2016-12-28 2121 瀏覽
又到一年一度既聖誕節!連續咁多日假期最痛苦一定係諗食乜!又要就住個荷包,又要就女朋友今日就試下食呢間係油麻地唔太起,價錢大眾化,而且氣氛都唔錯既紅粉佳人即日下午打去約7點半 ,有位到步唔洗等,座位都9成滿說實話,門口唔太吸引到walkin 客但內部氣氛不錯點左c餐西班牙燴飯同e餐ribs仲加左20蚊轉傳說中既酥皮龍蝦湯先黎餐包係熱辣辣既法包!加埋三文魚白汁醬!絕配!一定要食!(所有餐都有送)之後就餐湯龍蝦味好濃!仲有粒粒肉係入面!但酥皮略嫌唔夠牛油香主菜鴨胸西班牙飯鴨胸略韌,但個西班牙飯好入味,個汁好正另一主菜 豬仔骨 超大份! 肉質細嫩最後甜品同餐飲餐飲一般甜品無升級食心太軟要番個餐送既蛋糕真係唔太得又乾又無味埋單400 2位 都算抵食!

即日下午打去約7點半 ,有位
到步唔洗等,座位都9成滿
說實話,門口唔太吸引到walkin 客
但內部氣氛不錯
點左c餐西班牙燴飯同e餐ribs
仲加左20蚊轉傳說中既酥皮龍蝦湯
先黎餐包
係熱辣辣既法包!加埋三文魚白汁醬!絕配!
一定要食!(所有餐都有送)
之後就餐湯
龍蝦味好濃!仲有粒粒肉係入面!但酥皮略嫌唔夠牛油香
主菜鴨胸西班牙飯
鴨胸略韌,但個西班牙飯好入味,個汁好正
另一主菜 豬仔骨
超大份! 肉質細嫩
最後甜品同餐飲
餐飲一般
甜品無升級食心太軟
要番個餐送既蛋糕
真係唔太得
又乾又無味
埋單400 2位 都算抵食!
2016-12-26
聖誕節
2016-12-04 1482 瀏覽
平日既我真係好鍾意睇完食評先再去食飯。咁又係時候開心SHARE一下,要繼續KEEP UP打下一D飲食BLOG先!晚餐成日都好頭痛諗去邊到食,食扒平時D好少少既餐廳又好貴⋯⋯經朋友介紹黎食呢間。週末6點到去到唔洗等位⋯⋯正!!晚市套餐約200蚊唔洗一位,連湯連包連飲品再連甜品。一個好少少既DINNER都算抵食!今晚我地就揀咗個虎蝦白汁意粉,夠晒CREAMY (出面成日成既白汁意粉D汁都唔夠CREAMY,好可惡的)。虎蝦有2大隻,好新鮮,煮到啱啱好!推介!另外,我地叫咗個188RIB EYES,好大塊,5成熟 PERFECT!必叫佢比D 芥末呀!講返個湯同包,我睇D COMMENT好似三文魚好出名,所以加咗20蚊轉三文魚湯。不過我覺得飲一次就OK,普通叫返紅白湯都夠了。但不得不激讚係個包既醬汁,三文魚醬加牛油揸上個法包上,真係好正好有誠意的!!我比100分個包 HAHA!至於個甜品係抹茶紅豆布丁,都好好味架!

