2012-07-16 10 瀏覽
既然呢間餐廳係我提OPENRICE UPDATE,又未有人寫第一篇食評就等我寫第一篇啦話說,星期日同朋友由旺角一路行,經過由麻地都冇咩好食終於行到佐敦,見到1000円同2000円招牌,就諗住上去問下價錢同有冇位啦一問之下先知道原來原本既2000円(佐敦分店)已經冇左,裝修後重開成呢間1000円門口果位應該係經理或部門級既先生(下稱部長)好好人,主動邀請我地入去參觀一下有咩食先入到去見到地方唔算大,但全新裝修,而且坐位都幾鬆動同舒適食物一字排開,放既地方唔算大,但款式可能都接近50款了每款食物放出黎既量唔多,但時不時有人REFILL,呢點幾值得欣賞部長話加埋一就$136一位,限食兩個鐘,另外任飲飲品就$15一位,任食甜品就再$15一位本身都覺得任飲另加唔太抵,但睇一睇飲品櫃,除左百事、七喜等汽水外,仲有道地無糖綠茶同烏龍等甜品就唔考慮喇,我地一行三人就決定叫任燒+任飲食物方面有牛肉、肥牛卷、牛利、牛柳粒、肥牛串雞柳、有骨雞翼、無骨雞翼、雞皮、雞心、雞腎、雞軟骨豬柳、豬頸肉、豬肉卷(即係肥牛卷既豬肉版)秋刀魚、魚柳、多春魚、鯖魚原隻蝦、蝦仁、魷魚鬚、墨魚仔包心丸、腸仔、雞尾腸、墨魚餅仔(圖
就等我寫第一篇啦

話說,星期日同朋友由旺角一路行,經過由麻地都冇咩好食
入到去見到地方唔算大,但全新裝修,而且坐位都幾鬆動同舒適
食物一字排開,放既地方唔算大,但款式可能都接近50款了

甜品就唔考慮喇,我地一行三人就決定叫任燒+任飲

食物方面
有牛肉、肥牛卷、牛利、牛柳粒、肥牛串
雞柳、有骨雞翼、無骨雞翼、雞皮、雞心、雞腎、雞軟骨
豬柳、豬頸肉、豬肉卷(即係肥牛卷既豬肉版)
秋刀魚、魚柳、多春魚、鯖魚
原隻蝦、蝦仁、魷魚鬚、墨魚仔
包心丸、腸仔、雞尾腸、墨魚餅仔(圖中白雪雪上面有舊黑色紫菜果件就係)
錫紙兜有金菇、冬菇、粟米、蜆
菜蔬類有冬菇、青椒、菠蘿
配菜有大蔥、蒜
另外可以自製沙律
調味料有鐵板燒醬、柚子醋、粗醬、黑椒、芥辣沙律醬同芝麻沙律醬
太多了不能盡錄(因為我唔太記得

服務方面我覺得唔錯,部長經常走黎走去幫客人
又有人專責檢查食物剩餘量同補充
我同朋友都跌左幾次筷子佢地都冇黑面(話時話點解D筷子咁易跌
另外就係夠鐘時部長冇即時拎張單埋黎,而係埋黎問左我地想唔想加野先,見我地話唔需要先問幫我地埋左張單先好唔好,食咁多間放題都得一兩間係咁好

有D二百幾蚊既放題 LAST ORDER完過左半個鐘就拎張單埋黎,同佢講有好多野未到佢就即刻話"你地夠鐘喇喎"係都強調好多次佢野食唔黎係佢錯佢先黑面然後去拎D野食黎要求五分鐘內食哂

題外話/補充資料: [b] 呢PART FOR餐廳本身,希望佢地會睇到啦 每台提供一個竹夾,但一個又太少又唔太好用 建議換走,好似韓燒咁一人比返對竹筷夾生野始終好D 如果想環保一D,一人一對黑一白分別用黎夾生熟食都OK 當日我去只坐七成滿,而且團購未開始用所以唔會爆 希望人多之後都KEEP返服務,另外就係搞團購後一定令質素有所下降 (因為全部時段比人BOOK FULL,趕住交場令員工壓力倍增) 反而令真心想享受既人失望而回,唔再有下次,可能難以累積熟客 而訂唔到台亦會令到團購客人反感 何況本身星期日都係百五蚊位亦唔過份,我個人希望唔好再有團購出現了[/b]
2012-07-08
  • 雞軟骨,一口牛柳粒,無骨雞翼,鯖魚,芝麻醬