Asia Dining
全部刪除
藍爵士 藍爵士
2014-09-22
是次消費
每人約HK$29 (晚餐)
SEP 14

...家有猜到Wing的想法嗎?沒錯,就是下次一定要試試咖啡喔!Wing其實是對它的雪糕有興趣,這裡的味道不算多,但Wing想吃的都有喔!!!要選擇嚕,開始感到有點困難。。有選擇困難症的Wing待上了好一陣子以後終於點了想要的味道啦,店員在為Wing炮製雪糕呢!他在炒雪糕啦, 把忌廉加在雪糕裡面,好像很有趣的啦!!對喔,Wing點的是「藍爵士」($58) 啦。這是香料加在雲呢拿雪糕上,令雪糕變成藍色。上面再加上彩虹朱古力碎、忌廉跟蜜糖星星,配搭起窩夫碗,讓整個畫面都豐富起來~ 雪糕本來是硬身的,但因為在炒雪糕的時候...
檢視所有留言 ()
make my own 炒雪糕~ make my own 炒雪糕~
Beef Burger with chips Beef Burger with chips
2014-08-27
每人約HK$100
SEP 14

下午時分經金鐘廊Holly Brown, 這一間跟其它的不同之處會有廚房, 所以有熟食. 下午11時半左右附近的餐廳已經排隊, 我看見Holly Brown的Menu上有Burger, 所以就Order 一份試試 知道Holly Brown咖啡及炒雪糕比較出名, 但Burger 我就真係唔知好唔好食,. 等左10分鐘左右就有得食.  牛並唔係漢寶扒而係牛扒片, 肉質好, 無我最討厭既梳打粉味. 薯條我可以保証比出面好食. 哈哈, 不過燒汁比較多左少少..浸濕左個包.  最後加多杯炒雪糕. 心情好滿足離去~ 員工服務態度...
2014-09-14
是次消費
每人約HK$45 (宵夜)
SEP 14

在附近吃了晚餐,就過來Holly brown吃個甜品因為超雪糕有誰會不愛呢。雖然總是人很多,不過還好去的時候有位子,因為很想吃朱古力,就點了黑武士,分量肯定是至少2個人才能吃完的分量,因為是炒雪糕,所以覺得它沒那麼容易就溶,朱古力有很濃郁的香味,配上香脆的waffle,正 tongue  不過因為這個分量很大,所以我覺得一個人吃會非常的甜和溜 不過個人認為這個朱古力比Godiva的甜筒好吃
波斯貓 波斯貓
2014-09-17
是次消費
每人約HK$58 (下午茶)
SEP 14

今日行經屯門市中心,想食甜品😀😀走圍行下去到元氣对面有一個藍白色雪糕店。好吸我就睇有咩食?我就柯打左"波斯貓"裏面有云利拿,朱古力醬,布朗尼蛋糕及餅乾碎。size : large🍧🍨🍧 等一陣🐣🐤🐥都未有 原來要炒雪糕,終於有la... 與圖片的雪糕外貌不相同。 好特別當用膠匙放入雪糕,你可以拉出 口。口感好特别嚥韌,味道好重lol,而外觀都可以通常食糕係要享受溶速度太快🕛🕛
SEP 14

樓下開左間炒雪糕店,同屋企人一齊試一試。我覺得呢度過嗰雪糕可以當正餐食,窩芙雪糕好大份,啲雪糕都好滑,不過我覺得啲醬唔夠多,食個窩芙嗰時有少少dry。不過我覺得佢新出嗰toast就好好食,有雪糕係面之餘下面仲有麵包粒,啲麵包粒又有蜜糖係面,成個好有口感,好好味。
2014-09-14
每人約HK$60
SEP 14

朋友介紹去試下, 7個人一人一杯 唔會咁快有下次...... 炒雪糕原來係雪糕加乜醬乜醬搞埋一齊 味道幾好,真係唔錯,  但好飽.... 結果係食唔曬, 如果無食飯剩食佢係OK既
檢視所有留言 ()
30分鐘 (外賣自取)
2014-08-14
每人約HK$40
SEP 14

見到雪國度用炒雪糕蛋卷做招牌,所以滿心歡喜抱住希望去試,點知勁失望。首先去到地方狹小,又只得一個店員喺度炒,等左成半個鐘先拎到杯炒雪糕。點左朱古力味,但係同我期望既都有幾大出入,無乜朱古力味又太creamy,個人唔認為值得花咁多時間去等。
2014-08-18
是次消費
每人約HK$30 (晚餐)
SEP 14

自從上次食過炒雪糕之後一直對呢間野念念不忘,所以今次又到訪喇 不過今次就唔係食炒雪糕,而係食上次已經好想食既靚靚蛋糕,只不過因為上次食完炒雪糕已然好飽,無qouta LU。 今次食既就係提拉米穌,食到明顯既酒味,但又唔會完全搶晒成個蛋糕既味。成個蛋 既texture非常軟滑,入口無耐就已經沿住條脷sir左落喉嚨,成個感覺好得意。
2014-08-08
是次消費
每人約HK$30 (晚餐)
SEP 14