2016-12-03
2016-11-25 1111 瀏覽
西式扒房小餐館,平時食1點lunch既朋友要book位呀,都幾full架叫得pink salmon餐牌果然以sharp醒粉紅色做底Set lunch 有湯有面包有野飲湯同包係落單之後好快送到熱辣辣又大碗,包既醬好似次次唔同三文魚帶子炒飯好香口,夠汁潤兩粒大帶子,三文魚又夠味👍🏻牛柳唔韌容易切,配菜份量又多耐唔耐lunch鋸扒都幾好
叫得pink salmon
餐牌果然以sharp醒粉紅色做底
Set lunch 有湯有面包有野飲
湯同包係落單之後好快送到
熱辣辣又大碗,包既醬好似次次唔同
三文魚帶子炒飯好香口,夠汁潤
兩粒大帶子,三文魚又夠味👍🏻
牛柳唔韌容易切,配菜份量又多
耐唔耐lunch鋸扒都幾好
我同事在openrice看見這間餐廳有200幾個like,所以想試一下這間餐廳。於是,我們今天便去這間餐廳吃午餐。閒日的中午,有午市套餐,2位同事叫了set B公主蛋白三文魚帶子炒飯,我叫了set D鑊仔牛柳配香草蒜蓉汁,配意粉。套餐送餐湯,餐包和熱飲。公主蛋白三文魚帶子炒飯方面,一上枱,香味撲鼻而來,賣相都ok。不過味道卻欠佳。炒飯太乾身,一點水分都沒有,十分難吃。帶子太韌,很難咬開。三文魚都是太乾身,味道一般,完全不值得$60這個價錢。鑊仔牛柳配香草蒜蓉汁方面,賣相真的十分一般,而且味道都十分一般。 鑊仔牛柳根本是BBQ/茶餐廳的質素,雖然比BBQ的牛扒厚些少,但都是有根的,很堅韌,很難咬開,而且肉質都是一般。反而意粉爽口彈牙,香草蒜蓉汁味道都不錯,意粉和蒜蓉汁一起吃味道都不錯。不過完全不值得$66這個價錢。餐湯我叫了忌廉湯,忌廉湯內有火腿,粟米,另外溝了菜碎,味道都ok的。餐包方面,餐包是法式多士,太乾太硬了,而且不是塗牛油,是塗類似沙律醬的東西,最後我都是浸在忌廉湯中,味道都ok啊。熱飲叫了熱檸茶,竟然有5塊檸檬,咁抵丫,味道都不錯。環境方面,環境其實不錯的,正宗西餐廳的環境,
公主蛋白三文魚帶子炒飯
忌廉湯
餐包
餐包
熱飲叫了熱檸茶,竟然有5塊檸檬,咁抵丫,味道都不錯。
熱檸茶
環境方面,環境其實不錯的,正宗西餐廳的環境,燈光足夠,坐得舒服。不過服務態度便一般了,經常看不見你,即使舉高手,都沒有人理你。
鑊仔牛柳配香草蒜蓉汁(意粉)
價錢方面,午市套餐都算昂貴, 公主蛋白三文魚帶子炒飯 $54, 鑊仔牛柳配香草蒜蓉汁$60,另設加一服務費,即是Set D索價$66,總共$185,十分昂貴。
總結來說,這間餐廳的食物十分一般,雖然不算是十分難吃,但完全不值得這個價錢,更不值得給Like,不知道為什麼這麼多好評。
2016-11-21
忌廉湯
熱檸茶
「我欲乘風歸去, 又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。」— (蘇軾《水調歌頭》)有人的地方,就有是與非。是是非非,對對錯錯,真的一字就可了得?這天,需要「一個人的午餐」,給予獨處的時間,靜下來,就當滋養身心好了。時間一晃,原來三年多沒有光顧「紅粉佳人」。中午十二時來到,未到午飯時間,餐廳未見人潮。待應安排了靠玻璃窗的卡座,甫坐下,待應就送上餐牌與清水。墊枱紙卡通三文魚人物生動之外,亦甚具幽默感。餐廳英文名是PINK SALMON,這裡主打三文魚食品。點了午餐「黑椒牛仔骨」,套餐包1件法包跟湯、主菜,飲品。先來湯及法包。餐湯可選忌廉湯或雜菜湯。是日忌廉湯是「栗米火腿忌廉湯」。湯身偏稠,口感豐盈,可接受。法包只是配角,主角是這店子自製的三文魚麵包醬。醬的材料當然缺不了三文魚,還有白汁、(少許)香草,洋蔥粒,配以脆皮鬆化法包,滋味無窮。「黑椒牛仔骨」:點了薯菜。薯條是雪藏貨色,不過只要是新鮮即炸,一樣可以脆、鬆,化,點上茄汁,不消一會就吃光。牛仔骨黑椒味濃,尚算有肉味,少許難咬,整體還可以。伴菜為紅蘿蔔粒及翠肉瓜粒,用了蒜泥帶出香味,鹽吊味,沒甚味道。凍檸茶檸檬片切得極薄,茶底不太濃,可消膩,為這頓午

