2020-07-11 1535 瀏覽
上年食嘅,而家先寫食評。印象比較模糊,所有野無乜伏,重點龍蝦都可以,不過唔好期望超好食,我食左兩隻左右,這個價重想點?另外熟食有魚,蒸扇貝等都可以的。最有印象係個粥,出面自選材料比佢煲,有蝦蟹等等,係自己夾的,我夾幾件蟹給他,煲出來超鮮美,第一次食這麼鮮美的蟹粥,蟹的精華也跑進粥里去的,可能我大鄉里無食過蟹粥。咁是證明佢d蟹好新鮮,我吃了兩三碗。另外我住新界,唔就腳,車錢都好咁,等下次有特價先考慮再去了。
2019-07-11
  • 海鮮
2020-02-25 3226 瀏覽
上網搵到45%折估唔到真係有驚喜平價酒店竟然有龍蝦食,刺身帶子又好大隻好新鮮喎,豬腳薑夠淋,燒羊架好好味可能平日關係冇乜人冷盤:龍蝦,長腳蟹,凍蝦,翡翠螺,蜆刺身:三文魚,帶子,希靈魚,甜蝦,鯛魚湯:中湯,西湯,燉湯凍盤:芝士,沙律,火腿,煙三文魚,八爪魚........熱葷:燒牛肉,燒羊架,豬腳薑醋,鹹菜魚,霸王雞,咖喱,炒飯,炒雜菜,串燒,炸天婦羅,湯粉麵.......甜品:雪糕,豆腐花,小蛋糕,紫米露,雪糕,雞蛋仔,格仔餅,生果.....飲品:支裝汽水,維他奶,咖啡,檸檬茶

上網搵到45%折

估唔到真係有驚喜

可能平日關係冇乜人

冷盤:龍蝦,長腳蟹,凍蝦,翡翠螺,蜆

刺身:三文魚,帶子,希靈魚,甜蝦,鯛魚

湯:中湯,西湯,燉湯

凍盤:芝士,沙律,火腿,煙三文魚,八爪魚........

飲品:支裝汽水,維他奶,咖啡,檸檬茶

2020-02-04
  • 燒羊架,刺身帶子,豬腳薑
星期一至四晚去食,唔使$400/一位!任食龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、螺肉、蜆肉......多款海鮮,味美鮮甜,淨食龍蝦都值回票價!刺身有我愛嘅希靈魚(口感爽脆)同甜蝦,仲有三文魚、吞拿魚......呢間專整豬腳薑,有得訂購,自助餐有得食就試下,果然好滑嫩,豬腳好入味,秘製薑醋好香!比較impressive嘅係有燉湯,而且唔只一款,好鮮甜!甜品有燕窩蛋撻😍同埋有部雞蛋仔機、格仔餅機,大家可以自己玩!不過我哋拿捏唔到,最後都係靠侍應整好雞蛋仔畀我哋😝有得任食movenpick雪糕、任飲支裝汽水 / 叫侍應畀果汁、檸茶......一個你可以食回本嘅自助餐。環境舒適寬敞,設計得富麗堂皇。
星期一至四晚去食,唔使$400/一位!

