2005-05-27 5 瀏覽
同朋友唱完K ﹐她未夠鐘走人﹐於是陪她搵地方坐底飲杯野﹐來到景隆街﹐見到顯輝中心成棟樓都係圓形的望街位﹐我地先去二樓的Paris Cafe 望望﹐發覺坐滿晒人﹐轉了上去15樓。當時只有一對情侶響度﹐又冇食緊煙﹐我地就決定坐底喇。餐牌的飲品一點也不吸引﹐朋友要了個熱Mint tea﹐我就要了個凍芒果綠茶。我的芒果綠茶「既沒有芒果味」「又沒有綠茶味」﹐但有水同冰的味﹐水同冰都有味道﹖當然喇﹐水同冰係唔同味架﹗這家樓上咖啡店算極小型﹐座位只有十個左右﹐全部是靠牆坐﹐面向中央﹐兩個人來唔可以面對面咁坐﹐不過可以挨住來坐。咖啡店的氣氛算不錯﹐每張檯上都點了蠟燭﹐但如果人多﹐或者有人食煙﹐就唔使預我喇﹗

當時只有一對情侶響度﹐又冇食緊煙﹐我地就決定坐底喇。