2014-11-16 9766 瀏覽
有朋友book左位, 所以一到就有位, 見到勁多人係出面等位! 我未食過呢間雞煲, 個時心諗咩事咁多人因為有朋友黎過所以俾佢發板, 今次有成十幾個人, 除左原味雞煲仲叫左胡椒豬肚雞煲同埋米酒雞煲呢度148食2個鐘, d雞煲既雞件好足, 好大件, 係出面食過有d地方會將d雞斬到細細件, 同埋食食下會覺得好似唔夠一隻雞咁。但呢度係大件同足料, 啖啖肉, 基本上淨係食晒d雞已經飽飽地因為有人唔食得辣, 所以原味雞煲都只係叫左小辣, 有機會一定會再黎挑戰辣d既! 唔食得辣既朋友話小辣已經覺得好辣, 我就覺得好香, 呢個煲加左湯淥水魷, 午餐肉同腸仔真係好正由於我坐係窗邊無得走黎走去, 胡椒豬肚雞煲我淨係食左少少, 無乜comment...而米酒雞就係我正前面, 所以食得最多, 米酒雞係有米酒同藥才做湯底, 冬天食真係好正, 個胃暖笠笠唔飲酒既可以先等個煲溒下先, 咁酒精揮發左就會只有酒既甜味同無酒精架喇!最最最估唔到係呢個煲越食d藥才越香, 風味好特別, 如果唔食辣, 會叫朋友試呢個除左食雞呢度仲有好多火鍋料任叫, 但我都食左唔太多, d雞已經好多喇 野飲都好多選擇, 成3, 4個大雪櫃俾人任

米酒雞
 野飲都好多選擇, 成3, 4個大雪櫃俾人任拎, 除左普通汽水啤酒仲有d韓式飲品, 仲有自家薏米水同埋涼茶 (不過自家飲料就唔夠凍)

寫寫下又想去食添...
2014-10-31
米酒雞