2014-11-14 2727 瀏覽
聽聞筲箕灣真係好多好多好野食,咁我咁岩去開個邊,去會一會睇下有咩好食咁啦,其實一出個地鐵站,側邊就有一條長既人龍,排哂隊咁。咁好自然都吸引到我去試一試啦。試下值唔值我少少花時間為左佢去排隊,排左10幾分鐘左右,可能加埋岩岩放學時間,都有D學生哥去排下。排我前面有個人要左5底雞蛋人,搞到我更加期待究竟好唔好味。到我個陣,佢問我要咩,咁我就試下雞蛋仔,佢呢間唔似其他個D雞蛋仔鋪頭,有唔同既味道既雞蛋仔,佢只係得原味。佢個服務態度都幾好,唔似得平日雞蛋仔鋪頭粗聲粗氣咁。講番個雞蛋仔先,第1,佢好香蛋香味。第2,新鮮即叫即做的雞蛋仔個表面十分香脆,每一粒雞蛋仔很容易搣出來,外脆內軟,加上熱辣辣夠新鮮,的確係好好味。
外賣自取