同埋有部雞蛋仔機、格仔餅機,大家可以自己玩!
不過我哋拿捏唔到,最後都係靠侍應整好雞蛋仔畀我哋😝

一個你可以食回本嘅自助餐

環境舒適寬敞,設計得富麗堂皇。
2019-11-06 2175 瀏覽
女朋友生日,試一試利景酒店的住宿自助餐優惠。自助餐我覺得好正,刺身好新鮮,熱食方面霸王雞好好味,唔會嫰滑,我個人好鍾意食忌廉薯仔。反而海鮮冷盤有驚喜。一般自助餐,龍蝦,青口之類都冇味,但呢度竟然好好味,由其龍蝦好厚肉好甜。另外仲有豬腳薑,木桶豆腐花同可以自製雞蛋仔。食得好豐富又開心嘅一餐。
2019-11-03
生日
銅鑼灣-利景酒店逸亭餐廳: 成人自助晚餐(某app 7折後:星期一至四:$398–>$279/五至日:$428->$300)+10%-$300食到銅鑼灣酒店自助餐😱‼️位於利景酒店一樓,Gazebo面積唔算大,但麻雀雖小,五臟俱全,有多款凍海鮮包括龍蝦同麵包蟹、刺身有日本珍寶帶子、movenpick雪糕、樽裝汽水、仲可以自製格仔餅/雞蛋仔、仲有即炸天婦羅、即燒串燒等等等等等,整體性價比不錯,仲可以食足3個鐘!平食Buffet好選擇💪🏼-🦐 凍海鮮區有齊龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、凍蝦、藍青口,密密fill完全沒有空白的時間,淨係食海鮮都已經回本不少。-🍣 刺身區我要大大力推介日本珍寶帶子!!!鮮甜肉厚絕無欺場!另外我去果晚仲有甜蝦、鯛魚、希靈魚及三文魚。壽司有我最愛的芥辣八爪魚🐙-🍦甜品區算幾大,當中有自製雞蛋仔同埋格仔餅的地方,旁邊有圖解,我挑戰左😆結果落得唔夠蛋漿,打開看似失敗,但都好脆好好食,兼其實夾埋唔覺😎,我夾左個movenpick雪糕落去,好正呀!杯裝movenpick雪糕有三隻味,食到尾都仲大把貨有得揀。另外仲有鬆軟的斑蘭蛋糕、小葡撻、燕窩燉蛋、法式泡乎、豆腐花.

另外仲有鬆軟的斑蘭蛋糕、小葡撻、燕窩燉蛋、法式泡乎、豆腐花....

🍜即煮區除左有麵檔,仲有即燒鐵板串燒,同埋即炸天婦羅,間唔時仲有鴨肝多士!
銀車有燒美國西冷牛扒和羊架。說真的我覺得這個價位來說,選擇算豐富。
🥗呢度一樣有cold cut 芝士和沙律區,不過就唔係重點項目了。
熱盤區有蟲草花燉雞湯、薑醋、海鮮燴、蒸魚、豬肋骨、咖哩等等,照顧到一家老嫩的不同需要。

🥤飲品除左茶啡檸茶檸水,呢度特別在提供支裝汽水,仲可以加片檸檬做檸樂tim~~+$20仲可以任飲生啤!
2019-11-05 1018 瀏覽
喺灣仔銅銅鑼灣交接位置, 其實都有巴士到, 如果熟悉附近都幾方便平日lunch buffet大概$200有熱食+冷盤. 食物種類雖然唔多, 但係都啱食. 中式有我最鍾意嘅豬腳薑, 夠淋又入味!👍 茄子炒到好香都值得推介!👍日式有壽司卷, 有D芝麻起卷外邊好味+有口感👍 當然都有刺身啦~任食movenpick雪糕🍨 有四個味道, 正呀!另外有沙律吧, 西冷扒, 淥麵...平日唔多人, 枱同枱有1定距離, 坐得好舒服, 同朋友黎聚餐唔錯😋

任食movenpick雪糕🍨 有四個味道, 正呀!

另外有沙律吧, 西冷扒, 淥麵...

2019-10-21
用餐優惠
優惠券
2019-10-28 712 瀏覽
同事話呢間自助餐好抵食, 咁啱見到有個網站又做緊優惠, 只需HK$2xx.(包加一), 咁抵點忍呀! 餐廳唔算大, 食物種類亦唔算好多, 不過2百零蚊絕對可以回本龍蝦無限refill, 雖然無咩鮮味, 不過幾大隻, 而且肉質都唔錯, 呢個價錢有龍蝦食, 已經超值!另一大亮點係帶子刺身, 其他buffet 較少見, 而且呢度重要係大大隻, yummy !!!重有2款燉湯, 鵝肝多士, Movenpick 雪榚, 自製雞蛋仔同格仔餅, 支裝汽水..當然都有基本既熱食 (約10款), 粉麵, 甜品生果呢個價錢絕對超值!!