最鍾意既甜品始終都係雪糕。之前睇韓劇見到金艾草食炒雪糕好想食,終於比我係香港食到啦! 今次嗌左兩隻味既雪糕,第一隻係類似cookies and cream 味既炒雪糕,味道唔太甜,最開心就係入面有好多配料,所以每一啖都有野咬下,好有咬口。 另一隻就係我都好鍾意食既緣茶味雪糕,呢個雪糕完會無令我失望,茶味非常濃郁,濃到我媽媽話佢有啲苦,但我就覺得非常好味。仲有炒既時候加左紅荳,鍾意食有咬口野既我就特別鍾意食呢個雪糕。lol
炒雪糕 炒雪糕
2014-08-23
是次消費
每人約HK$58 (下午茶)
SEP 14

woohoo!! 一次過食到三款不同味道的炒雪糕 有野莓的味道 薄荷的味道 曲奇的味道超開心啊!!!tonguesmile 野莓的味道:: 好fresh啊 唔會好酸 唔會愈食愈濟 有點開胃的感覺 薄荷的味道:: 好香薄荷味啊 仲有豬加古力碎啊 正!! 曲奇的味道:: 哩個真係有愈食愈濟的感覺 不過都好有cookie的味道 而且炒雪糕的份量十分足夠 同埋唔會好快溶 哈哈
AUG 14

哩幾年 炒雪糕又試過好hit 多士盒又試過賣到排哂隊 愈開愈多間 哩度就可以食哂2樣野! 哩度個環境真係唔錯 可能係哩個商場好少人流嘅關係 哩度好靜好舒服 叫左2個多士盒 上面D雪糕係炒雪糕 佢個多士唔係用普通厚多士架 係用丹麥包 比一般果D會脆D好好味 smile
2014-08-24
是次消費
每人約HK$318 (午餐)
AUG 14

... 作戰力明明已很強, 也無法一一盡試, 還是以雪糕作結好了。 三色口味, 分別是朱古力、士多啤梨、香蕉雲呢拿, 重本地用上movenpick品牌shocked, 索性每種來一球, 幼滑沒藏著碎冰, 香蕉味最令人驚喜, 重奶香之中混雜蕉茸, 真實不造作。想玩意多點的話大可請師傅代勞弄成炒雪糕, 在冰板上舞動鏟子, 混入提子乾、杏仁片和碎朱古力, 雙重口味亦可, 適合多心的你和妳。  見已接近尾聲, 侍者主動走來落餐飲, 慣性要了杯熱咖啡, 即磨之下香氣飄飄, 走糖之下澀味還可接受, 剛好用以消滯。 早說過不計較是否能返本, 這兩個多小時過得很悠閒, 中...
AUG 14

完sem就一定要去食完sem飯啦!Spade by Lassana既toast box同tea wood比真係落多好多料,價錢係貴多少少嫁啦(大概貴20左右啦),不過都好味d,起碼佢係用酥皮丹麥包。而且佢d雪糕都好滑好香,尤其係vanilla炒雪糕,裏面真係有一粒粒好crunchy既almond。至於抹茶waffle,真係好正。
AUG 14

每次嚟到希慎例牌動作就係去Holly Brown食炒雪糕。大家嚟到呢度通常都係朝聖藍色Vanilla,但係食過一次之後就覺得無乜特別,小妹都係揀翻普通口味啦!同i-Scream比,呢度既雪糕真係大份夾抵食,五、六十蚊就大大杯,食完飽到一個點☝加左好多野炒埋一齊,感覺又真係既特別,有d brownie可以咬下 今次就叫左wild berry cheese cake同apple pie. 不過略嫌佢雪糕真係太甜,又甘大杯,食左無耐會覺得好漏
2014-08-11
是次消費
每人約HK$58 (宵夜)
AUG 14

喺中環食完晚飯後,由於沒有甜品好像欠缺甚麼似的. . .正當諗緊食咩甜品時,記起附近有間holly brown,就立即過去食炒雪糕~提起holly brown最記得就係有個藍色嘅雲尼拿味雪糕,雖然試過一啖,不是難食,但粉藍色嘅顏色真係好奇怪. . .舖位不是太大,只有數張高椅及一排橫枱,由於中環是商業區,所以即使晚飯後人流亦不會太多,靜靜的享受雪糕,感覺很好除了藍色雪糕外,其他口味嘅雪糕味道都比較大路,都係牛奶,朱古力,雲尼拿,士多啤梨,薄荷,咖啡等. . .朱古力味雪糕比較硬身,朱古力味超濃,入口香滑,有點黏口...
Top