱上有六個空碟!又5去收!今睇來有何作用呢
最後竟然係經理睇到自己收
另一問題因為個爐將d食物燒好快黑同有爐屎!

我地就問下可5可換個爐板!
個女員工沒答我地!但熄左我地個爐
大叫左另一男員工來!
我地以為會為我地換爐板
但他來竟然來同我地換牛油紙!
其實你一望都睇到一鋪牛油紙都黑哂la
今我地就望住佢同佢講我地係想換爐板!
但他說不能換
今就一早講la!哂時間!重點係熄左個爈!又要等
依間食物係可以!但員工⋯⋯
第一次已經覺得唔會再去

2018-09-15
2018-09-01 2120 瀏覽
早排淨係掛住睇波忽略咗女朋友,雖然佢冇發脾氣不過我自己都覺得好內疚,世界盃完咗book間放題同佢氹下佢啦呢間放題地方好大坐得好舒服而且仲有優惠添佢哋呢度免費Wi-Fi,因為佢哋想環保減少紙張改用WeChat落單我覺得好好啊點解咁多放題我要揀呢間就係因為呢度可以加錢生蠔任食隻隻都好大隻我一個人都食咗半打,即叫即開好鮮甜 放題嚟講真係好好食刺身都好新鮮油金魚同埋帶子好正,食物款式多 刺身 壽司 卷物 炸物 燒物 鍋物 熟食刺身新鮮 鯛魚 帶子 希靈魚 油甘魚 赤貝串燒 燒菠蘿超juicy 牛舌唔乾身 好食
2018-06-19
2018-06-26 4877 瀏覽
今日係一個大日子🎉,就係我女朋友生日🎂,決定去返佐敦新寶廣場5樓,板燒郎,點解?因為我係呢度追到我女朋友囉!!😜聽講佢地有啲嘢唔同咗,果然係,先講招呼,真係好好,好用心,當我倆入到嚟,😁笑容冇得頂,跟住我同個經理講,今日我女朋友生日,佢一句答(👌冇問題,包係我地身上),跟住開始叫嘢食,我地升級咗$148,叫咗個翅 食先,味道唔錯啦,翅就可以夾得起咁多囉,跟住食開始食刺身😱😱😱,三文魚腩, 赤貝, 希靈魚 ,油甘魚腩通通都係我至愛,可以用肥美,新鮮嚟形容,同埋個 珍寶赤蝦刺身🦐,嘩嘩,同我女朋友隻手一樣咁大,佢仲有蒜蓉燒生蠔, 香煎鵝肝, 燒大元貝, 鮮鮑魚, 燒鰻魚,全部都係咁正, 竟然原來我升級咗148, 佢哋仲送我哋每人半隻新鮮本地龍蝦, 鮮甜到呢,講你都唔信, 我諗住個經理只係送每人半隻龍蝦畀我就算啦 ,突然間驚喜嚟啦😳, 佢仲記得我女朋友鍾意食壽司, 個經理突然我出一個超級靚嘅壽司拼盤俾我女朋友, 跟住仲同兩位同事一齊喺度同我哋唱生日歌, 令到我女朋友即時驚喜到爆喊😭, 咁嘅驚喜我冇諗過會發生喺我身上, 我只不過係一個普通的熟客, 佢哋都可以用心去製作驚喜畀我哋, 我真係好多謝板燒郎🙏🏻🙏🏻。
另外, 我有一個滿足就係原來食放題可以睇世界盃直播呀⚽📡, 原來佢哋今年裝咗nowTV迎合世界盃, 到最後老實講句, 放題我食得多, 一間咁多嘢食咁新鮮, 咁去用心💗招呼嘅放題店, 我夠膽講板燒郎夠膽認第二冇人夠膽認第一, 我唔講啦你哋自己去親身感受下啦🤗🤗🤫
生日
2018-06-04 3363 瀏覽
宵夜場,22點後169元,加著88元任食,蠔都算新鮮,鮑魚同和牛都不錯,抵贊的是服務相當不錯,服務生時不時會過來問候,需不需要幫手,整體感覺不錯,會再來......
2018-06-04
2018-06-04 2624 瀏覽
星期六收工同男朋友去食板燒郎 因為男朋友話想食返呢間 所以揀返呢間對上一次食已經係一年前今次再食返質素差左好多 唔算太多選擇燒完啲蠔好臭 唔知咩事唯一好既係服務態度好好整體上今次食返冇以前咁好食冇第三次了
星期六收工同男朋友去食板燒郎
唯一好既係服務態度好好
整體上今次食返冇以前咁好食
冇第三次了