當然都有基本既熱食 (約10款), 粉麵, 甜品生果
呢個價錢絕對超值!!
2019-10-02
2019-10-01 1357 瀏覽
#cassiegowanchai-最近Klook有好多香港酒店自助餐嘅優惠。瘦編就同朋友試左銅鑼灣利景酒店嘅逸亭餐廳週末自助餐。平日原價係$398加一,週末就係$428加一。依家Klook有折扣,再用埋優惠碼(HAPPY120)可以減$120,依家週末只需要$260,仲平過去食放題!💕-雖然利景只係3星半酒店,但整體質素都唔錯。頭盤重點推介加拿大龍蝦同翡翠螺,兩隻都好鮮甜,食左好多次。天婦羅有正常供應,蝦、菇、茄子等,新鮮炸起好好食。刺身有三文魚、帶子、希靈魚等,正常日式料理水準。即煎鵝肝我食左好多舊。飲品有汽水同啡茶水任飲。湯水除左有中西式例湯,仲有蟲草花燉雞同猴頭菇燉赤肉,好養生,瘦編飲左三碗。😍-西冷就一般,塊肉太生同好Un。羊架會好食啲。即炸串燒味道都一般,剩係試左兩串就收手。甜品普遍都唔錯,另外有得自己整雞蛋仔同格仔餅,同埋任食Movenpick 。🥰-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️逸亭餐廳 (灣仔)📍灣仔灣仔道209-219號銅鑼灣利景酒店1樓
#cassiegowanchai
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️逸亭餐廳 (灣仔)
📍灣仔灣仔道209-219號銅鑼灣利景酒店1樓
外賣自取
因為要同人慶祝生日啦,咁所以放工就去咗利景酒店到食自助餐。一去到見到好多人排緊龍蝦,諗住要嗱嗱聲搶兩隻啦,如果唔係就會冇晒啦。點知原來佢會不斷咁refill,我諗一晚都添左咗4-5次。另外,佢仲有鵝肝啦、芝士啦、海鮮沙律啦、刺身啦、串燒啦、樣樣都有啲,啱晒為食嘅朋友仔。甜品吧嗰邊啊,就有啲信息啦。除咗戚風蛋糕同燕窩燉蛋之外,其他嘢味道偏甜,太好食。而佢個格仔餅同雞蛋仔嘅蛋漿唔知點解有啲客,怪怪地。不過,佢有movenpick 嘅雪糕,都叫值回票價。嘢飲方面就差啲啦,冇果汁嗰啲,得檸檬水同咖啡機同支裝汽水,鍾意飲汽水朋友仔就會比較開心。
因為要同人慶祝生日啦,咁所以放工就去咗利景酒店到食自助餐

2019-09-27
生日
2019-09-27 5934 瀏覽
逸亭餐廳位於銅鑼灣3.5星的利景酒店一樓門面看得出酒店有一定的歷史但這次我來的目的不是居住,而是要品嚐美食自助晚餐於六點半才正式開始很多人都提早到達餐廳門口大約早五分鐘開始安排先入座再等待職員宣佈晚餐開始這是全晚重點—海鮮位置龍蝦及龍蝦鉗是全場搶手貨每次自助餐總有些人打尖或者夾很多但這間餐廳奇蹟地密密REFILL海鮮我從未看過這麼密的頻率,每次都大一盤的端出來*去到晚餐非常後期,才推出長腳蟹,想吃的可以留留肚龍蝦及龍蝦鉗吃了很多轉,應該吃了有四隻、鉗大約十隻吧鉗十分方便,每隻已經打開了,完全不用自己動手這是一般較為冷清的沙津吧女士們多數是它們的捧場客夾了一些熱盤嚐嚐不同的美食豬肋骨、燒鴨、咖哩牛腩、雞等等味道不錯,可以接受還拿了些天婦羅、吉列蠔及鵝肝串燒、燕窩燉蛋、燒美國西冷牛扒及香草燒羊脾沒有拍到但上述的都好吃,推薦一試飲品區出奇地有成本較高的玻璃樽裝汽水但基於環保理由,沒有飲管供應怕肥也有熱茶、咖啡及凍水等供應雪糕區竟然是MOVENPICK,又是另一回本位置有咖啡味、士多啤梨味、雲呢嗱味及朱古力味雪糕也別擔心,完全不用搶的直到我九點離開,四種味道依然有存貨
逸亭餐廳位於銅鑼灣3.5星的利景酒店一樓
門面看得出酒店有一定的歷史
但這次我來的目的不是居住,而是要品嚐美食

