2017-12-09 5465 瀏覽
食物款式多,質素是可以的,但要$400/位稍嫌太貴,時間限制很嚴緊,全店舖得一半滿座也趨促你結賑。收費不便宜,但只收現金,實在不方便。總括而言,有點不太值得感覺。
2017-11-24
今天與朋友到旺角盛八食燒肉放題,由於擔心會多人等候,所以上星期已經打電話去訂座,但對方的回應條件多多,甚麼只會留座5分鐘、收現金、限時兩小時、90分鐘是last order等,以為限制多多必定是客似雲來,但完全是相反的。我們比預期早了約10分鐘到達,不需要輪候,餐廳約有6至8張四人枱,在鋪尾則有一張可坐12人的大枱,沒想到在入座率這樣低的情況下,我年兩人竟被安排坐12人大枱,我問侍應為何要坐大枱?他解釋因為其他枱都給預約了,真的這麼多客人嗎?我已經是早了好幾天訂座也被安排坐大枱,心裡已開始有疑團。坐下後,侍應跟我們介紹了兩款放題,$268的這款不包海鮮和酒類飲品,但有一件和肉送,而另一款好像是$338的,則包一件和牛或一隻龍蝦,另外海鮮任食,酒類任飲,不過最後我們都選了前者,因看完餐牌後,感覺不似預期,所以不想再花多餘錢。結果食物都算也上枱,先是急凍和牛,薄如紙張,而且沒有半點雪花,放在燒爐上,單是解凍也用了不少時間。吃一口就感到失望,很韌,完全沒有半點和牛的感覺,比肥牛更不如。往後的大部份肉類覩是如此,韌,沒有半點肉味,中等價錢吃劣質食物,的確很不值得。最不能接受的是,我們在結帳時,

最不能接受的是,我們在結帳時,那些四人枱仍是空無一人,究竟是留座給誰呢?真不得而知。整體感覺不好,所以下次不會再幫襯了。
急凍和牛
燒肉
雜菜沙律
紫菜蛋飯
炸蝦和炸蠔
2017-12-06
2017-10-26 3008 瀏覽
好耐無食燒肉 果日成班frd就話要食豪d 所以走左去食日本燒肉哩間盛八我第一次去 估吾到個氣氛都吾錯!入面都好多人 設計有d日本居酒屋既感覺!放題任食好似$268 食到你飽吾知夠幾多位仲會送碟牛!個碟牛比起其他真係高質好多😂😂但佢叫既肉都有黎哂豆腐好高質!必叫如果慶祝 都可以一試
好耐無食燒肉 果日成班frd就話要食豪d
所以走左去食日本燒肉
哩間盛八我第一次去 估吾到個氣氛都吾錯!
入面都好多人 設計有d日本居酒屋既感覺!
放題任食好似$268 食到你飽
吾知夠幾多位仲會送碟牛!
個碟牛比起其他真係高質好多😂😂
但佢叫既肉都有黎哂
豆腐好高質!必叫
如果慶祝 都可以一試

2017-10-17
2017-10-09 2761 瀏覽
撞啱團購做2小時早割(17:30-19:30)優惠; 每位$198可享75種燒肉放題包任飲非酒精類飲品同雪榚! 呢個價錢真係抵食; 因為佢哋星期六,日同公眾假期19:30-21:30時段同一個餐原價都要$298. 加一另計!餐廳地方吾大, 所以枱吾太多! 食之前一定要打電話去book定位..尤其晚飯時段! 入面環境燈光比較陰暗! 不過還好食完啲衫都吾怕太大陣燒烤味!食物方面, 除咗燒肉還有其他熟食選擇! 首選冷盤推黑松露蟹子冷豆腐. 炸物當然係吉列蝦, 吉列蠔同炸7味牛舌! 另外, 燒肉方面; 佢哋嘅牛五花同牛肋骨肉都好得, 而且吾太肥! 飲品方面, 個人特別鍾意佢個西柚汁!😋