凍檸茶檸檬片切得極薄,茶底不太濃,可消膩,為這頓午餐畫上完美句號。
2016-11-07
點了$128三文鱼海鮮天使面set dinner,加$20轉了三文鱼泡沫忌廉湯。飲一口湯,三文鱼油味充斥口腔,啖啖泡沫有濃厚的三文鱼味,當湯匙碰到杯底時,出現另一驚喜的地方:有2塊好大而又有質素的三文鱼塊!跟餐的面包,配上三文鱼醬,好配合餐廳主題三文鱼海鮮天使面確是名不虛傳,有2隻中蝦,2隻青口,配上一些魷魚,三文鱼及煎過的小鱼塊。海鮮質素絕對超過平日$128一碟那些意粉,連中間配菜都特別新鮮,很享受整頓晚餐!而且更值得一讚是服務質素好到位,除了入門口同落單時親切的微笑,一直進餐時侍應不斷留意添水的需要外,離開時仲要滿臉笑容說Byebye! 服務好,食物又正的餐廳,真的“如何可以不愛它“! 一定再光顧!

跟餐的面包,配上三文鱼醬,好配合餐廳主題

服務好,食物又正的餐廳,真的“如何可以不愛它“!
一定再光顧!
  • 泡沬煙三文魚忌廉湯
  • 錫紙包香焗意式香草煙三文魚海鮮天使麵
2016-07-25 1322 瀏覽
知道每一間餐廳星期五都會做兩輪生意, 所以我 book 了最早的時間 6:00pm - 8:15pm 用餐. 當日是我朋友生日, 我帶了蛋糕去餐廳 (是有切餅費, 每人十元, 小朋友不計), 當時是 5:55pm, 入去餐廳時, 服務員告知 6點才開門, 我便很勞氣跟她說, 蛋糕可以先放入雪櫃, 這沒有跟時吧! 因為天氣實在太熱, 服務生只給蛋糕進入餐廳, 而我只好在旁邊的 759 乘涼, 6點正便立刻進入餐廳.服務我張枱的服務員, 她又我坐下, 直至走都是超黑的臉, 說話亦沒有禮貌, 食物雖然 OK , 但服務非常非常差, 不會再去此餐廳.

三文魚刺生
小食
2016-07-15
三文魚刺生
小食
2016-07-20 3451 瀏覽
今天放工,相約朋友食飯聚一聚。朋友提議食這間餐廳,因為之前食過,感覺不錯,於是再來光顧。Pink Salmon 裝潢上花了不少心思。你在門外看,只會看見黑麻麻一片,而看不見餐廳內裡的情況。當你入到去之外,再回頭望外邊,反而可以清楚地望到門外的馬路,行人,汽車。大概是玻璃門窗都用上了雙面玻璃的緣故吧。餐廳一如店名,四周都充滿粉紅色--枱櫈,卡座,牆壁,趟門,餐牌等等。另外,門口靠左手邊的牆上掛著一幅幅色彩繽紛的圖畫,畫中主角是穿上華麗服飾的三文魚小姐以及一個可愛的金髮小女孩,每幅畫也很獨特,增添了餐廳的格調!我們三人叫了一個二人套餐,再加一個小食拼盤。煙三文魚卷成玫瑰花狀,看似很迷你,但將煙三文魚攤開後,就發現原來頗大塊。三文魚肉質豐腴,煙燻味濃。可是醬汁油份重,不宜加太多。隨後侍應送上三文魚白汁醬伴香焗法包。法包共有四片,旁邊是三文魚白汁醬和牛油。法包拿上手是暖暖熱熱的 。搽上牛油和三文魚白汁醬同吃,醬汁帶鹹香味,帶有三文魚味道,法包則外脆內軟。蜜味香草燒豬仔脾賣相吸引。外形圓潤,烘燒至深啡色,帶點點油光,上面灑上乾蒜粒作點綴。燒豬仔脾入口軟腍滑嫩。用上蒙古燒肉醬汁,味道香甜,很入味。