自助晚餐於六點半才正式開始
很多人都提早到達餐廳門口
大約早五分鐘開始安排先入座
再等待職員宣佈晚餐開始

這是全晚重點—海鮮位置
龍蝦及龍蝦鉗是全場搶手貨
每次自助餐總有些人打尖或者夾很多
但這間餐廳奇蹟地密密REFILL海鮮
我從未看過這麼密的頻率,每次都大一盤的端出來
*去到晚餐非常後期,才推出長腳蟹,想吃的可以留留肚

龍蝦及龍蝦鉗吃了很多轉,應該吃了有四隻、鉗大約十隻吧
鉗十分方便,每隻已經打開了,完全不用自己動手

這是一般較為冷清的沙津吧
女士們多數是它們的捧場客

夾了一些熱盤嚐嚐不同的美食
豬肋骨、燒鴨、咖哩牛腩、雞等等
味道不錯,可以接受

還拿了些天婦羅、吉列蠔及鵝肝
串燒、燕窩燉蛋、燒美國西冷牛扒及香草燒羊脾沒有拍到
但上述的都好吃,推薦一試

飲品區出奇地有成本較高的玻璃樽裝汽水
但基於環保理由,沒有飲管供應
怕肥也有熱茶、咖啡及凍水等供應

雪糕區竟然是MOVENPICK,又是另一回本位置
有咖啡味、士多啤梨味、雲呢嗱味及朱古力味
雪糕也別擔心,完全不用搶的
直到我九點離開,四種味道依然有存貨
2019-09-26
2019-08-27 7254 瀏覽
Buffet is the best way to share what happiness you’re having.-係香港真係好少接觸到Buffet,講緊閒閒地出入酒店都要人頭$5-600,但今次有朋友生日,佢就介紹左呢間係銅鑼灣利景酒店既逸亭餐廳,帶左佢去食豪少少啦!估唔到又幾有驚喜wor!價錢合理,食物款式又多,質素亦都相當唔錯,有時食野最緊要係物有所值姐!👇📌The Buffet Dinner - $398 (Mon-Thu)👉晚市Buffet餐都係講緊4舊水人頭,我覺得叫做幾抵玩,整體餐廳格局都唔細,座位之間都幾闊落,好好彩我被安排餐廳最入面,有個私人空間,相對寧靜,天花板有多部電視機!▪ Chilled Seafood on Ice Area▫ 先黎睇睇第一個凍海鮮區,雖然唔係高級酒店既價錢,但一樣有大量新鮮凍龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、凍蝦、藍青口打頭陣,款式夠豐富,自然同樣食到Lam哂脷啦!質素亦都無失望,龍蝦肉相當鮮甜!Refill速度合格,大廚定時定侯又會更新一下!Respect!▪ Fresh Sashimi Area▫ 自助餐當然離不開日本料理啦!亦都係來回多次
係香港真係好少接觸到Buffet,講緊閒閒地出入
酒店都要人頭$5-600,但今次有朋友生日,
佢就介紹左呢間係銅鑼灣利景酒店既逸亭餐廳,
帶左佢去食豪少少啦!估唔到又幾有驚喜wor!
價錢合理,食物款式又多,質素亦都相當唔錯,
有時食野最緊要係物有所值姐!👇

👉晚市Buffet餐都係講緊4舊水人頭,
我覺得叫做幾抵玩,整體餐廳格局都唔細,
座位之間都幾闊落,好好彩我被安排餐廳最入面,
有個私人空間,相對寧靜,天花板有多部電視機!
▪ Chilled Seafood on Ice Area
▫ 先黎睇睇第一個凍海鮮區,雖然唔係高級酒店既
價錢,但一樣有大量新鮮凍龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、
凍蝦、藍青口打頭陣,款式夠豐富,自然同樣食到
Lam哂脷啦!質素亦都無失望,龍蝦肉相當鮮甜!
▪ Fresh Sashimi Area
自助餐當然離不開日本料理啦!
亦都係來回多次既Area,我覺得Refill速度極快,
雖然每次既要求,師傅都會比較以薄切為主,
但質素絕對唔錯!刺身包括吞拿魚、日本珍寶帶子、
甜蝦、三文魚、金槍魚,每樣新鮮送上,抵讚!
▪ Live-Cooking Station Area
▫ 輪到熱盤料理,包括一眾燒物、炸物:串燒、
香煎鵝肝多士,仲有炸蝦、炸蠔天婦羅,
見到大廚手法純熟,即刻相機捕捉佢型仔一面啦!
其中要推薦下佢地既豬腳薑醋,聽聞佢地仲可以
外賣一盅盅咁買,岩哂買返去屋企老人家慢慢食呀!