2018-06-01 1992 瀏覽
有舞台的放題,有獎抽但無見到有表演,自助吧发現以為是甜品,食落咸咸地找楼面一問之下,原來是花膠糕,人生第一次食,味道oK,沒有死實感覺,落单都算快,點的食物也来足,,服務正常合格,刺身、寿司都新鮮,還有泰式、鐵板燒、蒸氣火鍋、甜品加任飲任食,都係约26X,算低食,会再來!
有舞台的放題,有獎抽但無見到有表演,自助吧发現以為是甜品,食落咸咸地找楼面一問之下,原來是花膠糕,人生第一次食,味道oK,沒有死實感覺,落单都算快,點的食物也来足,,服務正常合格,刺身、寿司都新鮮,還有泰式、鐵板燒、蒸氣火鍋甜品加任飲任食,都係约26X,算低食,会再來!
2018-05-23 2445 瀏覽
食咁多間放題,呢間都算多野食,原價$239+10%黃金時段不是5、6、日,會有人介紹你加幾$88就會多左D乜嘢食,如果加$148就有魚翅、龍蝦、吉品鮑魚,三選擇一,商量下就加$148可以食翅、又可以食曬88所有野,開始:先出去自助取飲品,都算多種類、還見到有自助餐前小食(無取)留肚,還有自助甜品都幾靚,(無取)回枱已經來個魚翅,不錯有金華火腿香味,顏色深左少少,壽C都好大件、新鮮,我的至愛鵝干來,正!!!煎得沒有過火,沒有什麼調味,亦很大件配上青瓜片👍幫助不會油膩👍牛油燒元貝都算大隻同新鮮,一樣無過火,讚好又送左幾隻芝士蝦,芝士味都幾濃,幾好食,另外刺身、泰式、火鍋就不是我至愛,留比我D老友,我喜歡的網燒到,如果不用網燒可選擇鐵板燒的👍鮑魚仔、象拔蚌仔、聖子等等海鮮新鮮一定好味,滿足的一個晚上,會再來
2018-04-13 1996 瀏覽
第二次黎食啦~之前係平日黎係包場~今次係人多到爆~野食係唔錯嘅但可能人多都有漏單嘅情況~重要等到最黎吹單先知無得食⋯但可以試下~收得又夜~岩晒夜收工成班同事去食~我個人唔建議紅日去食⋯真係好多人~~
2018-04-08 1555 瀏覽
難得試新野,lunch 都冇食就過黎食餓到冇咩點映相.加88有A5和牛.等等.....野食味道中規中矩,冇咩特別好或唔好食,反正都系燒,種類幾多,似泰式韓式龜背燒烤,有魚,蜆,蠔,八爪魚燒,放題的刺身值得一提,本身甜蝦控,刺身好新鮮,特別係赤貝,帶子,甜蝦。珍寶蝦可以做刺身但燒完更好食。不停會有人過黎service你、可能新開吧但cs方面好似都比較生手食物用料都睇得出花心思,但對比其他放題仲有好大進步空間
難得試新野,lunch 都冇食就過黎食
餓到冇咩點映相.加88有A5和牛.等等.....

有魚,蜆,蠔,八爪魚燒,放題刺身值得一提,本身甜蝦控,刺身好新鮮,特別係赤貝,帶子,甜蝦。珍寶蝦可以做刺身但燒完更好食。
不停會有人過黎service你、可能新開吧
但cs方面好似都比較生手

食物用料都睇得出花心思,

但對比其他放題仲有好大進步空間

2018-04-07
2018-03-21 1770 瀏覽
最近迷上日式燒肉,友人説這裡不錯,好吧…有人做過白老鼠就不怕去一行三人,店裡座位安排很寬敞,舒服。來看看想吃的日式燒肉,咦…好像跟想像中有不同,這裡更像是各地的菜都有,不是專門吃燒肉的呢。牛肉上來了,果不其然,味道只是中規中矩,沒甚驚喜,所謂的和牛,不吃也罷…反倒帶子刺身卻相當出色,跟早前家人從日本帶回來的不遑多讓,就沖著這個帶子刺身,值得一試

2018-03-18
2018-03-09 2014 瀏覽
今日同老公上板燒郎試左生蠔,OK嘅大大隻,肥肥地,好過酒店果啲,蠔味都算OK,雖然冇法國生蠔咁重蠔味,但係剩在夠大隻鵝肝都好大舊,感覺其實一塊已經足夠,食多幾舊就真系食唔到其他嘢和牛感覺差小小,不過都ok嘅帶子足夠香甜,味道都OK嘅元貝自己加啲輔料上去蒸都好食,缺點太大塊,一次凈系蒸到四隻,冇位擺由於個人並不中意食魚所以就唔評論煙熏鰹魚喇餐廳環境差小小,衛生都麻麻,好在服務態度OK同埋個感覺都OK嘅並不會覺得拘束總之下次會再去啦
今日同老公上板燒郎試左生蠔,OK嘅
和牛感覺差小小,不過都ok嘅
帶子足夠香甜,味道都OK嘅
由於個人並不中意食魚所以就唔評論煙熏鰹魚喇
總之下次會再去啦
2018-03-08
  • 生蠔
2018-02-27 1643 瀏覽
係 Facebook 見到呢間放題搞埋韓牛,心思思去試試佢,結果真係好唔錯,四人份有8個部位,每個部位都有4 5塊,講真真係抵過食韓燒,如果出去食韓牛幾塊牛都成舊水,所以真係好抵食,個人最鐘意牛肋肉,輕輕一煎,經已非常正,仲有刺身壽司蒸氣火鍋,食到捧住肚走不過溫馨提示,咁多野食真係要食得幾急,尤其泰菜大力推介必試,所以想食耐啲可以10點後去,平啲之餘又可以食足4個鐘總括黎講,款式夠多,回本指數都算高,會再去

總括黎講,款式夠多,回本指數都算高,會再去
2018-02-26
  • 刺身拼盤