2024-03-27 70 瀏覽
法式焦糖燉蛋 同事早前買了coupon 有優惠請我們吃燉蛋燉蛋表面上的法國蔗糖令整個味道完全昇華 。用火槍燒過的蔗糖,變得甘香脆口~配搭濃濃蛋味的燉蛋,外脆內嫩的雙重滋味!

同事早前買了coupon 有優惠
請我們吃燉蛋

燉蛋表面上的法國蔗糖令整個味道完全昇華 。

2024-03-02 120 瀏覽
話說有同事比左張換領法式焦糖燉蛋嘅券我今日見有時間就同朋友一齊去試吓呢個一直都好想試嘅法式焦糖燉蛋啦去到見到原來都成$50 一個,我諗如果要我自己俾錢食嘅話 應該唔係太捨得現場大概有兩張枱三個位到如果多人嘅話 真係冇辦法喺入邊食去到佢會即場鋪啲焦糖喺個燉蛋上面,然後用火槍燒俾你睇老實講,我覺得個口感真係好正好creamy 好滑, 個焦糖亦都唔會太硬 過咗火喉食完個兜仲可以俾你拎返屋企洗乾淨,做紀念😂😂😂
話說有同事比左張換領法式焦糖燉蛋嘅券我

現場大概有兩張枱三個位到
如果多人嘅話 真係冇辦法喺入邊食
去到佢會即場鋪啲焦糖喺個燉蛋上面,然後用火槍燒俾你睇

老實講,我覺得個口感真係好正
好creamy 好滑, 個焦糖亦都唔會太硬 過咗火喉
食完個兜仲可以俾你拎返屋企洗乾淨,做紀念😂😂😂

用餐優惠
優惠券
2023-10-15 466 瀏覽
見到paul lafayet出了兩款新味,Berry Rose & Pustachio Cake和Chestnut & Vanilla Cake。但最後考慮了一陣,都係放棄了蛋糕外形的berry rose, 只係夠膽買慕絲外形的栗子味,今次新出的栗子味亦不差,真材實料。
2023-09-24 486 瀏覽
一直好想試招牌【焦糖法式燉蛋】,見到張相已經好吸引🤩今次有幸有個優惠免費試食,所以就即刻換即刻食🤤【焦糖法式燉蛋】 💰$50燉蛋係幾滑,面頭嘅焦糖燒得脆脆,同軟滑嘅燉蛋一齊食,形成一個好有趣嘅口感,因為焦糖偏甜,好彩燉蛋唔太甜,所以食落個口感嘅甜度都接受到。依個燉蛋屬於一人份量,對於一個好鍾意食燉蛋嘅我嚟講,呢個份量還可以🤣因為我好快已經食晒🙊💰$50一個甜品嚟講,我自己覺得偏貴,因為始終份量唔係好多,而且佢有時會做買一送一優惠,我會偏向等有優惠嘅時候先買😂

【焦糖法式燉蛋】 💰$50

2023-08-06 533 瀏覽
這天剪完頭髮就準備行去K11 art mall 尖東站然後經過這間Paul Lafayet有一些人在店外排隊 我便走前去望一望原來做緊優惠推廣最出名的法式焦糖燉蛋做緊$50 兩個!平時係$50一個啊然後我立即排隊買兩個試試店員建議45分鐘內要食就效果最佳真的這個焦糖燉蛋真的名不虛傳第一口吃下去是十分滑流的感覺不會太甜然後面頭的焦糖仍是脆的不過價錢就真的因為是做優惠我才買了因為真的抵很多!食完那個碗可以洗淨作其他用途~
這天剪完頭髮就準備行去K11 art mall 尖東站
然後經過這間Paul Lafayet
有一些人在店外排隊
我便走前去望一望
原來做緊優惠推廣

最出名的法式焦糖燉蛋做緊$50 兩個!
平時係$50一個啊

是十分滑流的感覺
不會太甜
然後面頭的焦糖仍是脆的

不過價錢就真的因為是做優惠我才買了

因為真的抵很多!

