餐廳: 富臨漁港
資訊:

餐廳: 富臨漁港
資訊:

2009-10-08 25 瀏覽
我們今天嘗試了富臨既晚餐(套餐)+兩款小菜+3隻大閘蟹, 不是打邊爐SERVICES 不是太差, 都好快加水下單上菜, BUT 同D WAITER說話便要解釋詳盡, 有D你說多了, 佢仍是聽唔入耳, 你有你想要既, 佢有佢說出佢想做D咩咁, 個個好似烚烚下咁, 唔得醒目而環境幾舒服架., 可能是裝修不久今年第一次食大閘蟹, OK, 28/隻, 都唔太細, 且D蟹膏也OK既, 唔錯WOR, BUT由於是DISCOUNT價, 竟跟我們SAY無姜茶送, BUT算啦, 自己番屋企煲啦套餐沒有COUPON, 成為598半席(供6位用), 本人認為如全是女生, 可供八位用TIM..我地食唔晒..免套餐加一及茶芥, 原送一枝BEER+2罐汽水, 後來我們要晒全是汽水, 而套餐包括了以下幾款菜式, 需不是海上鮮, BUT D野食全合格:味精燉湯, BUT好受落, 都好飲既.也燒得脆, 沒太多見肉既燒鵝芝士海蝦伊麵, D蝦都OK, OF COURSE不太大隻既SHRIMP, BUT個味OK啦條海魚是青班來的, OK 啦, 真是FRESH的.燸米飯一般唔記得咩野炒鴕鳥肉, 咸了點.什麼海鮮湯浸翡翠,

而環境幾舒服架., 可能是裝修不久

味精燉湯, BUT好受落, 都好飲既.
也燒得脆, 沒太多見肉既燒鵝
條海魚是青班來的, OK 啦, 真是FRESH的.
燸米飯一般
唔記得咩野炒鴕鳥肉, 咸了點.
什麼海鮮湯浸翡翠, 來到時是菜芯浸在個海鮮湯上, 湯沒鮮味, 用菜芯整好似有點格格不入
西瓜OK

兩款小菜:
生少骨正, 不太SWEET也不太酸, 有個FRIEND說她從來也不覺外面做的生少骨好味, 今次令她回味無窮..且D肉又唔會有肥膏FEELING及唔會炸到成舊粉咁
粟米班塊....唔錯WOR, 食下好清淡, 真是好似家中煮一樣的沒下味精咁, 且班塊沒有平時D雪藏味, 可以下次再ENCORE
CHEESE TOO MUCH...
很快便清晒
都OK架, 唔可以說超好味及超FRESH, BUT D肉好滑, 唔孩口
呢個PRICE有呢個SIZE及味道, 真是抵
2009-10-07
生日