2014-11-14 10405 瀏覽
今日黎到中環碗屋依到同朋友一齊食飯,地方當然係佢約喇,因為佢比較識食。首先佢依到既裝潢都幾唔錯嫁,有和風既味道,感覺睇落有D舊,雖然咁講,但都依然客似雲來,,午市套餐都有差唔多十款比你揀,先黎既依個特上壽司盛合同埋冷茄子,依個唔錯,食落幾清,幾涼快既感覺,味道都唔錯,係幾好既前菜黎嫁。之後就係特上壽司盛,賣相當然好,有壽司同卷物十款,刺身睇落都係一流,色澤夠哂光鮮,食落味道都好鮮甜,。至於主食野菜烏冬,用料就比較清,烏冬夠哂滑身,不過口感就唔夠彈牙。朋友就叫左刺身同牛肉薄燒定食,沙律做前菜同埋麵豉湯。刺身盛合,就有刺身四款,比較厚切,口感食落當然非常滿足。刺身同我食既壽司基本係一樣,用料當然新鮮。鐵板薄燒牛肉。肉質都唔錯,只係硬左少少。牛肉都幾好味,加埋香葱同蒜粒,份量唔多,岩哂我,不過就多油左少少,.整體都唔錯喇。

朋友就叫左刺身同牛肉薄燒定食,沙律做前菜同埋麵豉湯。
刺身盛合,就有刺身四款,比較厚切,口感食落當然非常滿足。
刺身同我食既壽司基本係一樣,用料當然新鮮。