2014-11-22 766 瀏覽
前兩日係我寶寶生日,我老母約咗一班親戚去APM食晚飯,前一晚只訓咗3個鐘頭,食完飯本來我想早啲返屋企的,但老母話不如去坐低飲杯野,聊聊天啦,唔想去,但無奈下還是去了。。。都唔知佢地想去邊,反正跟住就得,走黎走去,最後居然去到【許留山】。哩間鋪嘛,之前試過坐低食野,得出嘅結論係。。。唔底。。。叫一碗芒果西米甜品,不如要兩杯【芒椰奶西】,又便宜啲,味道又好啲😊 去到門口,就被個特別餐牌吸引住,【榴蓮派加榴蓮糯米糍99蚊】。。。好似唔錯啵~~~坐低,老婆話,【芒椰奶西】兩杯,侍應話,冇賣好耐lu。。。(咁我上個禮拜o係旺角飲o個杯係乜)但又記得,個餐單上又好似真係冇的,可能係我叫到,對方就為我整出黎,真唔明咁好飲嘅一杯野點解唔再做。。。不過冇所謂,順其自然,冇就要其他好了,唔記得老婆要咗啲乜,反正係有芒果的,而我當然叫咗【榴蓮派加榴蓮糯米糍】啦😁 個侍應轉咗身,print咗張單俾我,盛惠99蚊,我覺得好似怪怪地,不過人地問我攞錢我咪俾囉(其實o個晚我老母萬歲的😓)俾完之後先識問佢點解咁快問我攞錢,佢話,其實哩個榴蓮派係專做外賣不設堂食的,佢會o係我地走人嘅時候攞俾我的。。。。。。哦,我仲準

坐低,
老婆話,【芒椰奶西】兩杯,
侍應話,冇賣好耐lu。。。
(咁我上個禮拜o係旺角飲o個杯係乜)
但又記得,個餐單上又好似真係冇的,可能係我叫到,對方就為我整出黎,真唔明咁好飲嘅一杯野點解唔再做。。。不過冇所謂,順其自然,冇就要其他好了,唔記得老婆要咗啲乜,反正係有芒果的,而我當然叫咗【榴蓮派加榴蓮糯米糍】啦😁 個侍應轉咗身,print咗張單俾我,盛惠99蚊,我覺得好似怪怪地,不過人地問我攞錢我咪俾囉(其實o個晚我老母萬歲的😓)俾完之後先識問佢點解咁快問我攞錢,佢話,其實哩個榴蓮派係專做外賣不設堂食的,佢會o係我地走人嘅時候攞俾我的。。。。。。哦,我仲準備大家分的,算,我個人好隨便的,人地有咁嘅規矩我就當然冇投訴啦。

o個晚食啲乜一啲都唔重要,因為【許留山】嘅質數,食啲乜,大家心裡有數,我無為多講,反正我好眼訓,淨係想返屋企沖涼訓教😏

返到屋企,沖完涼,坐咗陣,老婆就攞咗我地個外賣出黎,好好好,試下再訓吧,先試試啲糯米糍。。。嗯。。。一咬,嗯,見到有榴蓮,味道一般啦,但啲皮就一啲都唔糯喇,一咬就入,完全唔覺得自己食緊糯米糍。。。。。。

再試試個派先。。。嗯,可能剛剛食咗一粒唔似糯米糍嘅糯米糍,粒糯米糍嘅榴蓮味濃啲,就顯得個派嘅榴蓮味唔夠(我第二朝食嘅時候感覺味道濃啲的),口感嘛。。。感覺同食蛋撻淨食蛋嘅感覺差唔多,整體感覺一般啦,尤其係食兩啖之後就膩嘅感覺好明顯,100蚊嘅價錢應該沒下次了。
外賣自取