今天放工,相約朋友食飯聚一聚。
朋友提議食這間餐廳,因為之前食過,
感覺不錯,於是再來光顧。
Pink Salmon 裝潢上花了不少心思

你在門外看,只會看見黑麻麻一片,
而看不見餐廳內裡的情況。
當你入到去之外,再回頭望外邊,
反而可以清楚地望到門外的馬路,行人,汽車。
大概是玻璃門窗都用上了雙面玻璃的緣故吧。
餐廳一如店名,四周都充滿粉紅色--枱櫈,
卡座,牆壁,趟門,餐牌等等。
另外,門口靠左手邊的牆上掛著一幅幅色彩繽紛的圖畫,
畫中主角是穿上華麗服飾的三文魚小姐
以及一個可愛的金髮小女孩,每幅畫也很獨特,
增添了餐廳的格調!
我們三人叫了一個二人套餐,再加一個小食拼盤。
煙三文魚沙律
煙三文魚卷成玫瑰花狀,看似很迷你,
但將煙三文魚攤開後,就發現原來頗大塊

三文魚肉質豐腴,煙燻味濃。可是醬汁油份重,不宜加太多。
三文魚白汁醬伴香焗法包
隨後侍應送上三文魚白汁醬伴香焗法包。
法包共有四片,旁邊是三文魚白汁醬和牛油。

法包拿上手是暖暖熱熱的 。
搽上牛油和三文魚白汁醬同吃,
醬汁帶鹹香味,帶有三文魚味道,法包則外脆內軟。
蜜味香草燒豬仔脾
蜜味香草燒豬仔脾賣相吸引

外形圓潤,烘燒至深啡色,帶點點油光,上面灑上乾蒜粒作點綴。
燒豬仔脾入口軟腍滑嫩。用上蒙古燒肉醬汁,味道香甜,很入味。
小食拼盤
小食拼盤接著上枱,由燒三文魚腩、沙嗲雞串燒、
焗薯、烤雞翼這四款小食拼湊而成。
燒三文魚腩
1)燒三文魚腩:較為厚身,沾了炸粉和醬汁,
配以海苔絲與木魚絲,沒有油膩感,味香而不腥,
我們都吃得很滋味。

2)沙嗲雞串燒:雞肉嫩滑而且吸收了沙嗲醬汁,很入味。
焗薯
3)焗薯:半溶的芝士包裹著洋蔥,蘑菇,煙肉和薯仔,
不需花巧,已覺味美。可惜只得半隻薯仔,根本「唔夠喉」啊

4)烤雞翼:雞翼烤得剛好,邊位脆口,味道鹹香而微甜。
意式香草茄汁海鮮炒天使麵
主菜是意式香草茄汁海鮮炒天使麵。
份量足夠我們三人分享。天使麵很幼細,麵上面有不同的海鮮--
三文魚、蝦、魷魚圈、青口,帶子等等

麵條很入味,不但吸收了茄汁的味道,還滲入了海鮮的鮮味。
麵條質感軟身,酸甜開胃。

這餐吃了兩個多小時,嚐了多款菜式,感覺稱心滿意!

