2005-09-25 48 瀏覽
20050923 9.30pm(我唔sure 有無落錯comment, anyway 我grade o既係天后屈X氏則的那一家)晚上9.30pm, 從朋友的office 出來, 開完會, 好支力好肚餓. 近+ 食得煙+ 可小hea 傾計, 朋友話去新釗記, 我無所謂, 因為真係好支力.朋友無胃口, 只要了個凍菜蜜. 我呢排唔多想食肉, 要o左個鹹魚芥蘭炒飯(芥蘭代替雞絲!) 加多杯凍檸茶.9.30pm 一坐低就order, 9.45pm 見無o野食, 問個伙計. 伙計話以家整, 我問: "下?! 以家先黎整? 我3個字前落單o架wor!" 佢就即刻諸多藉口. 又話o的芥蘭要響出面洗又話要拎入廚房, 仲要話, 唔係我煮架wor! 你同我講都無用. 好彩有《酒店風雲》大結局分散我注意力! 結果, 10pm搭正. 先有得食, 飯本身比較寡, 味道OK. 同埋好大份.全港最差服務的新釗記! btw, 冷氣好勁呀呢間o野!total 唔知幾錢, 朋友請.
20050923 9.30pm

全港最差服務的新釗記! btw, 冷氣好勁呀呢間o野!

total 唔知幾錢, 朋友請.