牛胸腹/牛舌/牛肋骨肉
炸七味牛舌
七味椒鹽燒魷魚鬚
吉列蠔
2017-08-14 3772 瀏覽
一直都知食放題不會有好東西吃,不過不致於會食一次永不回頭,過往每年有聯誼都會去盛八,價錢不會便宜,但質素有保證,每次都叫二塊A5燒,今年再去變了做放題,但心想過往質素不差,放題即使比其他貴都應該有保證,點知一座低見個餐牌十分簡單,便問下員工介紹下,不問由自可,問左仲唔明,幾個員工都不甚喜歡介紹,問第二句已經有面色睇,不明下點了最貴個和牛餐,來到塊和牛跟本不合適燒烤,薄如紙,只是火煱用和牛,一燒就爛開。。其他雞豬牛不用講,完全不值四百元一位,加上員工態度極差,只會講永無下次,盛八已經被列入我的黑名單。
2017-08-05 2931 瀏覽
對盛八既招牌有信心,知佢有左放題好耐,今次終於得閒嚟食,希望放題既質素唔會失準啦先嗌左一輪肉點幾多嚟幾多,唔會漏單,已經抵讚嗌嗌下就嗌左成枱嘢食😂無論係嗌第幾round,都會比足唔漏單肉方面既水準同平時盛八食開既一樣,放題最好就係可以每款都試下🤤🤤我個人嚟講就無覺得邊款肉特別好食,所以試完晒之後都係隨便嗌,反正都係好味😝😝😝反而海鮮就印象深啲,特別係燒活蛤仲額外點多份蒜頭嚟一齊燒,鮮甜又有蒜香,嗌左好幾轉嚟食連嘢飲都任嗌,但最後只係覺得acid apple係好飲,又唔想飲普通汽水,所以就嗌左好幾轉acid apple朋友話牛舌和風沙律好食,一次過嗌左幾個嚟食🤦🏻‍♂️但前菜嚟講,我自己就鐘意雙色蟹子龍蝦沙律冷豆腐多啲食1730嗰個時段,每位只係$228加一有120分鐘慢慢食,食到飽😝可能依個時段客人比較少,所以侍應服務都唔錯,有求必應食番原本餐牌上既嘢食,水準都算keep到,又無漏單,算係抵食同可以再嚟食過

先嗌左一輪肉

點幾多嚟幾多,唔會漏單,已經抵讚

反而海鮮就印象深啲,特別係燒活蛤
仲額外點多份蒜頭嚟一齊燒,鮮甜又有蒜香,嗌左好幾轉嚟食

食1730嗰個時段,每位只係$228加一

2017-07-07 2993 瀏覽
因為朋友生日,見佢做會員平時有優惠,生日88拆,咁咪問下,點知佢話依家唔接受申請,姐係點?????唔比人做會員?????講就講食120分鐘,但75分鐘未到就節單,大佬唔通我食到一半就食雪糕咩?!!!肉係幾好,煙味都唔重肉,大多較肥雞翼有3.4個味就點黎點去就係黎個隻味!我就著短褲去,可能係有虫咬定點,我就覺得衛生普通,就上肉佢又係放得好靚咁,肉色都幾好,不過我就唔會再去,覺得唔值囉,我朋友都覺普通
!!肉係幾好,煙味都唔重肉,大多較肥
雞翼有3.4個味就點黎點去就係黎個隻味!

• 特選鹽燒厚切牛舌
  • 海鮮拼盤
  • 燒汁牛肋骨肉
  • 燒汁牛肋骨
2017-06-27 3850 瀏覽
之前已經嚟過幾次盛八,5:30入座,人唔多又夠平。今日父親節,老豆最鍾意食燒肉,所以唔駛點諗就揀左盛八,今次仲豪一次試吓set B,優惠時段$298/位,任食兩粒鐘,可以多15樣食物選擇,仲送日本受賞和牛。【日本受賞和牛】- 睇啲紋就知道塊牛有幾咁有油脂,一燒就香味四溢,每人送一大塊,size成隻成年男人手掌咁大,絕不欺場~【鹽燒松葉蟹身(下圖下)】- 其實燒蟹肉係幾好味,不過幾難食,係難食到啲蟹肉,如果係蟹腳就好啦~【厚燒牛舌(下圖右下)】- 之前食親都係薄,呢度呢啲好厚好爽,老豆最愛。【特級燒汁美國西冷】 - 夠juicy又大塊,當然冇日本受賞和牛咁好食但都唔差,牛味十足。【18cm鎖鏈黑豚豬】- 好特別,真係好長,肉質軟腍肉味豐富,不錯。【香蔥雜菜和牛湯】- 不過不失,我鍾意蜆湯多啲,鮮甜啲。【七輪燒活蛤】- 活蛤本身夠鮮甜,燒出嚟香口。【意大利香草牛油帶子】- 落咗單兩次催咗兩次先嚟……都幾大粒,加片檸檬酸酸地,幾特別。【大蝦山芥和風沙律】- 叫「大蝦」但隻蝦一啲都唔大,不過食咁多肉點都要食啲菜中和返。【芝士櫻花黑豚肉卷(右)】- 每次嚟都必點,係咸咗少少,不過真係好香口惹味。