2016-07-19
蜜味香草燒豬仔脾
小食拼盤
燒三文魚腩
焗薯
意式香草茄汁海鮮炒天使麵
2016-07-17 2179 瀏覽
人生, 除了食, 還是要食; 放工約上2位自己喜歡的人來這品嚐一餐, 是人生一大樂事。聽朋友說起這間食店的名字, 就有一種幻想是浪漫的情侶餐廳, 於是就決定來品嚐一下。幽暗的環境, 華麗的菜單及別樹一幟裝修都令人覺得輕鬆, 舒適。我們點了一個二人套餐及小食拼盤, 味道都是出色的很。朋友介紹這裏的三文魚刺身好吃, 可惜輪到我們時已經賣光, 只能以煙三文魚沙律代替; 煙三文魚卷成一小朵花球, 青綠色的沙律, 作為前菜十分開胃;另外的三文魚白汁醬法包, 醬汁特別, 味道有點兒像濃縮的龍蝦醬汁味, 配以淡淡的法包, 鮮味更為特出;而套餐所包含了一款小食, 我們選了蜜味燒豬脾仔, 豬脾燒得黑黑, 甜甜的蜜味, 肉質比起大的豬更為鮮嫩; 除了這款小吃, 我們另外也點了一個小食拼盤, 有雞奕, 雞肉串燒, 芝士薯皮等, 燒汁雞奕, 撒上芝麻粒, 脆香的口感;吃完小食, 來一客意式鮮茄汁焗天使面, 不同的海鮮, 魷魚, 鮮蝦, 帶子等, 豐富極了, 長長的天使面, 鮮茄焗得十分幼滑;吃完這一餐, 休閒舒適的望著藝術畫, 休閒舒適地度過這一晚。
三文魚白汁醬法包
美味小食拼盤
意式鮮茄汁焗天使面
美味小食拼盤
意式鮮茄汁焗天使面
2016-07-10 624 瀏覽
應該有一年沒光顧,之前因地方就腳都差不多一兩個月就嚟一次,但自從屋企附近開左幾間餐廳後就冇嚟。咁耐冇嚟第一樣發覺係顧客少左,之前要訂位先保証有位,再睇餐牌就知可能係價錢貴左,再細問原本跟餐可以點香蕉雪榚班㦸,而家只可選雪榚或啫喱。食物水準依然不錯,不過愈來愈唔抵食,下次要再諗諗。

食物水準依然不錯,不過愈來愈唔抵食,下次要再諗諗。
跟餐麵包
跟餐麵包
泡沫煙三文魚忌廉湯
澳洲鮮肉眼扒
2016-07-04 1910 瀏覽
紅粉佳人, 好多時坐車路經彌敦道都會見到佢好大個召牌 但一直無機會去食. 本來以為佢係酒吧, 上次路經見到同朋友傾開先知原來係食西餐, 而且主打三文魚. 有個朋友非常鐘情食三文魚, 於是就約左佢來了.位於彌敦道地點總是方便, 油麻地地鐵一出行三分鐘就到. 入到去環境都算舒服, 有卡位, 坐位不太密, 燈光偏暗, 幾有情調, 適合約會傾計. 晩餐A $95 配面包及沙律(可改要羅宋湯或忌廉湯)法包: 三文魚油醬幾特別, 幼滑得以CREAM, 除左三文魚油味, 仲有千島醬及少少洋蔥味, 味道豐富得來不太濃, 只嫌佢太少, 唔夠搽凱撒沙律: 份量幾夠, 沙律菜, 蕃茄及青瓜都鮮甜爽口, 略嫌麵包粒較碎香草烤雞扒配蜜糖香檸燒汁配薯蓉: 雞扒厚大, 嫩滑有肉汁, 無雪藏味, 雞皮無過多脂肪, 甜甜酸酸幾開胃, 薯蓉有奶油香超級海鮮拼盤餐: $275 配面包及沙律(可改要湯), 另送甜品三文魚柳: 煎香夠入味, 肉質細緻, 無腥味蒜蓉香草燒大蝦: 大蝦入味, 肉質不實彈煙肉帶子串: 煙肉卷住原隻帶子, 外層煙肉有煙韌咬口, 入裡有帶子爽彈, 但煙肉鹹味有點蓋過左帶子鮮味香焗牛油翡翠螺: 螺有三雙已
位於彌敦道地點總是方便, 油麻地地鐵一出行三分鐘就到.
晩餐A $95 配面包及沙律(可改要羅宋湯或忌廉湯)
法包: 三文魚油醬幾特別
三文魚柳: 煎香夠入味, 肉質細緻, 無腥味

