Asia Dining
特別條件
篩選條件
x
全部刪除
10分鐘 (堂食)
2014-09-20
是次消費
每人約HK$50 (晚餐)
OCT 14

...口感方面來說,沒有十分爽口的感覺 upset upset這是普通的麻辣豬骨吧smile我點了清湯米線+炸醬同墨丸smile雖然譚仔專賣米線,但其米線沒有特別,味道和口感坦白說也不是太好,清湯就是普通麵舖的清湯加少少牛乳色 upset upset其配料既味道都冇咩特別,系唯一墨丸幾爽口彈牙。 另外,土匪雞翼有啲鹹,感覺就好似燶燶地既雞翼,味道亦不覺得是外界所稱的超級好食sicksick
2014-10-20
是次消費
每人約HK$45 (晚餐)
OCT 14

前晚去荃灣做運動,去之前梗係要食埋d野,但又不可以太多,就諗起譚仔三哥。lollol 叫左個豬肉酸辣米線,土匪雞翼同凍檸茶madmad 豬肉普普通通預左,個湯底ok,米線亦ok,軟軟地。shockedshocked 土匪雞翼又預左,真係好野味。tonguetongue 待應都好有禮貌。smilesmile
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
2014-10-19
是次消費
每人約HK$45 (午餐)
OCT 14

...。其實呢間譚仔算新嘅,o個時其實都搞左好耐都未開舖,開嘅時候見到同普通譚仔唔同嘅裝修,都幾眼前一亮~ 不過卡位係俾6個人,如果你2個人迫埋去,佢好可能有2組人會搭枱。由於我同我大佬好多野講,所以我地堅持等2個位o個啲座位,所以入座時間要相對耐左。呢碟土匪雞翼,只能用麻麻嚟形容,首先上碟時唔係太熱,但外表的黑芝麻係夠嘅,不過調味料醃唔到入肉。我叫左豬潤竹笙的酸辣米線嚟試,有朋友同我講過,酸菜就係一間雲南米線舖嘅成功關鍵。首先揀酸辣湯底,最低都要揀3小辣,整碗麵只見辣油,不見酸菜..... 但食落係有酸味...
小籠包 小籠包
排骨菜飯 排骨菜飯
20分鐘 (堂食)
2014-10-11
是次消費
每人約HK$65 (晚餐)
OCT 14

...收錢埋單 sad 最終拿到籌,亦很快叫到我們的號碼。但入到去卻沒有人告訴我們應該坐那張桌,也沒有人理會,有點混亂。負責收拾桌面的待應一邊夾住電話回覆外賣一邊收拾,非常危險,因為店內環境很窄。而且忘記了抺抺桌面,感覺有點污糟。 結果叫了排骨菜飯,雞絲粉皮,土匪雞翼和小籠包。 畢竟用這樣的價錢,食物質素也不俗,服務略差也是預期之內,但會再去shocked
凍奶茶 凍奶茶
湖南土匪雞翼 湖南土匪雞翼
2013-05-01
是次消費
每人約HK$40 (晚餐)
OCT 14

...得~ 每款配料都有成兩三件, 全部加埋真係料多過米線! 豬潤、墨丸、牛肉等照樣好味, 除咗可以食到平時鐘意食嘅配料外仲有d令人驚喜嘅例如豬肉、榨醬、豬肉丸都唔錯喎! 米線其實大概係正常份量嘅一倍半, 如果兩個平時會叫少米線嘅人share應該都夠食!::: 湖南土匪雞翼 ::: $22 由於雞翼癮起, 面對住過橋米線咁多配料都要再加料! 之前都以為土匪雞翼係辣嘅點知原來係唔辣嘅... 新鮮熱辣嘅雞翼外脆內嫩, 非常惹味, 外面粒粒黑芝麻更添口感~ 美味!::: 凍奶茶 ::: $8 譚仔嘅飲品一向都頗有水準~ 呢杯凍奶茶...
生煎包
蟹粉小籠包
2分鐘 (堂食)
2014-10-07
是次消費
每人約HK$80 (晚餐)
OCT 14

...好吃! 搬到這店後可以堂坐而且食物更多選擇! 去幫襯時剛好滿座, 店主十分好禮貌又爽快, 不一會已可入坐! 叫了酸辣湯, 份量足夠2人喝, 不太辣, 酸酸的很開胃, 適合不太吃辣人仕! 蟹粉小籠包又鮮又好味, 招牌菜生煎包又熱又多汁, 皮厚度適中! 推介!lol 還點了土匪雞翼, 皮燒得很脆, 很惹味!! 還點了茄子菜飯, 由卡茄子本身味淡, 因此很依靠調味汁, 調味的醬油濃香, 加上菜飯一流!!! 很滿足很划算, 一定會繼續支持!!!!
SEP 14

因為同阿仔 share 食一碗米線,所以食唔辣。 魚旦腩肉清湯米線 腩肉好鞋口完全冇味 魚旦都彈牙但有少少“魚聲”味 米線食落口嘅口感好油仲要好硬,好似唔多熟 個湯真係好清好清 土匪雞翼 雞翼食到有“雪味”,冇晒胄口
清湯米線 清湯米線
2014-09-20
是次消費
每人約HK$46 (午餐)
SEP 14

