2014-11-18 1195 瀏覽
話說上星期五約左朋友去食LUNCH, 因為就朋友係觀塘返工, 所以約左係觀塘等.  中午去到觀塘, 簡直人頭湧湧, 比起灣仔有過之而無不及, 正當苦惱去邊度食LUNCH 0既時候, 朋友打來話唔駛我諗, 咁當然萬二分感激.  話咁快見到朋友, 佢就帶左我去左工廠大廈, 等LIFT 0既時候心諗唔通去CANTEEN食?  上到去, 先發現原來宜家0既工廠大廈已經唔同晒樣, 有各式各樣0既店鋪, 仲有唔少食肆.  個FRIEND好純熟咁帶我去左間餐廳, 間餐廳算係有少少裝修, 不過勝在唔算好多人, 比起街外人山人海0既場面, 別有一番感覺。 呢度係先付款再自取, 叫左個煙肉蘑菇蛋汁意粉, 坐低, 等左陣就有得食, 六十幾蚊, 除左意粉, 仲有湯, 有沙律同野飲, 都算幾抵食.  食左個意粉, 水準高一般餐廳0既唔少. 食埋個沙律同飲埋個場, 超滿足.  個人覺得係觀塘要搵個坐得舒服又好味0既地方食LUNCH真係唔易, 呢度係一個唔錯0既選擇.

2014-11-14