蒜蓉香草燒大蝦: 大蝦入味, 肉質不實彈

香焗牛油翡翠螺: 螺有三雙已然幾大隻, 入味爽彈, 墊底的薯蓉更吸引晒牛油及螺鮮甜
甜品: 朱古力慕絲, 幼滑夠朱古力味, 甜度恰好不過甜
埋單$370+$37 (加一) 係油旺尖區搵到一間地點方旺中帶靜, 唔嘈唔迫有情調傾計既餐廳都幾難得
2016-06-23
2016-06-27 592 瀏覽
呢間餐廳門口用上粉紅色,當然好容易就吸引到我嘅注意,所以決定同朋友入去試一試佢,睇下佢啲嘢食係咪同裝修一樣咁吸引我地每人點咗一個set dinner,首先上嘅當然係餐包同餐湯,佢地嘅餐包標榜嘅係每日自家新鮮製作,每片麵包入口都好脆好香,不論加上淡淡嘅牛油或者濃厚嘅吞拿魚醬都好match。而餐湯就有兩種選擇,就係材料豐富嘅羅宋湯或者係層次豐富嘅忌廉湯主菜我地點咗肉眼扒,我地點肉眼扒原因除咗貪佢啖啖肉之外,當然仲有濃郁嘅肉味,所以我地亦都好順理成章咁點咗5成熟,牛扒當然無令我地失望啦,而佢嘅波浪薯條亦係牛扒嘅好拍檔,脆口得嚟夠乾身另一主菜我地點咗德國菜代表,豬手。豬手皮脆肉嫩,肉連皮一齊食只係感到好似食緊薯片咁,又唔會好肥,加埋啖啖肉嘅薯角一齊食,只能講句絕對係perfect match甜品環節我地有cheese cake,一啖咬落去首先就感到好鬆軟,之後一絲絲淡淡嘅芝士味就慢慢充斥住口中每粒味蕾,令到我地想再要多件,可惜係因為實在太飽,所以食埋件cake我地即係埋單走人

2016-05-26
PINK SALMON 這間店子經過無數次,今日終於入去食左個晚餐喇。在店外沒有透明的玻璃所以一直看不到餐廳內的佈置是如何的?  點餐後,奉上法包,除左牛油仲有三文油醬配,三文魚醬質地幼滑加入了洋蔥味道提升,三文魚會有少許腥味。(PS.怕腥味要留意)錫紙包香焗意式香草煙三文魚海鮮天使麵 $138 晚餐跟湯同飲品用左錫紙方式包住天使麵焗唔會乾身 ,用左茄味作醬汁令天使麵夠入味醒胃,海鮮有三文魚、蝦、墨魚、青口仲有帶子,靠得住夠份量,值得一試。(是今晚的推介!)加了$20 轉飲酥皮海鮮湯酥皮湯賣相顏色很金黃,相當吸引。湯頭好滑,當中材料有三文魚、蝦、青口,湯品夠熱。法式煙肉蘑菇燒汁焗牛肉意粉   $108 材料豐富,足料,多牛肉應該唔可以講牛肉是牛扒,肉味都幾濃,而且肉質有口感,配料有洋蔥、菇菌,意粉彈牙,蘑菇燒汁味道不算突出。呢個價位加埋餐廳服務,行開搵食可以試下。(粉紅佳人餐廳,坐椅跟洗手間真是粉紅色的 )

在店外沒有透明的玻璃所以一直看不到餐廳內的佈置是如何的?