食完那個碗可以洗淨作其他用途~
2023-05-10
  • Crème  Brûlée
2023-07-02 603 瀏覽
託朋友的鴻福 因為有禮卷 終嚐了這焦糖燉蛋😋🍮法式焦糖燉蛋 $50店員即時為燉蛋燒焦糖 燉蛋有奶香及蛋香 口感軟滑綿密 即使有焦糖 整體也不會過甜 因為太好吃的原故 覺得它的份量太小
託朋友的鴻福 因為有禮卷 終嚐了這焦糖燉蛋

😋🍮法式焦糖燉蛋 $50

2023-07-01
2022-12-24 1458 瀏覽
Cream brulee $50/個前兩日做冬,屋企人買左我一直想食既老佛爺cream brûlée 做飯後甜品🍮!先均勻地灑上焦糖,再用火槍在上面噴幾下,焦糖味香香甜甜,配搭上軟綿滑滑溜的奶油布甸,入面有粒粒雲呢拿籽!味蕾滿意感飽滿!食完個碗仔都可以洗乾淨留返,放上飾物或種植植物都可以😌黎緊聖誕節🎄不妨買回家與家人共享甜蜜!🥴🥴🥴📍 Paul Lafayet (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館G23舖
Cream brulee $50/個

食完個碗仔都可以洗乾淨留返,放上飾物或種植植物都可以😌

黎緊聖誕節🎄不妨買回家與家人共享甜蜜!🥴🥴🥴

📍 Paul Lafayet (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館G23舖
Cream  brulee
Cream  brulee
2022-11-26 1140 瀏覽
The most popular one is French classic dessert Creme Brûlée tasting indeed good haaa, rich egg flavor with high level of sweetness, even storing in fridge for one night, it tastes still so so good, the texture is so soft, smooth, creamy and firm, topped with crisped golden caramel used sugar makes it even better, such a good after-meal dessert and yes it’s indeed irresistibleCreme Brûlée is served in a ceramic container, and you can recycle and take back to the shop for little gift or save it as

Creme Brûlée is served in a ceramic container, and you can recycle and take back to the shop for little gift or save it as your little gift haa,
i kinda like the container which is brown colored,  not bad working as a decoration yayaa even actually not too useful at all haa
Creme Brûlée

menu:
The taste is delicious and i like the container thought the price is kinda high for just a small creme brûlée, sometimes savoring is good and satisfying yaya
$50 (宵夜)
Creme Brûlée
2022-09-21 1559 瀏覽
一直好喜歡Paul Lafayette的CRÈME BRÛLÉE真的回味無窮🤍在現場買,可以選擇要不要灑上沙糖 再用火槍燒成焦糖(焦糖是精粹 奉勸大家一定要焦糖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎))拿到後要盡快進食~法式焦糖燉蛋外表已相當吸引 $50/1器皿相當有重量面層焦糖燒得脆香 香味撲鼻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)入口時和下層嫩滑的燉蛋融合在一起口感非常豐富!!既嫩滑又有脆口的感覺~而且燉蛋蛋香濃郁 有少少雲呢拿味~不會過甜!!令人回味無窮忍不住再食(*^^*)
真的回味無窮🤍
在現場買,可以選擇要不要灑上沙糖
再用火槍燒成焦糖
(焦糖是精粹 奉勸大家一定要焦糖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎))
拿到後要盡快進食~

法式焦糖燉蛋外表已相當吸引 $50/1
器皿相當有重量
面層焦糖燒得脆香 香味撲鼻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
入口時和下層嫩滑的燉蛋融合在一起
口感非常豐富!!
既嫩滑又有脆口的感覺~
而且燉蛋蛋香濃郁 有少少雲呢拿味~
不會過甜!!
令人回味無窮忍不住再食(*^^*)
  • Creme Brulee
𖦹 C R È M E B R Û L É E 𖦹 $ 5 0法 式 焦 糖 燉 蛋每 次 經 過 就 想 食 系 列蛋 香 、 滑 嫩平 時 對 焦 糖 唔 太 大 興 趣甚 至 乎 驚 驚 地試 過 好 多 間 都 係 死 甜食 完 呢 個 即 刻 改 觀 咗 (⊃。•́‿•̀。)⊃最 後 食 到 買 咗 p a c k a g e抵 食 好 多 ! ~

