2014-11-11 452 瀏覽
成日係元朗食糖水都係泛后、B仔,食到厭,聽朋友提過呢間行中高檔路線既甜品工房,特登帶女朋友過黎試一試,果然有驚喜。間野個位置唔算好搵,下午4點黎到,重有幾張空位,唔駛等就入座。間舖裝修幾靚,乾淨大方,比一般既元朗糖水舖格調高唔少,坐得又舒服,啱晒同女友黎食,當然...睇睇張餐牌,價錢都比啲街坊舖高2-3成。餐牌款式都唔少,主要都係西式甜品,張張相都影得好靚,對於有選擇困難既我都係一個麻煩...女友叫左個雪糕窩夫,下午茶時段,不過係26蚊,飲品重有半價,睇賣相都抵。雪糕甜度適中,個窩夫熱熱地又香脆,好食!我就叫左個芒果派對乳酪,盛惠48元正,不過份量比想像中大,芒果肉同雪糕酸酸甜甜,上面重撒左花生碎同果仁,正呀!去得多平時既糖水舖,黎一間高檔少少既換下口味真係唔錯,下次我會再黎試下其他甜品!誠意推介!

雪糕甜度適中,個窩夫熱熱地又香脆,好食!
土多啤梨雪糕窩夫
芒果派對乳酪