加了$20 轉飲酥皮海鮮湯

酥皮湯賣相顏色很金黃,相當吸引。

湯頭好滑,當中材料有三文魚、蝦、青口,湯品夠熱
法式煙肉蘑菇燒汁焗牛肉意粉   $108

呢個價位加埋餐廳服務,行開搵食可以試下。

(粉紅佳人餐廳,坐椅跟洗手間真是粉紅色的

2016-06-18 462 瀏覽
搭車時常經過呢間餐廳,今次因公事在附近收工,到來試一試。餐廳外貌有一條粉紅色三文魚小姐,很容易認得出。餐牌封面有點古老氣色,室內暗暗的燈光富有情調,感覺舒適。今餐沒有頭腦點菜,所以點選二人情侶套餐。頭盤首先來一個三文魚刺身,外觀亮澤,咬落口感彈牙,味道甜美新鮮 三文魚醬件法包令人印象比較深刻,外表看似平平無奇,但濕潤可口的醬汁加上法包值得一讚而凱撒沙律不過不失。蜜味香草燒烤豬仔脾外貌略有燒焦痕,但味道甜甜的令人胃口大開,肉質偏嫩不膩,整體來說很美味。招牌煙三文魚蟹籽扁意粉加上白汁略有膩滯感,煙三文魚肉質有點彈牙,但個人比較喜歡魚生的鮮甜。整餐的份量已經十分足夠,味道一般整體沒有太大驚喜。
餐牌封面有點古老氣色,室內暗暗的燈光富有情調,感覺舒適。
今餐沒有頭腦點菜,所以點選二人情侶套餐。

而凱撒沙律不過不失。
整餐的份量已經十分足夠,味道一般整體沒有太大驚喜。
2016-06-17 1806 瀏覽
呢度係一間食煙三文魚主題嘅專門店 ,裡面嘅 裝修都好得意, 牆上面一幅幅壁畫係用三文魚做主題畫嘅公仔, 都有唔同既意思。餐廳嘅座位係用粉紅色梳化,柱子上都貼滿閃爍既鑽石裝飾 ,好靚好elegant ,坐喺裏面就好似公主咁喺度進進食晚餐同老公揀左個情侶二人套餐 $298 三文魚刺身(1/4磅) 有四塊,塊塊都好厚好大塊,每件油脂分佈均勻, 好新鮮好肥美餐湯加28蚊可以選擇轉酥皮海鮮湯或者酥皮龍蝦湯 ,我選擇左轉酥皮龍蝦湯, 龍蝦肉好彈牙,份量亦很多,湯飄溢著香濃龍蝦味道,大大碗酥皮溝埋落啲湯度飲先至最正另外一碗餐湯我哋都加左20蚊轉泡沫三文魚湯, 好好奇點叫泡沫 , 原來就係將 三文魚湯 打到起曬泡 ,再 火焰 一下,放喺枱度已經 散發著 好濃烈既三文魚香味 ,個湯都好細緻creamy ,飲得出裏面係用左好多三文魚打出嚟 三文魚白汁醬伴香焗法包, 法包上到枱還是暖暖熱熱的 , 外脆內軟 ,醬汁帶鹹香味,上面再搽牛油同三文魚白汁醬食, 同法包真係好夾main course我哋揀咗招牌煙三文魚蟹子扁意粉,woooo 煙三文魚好大塊喔,雖然 已經 經過加工 ,但係食落肉質還會感覺到好新鮮鮮嫩
同老公揀左個情侶二人套餐 $298

煙三文魚好大塊喔,雖然 已經 經過加工 ,但係食落肉質還會感覺到好新鮮鮮嫩 , 呢個主菜真係值得推介比一眾愛美又怕肥嘅靚女們呀~
酥炸魷魚圈半蜜糖雞尾,腸蜜糖雞尾腸食落 甜甜的不會很漏, 魷魚酥炸得很香脆,裡面魷魚食材用料新鮮彈牙
甜品時間到啦 呢拿雪糕同埋cheesecake都係賣飛佛呀~
  • 煎三文魚蟹子扁意粉
  • 泡沬煙三文魚忌廉湯