2014-11-01 1389 瀏覽
TGIF~ HAPPY FRIDAY緊係要同同事出去食D開心野~十一點五十五分就即刻由公司出發行去灣仔蘭杜街,無事先預約,因為通常十二點左右去到都應該會有位既~行到落去差唔到十二點鐘,入到去講話九位,等左一分鐘(其實都唔叫等啦 1分鐘 哈哈)然後就帶左我地上左上面果層既一張長枱之後諗都唔洗諗就ORDER左五個"海膽三文魚蓋飯"餐 ($138),因為實在太掛住佢果個海膽XD 而且個三文魚又係厚切,每次食晒D 三文魚同海膽都有半飽~~佢個餐仲有芝麻汁沙律同埋麵鼓湯,但係因為自己實在下午食唔到多野,就比左同事食 嘻嘻 不過佢地都話好好食既~~ 之前都食過個沙律,入面有D蘆薈粒,真係唔錯,不過對女仔而言,一個魚生蓋飯再加湯同沙律真係飽到行唔郁,為免返工做唔到野(飯氣攻心XD) 所以就割愛左比同事你睇下個海膽幾靚仲要唔腥,入口融和,同埋幾厚身,好CREAMY同埋個三文魚真係好厚同好甜~~ 同事們都好滿意呢個蓋飯會再黎食既 海膽最後因為我地十二點四十分已經叫左埋單(無錯! 真係風暴咁鯨吞左個飯)所以可以免加一~~~!! 仲要有粒雪米糍比我地做甜品係附近好食既日本餐廳~ 推介啊~

十一點五十五分就即刻由公司出發行去灣仔蘭杜街,
無事先預約,因為通常十二點左右去到都應該會有位既~
然後就帶左我地上左上面果層既一張長枱

不過對女仔而言,一個魚生蓋飯再加湯同沙律真係飽到行唔郁,
為免返工做唔到野(飯氣攻心XD) 所以就割愛左比同事
海膽三文魚蓋飯
你睇下個海膽幾靚
仲要唔腥,入口融和,同埋幾厚身,好CREAMY

同埋個三文魚真係好厚同好甜~~
同事們都好滿意呢個蓋飯

會再黎食既 海膽

所以可以免加一~~~!! 仲要有粒雪米糍比我地做甜品

係附近好食既日本餐廳~ 推介啊~
題外話/補充資料: 下午時,十二點四十五分前埋單可免加一。
2014-10-24
海膽三文魚蓋飯