▪ Dessert Temptation Area
▫ 最後甜品區絕對係我最滿意既一環,當中
質素真係可以媲美五星級酒店,而款式選擇好多,
包括相當矚目既"自家制限時梳乎厘",
會定時有一批新鮮出爐,任拎唔嬲!
仲有今個月特色甜品主題"D24榴槤甜品",
最出眾既係炸榴槤球係相當吸引,好好食!
仲有燕窩燉蛋、海綿蛋糕、Movenpick雪糕,
甜品杯都係風靡萬千少女心!
2019-08-12
  • 新鮮凍龍蝦
  • 吞拿魚刺身
  • 豬腳薑醋
  • D24榴槤甜品
2019-08-11 2020 瀏覽
今晚又嚟到飯堂食dinner buffet, 諗住唔使寫食評啦,又係嗰D嘢。點知佢有新嘢喎,咁又忍唔住手要介紹吓。😄主打龍蝦🦞麵包蟹🦀長腳蟹少不了🤤各式熱盆:新加了泰式魚餅,新鮮做起熱辣辣🤤咖哩牛腩略嫌差點辣味,若然加點辣,連酥油餅同吃簡直絕配😁平時好似冇黑椒牛肉,定我一直冇留意佢?🤔唔知係咪其間限定,冰凍樽裝忌廉、可樂、雪碧無限量供應👏過隔離攞個檸🍋底DIY....🤤⚠️榴槤控注意⚠️標榜”D24榴槤甜品:炸榴槤球,外面金黃香脆,包住煙靭麻糬質感,內裏充滿香甜榴槤肉⋯比單吃榴槤來得更有層次,齒頰留香,榴槤味停在口腔久久不散。🤩榴槤芒果慕絲蛋糕略嫌甜了點,且榴槤、芒果味皆不突出,可略過☹️(好嬲呀😡嘥咗我個好重要嘅quota)反而隔離個紅豆綠茶芝士蛋糕可以一嚐,雖然冇綠茶味,但有濃厚芝士咸香👍呢個燕窩燉蛋係少甜版,超驚喜呀!㕷多幾個都唔覺漏👍古法豬腳薑夠火喉,雞蛋入晒味,豬腳淋滑重膠質👏港式雞蛋仔有原味、班蘭味,蛋漿比一般少甜,正!牆上有敎學,職員還會主動協助,夠細心。有得食又有得玩,包保新鮮香脆雞蛋仔,好味!🤤埋尾又點少得我至愛嘅小杯裝Movenpick雪糕😊唔該樽裝汽水唔好停,炸榴槤球唔

主打龍蝦🦞麵包蟹🦀長腳蟹少不了🤤
龍蝦、麵包蟹、長腳蟹

各式熱盆:新加了泰式魚餅,新鮮做起熱辣辣🤤

咖哩牛腩略嫌差點辣味,若然加點辣,連酥油餅同吃簡直絕配😁
咖啡牛腩配酥油餅

平時好似冇黑椒牛肉,定我一直冇留意佢?
🤔

樽裝汽水

炸榴槤球

榴槤芒果慕絲蛋糕

呢個燕窩燉蛋係少甜版,超驚喜呀!㕷多幾個都唔覺漏👍
燕窩燉蛋

古法豬腳薑夠火喉,雞蛋入晒味,豬腳淋滑重膠質👏
古法豬腳薑

港式雞蛋仔

埋尾又點少得我至愛嘅小杯裝Movenpick雪糕😊
Movenpick抔裝雪糕

唔該樽裝汽水唔好停,炸榴槤球唔好咁快停⋯I will be back!!!!!