...仔嘅入喉較順~無多餘調味~純以湯頭鮮味取勝! 而三哥嘅一入口就嘗到加咗唔少調味料~確實較為惹味亦令本身鮮甜湯底更清爽不膩! 個人覺得兩間鋪嘅配料無論係選擇定味道都分別不大,就不作評論啦! 其實我覺得雲南米線無分邊間先係最正宗,都係各花入各眼咋!重點:土匪雞翼lollollol 譚仔整得好好食~雞翼表面加咗黑芝麻&花椒粉,好香好惹味! 層皮炸得好脆身,同時入面啲肉仲好嫩滑喎! 每次食都搵唔到挑剔嘅地方! 唉~三哥完全追唔到譚仔嘅水準,做唔到雞翼應有嘅香口脆皮&惹味囉=_=
2014-08-24
是次消費
每人約HK$50 (晚餐)
SEP 14

...餐, 所以打算平平地食餐好飽既。簡黎簡去之下決定左食唔會令人失望既譚仔三哥!!三哥唔單止令人大滿足, 仲次次都咁好食。今次就簡左大大碗既過橋米線, 唔想咁熱氣所以簡左清湯底。 佢個米線好足料!!有魚蛋,豬肉,雞肉,腩肉,牛丸,火腿!!!好飽~~~ 加多一個土匪雞翼, 三哥既土匪雞翼真係好好味,佢d香草好好食!!d皮又好脆!!! 食完真係覺得聽日都唔駛食飯。lol夜夜地去譚仔食仲可以坐到閂門, 係一個好好消遣既地方!
土匪雞翼 土匪雞翼
5分鐘 (堂食)
2014-09-16
是次消費
每人約HK$40 (晚餐)
SEP 14

今日同FD去食譚仔,雖然好多人,但等咗幾分鐘就已經有位,我哋每人叫咗碗米線,另加土匪雞翼,我自己就叫咗個清湯米線,個湯底真係唔差,但啲米線就有啲淋,其實黎親譚仔食啲米線都時好時壞,不時啲米線都會太淋,其實幾一般,只係價錢算係幾平,都叫抵食。不過土匪雞翼真係香得黎又脆脆地,係我覺得譚仔裡面好食嘅嘢。
SEP 14

叫左個土匪雞翼,痴滿鑊屎,十級噁心。食落口更加吾洗講,連米線都系一般 叫啲餸都系一般,無乜特色,酸辣米線無得揀辣度,無味甘滯。 純粹抱試嘅心態,但十分失望huffyhuffyhuffy 不會再有意欲試
2014-09-04
是次消費
每人約HK$41 (午餐)
SEP 14

..., 坐位不多, 但像區內其他食店一樣, 擠得密密麻麻的, 只夠一個人通過, 而且環境也嘈吵. 看看點菜紙, 都是以碟頭飯/麵為主. 不過, 點套餐會較化算, 從a項 (飯類) 和b項(小食類)各選一款, 之後送飲品一杯. 當時實在比較餓, 所以選了比較飽肚而且較多肉的食物.上海厚切炸排骨菜飯: 賣相與味道都很像廣東的义燒飯, 炸排骨經油炸, 所以外層較乾硬, 而且肉汁少, 有點炸過火; 菜飯是用切碎的小棠菜做,切得不夠細, 而且菜量不多, 幸好飯粒不腍不硬, OK; 不過飯的份量偏少, 只有一小碗份量, 如果沒有b項的小食和飲品, 連小女子也不夠飽!!凍豆漿: 跟餐飲品, 雖然夠凍, 但味道偏甜而且沒有豆味, 應該是街外來貨, 而非自家出品.土匪雞翼:  b項的小食, 一份有兩隻, 表層以黑芝麻裝飾. 雞翼是炸過的, 吃起來有點孜然粉味道, 但一點也不辣, 香味一般, 跟在新疆吃到的差天共地. 雞翼也算飽滿, 味道尚算ok, 不過辣一點食味更佳. 無論食品質素, 招呼和價錢而言, 都是一般水準, 不過不失. 聽...
黑醋豬軟骨
蕃茄湯底
2014-09-12
是次消費
每人約HK$80 (晚餐)
SEP 14

「米缐陣」環境裝飾以木和綠色為主,感覺幾Natural!叫咗: bowl「大汗雞翼(3隻)$15」,味道帶有孜然的香!辣辣地!甚有新彊風味!雞翼烤得乾身,但油份偏多,食落比較油膩,口感比較寡!(相比譚仔既土匪雞翼比較好味)bowl「米缐自由配$28」,內有米線、湯底、腐皮、韮菜、芽菜,餸要另加。我㨂咗鮮蕃茄湯底,湯底有蕃茄肉、個湯整體偏甜. 不算太濃,沒有出面一般的咁杰,感覺比較清!飲落不太有味精。米缐方面,質地比較幼身,頗有韌度,口感不錯。 叫咗...
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
SEP 14

平日係大學canteen食到悶悶地想出去食,沙田譚仔必定係首選。係沙田站一出 行落地面去譚仔5分鐘都唔洗,不過長期都好多人,非繁忙時段都滿座,午餐晚 飯都要排長龍。入面全部都係細枱,唔太適合太多人一齊去食。土匪雞翼有少少 貴,不過又香又有口感,食幾多都唔厭。
SEP 14

平日係大學canteen食到悶悶地想出去食,沙田譚仔必定係首選。係沙田站一出行落地面去譚仔5分鐘都唔洗,不過長期都好多人,非繁忙時段都滿座,午餐晚飯都要排長龍。入面全部都係細枱,唔太適合太多人一齊去食。土匪雞翼有少少貴,不過又香又有口感,食幾多都唔厭。
Top