法 式 焦 糖 燉 蛋
每 次 經 過 就 想 食 系 列
蛋 香 、 滑 嫩
平 時 對 焦 糖 唔 太 大 興 趣
甚 至 乎 驚 驚 地
試 過 好 多 間 都 係 死 甜
食 完 呢 個 即 刻 改 觀 咗 (⊃。•́‿•̀。)⊃
最 後 食 到 買 咗 p a c k a g e
抵 食 好 多 ! ~
C R È M E B R Û L É E
C R È M E B R Û L É E
2022-08-28 1186 瀏覽
每次想食crème brûlée 都一定會諗起Paul Lafayet,今次邪惡程度增加仲試埋佢嘅蛋糕同馬卡龍😛🍮 Signature Crème Brûlée $50一向都係comfort food 嘅首幾位,但因為實在太邪惡又少貴所以都冇乜機會食。 試左好多間都係 Paul Lafayet 水準最穩定!職員會即場落order 時先倒糖同用火槍燒,仲好細心提示要準快食用。所以即使番到屋企面頭塊焦糖都仲保持到脆脆架🥰 (最怕果啲一早燒定就會出現水汪汪嘅情況)香濃嘅雲呢拿蛋味加焦糖真係絕配,布甸本身唔會太糖或太杰,入口又香又滑,after taste 令人回味!🍰 Berry Rose & Pistachio Cake $60底層開心果容嘅mousse cake, 上面放左粒迷你玫瑰味嘅馬卡龍,一睇就知好girly 😍 開心果容有啲似杏仁味,味道幾獨特,mousse 質地又帶有清新莓味少少果酸唔會太濟!🍪 🌹Rose & Hazelnut Macaroni $54Macaron 最吸引之處係外層煙煙韌韌, 玫瑰味好香好似食左幾朶玫瑰花落頭咁😂 而Hazelnut 嘅餡都好重榛子味!如果個

🍮 Signature Crème Brûlée $50

Signature Crème  Brûlée

Berry Rose & Pistachio Cake

而Hazelnut 嘅餡都好重榛子味!
如果個餡可以減番一半糖就更好啦

Rose  and  Hazelnut  Macaroons

2022-08-19
Signature Crème  Brûlée
Berry Rose & Pistachio Cake
  • 法式焦糖燉蛋
  • 焦糖燉蛋
  • Macaron
  • Macarons
2022-08-20 650 瀏覽
中秋Paul lafayet月餅禮盒🌝咁大個盒原來得4粒迷你奶黃月餅 🌚麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅x1第一次試蜂蜜味月餅!成粒麥蘆卡蜂蜜好重好香甜!幾特別!伯爵茶奶黃月餅x1仲以為係流心,食之前叮左十秒,頂多叫軟心😂 伯爵茶餡勁深色,茶味勁濃👍🏽流心咖啡奶黃月餅x 2呢款寫明流心,但都唔係🥲 …叮左15秒只係軟心咁…不過嗅到好香咖啡味,食落有少少咖啡苦澀味。好味程度:⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐
中秋Paul lafayet月餅禮盒🌝

咁大個盒原來得4粒迷你奶黃月餅 🌚

麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅x1
第一次試蜂蜜味月餅!成粒麥蘆卡蜂蜜好重好香甜!幾特別!

伯爵茶奶黃月餅x1

流心咖啡奶黃月餅x 2

好味程度:⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐
🍮 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑩𝒓𝒖𝒍𝒆𝒆🇫🇷招牌法式焦糖燉蛋👍🏻Order完之後職員即場用火槍系面燒焦糖,燒得好脆,底下系滑滑燉蛋,好香蛋同奶味,入口即溶😝唔會好甜,不過size細左啲😆
🍮 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑩𝒓𝒖𝒍𝒆𝒆
🇫🇷招牌法式焦糖燉蛋👍🏻
Cream  Brûlée
Cream  Brûlée
2022-07-20 632 瀏覽
提拉米蘇$60Tiramisu好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬{整杯入口不會太甜或太膩 咖啡 巧克力 酒香都感覺到 賣相亦很精美 外面既杯係陶瓷杯 容量都幾多👍👍}
提拉米蘇$60
Tiramisu
好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬
2022-07-20 548 瀏覽
Using the finest ingredients such as premium French cream 🍨 and fresh Madagascar vanilla seeds🌱, the 100% handcrafted velvety Crème Brûlée melts the heart❤️. The Crème Brûlée are torched 🔥 only upon purchase to ensure the crispiest golden caramelised crust. Don’t forget to recycle ♻️ the Paul Lafayet’s legendary ceramic Crème Brûlée containers, complimentary pastry (choice of a Crème Brûlée or 2pcs of macarons) will be offered for every return of 8 ceramic containers to their stores in Hong Kong.

🇫🇷Paul Lafayet
📍G23, G/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon
  • Crème  Brûlée