2014-11-19 3593 瀏覽
早起的鳥兒有蟲吃🐥雖然住近屏山,不過都未去過「華嫂」,見今日咁早起身就即興去!平日,十點左右去到😳已經排緊隊拎籌等位...可能老友記晨運完黎,後生仔就返工前黎,仲有我地呢啲慕名而黎既人,還好等左三個字左右就有位,啲街坊見有人排隊,好合作食完都會快快走讓出座位🙆屋仔入面出面大約坐到廿幾人,人流都算去得快。一場黎到都點左幾樣試試👅🍴雖然價錢以士多仔黎講都算偏貴,不過睇得出都有比到心機同要求去製作,唔似一般士多茶記落完單就甘掉比你。包類以為一叫就上,原來都要花時間製,要比啲耐心,就好似個厚料層層菠蘿包🍍🍞((HKD $15)) 成個包都烘得脆卜卜但又唔會覺得烘到乾左,口感岩岩好。切落去咬落去都唔會有面包個種面粉少少黏住既感覺,而係一碎就粉碎😂唔單止個面,成個都係酥脆既。加埋半溶凍牛油,煎蛋,蕃茄片,想完美一啖咬晒我就唔得既🙈🙈🍴不過對於我唔多好菠蘿油既人都覺得唔錯既,唔會有過甜同太油膩既感覺,配搭幾新鮮,算係有水準既菠蘿包啦😆招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包((HKD $17))雖然呢個同菠蘿包都係招牌😝菠蘿包有驚喜不過個人更偏愛呢個豬仔包,入口因為mix埋咸牛肉同蛋汁,完全唔會乾爭爭,加埋融化既芝士

早起的鳥兒有蟲吃🐥

一場黎到都點左幾樣試試👅🍴

((HKD $15))
成個包都烘得脆卜卜
但又唔會覺得烘到乾左,口感岩岩好。

招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包
((HKD $17))
雖然呢個同菠蘿包都係招牌😝菠蘿包有驚喜不過個人更偏愛呢個豬仔包,入口因為mix埋咸牛肉同蛋汁,完全唔會乾爭爭,加埋融化既芝士又加多個層次😍👍好滿足!

其實個麵都唔錯,但無包有咁大驚喜
不過老水雞翼好入味但又好嫩😳👍蕃茄湯底幾濃,黎到都可以試一碗👅好似大約((HKD $35))

• 招牌菠蘿包
  • 招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包