日本受賞和牛

特級燒汁美國西冷
18cm鎖鏈黑豚豬
【香蔥雜菜和牛湯】- 不過不失,我鍾意蜆湯多啲,鮮甜啲。
香蔥雜菜和牛湯
【七輪燒活蛤】- 活蛤本身夠鮮甜,燒出嚟香口。
七輪燒活蛤
意大利香草牛油帶子
大蝦山芥和風沙律
【香草牛油燒大蘑菇】 -  又係每次嚟都必點,仲要點幾次,蘑菇大粒又極juicy,放喺個錫紙兜唔怕燒燶,不錯~

除咗上面嗰啲仲有其他肉類都普遍高質,性價比好高。飲品方面就比之前增加咗啲乳酸飲料,都幾好飲,我哋個個都食到飲到捧腹而回。
日本受賞和牛
特級燒汁美國西冷
18cm鎖鏈黑豚豬
七輪燒活蛤
意大利香草牛油帶子
  • 香蔥雜菜和牛湯
2017-06-01 9899 瀏覽
幫襯盛八多年,係老客戶。平均1-1.5個月總會黎一次盛八,但旺角盛八就係第一次幫襯。雖然旺角店地點好方便,但次次都因為唔同原因而去左銅鑼灣店或者尖沙咀店。尖沙咀店服務態度認真麻麻,銅鑼灣店就非常好,而呢間旺角店,傳聞中態度都係唔多掂,今日終於有機會一試。38廣場就喺雅蘭中心附近,都算幾易搵。一行入黎就見到大大個廣告牌。到三樓,𨋢門一打開已經見到熟識嘅招牌,又係你呀無論食咩時段,盛八都只會準時安排入坐,一分鐘也不能早。店內擺放左一隻隻限量版盛小牛,之前都攞過一次,之後都冇再攞,實在冇位擺 。食日式燒肉無可避免會比較大油煙,其實隻牛仔都黐晒油三款醬料已配備,準備開動送嘅特選澳洲和牛,一人一大片,油花均勻,牛味香濃,係好好食。只可惜一人得一片,冇得encore的~黑松露青森蘋果沙律,黑松露味獨特,食肉前先食一碗,可去燒肉嘅油膩感,同埋冇咁易肥。沙律蔬菜新鮮,可惜青蘋果只有兩小片。香草牛油大蘑菇,係每次必食之選,大蘑菇大隻兼厚肉,索盡香草牛油,勁正當然仲有無盡嘅肉同肉,要燒得快,雖然有兩個鐘,但時間好緊迫。最後梗係要食返個雪糕降降溫,盛八淇冰,其實係豆腐味雪糕,好重豆腐味。全晚店員態度都好好,
幫襯盛八多年,係老客戶。平均1-1.5個月總會黎一次盛八

到三樓,𨋢門一打開已經見到熟識嘅招牌,又係你呀

。食日式燒肉無可避免會比較大油煙,其實隻牛仔都黐晒油

三款醬料已配備,準備開動

香草牛油大蘑菇

盛八淇冰

全晚店員態度都好好,收碟又快,回應又快,並唔係傳聞中咁差喎。希望唔係偶然一次嘅好服務,要保持服務水準! 我會再黎啦~~
香草牛油大蘑菇
盛八淇冰
Average quality meat - as expected from all-you-can-eat restaurants. There's also a selection of rice, noodle, soup, and salad. The service at this place is terrible. The waiters were always rushing everywhere, even though the place wasn't packed. They threw plates of food on our table, and carried multiple cups of drinks with their fingers dipped inside. The first drink I received was covered in a thick layer of oil. I asked for another one, and there were still oil/dirt floating on the drink.
The service at this place is terrible. The waiters were always rushing everywhere, even though the place wasn't packed. They threw plates of food on our table, and carried multiple cups of drinks with their fingers dipped inside. The first drink I received was covered in a thick layer of oil. I asked for another one, and there were still oil/dirt floating on the drink. I didn't ask for another one. None of the waitors had a good attitude.
Also, there was a lack of ventilation for the BBQ smoke at our table. Instead, they blasted the AC. It wasn't particularly comfortable.
2017-03-26 3779 瀏覽
星期六訂左位食5:30 的晚市,我們一行四人,我和朋友到左但還有兩位朋友未到,去到reception 話無論如何都是5:30開始計時。我覺得有點不公平,因為餐廳並不是入座起計時,而是根據佢地既用餐時段黎計2個鐘。知道佢地咁計,當然點都入去食住先。入到去唔好expect有任何服務,所有野都要自動波,不過都唔困難,餐牌都有寫A, B, C三個餐的選擇。我地揀左A餐($228 + 10%),每人包一客澳洲和牛。一客即一片非常非常薄(一隻成人手掌咁大,不能再添)。建議唔好太大期望,個人亦覺得唔抵食其他肉類都無乜特別。但一定要注意,餐廳會係交枱時間前45分鐘會last order, 即係你只會有1個鐘15分鐘落order. Cut 單後所有飲品&甜品都不能夠再落單,淨下來既45分鐘你可以慳D飲,或者叫waiter比水你。呢一部份真係大大扣分。假如你last order叫左雪糕甜品,咁你就要食左先,如果唔係就食溶哂既雪糕啦。出野食既時間都正常,落單後10分鐘內都會黎齊。咁坐我地後面枱坐左兩位外國人,當時差不多係時候要交枱,但waiter只係不停咁催我地,而無催到後面果枱外國客人,而催既過程wait