2019-08-06
龍蝦、麵包蟹、長腳蟹
樽裝汽水
炸榴槤球
燕窩燉蛋
港式雞蛋仔
Movenpick抔裝雪糕
2019-07-30 1129 瀏覽
今天朋友相約去灣仔那邊的利景酒店吃自助餐,餐廳環境一般,食物選擇很多。海鮮方面,麵包蟹,長腳蟹,龍蝦,青口,螺和蜆都有,其中長腳蟹和龍蝦還不錯,長腳蟹,蟹腳鮮甜多肉,龍蝦鮮嫩爽彈,口感好!刺身有三文魚,吞拿魚,金槍魚,帶子和甜蝦,味道沒有什麼特別的。鵝肝多士,鵝肝香濃鮮美,很好味。最鐘意可以任食甜品區的Movenpick雪糕,吃了3杯都不會覺得膩!
2019-07-29 1120 瀏覽
友人那天看到fb的優惠,只需讚好便可得到自助晚餐 7 折優惠,自助晚餐 7 折後成人只需 $300蚊左右。一早到的我們看到也不少人流,也有些旅客。刺身有吞拿魚、日本珍寶帶子、甜蝦、三文魚、金槍魚熱盤有串燒、燒美國西冷牛扒、香草燒羊髀、香煎鴨肝。還有一個炸物角落,包括有炸蝦、炸蠔、及天婦羅等。自助沙律吧和冷盤甜品有制梳乎厘、燕窩燉蛋,沒想到雪糕提供 Movenpick!冷盤中的海鮮有龍蝦和麵包蟹、長腳蟹、凍蝦、同埋藍青口。我們也吃了不少回本。不用加錢就有飲品了,性價比不錯。

刺身有吞拿魚、日本珍寶帶子、甜蝦、三文魚、金槍魚

熱盤有串燒、燒美國西冷牛扒、香草燒羊髀、香煎鴨肝。

還有一個炸物角落,包括有炸蝦、炸蠔、及天婦羅等。

自助沙律吧和冷盤

不用加錢就有飲品了,性價比不錯。
2019-07-20 913 瀏覽
在灣仔coffee academics 旁一家酒店很常經過但沒有留意今天經過朋友說想吃buffet又不想跑到銅鑼灣吃日本放題人太多於是說直接在酒店吃buffet反正可以坐得舒適點也好酒店雖小但也有一家餐廳一家BarThe Gazebo就在1樓平日人不算多餐廳安排了安靜的角落剛好跟遊客們分開很貼心其實本身對小酒店buffet不抱太大期望價錢相對較便宜才300多食物款式及種類其實超出預期由冷盤例如長腳蟹,凍蝦,沙律,壽司刺身cheese and cold cut餐包湯品咖啡機熱食也有超過10款另有爐端燒部分,即切牛扒及羊扒自選粥麵部 甜品也一應俱全看到宣傳牌 老火燉湯跟豬腳薑是鎮店之寶也決定要試試先試試冷盤 長腳蟹及凍蝦算鮮甜刺身中規中矩 款式也有轉變大約有6,7款左右鮮果沙律,螺肉等等也不錯 喜歡cold cut的朋友說Brie cheese很不錯是配餅乾有點太硬 配以麵包比較易入口燒物部也是每款都有雞,牛,羊,野菜,也有鵝肝多士絕對找得到想吃的種類廚房不時推出燒牛肉及羊髀每款1件 味道正常侍應說燉湯是必試的 端來了蟲草花燉雞湯味道非常清甜 材料也很足不覺將朋友的也喝完款式太多 熱盤幾乎
在灣仔coffee academics 旁一家酒店

很貼心

其實本身對小酒店buffet不抱太大期望
價錢相對較便宜才300多
食物款式及種類其實超出預期

由冷盤例如長腳蟹,凍蝦,沙律,壽司刺身
cheese and cold cut
餐包湯品咖啡機
熱食也有超過10款
另有爐端燒部分,即切牛扒及羊扒
自選粥麵部 甜品也一應俱全

看到宣傳牌
老火燉湯跟豬腳薑是鎮店之寶
也決定要試試

先試試冷盤 長腳蟹及凍蝦算鮮甜
刺身中規中矩 款式也有轉變
大約有6,7款左右
鮮果沙律,螺肉等等也不錯

喜歡cold cut的朋友說Brie cheese很不錯
是配餅乾有點太硬
配以麵包比較易入口

燒物部也是每款都有
雞,牛,羊,野菜,也有鵝肝多士
絕對找得到想吃的種類

廚房不時推出燒牛肉及羊髀