出野食既時間都正常,落單後10分鐘內都會黎齊。咁坐我地後面枱坐左兩位外國人,當時差不多係時候要交枱,但waiter只係不停咁催我地,而無催到後面果枱外國客人,而催既過程waiter亦都好無禮貌,一路行過一路講過夠鐘交枱,加一服務費我覺得好唔值!最後我地都係坐多十分鐘先交枱(因我地係遲左入座)。想食燒肉放題建議食另一間。
題外話/補充資料: 飲品係杯裝的,不是罐裝。
2017-03-25
2017-03-25 2780 瀏覽
食物選擇唔多,牛味唔夠,口味選擇少,服務員態度有善,笑容欠缺,飲品選擇反而多,甜品只有2款,牛、雞、豬,雞翼,少量海鮮,熟食味道其差,只可講一試無防。牛舌都好食!
2017-03-24 2084 瀏覽
聽聞盛八燒肉不錯,但服務態度就欠佳,其實都幾矛盾。作為一個顧客當然想食平靚正食物,但一想起要比錢受氣食,往往就唔會去。今次充滿好奇心去試,因為太多負評,係真唔係真。加上評語燒肉出餐時間慢及價錢取巧。故懷著輸多贏少去一試 。訂了早割還有現金優惠卷,兩個人叫了a類放題是包每人有一客澳牛,我想人們評價取巧就係呢一客意思,一客之中其實係得一片,呢一片size如手掌大但不厚,可能客人帶了小小失望,但若以我2人光顧埋單不用450元還可食其它牛類及合供75品種食物這價錢我可接受,加上重點就係講到好差服務,本人光顧時有個小妹妹侍應招呼入座,她是帶著笑容及細心講解細則。出餐時間也很快,場內幾個侍應服務態度也中上,特別招呼我張枱個個年齡雖細但好好人。今次自己光顧先感受到要自己試過服務及食物品質,價錢付出是否心目中期待!比我想像中好好多也很滿意。補充一下若加插幾款刺身限量提供就更完美更
也很滿意。補充一下若加插幾款刺身限量提供就更完美更
2017-02-28 3578 瀏覽
上星期四同朋友去食飯,苦惱緊去邊間食日本野上網睇到呢間,評價唔錯同負皮唔多,所以決定一試!點知一入到去感覺同氣氛都唔錯,環境唔會因爲日燒關係大煙大油大塵座位舒適,每個座位都有一定距離感!唔係果啲乜大乜喜乜屋果啲八人迫六人枱感覺👍🏻五人用一爐兩夾。一黎到叫左好多沙律、熟食,味道都唔錯!之後開始黎料嗌左肉,牛肉全部都紅卜卜鮮血色,睇見都流口水~仲有得任叫拖羅鮮蜆同特飲,真係好爽~特飲有檸汁+柚子+乜乜乜果啲、雜果賓治、蘋果特飲👍🏻👍🏻入面所有牛舌都好食,尤其係有牛舌既沙律,切為一條條絲,但佢係好林👍🏻👍🏻因為晚市食既關係,仲送海鮮拼盤😛缺點係:兩粒鐘放題都唔係時間上問題,唔會漏單,但叫既量點叫都好都係小量上😔👎🏻呢下差少少!建議係黑洞mode,就係咁寫單會好啲😛
上星期四同朋友去食飯,苦惱緊去邊間食日本野
上網睇到呢間,評價唔錯同負皮唔多,所以決定一試!

五人用一爐兩夾。

一黎到叫左好多沙律、熟食,味道都唔錯!

因為晚市食既關係,仲送海鮮拼盤😛

放題
  • 厚切牛舌
  • 特選鹽燒厚切牛舌
  • 海鮮拼盤
2017-02-20 2859 瀏覽
It is exaggerated to call this restaurant as meat heaven as the dinner set provide all kind of meat that we wanted. Well seasoned pork, delicate Japanese A5 quality beef and also different kind of fresh seafood, simply top quality. Highly recommended!!